Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• floatr
    veterán

Írok egy példát, remélem érthető lesz.
    manytomany listához adok hozzá meglévő rekordokat.
    Pl: van 3db A tipusu rekordom 1-2-3 id-vel. Én ezt a B tipusu manytomany listába belerakom 2-3-1 sorrendbe és mikor később lekérem, akkor a listában az objektumok már az 1-2-3 szerint lesznek. Az összekapcsoló táblázatban viszont jó sorrendbe mutatja őket, csak mikor lekérem a listát, az nem felel meg annak a sorrendnek. Ugye van egy táblázatom ahol mutatja a kapcsolatokat, jelen esetbe, id-k alapján 1-2, 1-3, 1-1, feltéve hogy az 1-es kulcsú B entity listájához csapom hozzá ezeket az adatokat.
    Azért szeretném így megoldani, mert a 2-es kulcsú B entity listájába ugyanezt a 3 A tipusut akarom csak pl 1-3-2 sorrendbe és így tovább. Ugyanazok a játékosok vesznek részt más versenyeken és így szeretném megvalósítani a helyezéseket, lehet nem így kéne, de még csak most kezdtem el ezt tanulni.

Milyen collection-t használsz a kapcsolat leírására a bean-ben?

• Senhi
    aktív tag

Írok egy példát, remélem érthető lesz.
    manytomany listához adok hozzá meglévő rekordokat.
    Pl: van 3db A tipusu rekordom 1-2-3 id-vel. Én ezt a B tipusu manytomany listába belerakom 2-3-1 sorrendbe és mikor később lekérem, akkor a listában az objektumok már az 1-2-3 szerint lesznek. Az összekapcsoló táblázatban viszont jó sorrendbe mutatja őket, csak mikor lekérem a listát, az nem felel meg annak a sorrendnek. Ugye van egy táblázatom ahol mutatja a kapcsolatokat, jelen esetbe, id-k alapján 1-2, 1-3, 1-1, feltéve hogy az 1-es kulcsú B entity listájához csapom hozzá ezeket az adatokat.
    Azért szeretném így megoldani, mert a 2-es kulcsú B entity listájába ugyanezt a 3 A tipusut akarom csak pl 1-3-2 sorrendbe és így tovább. Ugyanazok a játékosok vesznek részt más versenyeken és így szeretném megvalósítani a helyezéseket, lehet nem így kéne, de még csak most kezdtem el ezt tanulni.

Egy kicsit is komolyabb adatbázis esetén nem szabad arra játszani, hogy (rendezés nélkül) az adatok mindig ugyanabban (pl. berakás) sorrendjében kerülnek visszaadásra. Van egy eredeti sorrendjük, de ha a db úgy gondolja, hogy egy lekérdezéshez egy másik sorrend hatékonyabb akkor azt használja.

Ettől függetlenül problémádat szerintem megoldja az @OrderColumn annotáció, amit arra a listára kell rárakni amelynek meg akarod tartani a sorrendjét.

Új hozzászólás Aktív témák