Új hozzászólás Aktív témák
-
BaLinux
tag
válasz
Terminus_ #315 üzenetére
Akkor mit töltöttél le, amit apache tomcat néven terjesztettek, és nem volt benne ez a jar? Biztos hogy a megfelelő SDK-t, blabla?
Nem tudom milyen Eclipse-et használtál, én kb 2 éve használom _nagyon_ sokat (2.1-től), és soha nem volt olyan amit egy editorablak-bezár-újranyit művelet nem oldott volna meg. Legrosszabb esetben egy clean project. Ne csináld már -
BaLinux
tag
válasz
Terminus_ #313 üzenetére
Egészen biztos vagy benne hogy van a servlet-api.jar-ban javax/servlet könyvár, ugye? Meg hogy pontos az elérési út? Javaslom, hogy inkább mindenhova használj slasht backslash helyett, windóz alatt is. Ha ezek megvannak, akkor érdekes...
Amúgy a mérhetetlen produktivitás növekedés elősegítése érdekében javaslom, hogy használj egy jó IDE-t, és ne parancssorból szerencsétlenkedj. Én az Eclipse IDE-t használom mindenre. Ismerd meg azonnal, ha eddig nem tetted.
[Szerkesztve] -
BaLinux
tag
válasz
Terminus_ #311 üzenetére
Jegyezd meg melyik osztállyal van baja a fordításnál, és azt keresd meg a jarokban.
A classpath-ban amúgy 2 féle bejegyzés lehetséges:
- ha könyvtárat adsz meg, akkor az azon belüli összes .class filet figyelembe veszi, rekurzívan, de a jarokat nem!
- jart is megadhatsz, de egyszerre csak egyet.
Tehát az általad megadott ''d:\Program files\Apache Software Foundation\Tomcat 5.5\common\'' nem jó, ha az ottani jar fileokat akartad includeolni. Egyenként fel kell sorolni őket...
Kivétel, ha az egyik jar-ban van olyan manifest.mf, amelyben leírja milyen jarokra van szüksége. Amennyiben azok az ahhoz a könyvtárhoz relatívan megadott elérési úton megvannak, akkor azok a jarok automatikusan includeolódnak, nem kell külön CP-ben megadni. Ez persze rekurzívan működik.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest