Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Szmeby

tag

válasz #68216320 #10728 üzenetére

Csak annyit tudok a prjektedről, amennyit most leírtál róla, így lehet, hogy valamit félreértek.

1. Én most microservice bűvkörökben élek és a selfcontained alkalmazás a kedvenc, vagyis semmit sem vágok, cserébe viszont pici a cucc, és nincs benne ui. Természetesen a komponensek közti kommunikációt megvalósító DTO-kat, külön, közös projektbe teszem, hogy mindegyik komponens ugyanazt lássa.
    Ha látod értelmét a vágásnak (mert mondjuk több egymástól eltérő modul is használná), akkor vágj. Ha nincs értelme, akkor ne vágj. A legrosszabb, amit tehetsz, hogy túl korán vágsz és később szívsz, hogy hát lehet, nem is ott kellett volna, ajaj.
    A több UI, több modul felállás szimpi.

2. A tesztet. Nincs hibátlan osztály. A tesztet. Leginkább párhuzamosan. TDD. Mondtam már, hogy a tesztet? :D Amúgy meg a te dolgod, ahogy jobban esik. Főleg, ha a teszttel kezded.

3. Ha valami nem komplex, én nem frameworközök, mert csak megköti a kezet, lassít, bonyolít. Amúgy passzolom a kérdést, nem tartom magam frontend gurunak. Persze lehet az, hogy mondjuk valaki csak az angulart ismeri és semmi mást, neki érezhetően könnyebb dolga lesz abban megcsinálni, mint szenvedni egy fura jsp-vel.

4. Ne származz le. :) Oké, hogy a nyelv megengedi, de attól még nem jó.
    Én nem osztom azt a nézetet, hogy ami úgy néz ki mint egy kacsa és olyan hangot ad ki, mint egy kacsa, az egy kacsa. [link]
    Az egy másik osztály.
    Ha mégis van némi közük egymáshoz, akkor még a composition-t tudom elképzelni, vagyis az osztály egy tagja lesz a meglévő cucc, és az osztályod csak az értelmes mezőket engedi ki az apiján.

törölt tag

válasz #68216320 #10728 üzenetére

4. Ha van egy már meglévő model amiből leszármaznék, mert mert az új model tartalmaz még pár tulajdonságot, de van olyan is amit a parent igen, de a child nem, akkor azt hogyan szokás megoldani? Obj esetén mondjuk lehet NULL, de például int vagy boolean esetében mit csinálok vele? Ha adok értéket akkor azt hihetem, hogy az valós.

Új hozzászólás Aktív témák