Új hozzászólás Aktív témák
-
Atapi
senior tag
"Ez: newmap.put(3,"is great") --> Beleteszi a 3. helyre az "is great" stringet."
lehet, hogy csak nem figyeltél a megfogalmazásra, de ez az állítás nem igaz. a map kulcs-érték párokat tárol, az elemeknek nincs rögzített helye (mint pl egy List esetén az x. elem), legalábbis a hashmap rendezetlen, így nincs garancia arra, hogy mi hova kerül, csak az garantált, hogy egy kulcshoz egy adott érték tartozik, és a kulcs alapján ezt az értéket kapod vissza. ez azt jelenti, hogy nem a 3. helyre helyezed a példában a sringet, hanem a 3 kulcshoz rendeled hozzá. a példa szerencsétlen abból a szempontból, hogy kiíratásnál a természetes sorrend érvényesül, azaz növekvő sorrendben kerülnek kiírásra a kulcs-elem párok, de ez nem mindig van így, nem lehet rá számítani. lehet, hogy most feleslegesen téptem a billentyűzetem és tudod ezeket, de a megfogalmazásod nem ezt sugallta.
-
floatr
veterán
JavaDoc [link]
A metódus visszatérési értéke a kulccsal korábban tárolt érték, vagy ha az nem volt, akkor null. A cast meg azért van, mert nem generics-es a map definíciója. Helyesen így lenne:
Map<Integer, String> newmap = new HashMap<Integer, String>();
...
String prevvalue = newmap.put(3, "is great");
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged