-
PROHARDVER!
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Adrian Mole
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1775 üzenetére
az előbbi, tehát [urlfragment]=szám
köszi, gyúrom -
Adrian Mole
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1773 üzenetére
Köszi a segítséget! Mondom, nem vagyok otthon a php-ban (sem). A "szamszamszam" az a változó, amit a távoli honlap használ a hosszúnevű url után a megfelelő (a generálandó linkben szereplő) laphoz.
A meghívást egy include paranccsal próbáltam az index.php fileban.
Köszi, tartok még egy próbát ma.Még csak annyit: <a href="<?php echo $valtozo; ?>">Link</a> sorban a "szamszamszam" dolgot hogyan illesztem? <a href="<?php echo $valtozo; ?>[szamszamszam]">Link</a> jó lenne? Nyilván a CMS-től is függ, hogy mit enged.
-
Adrian Mole
senior tag
válasz
Adrian Mole #1770 üzenetére
Nem megy - mondjuk php-ban sem vagyok otthon. Csináltam egy include file-t
<?php
$[változatlanhosszúurl-változó] = 'http://stbstb';
?>, azt meghívtam az index.php-ből
illetve a CMS-be bemásolom a megfelelően átalakított rakat url-t:
<a href="$[változatlanhosszúurl-változó]"=számszámszám>Link</a>
de nem megy -
Adrian Mole
senior tag
válasz
Speeedfire #1768 üzenetére
Háát, sajnos nem megy. Azt még megpróbálom, hogy beleheggesztem a php fileba a változó megadását (ezt nem tudja értelmezni a CMS), hátha. Mindenesetre köszi!
-
Adrian Mole
senior tag
válasz
Speeedfire #1768 üzenetére
Teszek egy próbát, köszi!!!
-
Adrian Mole
senior tag
válasz
Adrian Mole #1766 üzenetére
Ha hülyeséget kérdeztem, vagy js-ben nem megoldható, azt is írjátok meg légyszi!
-
Adrian Mole
senior tag
A megoldandóm:
"saját" oldalon vszleg adatbázisszoftver miatt 64 kbytenál nagyobb mennyiségű tartalom nem fér el egy oldal szövegmezőjében (CMS). Általában ez nem probléma, mert nem olyan hosszúak az egyes oldalak, de most olyan gond van, ami szerintem js-tel megoldható lehet. Ugyanis jelenleg nem férek el a 64kbyteban.
A most készülő oldalon egy bazi hosszú felsorolás van, linkek, valami ilyesmi
<a href="[bazihosszú, de változatlan url]=
[paraméter, ami azonosító kód és ez alapján
generálódik a távoli szerveren a behívandó tartalom]
>link neve</a><br />
.
.
.Mivel az url hosszú és sok van belőle (minden sorban), a paraméter meg rövid, ezért arra gondoltam, hogy valami rövid scripttel lehetne egy csomó helyet megtakarítani. Alapvetően a CMS-hez férek hozzá, de végszükség esetén a kódba is bele tudok nyúlni, CMS-ből a szövegmező HTML kódjához, illetve az oldal csupasz kódjához is, ha nagyon muszáj.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB Jótállás: 2026.10.24.-ig Állapot: 10/10 Független
- Gigabyte B550M K épített PC Ryzen 5 5600G 64GB RAM
- Eladó egy Ezüst Macbook Pro M3 8Gb/500Gb, Francia bill,20Ciklus, 1év Apple garival
- Eladó egy Ezüst Macbook Pro M3 8Gb/500Gb, Arab bill, 3Ciklus, 1év Apple garival
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest