- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Gaming notebook topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Forrmell.enn
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bandika0626 #19292 üzenetére
Ha nem hibázik, akkor nem teszel neki rosszat...
(#19294) bandika0626: Nem tudom, hogy mivel lehetne tesztelni. Játékokkal gondolom, az mindenre jó teszt. Furmark van még program, ami olyan mint procinál a LinX nagyjából.
-
válasz
bandika0626 #19290 üzenetére
Ne piszkáld, jó neki az alapfeszültség.
-
-
válasz
cyberkind #19279 üzenetére
Hát...
Nézd meg játékok, videotömörítés meg mindennapi használat mellett. Én ott 60, maximum 70 fokot szoktam belőni, de mindenki másra esküszik. Van aki játékok alatt is engedi 80 fokig felmenni. AVX-es LinX-et már ne eressz rá. Necces, hogy ott 100 fok lesz.
-
válasz
thomasvold #19259 üzenetére
-
válasz
cyberkind #19252 üzenetére
Attól függ, hogy hova akarod. Kupakra akár egy gombóc elég, aztán rá a hűtő, sokat nem számít, bankkártyával esetleg elegyengeted. Ha kupak alá megy, akkor én az ecsetet ajánlom. Nálam az vállt be a legjobban. Ha sok ment rá, akkor fülpucolóval picit átmehetsz rajta és tökéletes lesz.
-
válasz
*Tata* #19249 üzenetére
Hát, ha kiesik a satuból, akkor nem. Nekem van képem róla, hogy hogyan csináltam. Hálóval nem tudod elkapni, ha kiesne a satuból és lefelé esne. Azért feszítettem ki én oda egy törölközőt. Elé meg egy lavor kibélelve. Nem volt egyikre sem szükség, jó volt a reflex és elkaptam, mikor leesett, viszont ott még a kupak nem jött le róla. Később meg már fogta nekem valaki és nem röpködött.
-
válasz
SirRasor #19241 üzenetére
Viszont ne vedd fél vállról. Szépen készülj elő, és párnázz ki mindent. Nálam a garázs úgy nézett ki, mint valami gumiszoba. Amit lehetett a satu körül azt törölközővel, párnával kibéleltem. Satu alá is tegyél, ha kiesne belőle és lefelé venné az irányt. Legjobb, ha két ember csinálja. Arra még figyelj, hogy a satu fogát valami ragasztóval (tixo, ragadós papír) tapaszd le, mert rongálja a proci kupakját. Ha ez megtörténik, akkor sincs semmi baj, csiszolni kell a sarkát, nem árt neki. Sajnos erre a tixozásra én a közepénél jöttem rá, mikor már kicsit megrágta a szélét a kupaknak. Satu után meg tudom ajánlani a körömlakklemosót a pasztához, szilikon fekete cucchoz meg körmödet használd, meg a fogpiszkáló nálam nagyon bevált a kupak szélén.
Kenegetésnél úgy csináld, hogy ne legyenek kis gombócok a mag felületén. Ha majd nekiállsz, akkor tudod majd, hogy miről beszélek (liquid ultra/liquid proval természetesen). Sok sikert. -
válasz
SirRasor #19238 üzenetére
LinX guglizás helyett a fórumba olvass vissza. Mindenki tudja, hogy a LinX nem mérvadó, viszont ennél jobban semmi sem izzasztja meg a procit. Max hőfokokat szoktunk vele tesztelni. Egyébként a prime95, és semmilyen más szintetikus teszt sem fog neked korrekt stabilitás tesztet felmutatni. Ahhoz játékok, meg valós használat kell.
Kupaktalanításhoz meg: Satus módszerrel tényleg szinte lehetetlen elrontani. A mag széle egy picit íves, szóval nem tud belekapni a kupak és kárt okozni benne. Érdemes úgy csinálni, hogy valaki fogja a procit, te meg kalapálod, vagy fordítva. Nem szabad sajnálni, pici ütésekkel az ember csak kilazítja a satuból. 2-3 határozott ütéssel lejön simán. A neheze csak ez után fog következni, a pucolás
Pénzt semmiképp ne adj ezért ki, ha esetleg mással akarnád megcsináltatni. -
válasz
Bootyhunter #19218 üzenetére
A feszt úgy nagyjából adtad meg neki, vagy kicentizted? Egy picit ha tudsz, menj vele lejjebb.
-
válasz
5000watt #19208 üzenetére
Nekem mondod.
Nézd meg az adatlapom, hogy mire kellet ideiglenesen downgrade-elni. Zárójelben vannak azok a cuccok, amik csak a polcon pihennek, illetve a garanciás lap, amellett meg amit jelenleg nyúzok. BF3 ami eddig 60fps körül ment, most 15-el megy. NFSU2-t viszont kijátszottam újra azóta, az még eldöcög rajta.
-
válasz
5000watt #19198 üzenetére
Ugyan így, mint neked. 1 emberen keresztül (tán ugyan attól az úrtól vettük a cuccokat?). Én előző hónap legutolsó napján szedtem szét a gépet, ha jól emlékszem elsején feladtam az alaplapot postán. Azóta már megérkezett hozzá, boltban is járt, illetve azóta külföldre utazott. Most a fene se tudja éppen merre jár, szerintem még gondolkodnak rajt külföldön, hogy mi legyen.
Ezek után erősen ajánlom nekik, hogy javítsák, vagy egy újat küldjenek. A probléma egyébként nem túl nagy, de idegesítő, és egy 30 ezer forintos alaplapnál szerintem nem elhanyagolható: Az alaplapi integrált hálózati kártya meg-megállt 1-2 másodperce, olyan 3-4-5 percenként. Multi játékot, TS-en, Skype-on való kommunikációt lehetetlenné téve ezáltal. Én is majd 1 hónapot kérdezősködtem itt, aztán végül magamtól jöttem rá a problémára, mert szépen kizártam mindent.
Nem akarlak elkeseríteni, de jövő hét szerintem nem reális. Inkább az után, de még az is a jobbik eset lenne. Én nekem kb erre, illetve előző hétre lett ígérve. Azért nem türelmetlenkedek, mert úgyis itt a nyár -
válasz
5000watt #19188 üzenetére
Pontosan én sem tudom. Ezeket találtam:
Unit of computing capacity equal to one billion (10^9) floating point operations per second.
Short for floating-point operations per second, a common benchmark measurement for rating the speed of microprocessors. Floating-point operations include any operations that involve fractional numbers. Such operations, which take much longer to compute than integer operations, occur often in some applications.
Most modern microprocessors include a floating-point unit (FPU), which is a specialized part of the microprocessor responsible for executing floating-point operations. The FLOPS measurement, therefore, actually measures the speed of the FPU. One of the most common benchmark tests used to measure FLOPS is called Linpack.
Many experts feel that FLOPS is not a relevant measurement because it fails to take into account factors such as the condition under which the microprocessor is running (e.g., heavy or light loads) and which exact operations are included as floating-point operations. For this reason, a consortium of vendors created the Standard Performance Evaluation Corporation (SPEC), which provides more meaningful benchmark values.
A megaFLOPS (MFLOPS) is equal to one million floating-point operations per second, and a gigaFLOPS (GFLOPS) is equal to one billion floating-point operations per second. A teraFLOPS (TFLOPS) is equal to one trillion floating-point operations per second.A lényeg az első mondat, miszerint 1 GFlop az 1 billió lebegőpontos számítást jelent másodpercenként. A te procid tehát 76 billió lebegőpontos számítást végez el másodpercenként. Durva
Lehet, hogy hülyeség, ezeket találtam. Majd valaki, aki jártasabb a témában megmondja.
-
válasz
Toby888 #19104 üzenetére
Na, az szép.
Te vagy a második ember sajnos. R.I.P.
Süni1985: Kalapálás tökéletes. Egyszerűbb, és gyorsabb is, mint a pengézés. Körültekintőnek, meg elővigyázatosnak kell lenni és kész...
Nem egy nehéz dolog odahívni valakit, hogy ugyan fogja már meg a proci szélét, és szóljon, ha érzi, hogy megmoccant. Így nem repül a proci, és nem is romlik el. Eddig 2 eset volt már, hogy sérült a proci esés miatt. Ezek után, aki nem párnázza teljesen ki, meg nem tesz meg mindent annak érdekében, hogy ne álljon röppályára a proci, az magára vessen.
-
válasz
Forestgreen #19083 üzenetére
Na csak hajrá. Ha stabil 1.120V-on 4.4Ghz-en, akkor egy igen jó darabot fogtál ki. Gratula hozzá!
Hogy törne le a mákos kezed. -
válasz
Forestgreen #19074 üzenetére
Passz. Amúgy jók a hőfokok!
Egyedül a GFlops-al nem stimmel valami szerintem, de majd a tapasztaltabbak megmondják a tutit. Szerintem nem számít ekkorát 400MHz. Nekem 4GHz-en volt 100 körül a GFlops.
Norb3rto: Á... Nem hiszem, hogy alapbeállításokon kevés lenne neki a feszültség. Sőt. 1.1V körül az ilyen procik 80%-a megy 4GHz-en. Legalábbis nem sokat láttam, amelyik ennél többet kért volna.
-
válasz
Forestgreen #19072 üzenetére
Hát itt valami megint nem kerek. Miért kapsz 51 GFlops értéket? 100 körül kéne lennie.
-
válasz
Forestgreen #19065 üzenetére
Nem éppen. Ez nem az a LinX amit linkeltünk. Nézd megezzel.
Ezzel 60 fok fölé fog menni simán. De ugye egy K-s procit nem fogsz alapórajelen hajtani? -
válasz
Forestgreen #19057 üzenetére
AIDA64 az lókuki. Tesztre használhatatlan. A hőfokokat meg csak 1000ms-os frissítési idővel tudja kijelezni, ami ugyan hőfoknál nem baj, de szerintem a feszültség ingadozást jobb 100ms-os frissítési idővel monitorozni.
Egyébként ekkora feszültséggel lazán meglenne a 4Ghz. -
válasz
steeweegee #19053 üzenetére
Egyszerű a történet. Picit több feszültséget kell neki adni. Most próbáld meg fix 1.204-1.212-1.220V-on. Azt hiszem 8-asával lehet lépkedni, legalábbis windows-ban így írja. Alaplapon valószínű 5mV-ot lehet ugrani csak.
Addig emeld a feszültséget, míg nem fagy ki és, mint mondtam 90 fok alatt kell tartani.Forestgreen: Hát, passzolom. Én amikor elindítottam, csak a ramot állítottam 4 gigára, majd start, és minden ment, ahogy kell.
-
válasz
Forestgreen #19051 üzenetére
A memón kívül semmit nem kell állítanod.
steewegee: LinX eredményeked majd írd le.
-
válasz
steeweegee #19048 üzenetére
Ezt a programot ereszd rá. 4 giga ramot állíts be középen felül, majd start. Itt nézd meg egy 5 perc után mennyi a hőfok. Ha 90-et eléri, szerintem akkor kapcsold le. 47 fok mi alatt? IDLE? Mert akkor az soknak tekinthető. Ha játék közben, vagy valami tesztprogi alatt, akkor meg nagyon jónak. Próbáld ki LinX-el, majd írd meg mit kaptál eredményül. Ez után, ha jók a hőfokok, akkor 4.4Ghz következik. 4.4Ghz-el lefagyott egyébként indulásnál, vagy mi történt?
-
válasz
steeweegee #19046 üzenetére
Csak a CPU Core voltage-t állítsd be. Fix 1.2V-ra. A többit ne piszkáld. Extrém tuningnál kell őket csak állítgatni, de 4.5Ghz még nem az.
-
Én úgy vettem észre egyébként, hogy nem sokat számít. Párszor újrakentem szerelésnél, és mindig próbáltam változtatni. Egyszer szétterítettem a pasztát, máskor csak gombóc a közepére. Liquid ultrából is az elején raktam rá, de nem sokat, aztán később tükörsimára kentem szét (szinte a háromnegyede lejött), és maximum 1-2 fokos eltérést észleltem, de az is szerintem környezeti hőmérséklet, mert az alaplap is 1-2 fokkal hűvösebb volt. Szóval valami ott nagyon el van szúrva, ha magasabbak az IDLE hőfokok, és 77 fokos 1.2V-on.
steewegee: Ha rám hallgatsz először nem 4.5Ghz-el kezdesz. Tedd fel fix 1.2V-ra, és nézd meg, hogy meddig bírja az órajel emelést. 4.2-4.3-4.4Ghz-ig fogsz vele eljutni. Aztán ha így sem sül meg, ami sajnos be fog következni, akkor lehet egy picit feszt emelni, és próbálkozni a 4.5Ghz-el. Nekem hasonló hűtőm van, és az enyémmel kupaktalanítás előtt 4.3Ghz-en, 1.192V-al 90 fok volt a legmelegebb mag. Ez kupaktalanítás után 70-re visszacsökkent.
Minden darab különböző, szóval nem lehet megmondani, hogy mekkora feszültség kell a tiednek a 4.5Ghz-hez. Ezt neked kell kitapasztalni.
-
válasz
Forestgreen #18924 üzenetére
Aida semmire se jó. Ha maximum hőfokot akarsz elérni, akkor ezt töltsd le. Ezt elég 2-3 percig futtatni, akkor már beállnak a hőfokok szinte maximumra (esetleg 1-2 fokot még +/-ba számolj hozzá). Stabilitás tesztre mindenképp játssz! Bf3, (személyes tapasztalat szerint) Farcry 3, Crysis 3, mindenféle erős játékot próbálj ki. Ha ezeken nem bukik el 1 óra után, akkor jó. Az eseménynaplóba meg, nézd meg, hogy mit logol a rendszer. Ha találsz olyat, hogy WHEA figyelmeztetés, akkor nem stabil. Ez a proci hibázását jelenti. Lehet, hogy lesz olyanod, hogy a játék vígan fut, tesztek is, de WHEA logot kapsz. Nem ajánlom, hogy így hagyd, mert mondjuk egy huzamosabb játék alatt lehet, hogy kifagy, tök váratlanul. Legyen atomstabil!
Aida64-et meg felejtsd el. Szerintem monitorozni se túl jó, mert maximum 1 másodperces frissítési gyakorisága van. Próbáld meg HWinfo64-et. Ott 100ms-os frissítési gyakorisággal szépen lehet látni, ha megugrik a feszültség vagy a hőfok pár pillanatra.
-
válasz
Forestgreen #18922 üzenetére
Határ a csillagos ég!
Viccet félretéve én először mondjuk 4Ghz-el próbálkoznék. Azt legrosszabb darabok is 1.1V-on viszik. Ott egyre jobban vidd lejjebb a feszt. Átlag darabok úgy 1.060-1.1V-ig, a jobbak 1V-1.060V körülbelül. Ha nagyon jó procit fogtál ki, akkor 1V körül lesz a 4Ghz. 100Mhz-enként körülbelül 40mV-ot kér. Ezt így nem lehet kijelenteni, de több procin így figyeltem meg a skálázódást. Általában 4.5Ghz-ig korrektül skálázódnak, a felett viszont előfordulhat, hogy 100Mhz-et emelsz, és kell neki 80mV is pluszba. Csinálhatod még úgy is az elején, hogy belövöd 1.2V-ra, és ameddig el tudsz menni. 4.2Ghz-et tudják a kevésbé jó példányok, 4.3Ghz-et az átlagosak, 4.4Ghz-et a jobbak, 4.5Ghz-et a nagyon jók. Esetleg még nézz vissza pár tesztet a topicba, hogy ki milyen eredményeket linkelt. (bár itt általában a pofátlanul jókat találod belinkelve...) Sok sikert!
Ja és még egy, az elején fix feszültséggel próbálkozz, aztán utána lődd be offsettel. -
-
válasz
Süni 1985 F #18879 üzenetére
Hát az akkor szép eredmény. Proci is fasza. Mákos mindened.
-
válasz
bombibmw #18866 üzenetére
Elsőre mindenképp ecset. Arra figyelj, hogy kis apró gombócok fognak létrejönni. Ha azokat el tudod kenni, hogy ne legyenek, akkor csináltad jól.
Arra még ügyelj, ha így felkented, utána ne igen szedd szét, mert olyan lesz, mint az enyém most. (lap szerelésnél sajna szétjött) Kis foltok vannak a magon, ahol nincs paszta. Ugye itt már elég kevés van, de így a legjobb! -
válasz
Süni 1985 F #18861 üzenetére
Mondtam én, hogy meg kell piszkálni az ultrát. Én mondjuk elsőre is faszán felkentem, de egy pici tisztogatás után még vékonyabb réteget hoztam ki, és nyertem is vele kemény 2 fokot
(sajna mostani alaplap garanciáztatás miatt ki kellett vennem, és ahogy vettem a kupak lecsúszott róla, úgyhogy lehet, hogy megint újra kell kenni. Pedig nagyon jóra sikeredett az utolsó kencefice)
-
válasz
Süni 1985 F #18851 üzenetére
Ess neki egy fülpucolóval, és a magot picit törölgetsd át. Nagyon sima, jó vékony réteget lehet így létrehozni. Akkor szerintem már pöpec lesz.
-
-
válasz
MiklosSaS #18807 üzenetére
Ha valaki egyszer sikeresen kupaktalanított, nincs sokkal előrébb, mint te. De mindegy is, az a lényeg, hogy ott a procid. Csak személy szerint bennem lenne a tüske, hogy nem az én két kezem munkája a dolog.
Hasonlóan vagyok egyébként a gép összerakásával. Van aki másra bízza. Azokat sem tudom hova tenni.
-
válasz
adam432 #18789 üzenetére
Ha egyszer hibázott, többször is fog. Nem stabil. Kéri még a feszt. 5mV-ot adsz neki, szerintem akkor már jó lesz. Tesztelj egyébként játékokkal is, ha tudsz, azok a legjobbak. 5 perc alatt kidob, ha nem stabil. Hőmérsékletet meg, ha maximumra vagy kíváncsi, akkor AVX LinX.
-
válasz
ImpersonatoR #18733 üzenetére
Farcry 3 is nagyon jó tesztre! Gyorsabban dobja magát, mint a Bf3. +5mV aztán mehet is a játék.
-
válasz
ZetorGumi #18668 üzenetére
Ahogy a kolléga is írja, szinte mindent kibírnak. Ember megvesz egy ilyen procit, berakja a gépbe, aztán vagy megy, vagy nem. Viszont ha megy, akkor halhatatlan. Én múltkor kivettem gépből, hogy újrakenjem, végülis kenésről szó sem volt, csak felesleg eltávolításról. Éppen vettem róla le a kupakot mikor kiesett a kezemből, és pont rá a magra a fém kupak, élével szépen rápottyant. Keresztet is vetettem gyorsan felette, de úgy látszik a mag is jól bírja a strapát.
Am BF3 alatt a 75 az nagyon sok
(én játékok alatt igyekszem 50 körül tartani, ezért is van most 4.3-mon)
-
válasz
Süni 1985 F #18587 üzenetére
Szó se volt arról, hogy én jobban értek hozzá. Sőt, szerintem én vagyok az egyik zöldfülű a topicban, akinek még sokat kell tanulnia.
Én csak annyit akartam mondani, hogy olyannal én is tudok ámítani, hogy 4.5Ghz-en 1.272V-al megy a prockó, holott még az 1.3V is kevés neki. Bocsánatot kérek, ha bunkó voltam, vagy ilyesmi. -
válasz
Süni 1985 F #18583 üzenetére
Teszteld le AVX LinX-el, játékokkal lehetőleg ne csak 10 percig, hanem mondjuk 1 óráig. Ha így stabil, WHEA log sincs az eseménynaplóban, akkor bátran kijelentheted, hogy stabil a tuningod. Addig felesleges bármilyen eredményt is bemondani, mert nem valós.
-
válasz
lowzor #18579 üzenetére
Hát fene tudja, én szerintem nem szórakozok vele, majd talán később. Viszont szerintem skalpolt procit hamar elvinnék. Főleg, ha egy picit áron alul adnám
Szerintem meg ezek hamar elmennek. Aki ilyet keres, az úgyis tudja, hogy garancia nem sokat ér egy procinál. Ha működik, akkor működik aztán csókolom. Az más kérdés, hogy ha valaki kupaktalanítottat keres, akkor jó tuningos procit keres, ami az enyémről annyira nem mondható el.
-
Mi ez már, hogy mindenki procit cserél. Ennyi pénzetek van, vagy van aki lecseréli rosszabbra?
-
válasz
bombibmw #18542 üzenetére
Ugye, hogy ugye. Az a proci ordítja, hogy nem szereti a sapkáját a fején.
