Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• inf3rno

nagyúr

válasz Zedz #5563 üzenetére

Próbálkoztam sourcemaps-el, de nem nagyon lehet ráhúzni. Nekem legalábbis nem sikerült egyelőre. Te hogyan debuggolsz babellel? Én egyelőre sima browserify + ugify-al próbáltam sourcemaps-et a gulp-sourcemaps-el, de csak a bundle tartalmát látom firebug-ban, a forrás fájlokat nem, illetve hibánál a sor is a tömörített fájlra vonatkozik, szóval mindig 1. Így egyáltalán nem használható debug-ra. Még próbálkozom. Ha mégis összejönne, akkor megpróbálom babel-re is.

Láttam, hogy van karma-cucumber, szóval elvileg cucumber-el is lehetne tesztelni, nem muszáj a jasmine. Majd megpróbálom azt is, mert nekem a BDD szimpatikusabb, mint a szimpla TDD, amit jasmine jelenleg támogat. Furának tartom, hogy azt írják jasmine dokumentációban, hogy BDD keretrendszer, amikor köze nincsen hozzá.

• inf3rno

nagyúr

válasz Zedz #5563 üzenetére

Egy jó ideje már jasmine-el tesztelek TDD-vel, újabban meg cucumber-el BDD-vel. Szerintem jasmine teljesen alkalmas munkára. Mocha-t is megpróbáltam annak idején, de nem sikerült elindítani sem... :D Most nem melózok egy ideje, biomérnök állást keresek, meguntam a programozást, mármint azt a részét, hogy tucat webshopokat kell php-ben programozni. Ki nem állhatom azt a nyelvet, elég volt belőle pár év.

Jövőre ha lesz egy kis szabadidőm labor mellett, akkor összeszórok egy cucumber+jasmine kombinációt, mert a mostani cucumber elég fapados, és csak annyira lenne szükség, hogy jasmine fölé építsünk egy speckó test loadert, ami a gherkin syntax-os scenario-kat lefordítja jasmine-re. Ezt azért pár hét alatt össze lehet hozni sztem. Elvileg talán még gherkin parser is van készen, csak össze kell tákolni a jasmine-el.

Közben sikerült összekombinálni jasmine+browserify+karma+gulp-ot. Még dolgozok rajta pár órát, aztán felteszek egy project templatet github-ra. Jó lenne még ilyen finomságokat, hogy sourcemap meg coverage meg ilyesmik is beletenni. Talán majd később. Ha fent van, akkor hozzácsapok egy babelify-t is külön branch-en aztán belinkelem.

Új hozzászólás Aktív témák