- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
-töröltem-
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
Szerintem nem. Elő fognak fordulni számottevő hibák, amiket akár csak hónapok alatt javítanak (akár olyan, hogy nem indul el egy program, vagy nem használható, vagy magában a Windows-ban nem működik pl. a Gépház/egy része, ilyesmik). Ja és persze csak úgy tudsz update-elni, ha komplett upgrade installt letolsz új build-re, nincs CU (tovább tart, mint egy CU telepítése, és mai napig van pár apróság, amit elfelejt migrálni a telepítő, vagy szándékosan rak vissza alapértelmezésre).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
GreatL
őstag
Köszi. Érdemes kanárit felrakni ha csak játszok és nincsen fontos adat / van másolat?
Intel Core Ultra 7 265K Arctic LF3 420 víz | MSI Tomahawk | 2x8 GB Kingston Fury 6000 Mhz CL30 RGB KIT | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Pocketbook Inkpad 3 Pro | Canon R8
-
janos666
nagyúr
A Canary-ban tuti benne volt már rég, de most már szerintem a beta-ban is, vagy legalább is a következőben benne lesz.
Vicces, már 2006-ban is voltak 1000Hz-es egerek...TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
GreatL
őstag
545.37 van 2023 februárból... Insider builden ezek előrébb vannak, le vannak maradva, vagy is-is? A nagy érzékenységű egér javítása sem akar települni. Csak azt nem tudom benne van-e az insider windowsban alapból esetleg?
Intel Core Ultra 7 265K Arctic LF3 420 víz | MSI Tomahawk | 2x8 GB Kingston Fury 6000 Mhz CL30 RGB KIT | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Pocketbook Inkpad 3 Pro | Canon R8
-
janos666
nagyúr
A handoff szerintem le van tiltva. De nem látom mi köze lehetne ehhez. Csak az egér wireless adaptere van most bedugva PCH-s 2.0 portba (és az integrált bluetooth is arra van drótozva, ha jól rémlik [amiről a billentyűzet megy]).
Engedélyezve van minden C-state és a CPPC2 is. De mondom, más driver-t nem zavar semmi.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
PuMbA
titán
Nekem is hasonló volt. ASUS B550 lap, 5600X CPU, MSI 3060 Resizable BAR-ral, de nem rég váltottam AMD VGA-ra, szóval már a VGA más lett Így ez tényleg nagyon nehéz lesz utánajárni, mert úgy tűnik, hogy nálad is stimmel minden. NVIDIA drivert a tiszta telepítés jelölőnégyzet bepipálásával raktad fel, azaz a beállítások törlésével? BIOS-ban az USB portokra az xhci handoffokat engedélyezted?
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
ASUS B550 lap, 5800X CPU, Gigabyte RTX3080 kártya. EFI-ben ResBar-al. Win11 22H2.
PCIe-en csak egy hálókártya van, de a PCH slot-ban. Amit nem használok, azt letiltom a Setup-ban az integrált cuccok közül.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
PuMbA
titán
Nagyon sokrétű probléma lehet. Sajnos az nem jelent sokat, hogy mit ír ki a LatencyMon. Az is lehet, hogy a CPU-d el van foglalva más megszakítások kezelésével és ezért csúszik el a VGA megszakításaival, ami a legnagyobb súlyú feladat kb. Látom már Abu85 is leírta ugyanezt Egyébként milyen procid van?
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A GDeflate csak egy formátum. Semmi köze az IO API-hoz. Utóbbi nem is a grafikus API része, hanem az operációs rendszeré, és emiatt is dolgozta úgy ki a Microsoft a DirectStorage-et, hogy együtt jöjjön a formátum az új IO API-val, mert külön a formátum nem sokat ér. Ezért nem nagyon feküdt rá erre a Khronos, mert nem tudják megoldani még a DirectStorage funkcionalitását. Az, hogy van egy formátumod, semmit sem ér, mert eddig is volt sok alternatíva erre, nem ez a kulcsa az egész rendszernek. A GDeflate a sokadik alternatíva ugyanarra a problémára.
#7 janos666 : Nem kizárt, hogy több bug is van, ami nagyobb késleltetést eredményez. Az NV javított egyet, de téged pont érint egy másik. Ez sajnos benne van. Amit tehetsz, hogy jelented az NV-nek a supporton.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
janos666
nagyúr
Elvileg mindenből a legfrissebb (nem-béta) van. De ha valami firmware, vagy nem-nVidia driver okozná, akkor szerintem nem csak az nVidia driver-el lenne gond.
-
janos666
nagyúr
Lehet, hogy a Windows, vagy valami háttérben futó program okozza, de akkor is csak az nVidia driver-re hat, mert ha áterőltetem a Windows 11 "alap" driver-re a kártyát, akkor más driver nem hoz 500 us feletti értéket (a Mellanox 10G hálókártya hoz 480 körüli csúcsot).
Nekem a hang is csak a VGA-ból jön (nincs külön hangkártya, alaplapi is le van tiltva).[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Talán más háttérben futó program vagy beállítás is beleszól a dologba. Nekem 2 hete RTX3060-on nem volt magas DPC, tehát azt írta ki a LatencyMon, hogy "Your PC appears to be suitable for handling real-time audio". Gyári beállításos Windows 11, tehát csak a kinézetet állítottam, UEFI boot, legfrissebb BIOS, BIOS-ban eszközök kikapcsolva, amit nem használok (pl. integrált hangkártya) és az USB eszközeim: egér, billentyűzet, egy Logitech webcam és egy USB-s hangkártya. Minden hardveremhez továbbá az elérhető legfrissebb illesztőprogramot is használtam.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
Mostantól nem kell magasabb DPC késleltetéstől tartani az Ampere architektúrára épülő GPU-kon
Aha... Én konkrétan ezzel a driver-el lőttem rekordot (mióta méregetem az RTX3080-al).
Ha letiltom a driver-t (eszközkezelőben a videókártyát), akkor 500 alatt vagyok.[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
Ezt az uj IO API-t hogy kell erteni?
Az RTX IO a GDeflate-n alapul, amihez Vulkan® 1.3.257- ben mar jott support, ket kiegeszites formajaban, tehat mukodik.
VK_NV_memory_decompression
VK_NV_copy_memory_indirect"Two new NVIDIA Vulkan extensions to accelerate RTX IO are supported on both Linux and Windows. VK_NV_memory_decompression handles decompressing assets on GPU, and VK_NV_copy_memory_indirect handles copying decompressed data to Vulkan buffers/images. These extensions are released in the Vulkan 1.3.233 update and supported in the latest GRD release.
This enables Vulkan applications and games across multiple platforms with faster transfer of assets from disk to GPU memory. Standardizing on the use of GDeflate format in Vulkan allows cross compatibility across many games." -
Trailblazer
veterán
Nekem még mindig jelen volt a GSync-es vibrálás a desktopon bizonyos programok jelenlétében az előző driverrel (a .40-es végűvel), ami pedig már rég megoldva hivatott lenne. Remélem, ezzel immár történelem ez...
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
hokuszpk
nagyúr
"Játéktrió fókuszál az új GeForce driver"
translate ai nem bezselni jol Madzsar ?
[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az már jó ideje elérhető. Az egész csak a marketingneve a DirectStorage API-nak. 4-5 évvel korábbi driver is tudja ezt futtatni.
A Vulkan API-ba ezt hiába rakod, amíg nincs mögötte az új IO API, márpedig egyelőre nincs mögötte. Ezt úgy nem lehet használni, mint a DirectStorage alrendszert. Olyan játékban működik csak, ami lightos nagyon a tartalomkódolásban. Ráadásul sokkal szarabb az erőforrás-kihasználása, mert maga GPU-s dekódolás nem elég. A Microosft nem véletlenül tervezett egy komplett rendszert az egész mögé. GPU-s dekódolás lenne 10 éve, csak nem hasznos önmagában.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Cassi
őstag
Az új dolog maga az RTX IO alrendszer, ami DirectStorage 1.2-kompatibilis és ezen felül lehet használni más módon is, például Vulkan kiterjesztéseken keresztül. Továbbá multiplatform és még open source is - jár a piros pont érte!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest