- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Veszélyben az adataid? Gond van a WD népszerű HDD-ivel
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Véget vethet a firmware-káosznak az openSFI
- iPad topik
Új hozzászólás Aktív témák
- 

wolfwood csendes tag Hello. Véletlen elírás történt.  Már megtaláltam az ideális házat. Már megtaláltam az ideális házat. Jó nagy és jó a szellőzése. Ilyet használok máshol is. Gondoltam egyet ide miért ne lenne jó? Jó nagy és jó a szellőzése. Ilyet használok máshol is. Gondoltam egyet ide miért ne lenne jó? Szóval röviden egy Codegen 9011 típusú házra esett a választásom, amit a kedves kollegánál már meg is találtam. De itt merült fel bennem a következő probléma, ami megoldásán most töröm a fejem. Mivel az itx es alapon csak 1 db pci csatlakozási lehetőség van én teszek bele egy 3-as elosztót 2db a raid kártyáknak és 1 et a + hálónak. Eddig ilyen megoldáson gondolkodom, hogy alul az itx es alaplapnak kifúrom az alap lyukait és vágok bele menetet(csavar), vagy műanyag pattintó szögeccsel rögzítem. A vízszintesen fekvő PCI elosztó foglalatba a kártyák függőlegesen álnak, felöl és alul kapnak egy lefogató részt, így nem tudnak majd elmozdulni. Vélemény? Szóval röviden egy Codegen 9011 típusú házra esett a választásom, amit a kedves kollegánál már meg is találtam. De itt merült fel bennem a következő probléma, ami megoldásán most töröm a fejem. Mivel az itx es alapon csak 1 db pci csatlakozási lehetőség van én teszek bele egy 3-as elosztót 2db a raid kártyáknak és 1 et a + hálónak. Eddig ilyen megoldáson gondolkodom, hogy alul az itx es alaplapnak kifúrom az alap lyukait és vágok bele menetet(csavar), vagy műanyag pattintó szögeccsel rögzítem. A vízszintesen fekvő PCI elosztó foglalatba a kártyák függőlegesen álnak, felöl és alul kapnak egy lefogató részt, így nem tudnak majd elmozdulni. Vélemény? Egyéb megoldás,vélemény javaslat? Minden jöhet. üdv wolfwood Egyéb megoldás,vélemény javaslat? Minden jöhet. üdv wolfwood
- 

JóGéza aktív tag Szia! 
 Ezt az oldalt nézd meg: Szacsee mini pc-je.
 A cikkben linkeli az általa használt lap fórumát. Azt is érdemes lenne átolvasnod.
- 

wolfwood csendes tag Hello. Házzal kapcsolatban én a nagy mellet döntöttem. Megspórolok vele egy kisseb vagyont-nagyobb.  Par ezer Ft ért kapok nagy házat táppal, amiben minden kényelmesen elfér, a többiből  vehetek egyebet. Ez a garázsötleted tetszik.  Nálunk ott télen-nyáron 15 fok van. Ha telepakolom ventilátorral garantált szelőzése lesz, kap egy szünetmentest és feszvédelemmel. Ha esetleg van még valami jó ötlet szívesen várom. Par ezer Ft ért kapok nagy házat táppal, amiben minden kényelmesen elfér, a többiből  vehetek egyebet. Ez a garázsötleted tetszik.  Nálunk ott télen-nyáron 15 fok van. Ha telepakolom ventilátorral garantált szelőzése lesz, kap egy szünetmentest és feszvédelemmel. Ha esetleg van még valami jó ötlet szívesen várom. Üdv wolfwood Üdv wolfwood
- 

beencee őstag Persze, világos, de egy a feladathoz képest eleve extrém módon túlméretezett lapnál fölöslegesnek érzek egy annál többe kerülő, többet fogyasztó, jobban melegedő másikat. 
 Amennyiben ezen szempontok bármelyike nem érdekes, vagy csekély mértékű, akkor a különbség inkább csak elméleti, ebben igazad van.
- 

beencee őstag Nem a 3k miatt mondtam, hanem a nagyobb fogyasztás miatt... 
 Ház ügyben én inkább a barkács, vagy a brand házak helyi beszerzése, vagy valami régi különlegességbe (pl. Sony VAIO Desktop) való építkezésre esküszöm...
 Az én home-serverem ilyen.
- 

nyunyu félisten Regebben linkeltem egy Zooty miniITX hazat a D201GLY topikba, amibe vagy 2x3.5" vagy 3x2.5" vinyo fer el. (mas kerdes, hogy a hatuljaban levo 2x4 centi venti neha egy 3.5" vinyohoz sem eleg) 
 60W tappal ~20+afa.DiamondMax 21 vinyo??? Miert pont az???? Kinezett alaplapot meg pont nem lehet kapni, mert kozben kijott a ketmagos tesoja 5k-val dragabban. (D945GCLF2) Ja, alaplap gyarilag nem tud RAID-et, ugyhogy max. szoftveresen tudod megoldani. 
- 

beencee őstag Természetesen ki tudna szolgálni, kb. úgy 2-3%-os terheléssel... Két dolog: (1) Amit nem értek, az a RAID0, egy home-severnél inkább az adatbiztonság a lényeges (dokumentumok, fényképek, zenék, filmek tárolása), tehát inkább RAID1, nem kell ezt az ehhez a feladathoz amúgy is túl gyors gépet tovább gyorsítani RAID0-val... 
 (2) Illetve ODD sem kell bele sztem, legfeljebb az elején kell az installáláshoz, utána mire használnád?
- 

wolfwood csendes tag Hello. Én szeretnék összerakni egy ITX alapú kis kiszolgálót itthonra a családi hálozat számára(4gép). Jelenleg egy Intel Atom alapú rendszeren gondolkodom. A jelenlegi elképzelt konfig alaplap, memória, hdd (2db raid0), ház. Házzal még gondban vagyok mert ezt a tipust amit szeretnék magyarországon sehol nem találtam vagy hasonlót sem sajnos. Ezen a masinán ubuntu server futna DHCP, ftp, levelezőszerver tűzfal stb. 10/512 KB/s es netkapcsolattal. Itt érdekelne, a véleményetek szerintetek ez a gépezet ki tudná szolgálni az itthoni rendszert? Másik, ha valakinek van valami jó háza ilyesmi, amit keresek, kérem írjon. Itt most fontos szempont az energiafogyasztás. Üdv wolfwood Még ezt a házat nézegettem. de ezbbe se dvd meghajto sem 2db 3,5" hdd nem fér. Várom a javaslatokat, ajánlatokat, ötleteket. ház1  Küszönöm előre is a segítséget. Küszönöm előre is a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Linux kezdőknek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- LEGO klub
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Szemüveges topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- AiOOO! HP EliteOne 800 G3 23.8" FHD Érintőkijelző i5-7500 16GB 512GB 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR5 / 512GB SSD!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Már megtaláltam az ideális házat.
 Már megtaláltam az ideális házat.  Szóval röviden egy Codegen 9011 típusú házra esett a választásom, amit a kedves kollegánál már meg is találtam. De itt merült fel bennem a következő probléma, ami megoldásán most töröm a fejem. Mivel az itx es alapon csak 1 db pci csatlakozási lehetőség van én teszek bele egy 3-as elosztót 2db a raid kártyáknak és 1 et a + hálónak. Eddig ilyen
 Szóval röviden egy Codegen 9011 típusú házra esett a választásom, amit a kedves kollegánál már meg is találtam. De itt merült fel bennem a következő probléma, ami megoldásán most töröm a fejem. Mivel az itx es alapon csak 1 db pci csatlakozási lehetőség van én teszek bele egy 3-as elosztót 2db a raid kártyáknak és 1 et a + hálónak. Eddig ilyen  
								![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)