Lassan amúgy nem marad a topicban olyan ember, akinek még fent lenne a kupak.Másik dolog: Magas hőfokoknál sz@rt sem ér a kis feszültség. Maximum ilyen jó daraboknál egy picit, mert nekem például el sem menne 4.7-ig, még kupaktalanítással sem. Viszont eddig 4.3Ghz-et sem tudtam kényelmsen használni, most megtehetem, pedig a feszt is kéri rendesen.
-
válasz
#35434496 #18540 üzenetére
Szerintem 10 fok minimum lenne még pluszba rá. És akkor bizony már a vészes 90 foknál járunk, ami szerintem 24/7-re abszolút nem nyerő. Ejj az a fránya kupak.
Szerintem az a jó 24/7, ha melegben vidi konvertálás alatt nem több mint 60-65. Akkor játékokban 55-60 lesz ami igencsak kellemesnek mondható.Egyébként a fix fesz miért jobb tuning szempontjából? Én csak annyit láttam benne, hogy ki tudtam tesztelni, hogy mi az abszolút vége a procinak terhelés alatt. Ha ez megvolt, jöhetett az offset ugyan arra az értékre, és már készen is volt. Nekem az offsetben csak az nem tetszik, hogy minél jobban emelem a feszültséget terhelés alatt, annál jobban megy fel IDLE-ben is, és ez nem jó. Például 1.3V-nál IDLE-ben kap 1.1V-ot. 4 kerek gigahertzen meg kapott 0.8V-ot. (egyedül az ASUS méregdrága lapján láttam ilyen funkciót, hogy gyári értékre visszaviszi IDLE-ben...)
-
válasz
lowzor #18532 üzenetére
Várjunk csak. Nem is AVX-es LinX-el 80 fok?
Mondom én, hogy skalpold meg
Jó kis darab. Enyém ennyi feszen 4.4-et viszi körülbelül.Amúgy a lapon az integrált hálókártya megadta magát, vagy csak kezdi megadni magát. Itt van bővebben. Menni fog garanciába, csak félek, hogy nem fogják tudni reprodukálni a problémát.
-
válasz
lowzor #18527 üzenetére
Jáj-jáj. Egy ilyen procit nem kupaktalanítani. Bűn
És előzővel mit csináltál? Azt elcserélted, vagy eladtad? Én is gondolkoztam ilyenen, de aztán felesleges. Így is egy olyan átlag darabnak mondható az enyém. Nem ótvar szar, de nem is olyan tuningállat. Jó lesz ez nekem.Sajna az alaplapról nem tudom ugyan ezt elmondani...
Valószínű jövő héten búcsúzok tőle minimum egy időre, de remélem ettől a példánytól örökre.
-
válasz
LeslieG Jr. #18512 üzenetére
Hát, mivel a proci kupakja is nikkelezett réz, így nem, nem eszi le róla. Amúgy ha tényleg nincs a talpán (talpának a szélein a csavaros résznél, vagy akárhol) alumínium, akkor meg lehet próbálni. De mondom, szerintem nem nyernél vele sokat mondjuk egy MX-4-hez képest. Próbáld ki mindkettőt!
Minden esetre csak óvatosan!
Nem szeret az semmit, csak kupak alatt aszalódniÉn a helyedben nem kockáztatnék ekkorát 2 fokért!
-
válasz
Süni 1985 F #18506 üzenetére
Laza 20 fokot lehet vele elérni
Amúgy kupak fölé mindenki másra eszküszik, de szerintem nem sok különbség van ott már paszta és paszta között. Maximum 1-2 fok. Érdemesebb a jobbak közül választani (MX-2,MX-4, Noctua NT-H1, stb...)
Amúgy a pasztán (már ha Liquid pro/ultrát rendeltél) rá lesz írva, hogy nem szabad alumíniummal érintkeznie! -
Na, nem bírtam magammal, átkentem én is még egyszer. Pontosabban nem átkentem, hanem csak leszedtem róla a felesleges pasztát. Liquid ultrát először le akartam szedni fülpucolóval, aztán akkor látom, hogy egy nagyon szép, egyenletes, vékony réteget sikerült így letörölni, úgyhogy azt hagytam is úgy. Nyákon nem volt paszta, úgyhogy már elsőre is sikerült viszonylag jól megcsinálni. A noctua viszont szerintem kevés lett elsőre. Ott is ecseteztem, de most csak egy szétterített gombócot raktam a közepére, aztán rá a hütő, picit megmozgatva, majd rászorítva. Nyertem kemény 2 fokot, amit szerintem az ablak kinyitásának köszönhetek. Sebaj, ezek szerint én elsőre is jól csináltam
-
válasz
ha1265 #18439 üzenetére
Szerintem se nagyon foglalkozz vele. Én is gondolkodtam, hogy még egyszer szétszedem, de inkább most nem bántom a lelkét. Én csak azon parázok, hogy a nyákra került-e a liquid ultrából. Ha igen akkor az baj? (a magra raktam, meg a kupakra belül, de lehet hogy valamennyi a kupakról ráment a nyákra. Nehogy úgy járjak, mint egyvalaki, aki sikeres kupaktalanítás után egyszer csak nem működő procira ébredt...
)
-
válasz
#35434496 #18398 üzenetére
Pofátlanság
Én most küzdök a 4.5-el, de sajnos még 1.3 körül sem stabil. Amúgy van értelme annak a méregdrága lapnak? Néztem róla tesztet, és megmondom őszintén 1 darab használható dolgot fedeztem fel benne, mégpedig azt, hogy nem csak offset és fix fesz van, hanem vagy egy harmadik, amivel IDLE-ben visszaviszi a gyári értékekre a feszültséget. Ezt az Asrock nem tudja. Offsetbe míg 4ghz-en visszaviszi 0.8V-ra, most 4.5-ön 1.1V-ra viszi vissza.
-
Most picit hűvösebb időben, megmértem még egyszer a hőfokokat. Most látszik a 20-25fok különbség kupaktalanítás után.
Ez előtt úgy 90-95 fokos volt a legmelegebb mag. Most csak 70-et érte el. (melegebb időben 75 4.4Ghz-en, kupaktalanítás előtt meg melegben 4Ghz@1.080V-on volt 76 fok)
Akik még nem kupaktalanítottak, azoknak bátran ajánlom a satus módszert. Főleg olyanoknak, akiknek igen jó procijuk van. -
Na megskalpoltam a dögöt. Szenvedtem vele egy picit, mire megfelelő fát találtam, satu is régi volt. Picit meg is sérült a kupak, de kis csiszolás a sarkán segített rajta, nem is látszik semmi.
Körülbelül 15 fokot nyertem alacsony feszen (4Ghz hűvösebb időben, kupakkal 67 fok volt, most melegbe 75 volt tegnap. Kupaktalanítás után, most 61 fok.), viszont most eljutottam ilyen dög melegbe 4.5Ghz-ig, ahol 80 fokos volt. 1.288V-on. Eddig 4.4Ghz-en, 1.240V-on volt 90fok. Én elégedett vagyok vele, bár szerintem még egyszer újrakenem majd a kupak felett. Képeket teszek fel kérésre.
Ja és az 50 fok különbség kupak és mag között is 28-ra csökkent.
Utólag nem tűnt olyan nehéznek, de nagyon elő kell rá készülni. Így is leragasztottam a satut, ahol érintkezik a procival, de átszakadt. A másik meg, hogy nem szabad sajnálni. Két határozott ütéssel jött le a végén, mikor már fogyott a türelem. Az elején pici ütésekkel kétszer ki is esett a satuból. Szerencsére körbepárnáztam mindent, meg törölközőket kifeszítettem satu alá.
-
Én majd ma rászánom magam. Már itt a liquid ultra. Remélem hasonlóan jó eredményt kapok majd.
-
válasz
scampolo84 #18069 üzenetére
Hát játékokban nekem is 50 fok, 4ghz-en. Viszont 4.4-en már 90fok, és a kupak csak 40. 50 fok difi az finoman szólva is meredek.
Remélem én azért a kupaktalanítással nem csak 10 fokot fogok nyerni. -
válasz
scampolo84 #18063 üzenetére
Én sem, de ha szétnézel interneten, esetleg megkérdezel egy sandy tulajt, meglepődsz, hogy mekkora különbség van a hőfokokban. Én úgy 10-20-25 fokot saccolnék a sandy javára. Én Q6600@2.4ghz-ről váltottam, ez a proci már végre kihajtja a videokártyát, meg hát gyors minden, de szerintem ezt el is lehet várni egy ilyen árú konfigtól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- SSD kibeszélő
- Építő/felújító topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Energiaital topic
- Kutya topik
- Medence topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest