Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• floatr

veterán

válasz emvy #7226 üzenetére

Bizonyos fokig a compiler is átver. Még az elmúlt évezredben volt egy olyan hardveres problémája az x86-os prociknak, amikor bejött a pipeline, hogy bizonyos kódegyüttállás esetén az egymást követő utasításokat x lépésen belül egyszerűen nem tudta feldolgozni. Ezt a legtöbb C fordító korrigálta úgy, hogy te nem tudtál róla. Ez a pozitív része az átverésnek, ha jól csinálta. Volt azonban olyan C fordító, ami úgy optimalizálta a fordított kódot, hogy éppen belefutott ebbe a pipeline/cache hibába.

Itt viszont egyik nyelvről a másikra generál egy kódot, amit egy framework keresztimplementáció igyekszik elfedni. A dolog már ott sántít, hogy eltérő implementációkról van szó.

A hibernate/JPA által generált SQL-re inkább nem mondok semmit. Nem véletlen, hogy nagyon kevés a jó HQL/JPQL szakember, mint ahogy az sem, hogy a kritikus query-k mind natív SQL-ben készülnek, vagy tárolt eljárásban. Amit meg a proxy-kkal, ASM/CGLIB meg egyéb témával generálnak, az nem ugyanaz a nagyságrend, amivel egy Java-JS fordításnál szembesülsz.

(#7227) Aethelstone Ja hogy a parse-oláshoz beaneket, milyen igaz. Úgy szar ahogy van :)))
    Kézzel jobbat gyártottam, és ráadásul tudtam, hol kell a sallangot kicsapni.
    De mondhatnád a spring boot-ot is, a hibernate entitás/schema generátorát, meg ilyenek. Nem akarom elvinni a témát a nagyzolás irányába, de ezeket ha tehetem kerülöm, mint a pestisest. Még talán a schema generátor elmegy, de azon is sokat kell utólag szöszölni, mire összeáll úgy, ahogy szeretném, mert nem lehet eléggé teletűzdelni metaadatokkal, hogy mindent normálisan megcsináljon. Sajnizom, hogy rossz véleményem van róla :)

Új hozzászólás Aktív témák