- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
válasz Hegyirabló #30 üzenetére
Ppi kerdese, ketszer ekkora ppinel nem lenne mirol beszelni, meg nem mindenki bamul programkodot napi 8 oraban. Nekik nem fontos, a jo olvashatosag.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Hegyirabló
veterán
Azért fura ez nekem, mert szerintem nem nagyon van olyan PC tulajdonos, aki kizárólag játékra használja a gépét. Még a tinédzserek is neteznek, levelet, leckét írnak. Gondolhattak volna erre a gyártók. Vajon OLED-es laptopoknál is ez a helyzet? Jó kérdések ezek.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
arn
félisten
válasz Hegyirabló #28 üzenetére
Passz, de azt tippelnem az osszes monitormeretuben hasonlo panel van.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Hegyirabló
veterán
Vajon az Asus PG27AQDM ugyanez? Panelja szintén LG, de szoftveresen nem tudnak javítani ezen, mármint az életlen írott szövegen?
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
arn
félisten
válasz Hegyirabló #26 üzenetére
Az ips black epp ebben jobb, csak hat az is annyival dragabb, nem igazan eri meg a valtast, foleg hogy 60hzes mind. Nem ertem miert nem tudnak egy ennyibe kerulo monitorba 120hzet rakni, desktopon is jobb.
[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
Hát, IPS-t használok, egy nem is annyira rossz monitort (adatlap), csak nagyon szerettem volna egy OLED-et. Mert szép és jó az IPS, de azért ugye ott van glow, meg a feketéje nem szép, OLED azért csak színhűbb, stb.
-
arn
félisten
Ha a jo olvashatosag szamit, akkor talan az ips black a legjobb jelenleg. Persze az meg mas szempontbol nem olyan jo.
-
arn
félisten
válasz Hegyirabló #23 üzenetére
Ugyanaz a panel, a kozeljovoben nem is varhato mas en is nagyon vartam az oledet.
[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
Sajnos a másik új OLED-nél, a Corsairnél kifejezetten kiemelik a tesztek azt, amit írsz. Hát ha ennél a Doughnál nem így lesz, főleg, hogy ez nem matt, hanem fényes.
-
arn
félisten
válasz Hegyirabló #21 üzenetére
Win alatt cleartypeal kevesbe gond, mac alatt gazosabb.
-
Hegyirabló
veterán
Köszi!
Pedig úgy rá voltam izgulva OLED-re.
Állítólag Windowsban lesz majd valami szoftveres javítás erre!?
-
arn
félisten
válasz Hegyirabló #19 üzenetére
Ha szamit a jo olvashatosag, massal jobban jarsz.
-
Hegyirabló
veterán
Szia!
Akkor most szabad venni OLED monitort akkor, ha irodai felhasználásra is használom, nem csak játékra, vagy nem? Össze vagyok zavarodva.
-
arn
félisten
Az apple szarik bele mindenbe, ami nem apple eszkoz. 220ppi, meg nincs szubpixel render… ott nem gond. Amugy is nehez olyan monitort venni, ami jo machez - 110ppis ipsek allnak meg a legkozelebb.
-
-FreaK-
veterán
Kíváncsi vagyok, hogy milyen nyűgje lesz majd a micro lednek (már azon kívül, hogy nincs még)
Egyébként az OLED szöveg megjelenítésén szerintem lehetne javítani, ha a Microsoft beépítené a Windowsba (meg az Apple a MacOS-be) ezt az eltérő pixel elrendezést támogató rendert. Szerintem már rég meg kellett volna csinálniuk.
Mondjuk azt nem tudom hogy ez mennyire korrigálható egyáltalán szoftverrel, de biztos lehetne javítani rajta.
-
arn
félisten
Ha belegondolok, hogy 2005ben ideiglenesen vettem lcdt, hogy a kov majd mar oled lesz 18 ev
Vhogy ugy erzem, elobb lesz a microled elerheto, mire az oled minden kinjat megoldjak. Azt nezem, hogy 14es meretben 200ppit tudnak, 0.12 colon (wtf) 6500at. Azt hittem inkabb a lefele skalazas problema, de ebbol ugy tunik epp a hasznalhato meretekkel.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
Az lg black ips panelek most eleg jok ebben, foleg a dellek. Csak kar, hogy 60hz pl… siman megcsinalhatnak 120hz, ips black, 220ppi, de ilyen nem letezik. Az oledet is vartam nagyon, de nem lennek beljebb mindenben, mint az osregi lg ipsemmel, mindnek van vmi baja.
-
arn
félisten
Subpixel smoothot akartam irni
-
arn
félisten
válasz Low Noise #10 üzenetére
Nem eppen, ha macet hasznalsz, ott nincs mar micropixel smooth, es homalyosnak latod a betuket. Vettem egy lcdt, aminek szinten mas volt az elrendezes, majdnem kiestek a szemeim, annyira kellett guvasztani, visszakuldtem.
A rtingsen mindig nezik, a legjobbak olvashatosagra pl a dell normal elrendezesu monitorok, az oledek ilyen szempontbol nagyon rosszak, en meg tobbnyire fejlesztek a gepen - de mar jo lenne ha atlepnek az lcd evtizedes kepi korlatait.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
Mikor jon oled panel normalis pixelelrendezessel, hogy a karakterek se legyenek rosszabbak, mint lcdn.
-
L.Edit
tag
99%-ék, hogy csak a hírnévért trollkodnak.
Akkora marhaságnak tűnik, hogy másra nem tudok gondolni.[ Szerkesztve ]
Csíramentes, mosott-szárított belsőség eladó.
-
Low Noise
senior tag
Az LG 27 colos az nem olcsóbb? 325, ha jól emlékszem, de ilyen kis monitort nem vennék,
32 col 4K az jó lesz majd, ha majd lesznek.Majdnem megvettem az Alien 34 colosát, de emeltek az árán 60 ezer forintot, így az már végképp kiesett az anyagi keretből, jobb is, hogy így alakult, úgy érzem a 32 col lenne nekem a tuti.
[ Szerkesztve ]
-
mepet
addikt
Tobbet is adnek erte, ha 4K lenne...
-
-FreaK-
veterán
-
Karolac
csendes tag
Gyártótól közvetlenül még 649 $ az ára...
-
-FreaK-
veterán
240Hz-nél nem hiszem hogy látni lehetne a villódzást, ellenben azt biztosan, hogy OLED panelek eleve nem túl magas fényerejét megfelezi az eljárás.
Viszont az biztos, hogy ez lesz a mozgás közben legsimább képet adó lapos kijelző.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PlayStation 5
- Ukrajnai háború
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Bittorrent topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Háború Izraelben
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- További aktív témák...
- Samsung Odyssey G7 4k - 3840x2160 4K, 144Hz, AMD FreeSync Premium Pro, Nvidia G-Sync monitor eladó!
- Acer Nitro VG270bmiix Gamer Monitor!27/IPS/75HZ/Freesync/1ms/ZEroframe
- LG UltraGear 27GL850-B 1440p 144Hz 1ms (HIBÁTLAN)
- LG UltraGear 27GP850+PhilipsfullHD+ monitor állvány
- Dell P2412Hb FullHD monitor
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest