Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lézerparaszt
őstag
válasz
sellerbuyer #199 üzenetére
Igazából meg tudom oldani a második gépet, csak elboldogul vele egy 6700k de az elméletre lennék kíváncsi hogy tényleg miért kell kétszer kódolni.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Lézerparaszt #198 üzenetére
Ráadásul nem is akármilyen! Teljesen érthetetlen.
-
Lézerparaszt
őstag
válasz
sellerbuyer #197 üzenetére
Ahogy a legelső Avermedia cucc is, a Live Gamer HD. Egyedül streamel és felvesz. Ezért nem tudom miért kell második gép.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Lézerparaszt #196 üzenetére
Azt hiszem, hogy az EzRecorder 130 magától tudja streamelni is a cuccot akár élőben. Lehet, hogy simán üzletpolitika áll annak a hátterében, hogy melyik eszköz mit tud.
Hát most gondold el, hogy az ExtremeCap U3 ugyan 60p-t tud fullHD-ban, de kb. ennyivel tud többet, mint az EzRecorder 130 és 10-15e Ft-al többe kerül (anno mikor megvettem kb. 20-25-el került többe) annál az eszköznél, ami önmagában, atomerőmű szintű PC nélkül megoldja tök ugyan azt (tehát nem csak egy nyomorult interface, hanem teljes értékű eszköz!)... oké, csak 30fps-el vesz fel, nem 60-al, de na...
Érthetetlen az árképzés és az eszközök kivitelének viszonya az AverMedianál sztem...
-
Lézerparaszt
őstag
válasz
sellerbuyer #195 üzenetére
Én simán tudok vele felvenni 1080p 30fps 60mbps videót, a capture kártya simán megoldja egyedül. De azt nem értem, hogy ha már ilyen szinten kódol akkor miért kell még egy gép hozzá ha streamelni akarok?
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Lézerparaszt #194 üzenetére
Még a streamer gép hagyján, de én azt sem értem, hogy ha megveszek egy nem olcsó Avermedia ExtremeCap U3-at, akkor miért kell hozzá egy Paks 2 ahhoz, hogy felvételt tudjon készíteni? Az i5-ösöm nem gyenge, de kb. semmit nem ért vele fullHD 30fps-el sem, kellett az i7-esem GTX770-el, hogy 30 v. 60fps-el tudjak felvenni fullHD-t. Így ez gyakorlatice semmi más, mint egy egyszerű interface és úgyis a gép végzi a munkát, akkor viszont miért ilyen baromi drága??? Pl. a Blackmagic profi minőséget tudó cuccai sokkal olcsóbbak és nem csak sima interface-ek, hanem elvégzik a munkát.
Hozzáteszem, hogy az Avermedia EzRecorder 130-a nem rossz (igaz, nem tud 60p-t) és nem kell hozzá PC. Ezt használom már jóideje, de most akkor dobjam ki a marhadrága és i7-es gép nélkül kb. semmit nem érő EC U3-amat??? Vicc kategória.
-
Lézerparaszt
őstag
Sziasztok, próbálgatom hogy tudnék brutáljó minőséget elérni stream közben. Anno mikor bejött a Live Gamer HD, az volt a legnagyobb előnye, hogy mivel maga a kártya kódolt, levette a prociról a terhelést. De akkor miért kell egy második "streamer gép" nagyon erős processzorral? A miértre sehol nem találtam választ, csak a hogyan kössem össze, hogyan állítsam be stb dolgokra.
-
Nixon18
senior tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm szeretne hobbi szinten játékokat rögzíteni. Most ismerkedik csak a dologgal és ehhez kérte a segítségemet.
Tudnátok ajánlani valami megoldást, ami a leginkább pénztárcabarát, de elfogadható a minősége (720p, 30 fps)?Egyébként azt jól gondolom, hogy ezek a hardware-es megoldások kevésbé terhelik a gépeket, mintha csak simán software-esen rögzítene?
Köszönöm előre is!
-
nickwaren
tag
válasz
nickwaren #190 üzenetére
Na akkor saját magamnak válaszolok, szóval a neten ez a probléma Blue Ring Dead néven megtalálható. Megoldás: Avermedia Driver lepucol, majd újra feltesz.
Yep, azt is vásárlás után tudtam meg, hogy nem minden esetben kell HDMI splitter a felvételhez (Sony tabletről rögzítek gameplayt).
-
nickwaren
tag
Sziasztok, a segítségetek szeretném kérni. Kb 2 hete vettem egy LGP Lite-ot, eddig minden pöpec volt vele. 2 napja este még rögzítettem vele anyagot viszont ma rádugtam a laptopra és csak a gyűrű villog kéken körbe-körbe, de a gép és a REC-Central nem látja. Minden más USB-s eszköz hiba nélkül megy. Létezik, hogy máris meg halt volna vagy valakinek valami tippje?
-
sellerbuyer
őstag
AverMedia EzRecorder 130-ról csináltam bemutató videót, ha valakit érdekel:
[link]Tervezem, hogy az Extremecap U3-ról is csinálok majd... amint időm engedi... nem mostanában lesz.
-
Kaszas01
csendes tag
Üdvözlezem!
Olyan problémával forduldék, egy hozzáértő emberhez, hogy nekem vagy egy Avermedia LGP-m, 2 számítógéppel, az egyik gépem bedugva az LGP-be, onnan tovább egy tv-be, az usb 2.0 pedig a másik gépembe, a kép tökéletes, viszont van egy usb-s fülhallgatóm, ami úgymond a streamer gépbe van bedugva, OBS-ben be is sikerült állítanom, hogy kapjak hangot, viszont van egy teljes másodperces csúszás, na érthetőbben, játszok, lövök egyet, és a lövés hangját 1 sec-el később hallom, ami igencsak zavaró, ha a fülesem a gamer pc-be dugom, akkor viszont az OBS nem veszi, illetve nem érzékeli a hangot, ha valaki tudna nekem segíteni, hogy hogy, mit kössek össze, vagy állítsak be, annak nagyon megköszönném. -
Üdv mindenkinek!
A kérdésem csupán annyi lenne, hogy az OBS-ről (Classic) OBS Studióra szeretnék váltani, mert már azt támogatják, így azt fejlesztik tovább, a jeleneteket hogyan lehet átvinni a Studióra? Mert sehogy sem tudom, pedig már égen-földön (interneten mindenhol) kerestem, de sehol sem találtam. A másolós módszer meg nem működik, mert a Classic xconfigot, a Studió meg json-t használ.
-
zedeRIP
tag
Frissítettem az új software - t és nincs lehetőség már 1080P 60FPS rögzítésre. Miért? Eddig volt. Kérem vissza a lehetőséget..
Avermedia_live_gamer_hd - m van -
Avermedia_hu
senior tag
Megnézték?
Kifejezetten sehol nincs hozzá speciális alkatrész. Csak a gyárban, Taipeiben.
Azért ajánlottam, hogy nézesd meg, ha valami általános, filléres alkatrész ment tönkre, azt lehet cserélni tudják.
Alkatrész rendelés+ szervíz díjak drágábbak lennének, mint egy új eszköz. -
PCD
csendes tag
válasz
Avermedia_hu #182 üzenetére
Jonapot Avemédia az a bolt amit ajánlotál az a speedshop, ott nincs hozzá valo alkatrészek, mert meg kérdeztem oket tuc más boltot ajánlani ahol biztos van alkatrész és megtudják javitani?
Dávid
-
PCD
csendes tag
válasz
Avermedia_hu #182 üzenetére
igen,usb2 van,volt,de megis mitol eghetett ki,miert kaphatott tulfeszultseget?akkor ki is dobhatom,,?koszi
-
Avermedia_hu
senior tag
-
PCD
csendes tag
sziasztok,segitseget kernek,vettem egy avermediat LGP c875,egy napig mukodott ,lehuztam a recentert,kepet felvette,mikrofon hangot nem,masnap ismet be akartam kapcsolni,de nem mukodott,nem vilagit,nem tortenik semmi,nem komunikal a gepemmel.Atettem masik gepre de ott sem tortenik semmi,mi lehet a baj?koszonom elore is,
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Avermedia_hu #179 üzenetére
Rendben, köszönöm!
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
sellerbuyer #178 üzenetére
Nem.
Fordítva: az eszközeink HDCP képesek, tehát mint a TV megjelenítik a jelet, de nem veszik fel.
Ez egy plusz szolgáltatás, ha úgy tetszik. Nem hiányosság.
Az eszközeink tökéletesen működnek HDCP nélküli eszközökkel. De ez az alap. Ezt tudja minden jól működő eszköz. -
sellerbuyer
őstag
válasz
Avermedia_hu #177 üzenetére
Értem, csak azért kérdeztem, mert valahol azt olvastam pont a ti leírásotokban, hogy nem műxik együtt semmilyen HDCP képes capture cuccotok HDCP képtelen készülékkel. Ebből számomra az következik, hogy a HDCP jel teljes hiánya is probléma lehet.
Rendben, köszi a tippet, utánanézek a dolgoknak, aztán meglátjuk.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
sellerbuyer #176 üzenetére
A HDCP akkor okoz gondot, ha a forrás HDMI és HDCP-vel védett. Akkor a leírt felvételi üzenet jelentkezik, tehát nem lehet felvenni.
Ha a forrás kompozit, nincs ami keresné a HDCP-t, nincs védelem. (kompoziton eleve nincs HD felbontású jel amit védeni lehetne)
Mivel a HDCP csak egy másolásvédelem, felvétel szempontjából pont az a cél, hogy teljesen hiányozzon. -
sellerbuyer
őstag
válasz
sellerbuyer #175 üzenetére
Azért kérdezem, mert belefutottam már a problémába, hogy hdmi forrásból a hdcp hiánya miatt nem lehetett rögzíteni. Átjött a kép, de kiírta, hogy hdcp hiánya miatt nem rögzíthető. Na most ha composite a forrás, akkor egyáltalán nincs hdcp. Remélhetőleg az Avermedia gondolt arra, hogy a hdmi kimeneten legyen ilyen jel, mert egyébként nem fog működni a felvétel. Mivel ezt az átalakítót kifejezetten a felvételhez tervezték és nem is olcsó, remélem, hogy van rajta hdcp... az audio-video szinkronról nem is beszélve, ami ilyen eszközöknél (analóg/digital átalakító) állandó probléma...
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Avermedia_hu #174 üzenetére
A hdcp hiánya nem okozna gondot?
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
sellerbuyer #173 üzenetére
Soha nem teszteltem kompozittal.
És a sokféle átalakító miatt nem is garantálnám a sikert.
Talán az a legjobb, ha AVerMedia kompozit-HDMI átalakító van beállítva. Annak működnie kell: [link] -
sellerbuyer
őstag
A szakértőktől kérdezem, hogy van-e lehetőség az Avermedia Extremecap U3 component bemenetén keresztül composite videojel rögzítésére?
Régebben a component bemeneteket úgy oldották meg, hogy az Y "lábon" composite videojelet is tudtak fogadni. Ez az eszköz tudja-e ezt a funkciót, vagy csak component-et fogad?
-
McVetranio
csendes tag
Sziasztok
Avermedia Extreme/ ReCentral 2 kérdésem lenne. A beállitásokat rendben megcsináltam, szépen veszi is a képet illetve a mikrofonom hangját is. Ellenben a játékok hangját nem veszi fel. Gondolom nem egy lépéses a szükséges beállitás ehhez, de ha valakinek lenne egy kis ideje hogy segitsen azt nagyon megköszönném. (ha esetleg volt már erről szó akkor bocsi, de irtó hosszú a fórum...) Köszönöm szépen. -
Richie1984
tag
Sziasztok!
Rendelkezem egy nem túl acélos, de azért nem is rossz configgal:
ASROC FM2-55, AMD A8-7600 R7 (4x3,1 Ghz), Sapphire R7 240 1Gb dd5 (dual with processor), 2x 4Gb HyperX Furry 1600Mhz RAM (dual chanel)
5 féle külső kütyüt találtam az iránt érdeklődnék, hogy az árban legolcsóbb GL310 LGP lite is tökéletesen megfelel streamelésre?
HS, LoL stream eddig is ment downgradelve 1,5 el ezzel a kütyüvel vajon bírni fogja az 1920x1080 (30fps) sebességet. Leginkább PCről menne a stream maximum még ps3 ról esetenként.
A válaszokat előre is köszönöm. Lehetőleg privát formájában.
-
sellerbuyer
őstag
Annak, aki pci-e USB 3.0 adapterrel használja az Avermedia cuccát és gondjai vannak, egy kis saját tapasztalatot leírok, hátha segít:
Hiába pci-e 1x az adapter, érdemes lehet inkább a 4x-es pci-e-be tenni az alaplapon, mert valamiért az 1x-es túl lassú neki és bekavarhat a VGA-nak is (pci-e 16x-ban). Ne kérdezzétek, miért, ez van.
Az USB 3.0 adapteren ha van molex csatlakozó, akkor érdemes bekötni, mert előfordulhat, hogy kevés neki a pci-e-ből a nafta és akkor esetenként egyszerűen nem indul el. Öt gépbekapcsolásból mondjuk csak kétszer indul.
Ott lehet még észrevenni, hogy valami nem oké, hogy a saját szoftverével megy a capture ugyan, de ha egy komolyabb szoftvert akarsz használni (pl. Wirecast) és capture eszköznek beállítod az Avermedia-t, akkor közli a szoftver, hogy ez az eszköz túl lassan műxik, kösd át másik USB vezérlőre, vagy húzz le valamit a vezérlőről. Persze ez a helyzet akkor is fennáll, ha valójában nincs semmi sem azon a vezérlőn. Innen lehet tudni, hogy valami nem oké.
Nálam végül sikerült korrektül beüzemelni egy Delock USB 3.0 adaptert. Pontosabban beüzemelni simán sikerült azonnal, de aztán később néhány hetes használat közben olykor a fenti problémákat produkálta, amíg a fentiek szerint meg nem oldottam. Most már úgy üzemel, mint az álom.
-
EnDaN
tag
válasz
kriszpontaz #168 üzenetére
Sajnos szerintem sehonnan nem lehet, ezt a linket a redditen találtam ahol a srácnak ugyanaz volt a baja mint nekem és a Support válaszában volt ez a link. Tegnap 5-6 órát vettem fel minden hiba nélkül, szóval tökéletes
-
EnDaN
tag
válasz
kriszpontaz #166 üzenetére
Köszi a tippet, nem ez a hiba, továbbra is leáll a RECentral kb 15 perc felvétel után. A windows logban ez van:
Faulting application name: RECentral.exe, version: 1.3.0.94, time stamp: 0x55bb1164
Faulting module name: C985Graph.dll, version: 1.0.1.20, time stamp: 0x55bb11be
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x00003d01
Faulting process ID: 0x333c
Faulting application start time: 0x01d13505ade26ad1
Faulting application path: C:\Program Files (x86)\AVerMedia\AVerMedia RECentral\RECentral.exe
Faulting module path: C:\Program Files (x86)\Common Files\AVerMedia\AVerMedia RECentral\dll\C985Graph.dll
Report ID: ce500b0a-1881-4cda-9223-16e015c31202
Faulting package full name:
Faulting package-relative application ID:SZERK: No meg is lett a megoldás, hátha esetleg valaki hasonló cipőben jár, leírom:
- RECentral uninstall
- innen a még ki nem adott letöltése és telepítése:
RECentral -
kriszpontaz
veterán
Most raktam össze a gépet mert szilánkokra szedtem emiatt.
Kipucoltam a portól, a kártyát kiemeltem, mindent visszapakoltam, és a Win szépen újra felismerte a cuccokat.
Most max felbontáson teszteltem és nem fagyott ki egyszer sem. Vagy 2 órát videóztam vele.
Remélem így is marad.Egy jó tanács: ha kiszeded a kártyát és visszateszed, az eszköztelepítés alapértelmezetten automata módját előtte lődd ki, szerintem a Windows bekavar a driver telepítésbe, mert mint a VGA-knál túlbuzgóan buzerálja a rendszert.
Ez a gép - Jobb egér gomb - tulajdonságok - Speciális rendszerbeállítások - Hardver fül - Eszköztelepítés beállítása - NEM
Mielőtt ezt megcsináltam már ilyet is produkált haladó beállítás alatt a rögzítés típus kiválasztásakor:
Most jó, kíváncsi vagyok meddig.
-
EnDaN
tag
Sziasztok!
Nekem is gondom van win10+Avermedia Live Gamer HD Lite kombóval, egyszerűen sehogyan sem tudom rávenni az utolsó windows frissítés óta, hogy működjön. Előtte a 64bites drivert külön felrakva ment a RECentral, most sehogy sem. A hibajelenség az, hogy 10-20 perccel a felvétel elkezdése után a RECentral működése leáll, az addig felvett dolgok elvesznek...használhatatlan így sajnos
-
kriszpontaz
veterán
válasz
Avermedia_hu #163 üzenetére
Kicsit boncolgattam a témát.
Bekavart a Windows a globális méretezés csúszkával.
Egy probléma megoldva, viszont ha csak az Avermedia van rádugva a monitorra, sok játék behülyül, egyszerűen nincs kép. Valami nem stimmel, még utánanézek kicsit, köszi a segítséget, jelentkezni fogok. -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
kriszpontaz #162 üzenetére
Szia,
ha van rá lehetőség, próbáld ki a kártyát másik PCIe foglalatban is.
Ha a probléma változatlan, emailben kérem a pontos RECentral, driver és kártya firmware verzió számokat. És a gép dxdiag file-ját.
Email cím az adatlapomon.
Kérlek a levélbe rakd be a fórum bejegyzésed linkjét is, hogy pontosan tudjuk hozzá kapcsolni az adatokat.
Köszönöm! -
kriszpontaz
veterán
Sziasztok. Lenne egy kis problémám az Avermedia Live Gamer HD Lite kártyámmal. Már egy ideje nem használtam, azóta jött ugye a Windows 10, most meg ez a legutóbbi nagy Patch.
Nemrég rögzíteni akartam videót saját gépről (monitoron 2 HDMI bemenet van, egyikre közvetlenül a gép, a másikra HDMI-DVI kábellel az Avermedia-n keresztül (tükrözve az asztal) van kötve, mindkettő azonos, FullHD beállítással).Régen ezzel a felállással semmi gondja nem volt.
A felvétel indítása után kb. 10 másodperccel ez fogad:
Minden beállítást próbáltam, a gépben 3 winchester van és az egyiken csak a rögzítésre fenntartott mappával ahová mentenie kellene. A felvétel indításakor sem jelenik meg ott semmi, pedig a jog adott, UAC kikapcsolva, nem írásvédett a mappa, mégis kifagy.
Van erre valami megoldás?
Driver leszedés, újratelepítés megvolt, RECentral a legújabb.
Köszi a segítséget.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Avermedia_hu #159 üzenetére
Elküldtem az emailt, előre is köszönöm a helpet!
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Avermedia_hu #159 üzenetére
Hú de jó, hogy itt vagy! Nem is mertem remélni, hogy ilyen profi segítséget kapok.
Mindent megírok mailben.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
sellerbuyer #158 üzenetére
Az ASMedia chipset elméletileg támogatott.
Email címem az adatlapon. Kérek szépen egy mailt, folytassuk ott a hibakeresést.
Kérlek legalább a fenti prohardver linket rakd a mailbe, hogy tudjam követni a fonalat.
Dxdiag filet mindenképpen kérek. Ha lehet már első mailhez csatold. Illetve add meg a pontos telepített verziószámokat. (ASMedia és AVerMedia)
Köszönöm! -
sellerbuyer
őstag
Sziasztok, tudna valaki segíteni Avermedia Extramecap U3 életre keltésével kapcsolatosan?
USB 3.0 porton van (alaplapi), AsMedia driver fent van, legújabb, de régebbivel is próbáltam, de sehogy nem akar az eszköz működni. Csak villog a kék led és ennyi. Driver hegyeket kipróbáltam, váltogattam, de semmi.
Az első alkalommal működött még a legjobban, nem villogott a kék led, hanem folyamatosan világított és az eszközt is rendesen felismerte a Win, ilyen téren nem volt gond. Csak akkor meg a AVerMedia USB3.0 Diagnosis Tool azt jelezte scan után, hogy egyetlen felbontás sem használható és a proggija is folyton azt jelezte, hogy nincs a bemeneten jel (kellett volna lennie).
-
Brian_GT
őstag
válasz
Avermedia_hu #156 üzenetére
Lehet én néztem be valamit, de tesztben az volt kiemelve...hogy pont a korábbi eszközök nem tudtak egy az egyben azon pc képet rögzíteni amin ment a játék is, kellett pl egy laptop. LGX-nél viszont pont ezt emelték ki, hogy mivel ott a hdmi in-out...innentől ez is megoldva. Most én olvastam félre vmit?
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
sellerbuyer #154 üzenetére
Szia,
az LGX nem támogatja a saját PC felvételt. Ha nem lenne fekete az előnézeti kép, akkor tükör-effektussal találkoznál.
Konzolt és másik PC képet tudsz felvenni. -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
sellerbuyer #154 üzenetére
Esetleg kompozit- HDMI kábellel: [link]
-
sellerbuyer
őstag
Sziasztok,
Avermedia Extreme U3-al szeretnék composite video forrást digizni.
Ugye elvileg component bemenet van rajta (meg HDMI, de az most nem lényeges), de sok eszközön úgy van megoldva, hogy a component egyik RCA csatlakozóján keresztül tud fogadni composite jelet. Kipróbáltam sorra a csatlakozókat, sehol nem jelent meg kép, egyik bemeneti RCA csatlakozón sem a három közül.
Tudtok esetleg arról, hogy van-e valamilyen megoldás (component-composite átalakító vásárlásán kívül) arra, hogy lehessen ezzel az eszközzel composite videót digizni?
Köszi előre is a helpet!
-
McVetranio
csendes tag
Sziasztok, egy Avermedia Live Gamer Extreme-hez kapcsolódó kérdésem lenne. Az eszközt szeretném úgy üzemeltetni, hogy közben két monitorom van a PC-hez csatolva. No neki is álltam, videókártyám 2 kimenetéről az egyiket bele az EXTREME-be onnan ki az egyik monitorba, a másik kábel a videókártyából egyenesen megy a másik monitorba. A gép mindkét képernyőt látja, működik de az Avermedia előnézeti képe helyén feketeség van, felvételkor a nagy semmit rögziti.(ReCentral 2) Driverek megfelelően vannak telepitve, kábelcsatlakozások rendben. Ja és még egy hiba: amikor átváltok a SCENES fülre (ahol pl a PiP, stb állítható be) akkor bejön az előnézeti kép, de nem teljes képernyős. Remélem jól fogalmaztam meg a hibát, ha valami kimaradt igyekszem pótolni. Nagyon köszönöm előre is a javaslatokat, tanácsokat. Üdvözlettel: Varga Márton (vetranio)
-
Brian_GT
őstag
Sziasztok!
A közeljövőben szeretnék vásárolni valamilyen felvevő eszközt. Mivel nem 2 napra veszem ezért most már csak 2 eszközben gondolkodom, de sajnos nem tudok dönteni, mert valaki egyiket fényezi jobban, valaki a másikat. a 2 eszköz az AverMedia LG Extreme és az Elgato HD60.
Mindkét esetben az 1080p és a 60fps volt a kérdés.A lényeg, hogy egyiket sem használtam még, de az AverMedia-t ismerem barátok-tesztek stb helyről és ugye ott számtalan verzió volt már, lehetett véleményeket látni bőven. Elgato-ról nem.
Én mind pc, mind konzol oldalról szeretnék rögzítést végezni...ez vonatkozik előző genre ( ps3 ) mind a mostanira szóval PS4 és One.Ami kicsit megingatta bennem a döntést és fordulok inkább hozzátok, hogy azt mondják az Elgato jobb ha konzol is bekerül a képbe...de aztán jön egy másik videó-másik teszt...ahol meg az elgato-nak róják fel, hogy csak usb2 van rajta és ezért magasabb a delay nála, mint az avermedia-nal. Aztán jön egy kövi videó ahol, meg egymás mellett tesztelik pl. a CoD AW-t mindkét kártyával és framedroppol az avermedia az elgato nem.
Ezek után ember legyen a talpán, aki eldönti, melyiket is vegyem. Mivel ez egy Avermedia-s topic, nyilván sokkal több hsz fog jönni az extreme javára, de kérem, aki ír az indokolja is, mert pont a fentiekre vagyok kíváncsi, miért ezt vagy azt. Köszönöm előre is!
U.i.: ez a delay amit kihangsúlyoz az avermedia doboza is pl, hogy xy kis mértékű szemben más kártyákkal...ez az a késleltetés, ami az között telik el, amit én élőben látok a saját gépemnél és amit pl. egy élő stream esetén a néző?? Csak azért kérdezem, mert ugye ez ha megy alatta egy kommentálás, akkor zavaró lehet ha késés van...bár ahogy olvastam és remélem igaz...ez az elgato esetén is ahol nagyobb delay-t írnak...is olyan picike, hogy nem veszi észre az ember...az avermedia-nal meg messze jobb adatot láttam. Ez így helytálló vagy kérlek homályosítsatok fel a kérdésben! Köszöntem még1x!!!
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
McVetranio #150 üzenetére
Adatlapon a mail címem.
Kérek szépen pontos telepített telepített verzió számokat és dxdiag file-t a gépről.Köszönöm!
-
McVetranio
csendes tag
válasz
McVetranio #149 üzenetére
Korábban már volt hasonló esetem, az lett a megoldás hogy az asztali gyorsgombot mellőztem és a billentyűzetről inditottam a felvételt. Most viszont már gyorsgomb nélkül is fennáll a probléma. Közben kaptam hibaüzenetet is a kliensbe lépéskor kb ez a szövege: "Az eszköz foglalt. Ütközés esetén zárja be az alkalmazást"
-
McVetranio
csendes tag
Sziasztok, nem konkrétan Xplit inkább Avermedia HD problémám lenne. A szitu az, hogy a cucc nem vesz fel rendesen. Van, hogy vesz mindent, de van, hogy gondol egyet és 1-4-5 másodperc után leáll. A csavar az egészben az, hogy a gyorsgomb villogással azt mutatja, hogy a felvétel normálisan megy de közben már régen leállt......Magyarul csak egy-egy epizód felvétele után derül ki hogy felvett-e vagy sem.
Az eszközhöz a legfrissebb alkalmazás és driver van telepitve ezt megtettem ismételten is hátha.... A hiba jelentkezik akkor is ha az asztali gyorsgombbal kezdeményezem a felvételt és akkor is ha mondjuk egy konfigurált billentyűvel. HDD-n hely van, irás/olvasás gondom nincs vele. Előre is nagyon köszi ha tudtok segiteni, ha az irásom nem ide való kérlek szóljatok és törlöm. Köszi. Üdvözlettel Vetranio
-
Avermedia_hu
senior tag
Tegnap beszéltem egy partnerrel, aki több AVerMedia eszközt használ Xsplittel.
Mint kiderült, nem teljesen igaz amit írtam. Az xsplit is képes a hardveresen kódolt jelet fogadni, és csak ott nyúl bele, ahol kell. Így a HW-es kártya valóban levesz a proci munkájából.Lehet az a probléma, hogy az xsplit rögzíti is a gépen a videót. Azt pedig csak szoftveresen tudja.
Ezt érdemes lehet ellenőrizni és a felvételt kikapcsolni. -
kopuler
tag
válasz
Avermedia_hu #145 üzenetére
A villogás folyamatos, 2 mp van kép 2 mp camera is ...
Néha olyan mintha folyamatos lenne, de amint hozzá nyúlok, mármint xsplit-ben rákattintok akkor akkor kezdi újra.
HDCP, csak a saját gépet stream-elném, gondolom PC-n nincs védelem.Miért dolgozik újra az xsplit, ha kép forrásként a kártya van beállítva? - Ja és felkínálja a a kártyát mint lehetőséget, csak mikor stream lenne, akkor nyávog.
-
Avermedia_hu
senior tag
Szia,
a kamera hibával kapcsolatban próbálj kábelt cserélni. Lehet, hogy érintkezési hiba van.
Ha viszont 2mp után mindig elmegy a kép, akkor valamilyen védelem is lehet az ok. pl. HDCP. Tehát a kérdés, hogy van-e olyan, amikor hosszabb ideig van kép.Az Xsplit újrarendelel videókat. Hiába tömörít be a kártya, ha újradolgozik az Xsplit. Ez pont amiatt a többlet szolgáltatás miatt van, amit az Xsplit nyújt. Ha a kártya tömörített videó anyagát dobná tovább az Xsplit, akkor annyi jelenne meg a videóban, amit a kártya látott. Pontosan az történne, mintha a RECentral küldené a streamet.
-
kopuler
tag
Sziasztok!
Most vettem egy Live Gamer HD Lite kártyát és hát akadnak problémák a használatával Xsplit proginál.
Program megnyit (2.4.x ver.) és hozzáadom forrásként a kártyát akkor szépen bejön a kép ugyan, de kb 2 mp-es váltással felvillan a Camera is not available felirat. Ezzel mit lehet csinálni? (Semmilyen más program ami használná a kártyát tudomásom szerint nem fut)
Vagy mikor Local record-ot akarok csinálni, akkor teljesen átvált a Camera is not available feliratra.A másik, hogy Twitch-re szeretnék stream-elni, de kiírja, hogy a hardver-es tömörítést nem használhatom átváltok e a szoftveresre. Ha az igent választom akkor átvált és elkezd stream-elni - de hát nem ezért vettem ilyen kártyát - ha nem váltom át akkor viszont nem stream-el.
Recentral-al tudom használni, de Xsplit kicsit több mindent kínál egy stream-hez, és hát úgy van hirdetve az Xsplit és a Gamer HD is, hogy kompatibilisek egymással.
A segítséget előre is köszönöm!
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
dark1980 #142 üzenetére
Hardveres 1080P 60FPS encoder nem létezik.
Ez technikailag még nem megoldott. Nem tudok ilyen chipről.Ami tudja a 60FPS-t, az mind szoftveresen dolgozik. Pl ez: Live Gamer Extreme
-
dark1980
csendes tag
Sziasztok , esetleg tudnátok nekem ajánlani pár típust ami 1080P / 60 fps tud stremelni , és hardveresen . Lehet külső de én belsőt értékelném , kábelek minimalizálása végett
És ha esetleg van aki találkozott már ABR vagy VBR el , némi tapasztalat meg osztás is jó volna . Esetleg tudja e valamelyik típus .
Köszi előre is mindenkinek .
Üdv mindenkinek : Peti . -
Avermedia_hu
senior tag
-
dark1980
csendes tag
Sziasztok , egy apróságot szeretnék veletek meg osztani . Avermedia live gamer hd lite + Win10 Pro 64 bit + Xsplit broadcaster 2.3xx . Lényeg letörölsz minden avermédiás cuccot ( RECentrál , LGHD ) , kihúzod az összes kábelt . Visszakötöd a vga -ba a monitort , restart majd letöltőd RECentral:1.3.0.94 . Telepítés de nem telepíted fel csak hagyod hogy kicsomagolja magát ( kirak 2 könyvtárat Drivers és REC ) , majd nyomsz egy mégse gombot . Belépsz a Drivers könyvtárba és csak azt telepíted fel , majd restart . Felrakod az Xsplit broadcaster 2.3xx verziót , és kiválasztod a AVerMediaH.264Encoder C985 BUSx .
Amint a képen is látszik pci bus szerint ismeri fel és használod .
Előnyök , nincs rengeteg kábel , nincs delay stb .
Hátrány , csak a saját géped tudod stremelni .Én ezt azért írtam le mert régóta így szerettem volna használni hogy csak saját gépet stremeljen , mindenféle kábel és veszteség hiányában , remélem sok mindenkinek segített ez a kis leírás .
Üdv mindenkinek : Peti .
-
dark1980
csendes tag
Saját kérdésemre válaszolva xsplit broadcaster 2-től felfele használja az Awermedia hardverét . Csak nekem ilyen zöld kép lesz adás alatt , az mitől lehet . És cpu használat hasonló mind RECentrál alatt 1-5% de ebben már van 60 FPS lehetőség és nem szemetesedik el a kép sem .
-
dark1980
csendes tag
Sziasztok , még egy olyan kérdésem lenne , másnál is el kockásodik a kép stremelés közben ? Ez mitől lehet ha másnál nem .
[videó]Rececntrál használom , 1920x1080 7Mb/s . Az összes streamer csatornánál ez a jelenség .
Válaszokat előre is köszönöm . -
dark1980
csendes tag
válasz
Avermedia_hu #136 üzenetére
Úgy értettem ami hardveresen használja az avermedia live gamer hd lite -ot . OBS , Gamecaster ezek zabálják a pocimat . Valami ötlet ?
Ezt néztem de valamiért nem akarta az igazat : [link] -
dark1980
csendes tag
Sziasztok , létezik a RECentrálon kívül még valami ami hardveresen kezeli ? Nem a cpu-t használja tömörítésre ? Ha igen , meg köszönném egy röpke kis ismertetővel együtt .
Üdv: Peti .
-
törölt tag
Sziasztok! Az én problémám az lenne, hogy van egy avermedia live gamer hd tunerem, erre szeretnék hd kamot kötni, hdmi-n keresztül, video küldés céljából. Képet még tudok is rá csiholni de a hanggal gondban vagyok. Hiába telepítem fel hozzá a szoftwert, mert ugyan kiírja, hogy az eszköz sikeresen telepítve, az eszköz kezelőben is megjeleníti, de az audio eszközöknél nem találom hiába pipálom ki a letiltott és a leválasztott eszközök mutatását. Esetleg valakinek volt már ilyen gondja, aki talált rá megoldást?
-
McVetranio
csendes tag
Sziasztok, gondom akadt és a segitségeteket kérném ha lehet. Avermedia Live Gamer HD kártyám van amely az utóbbi időben rendszeresen kiszúr velem és nem vesz fel anyagot. A jelenség: a gyorsgomb rendben villog a file a cél mappában megjelenik, de van hogy csak pár másodpercet vagy percet vesz fel. (de közben mégis olyan mintha menne a felvétel!) A fura, hogy 10-ből 4x jól vesz fel mig 6x meg rosszul. Driverek legfrisebb sőt próbaként újrarakva, a Win is re-install, a célmappát is váltottam, már a 3. vinyót próbálom, mégis random módon jó vagy rossz a dolog. A honlap GYIK kérdéseit átnéztem, az ott javasoltakat kipróbáltam, de semmi javulás..... Előre is nagyon köszönöm ha valaki segitene, ötletelne mi lehet a baj. Akár itt akár pedig a publikus email cimemen elértek. Nagyon köszönöm Nektek. Üdvözlettel: Vetranio
-
paulkemp
újonc
sziasztok! Tud valaki olyan softwaret, amivel nem csak egy streamet (IP kamera képet youtube livera, vagy valami hasonlóra) lehet elindítani, hanem akár többet is (azt most hagyjuk, hogy úgy sem fogja bírni a gép). A javaslatokat előre is köszönöm.
-
Charx
senior tag
válasz
Avermedia_hu #129 üzenetére
Értem, azért köszi a választ, valahogy jó lett volna megoldani. Még próbálkozom a vlc-vel, de nem az igazi.
-
Charx
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene stream ügyben. Helyi hálózaton, wifin keresztül szeretnék videót stremelni mobilokra, ami a lényeg hogy csak akkor indítanám el, amikor már mindenki sikeresen felcsatlakozott. Milyen programmal lehetne ezt kivitelezni? Most a VLC-vel próbálkozom, de ott csak akkor tudnak csatlakozni, amikor már megy a videó, így lemaradnak az elejéről, másik, hogy nem is látom a csatlakozókat.
Előre is köszi! -
Serpiko
addikt
válasz
Avermedia_hu #126 üzenetére
Köszönöm
próbálkozom tovább háta sikerül megoldani ezt a fallowos dolgot, ha már van előfizetésem.
-
Serpiko
addikt
Gamecaster progit kaptam egy követőmtől ezzel támogat. Azt nem tudom, hogy kell beállítani, hogy amikor játékban vagyok felugorjon, megjelenjen a fallow amikor követ valaki. Beállítottam amit lehetett mégsem jön be az ablak amikor új követőm van.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
razerfbt #122 üzenetére
A válasz igen.
Az Live Gamer Portable (USB) vagy Live Gamer HD (PCIe) kártyák hardveresen kódolják a videót. Nem kell duplán dolgoznia a videóval a képnek.De azért a stream miatt kis mértékben igény van a processzorra. Elkerülhetetlen, hogy valami feltolja a videót a hálózatra. Ez a teljes teljesítmény 5-10%-a lehet, ami a játék futtatását a Te gépeden nem fogja befolyásolni.
Teljesen PC független stream megoldás egy stream server lenne, de ennek ára kb. annyi lenne, mint a teljes géped, talán csak kicsivel kevesebb.
-
razerfbt
újonc
Üdv!
Streamelni szeretném a játékaimat mint pl CSGO, BF4, BF3, tehát elég izmos teljesítményt követelő gameket. A problémám az, hogy jelenleg egy A10-5700 3,4GHz 4magos processzorom van, s ugyebár ez a processzor közel sem elegendő ahhoz, hogy elvilegye a játékot és a streamet is egyszerre, s új processzort pedig nem szeretnék venni. Lehetséges-e, hogy az LGE felvevőkártyával tudjam streamelni ezeket a játékokat, úgy, hogy ne tapasztaljak teljesítményveszteséget a processzoron, azaz tudjak ugyan olyan magas fps számon játszani, streamelés közben, mintha nem is streamelnék? Videókártya:750ti RAM:1300mhz 8gb -
kriszpontaz
veterán
válasz
Avermedia_hu #119 üzenetére
Köszönöm a tippet és a segítséget, ez tényleg működik.
Stream beállítás:Teszt stream 1 (ez csak 720p)
A csira net miatt ilyen a videó bitráta, de legalább működik!
Köszi még egyszer!
-
kriszpontaz
veterán
válasz
Avermedia_hu #119 üzenetére
Akkor megpróbálom kicsomagolni az install csomagot és meglátom.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
kriszpontaz #118 üzenetére
RECentral szempontjából mindegy, az a termékeknél egységes.
A drivernél kell figyelni a termékre. -
kriszpontaz
veterán
válasz
Avermedia_hu #117 üzenetére
Az lényegtelen hogy ez a portable verzió drivere? A driver egybe van gyúrva a recentrallal. (Nekem Live Gamer HD Lite van PCI-E)
Mármint hogy a Recentral verzió a 89-es...de az orvosolná ezt? -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
kriszpontaz #116 üzenetére
Szia,
Itt a legfrissebb RECentral, a "...89" végű: [link]
Ha ez van fent neked, kérlek írj egy mailt nekem. Adatlapomon a cím.
A Twitch állandóan variál, nem kizárt, hogy még újabb driver kell. De lesz. -
kriszpontaz
veterán
válasz
Avermedia_hu #114 üzenetére
Itt írogattak olyanokat hogy a Twitch-nél a keyframe -nek kereken 2-nek kell lenni, különben eldobja a streamet, ezt a keyframe értéket az Avermedia nem tudja stabilan tartani.
