Új hozzászólás Aktív témák

• inf3rno

nagyúr

Közben találtam egy életképes workaround-ot karmához a TDD-vel való csomagoló írásra. Mivel az autoWatch be van lőve, ezért meg tudom azt csinálni, hogy elindítom webstorm terminal-ból a karma-t a config fájllal, aztán otthagyom. És ha közben módosítom a fájlokat, amit a karma feltölt magának, akkor automatikusan lefut a teszt utána minden alkalommal ugyanazt a böngésző ablakot használva. Ehhez nem is igazán kell kódot módosítani, mert most is két külön npm script indítja a csomagolást és a tesztelést. Egyszerűen elég csak a csomagolós scriptet használni a fejlesztés során és hagyni az autoWatch-ot, hogy működjön, a travisben meg majd mindkét scriptet futtatom egymás után, ha erre lehetőség van. Arra gondoltam, hogy a travis-nél még beteszek majd egy env var-os állítót, ami hozzáad több böngészőt is a karma config-hoz meg többféle csomagot is tesztel. Pl a commonjs-es csomagot browserify-al, a sima böngészős csomagot meg anélkül, és így tovább. 10 féle tesztet össze lehet így szórni.

Arról még mindig nem találtam info-t, hogyha a window-hoz nyúlunk egy fájlban, akkor arra milyen szabályok vonatkoznak commonjs-es csomagolásnál meg browserify-os visszaalakításnál. Abból indulok ki, hogy semmi extra nincs vele, ugyanúgy használhat window-ot továbbra is. Egyedül arra kell figyelni, hogy amit fel akarunk használni a kódunkban, arra legyen egy module.exports is a végén. A window-ból konkrétan olyan dolgokat ránt be, amik elsősorban böngészős dom-ra jellemzőek. Szóval nem ír, inkább importál dolgokat. Ezért gondolom úgy, hogy nagy kárt nem tehet, ha így hagyom. Nyilván a nodejs-es dom modulokkal egyelőre nem lesz kompatibilis, de majd a későbbiekben azt is hozzáadom. Elég lépésről lépésre haladni...

Új hozzászólás Aktív témák