Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• togvau
    senior tag

UsersRolesLoginModule az egy fapad login module, property fájl alapú, nem tud db-ből authentikálni.
    Amit én linkeltem, az direktben a datasource-on keresztül jdbc-zik, de simán lehet írni JPA alapú login module-t, írtam is már wildflyra, weblogicra.. Nem triviális, de nem is ördöngősség.
    Pl. csinálsz egy EJB szolgáltatást ami JPA-n keresztül elvégzi az authentikációhoz szükséges ellenőrzést. A loginmodule-ból pedig JNDI-n keresztül lookupolod az EJB-det. A loginmodule-t csomagolhatod az alkalmazásodhoz is, nem muszáj külön modulként telepíteni.
    Belépés után httpservletrequestből (JSF-ben facescontexten keresztül) elérhető a felhasználó a getUserPrincipal metódussal (getName normálisan a felhasználó nevét adja vissza), ezzel bekérdezhetsz az adatbázisodba. Van még isUserInRole is ugyanitt.

Tudom milyen a userroles, azért írtam át org...akármi...database-re... csak lehet nem abban a fájlban ahol kéne. De éppen, hogy a standalone.xml-es gányolást akarom elkerülni, és valami projectben lévő xml-es megoldást használni, ami jbosshoz le van írva, de wildflyon úgy látszik már máshogy van, csak nincs leírva hogy, mert a normális dokumentáció az luxus...

Bárcsak ejb meg jpa logint írhatnék... de jó dolog is programozni, és nem konfigurálgatni, és azt kutatni, hogy az ami volt konfiguráció az most nem az, de nincs sehol leírva hogy mi... De hát 20% programozás, 80% xml matatás(konfiguráció), és hogy hol kell elhelyezni, és hogy kéne kinéznie az xml-nek.

Új hozzászólás Aktív témák