Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • -Skylake-

    addikt

    válasz tboy93 #35117 üzenetére

    szamomra teljesen hihetetlen, hogy 202(4)ben, egy IT szakmai oldal foruman, IT munkakorben meg mindig arrol beezelunk, hogy on vagy offsite.
    lehet, sot, lehet hogy tulnyomo tobbsegben igaz az, hogy HO-ban tobbet "kummantanak" az emberek. ennek a feloldasa NEM az onsite, hanem ra kell jonnunk hogy hogy szervezzuk ujra a munka fogalmat. mert az, ahova eljutott az IT az elhozta magaval a tavolsag teljes elmosasat minden kozott, en ez nem valami buli hobort, hanem az emberiseg uj valosaga. szoval ha szar a teljesitmeny offsite akkor tok egyszeru, ki kell kutatni/meg kell erteni, hogy melyik pontjan valtoztatjuk meg a munkat mint elfoglaltsagot, mert egy dolog biztosan nem fog megtortenni : az a hatar amit az internet es a szamtech szetmosott, azt nem mossa vissza semmi. tehat azt, hogy "elertuk" , hogy mostmar nemhogy a tavolsag, lassan a nyelv (chatgpt) sem jelent SEMMILYEN akadalyt abban, hogy azt es ott csinalj amit es ahol akarsz, az marad. ez marad, tehat az onsite/offsite kerdest teljesen mashogy kell feltenni. sok minden lehet a munka "jovo"-je, hat az onsite biztosan nincs kozte. ha onsite jobban tanulsz, akkor nem az onsite munka a jobb, hanem az offsite oktatas a szar es AZ a megoldando problema, nem a fizikai tavolsag.
    egy random IT-s egy random multinal egy kulfoldi ceg EGYIK irodajaban ul, ahol kinai/amerikai termekekkel dolgozik es indiaiaknak meg egyiptomiaknak irogat teamsen. vagy epp briteknek, vagy ausztraloknak. tenyleg azon fog itt elmenni minden, hogy ezen csoport ket tagja egymastol 50centire, vagy 6km-re van.... ne viccelj mar. teljesen rossz oldalrol kozelited a problemat. szerintem nem all ossze, hogy ezek a dolgok most tenyleg megvaltoztatak es megvaltoznak, az emberisegnek lett egy uj dimenzioja, ami mar tulkepp majdhogynem hangsulyosabb mint az eddig 3.
    en is sok ponton bele tudok kotni sokmindenbe, de azert azt lassuk mar hogy merre megyunk. lassan a munka (!) mint tevekenyseg van megkerdojelezve, itt meg azon vekeszunk hogy kell e iroda vagy nem ? :U

    [ Szerkesztve ]

    "Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

Új hozzászólás Aktív témák