Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bambano

titán

válasz #68216320 #10806 üzenetére

"Egyrészt szeretném a beérkezett értékeket validálni mielőtt tárolom.": egyrészt lehet shellben, awk-ban, bármiben validálni. de validálhatod az adatbázisban is. már ha a mysql alkalmas erre, sose próbáltam. postgresql alkalmas.
    "esetleg tényleg a megoldás az lenne, hogy egy API-t csinálni java-ban, amit a kliensek hivogatnak és a már parse-olt adatokat azon keresztül tolnák befelé.": van ilyen api, a mysql hálózati apija, minek akarnál még egy újabb apit kitalálni?

lyalyly curl... most eltekintve attól, hogy tök értelmetlen http-n csinálni ilyet, a curl-ben túl sok hiba van ahhoz, hogy komoly rendszeren használd.
    ha mindenáron kell a wines kliens, akkor winre van sed, bash, mysql kliens, és ugyanaz, mint linuxon. hogy powershellben mekkora meló leprogramozni, nem tudom. de mivel úgysem tudod ugyanazt a szenzorprogramot futtatni, ezért a rendszer mindenképpen különbözni fog.

de ha már itt tartunk: miért nem rakod bele a mysql klienst a szenzorokat kezelő programba?

persze elfelejtettem az alapvető kérdést feltenni: dolgozni akarsz vagy megoldani a problémát?

• floatr

veterán

válasz #68216320 #10806 üzenetére

Ez a formátum YAML-ként is értelmezhető, így egy YAML parser be tudja olvasni, és akkor nem egy igénytelenül gányolt shell-ninja szutyokkal oldod meg, amit 1 év múlva a saját szerzője sem tud már támogatni.
    De van rá lényegében kész megoldás is: ELK stack. Azt pont ilyenekre találták ki. Logstash illesztőkön keresztül Elastic-ba tolja a szenzorok adatait, amit később Kibanával meg tudsz jeleníteni. Ezt a shelles babrálást meg felejtsd el ;)

Új hozzászólás Aktív témák