When using Avermedia Live Gamer HD as the h.264 encoder in XSplit, the video is not streamed properly to Twicth.tv because there is a key init error with the card. New drivers are required to get this to function properly. It has been since December that we are not able to use the avermedia as a encoder. Twitch.tv has refused to allow use of the encoder as it doesn't keep the key init setting. the following is the bug fix on the new version of XSplit 1.3 "XSPLIT-745 - C985 does not respect KeyInt settings on some systems (Fixed with upcoming driver release from Avermedia)" Is there a way to get the the new version of the drivers so I can use my avermedia card?
Azóta én új drivert nem látok, a Windows 8.1 vezérlőprogram meg ugyanaz mint volt. Ez a hibajelenség a 2014. augusztus óta tart kb., a legutolsó driver meg 2014. júliusi.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
Avermedia_hu #114 üzenetére
Szia!
Pár hónapja volt egy kis gondom a Twitch streameléssel Avermedia Live Gamer HD Lite kártyával. A stream alatt offline-ban mutatott, az előző közvetítések alatt pedig milliószámra gyűltek az 1-2 másodperces videófoszlányok, tehát sehogy nem tudtam értékelhető streamet kicsikarni a kártyából. Próbáltam a minőséggel, bitrátával, felbontással, szinte mindennel variálni de reménytelen volt. Gép újrarakás után is csinálta a dolgot, de csak a Twitch streamnél volt gond, pl. a Ustream szépen megy. Érdekes volt hogy a hiba előtt a Twitch is ment rendesen, tehát nem a kártyával van a gond.
Legújabb firmware és legutolsó elérhető vezérlőprogramokkal volt telepítve.
Utánaolvastam kicsit és a Twitch-el a Recentralban alkalmazott H.264-es tömörítési eljárás valami miatt nem kompatibilis (valamit változtatott a Twitch).Streamelni azóta nem is próbáltam. Ez a gond megoldódott már?
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
r3ccardo #113 üzenetére
Szia,
Innen bármelyik eszközt választhatod: [link]
Kivéve talán az ExtremeCap U3-at, mert nem tudnád kihasználni a 60FPS felvételt.Ha nem akarsz PC-t használni, akkor a Game Capture HD II a jó választás.
PC-vel lehet Live Game HD (lite) és Portable (lite) is.
Minőségben ugyanaz az eredmény, csatlakozásokban van eltérés.
De Te forrásként tudsz HDMI-t használni mindnél. -
r3ccardo
tag
Üdv!
Xbox360 gameplayeket szeretnék rögzíteni. Egyáltalán nem értek a külső rögzítőkhöz, ezért szeretném a segítségeteket kérni, hogy milyet vásároljak. A jó minőségű felvétel fontos lenne és a megbízhatóság(garancia, support stb.) a termék felé. A videókat PCről tölteném fel.
Köszi!
-
Raizer001
csendes tag
Sziasztok,
Elkezdtem Twitchen streamelni es eszre vettem nagyon nagy lesz a CPU terhelesem. Ez okbol kifolyolag elkezdtem keresni olyan bovitokartyakat amikkel minden fele gond nelkul lehetne streamelni.
OBS-t stream programmot hasznalok es az volna a kerdesem h a Live Gamer HD kartya mukodik-e vele illetve megszunik-e a CPU terheles.
A gepem spece:
I7 4770
Asus Strix 970 4gb
8gb ram
Asus Vanguard b85Elöre is köszönöm
-
ryori
senior tag
Üdv, hogy lehet úgy felvenni, hogy a videón látszódjon az fps érték is? milyen programkombó van rá? megoldás?
-
mijos
senior tag
válasz
Avermedia_hu #106 üzenetére
" És próbálj obs nélkül recentrallal streamet küldeni " wut ?
-
voyi
aktív tag
válasz
Avermedia_hu #105 üzenetére
Nekem a fo szempont elsosorban a beviteli keses, viszont teszteknel azt lattam,Extremecap u3 ~20ms kesest produkal csak vagy meg annyit se az usb 3.0 adatatvitel miatt. Mivel nekem csak konzolon jatszasra lenne,fontos lenne,hogy minel kevesebb keses legyen. Az LGP ~300 ms kesese nekem mar sok lenne erre a celra.
-
voyi
aktív tag
válasz
Avermedia_hu #101 üzenetére
Tehat ha jol ertem, a videofelvetel rogzitesehez gyenge mar a gepem. Mint azt mar emlitettem, csak kepi megjelenitokent hasznalnam a laptopomat usb porton keresztul , kizarolag jatszasra,tehat nem felvetelre. Ezesetben belefer laptopom konfiguracioja a rendszerkovetelmenybe?
-
mijos
senior tag
válasz
Avermedia_hu #102 üzenetére
Felvetelnel nincs lagg, csak jatekban. Dyling lightot lagg nelkul tudtam streamelni, mert ugye az csak single player. Jatekban laggol, streamen nem. Sztem hardver rendben van, inkabb a nettel van valami.
OBB-t hasznalok es twicthen keresztul streamelek. -
Avermedia_hu
senior tag
szia
felvételnél is van lag?
vagy csak streamnél? Nálad is lagol, vagy csak a neten?A stream jobban igénybe veszi a gépet, mert fel kell tolnia a netre. Nagyobb meló, mint lementeni lemezre.
Lehet, hogy a gép súrolja a minimális hardver igényt.De lehet beállítási hiba is.
Keveset tudunk.
Emailben, ami az adatlapomon van, küldj egy dxdiag filet, a telepített AVermedia RECentral és driver verzió számát, az eszköz firmware verzió számát.
Illetve, ha egyéb szoftvert használsz streamre, akkor azt is írd meg mi az pontosan.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Sacred 2
- Lexus, Toyota topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Yettel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Jövedelem
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- Apple Watch SE 40mm 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest