Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Milyen széket vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kis Joe
senior tag
válasz
civicfan
üzenetére
Próbáld meg az iTunes újratelepítésével.
Elötte pedig az eszközkezelőben távolítsd el a meglévő driver-t.
Az eszközt csatlakoztatva, jobb klikk rá, tulajdonságok, illesztőprogram, eltávolítás.Majd legközelebb az iTunes eltávolítása és újratelepítése után csatlakoztasd.
Ez a Windows élmény része

-
Kis Joe
senior tag
Közel nem biztos, hogy akku probléma, bár esélye nagy.
Én nem bíznám egy átlag műszerészre, laptop esetleg mobil javítóra. Általában annak szokott csúnya vége lenni. Mondom ezt úgy, hogy én csináltam régebben párat mikor volt még időm rá.Almárium-ot tudom ajánlani, bár csak garanciális ügyben kerestem őket eddig.
-
Kis Joe
senior tag
Nem, én az "egyébként pörgős kis topik..." beszólogató 3621 számú bejegyzésedre tettem.
Szerint PH! kedvence rangal nem kell bemutatnom hogy ezt a hozzászólás fejlécében megtalálod.De hogy válaszoljak a 3619 kérdésedre is: Műanyagot és gumit nem vennék rá. Én bőr flip tokot vettem az ugyan ilyen készülékemre mivel az az elejét is védi + armband-et sportolni
-
Kis Joe
senior tag
A szervíz menüben le tudod kérdezni a smart napló alapján az állapotát ami 90%-ban valós adat.
Ha nagy fejhalgatót használsz akkor mindenképp jobb a classic, de sima fülhalgató esetén nem fogsz külömbséget észre venni.
Sima 1,8" zif és ata merevlemez van bennük, ugyan az mint pár mini laptopban is.
Minél újabb classic-ot vásárolsz, anál nehezebb bontani. Viszont minél újabb ipodot veszel alapvetően anál jobb a hangminőség is. -
Kis Joe
senior tag
Valakinek akadna egy hulla 1st gen ipod touch alaplapja?
Domonkos8: Rockbox nekem nem jött be, sokkal kellemesebb a felülete a gyárinak. Hangminőségben én nem éreztem javulást és elméletileg a nem is kellene hogy érezz. EQ-t szedd le és normálisan fog szólni szerintem. Vagy hardver probléma. A classic ipodoknál a jack hiba elő szokott fordulni és van amikor gagyi kínai alkatrészt használnak fel.
-
Kis Joe
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Én csak hivatalos partnertöl vennék újat, korrektebb a gari ügyintézés általában
-
Kis Joe
senior tag
-
Kis Joe
senior tag
válasz
RaPiDsHaRe
üzenetére
Az is lehet nano és classic is....
De ha a switch vagy a bekapcsoló gomb rossz esetleg a switch van elhúzva akkor azt restore nem fogja neked kioldani.... -
Kis Joe
senior tag
válasz
RaPiDsHaRe
üzenetére
Milyen iPod? Van egy "billentyűzár" elhuzóka általában a tetején.
-
Kis Joe
senior tag
válasz
ricsiii01
üzenetére
Szia!
Strapabíró, viszont az a lejátszó tipikusan az ami a táskád mélyében lapul és néha előveszed sportoláshoz.
A mindennapos átlag használatra inkább a nano van kitalálva. De az biztos hogy a shuffle is elég sokáig bírja és strapálható. Az pedig elég relatív fogalom hogy jó üzlet-e. -
Kis Joe
senior tag
válasz
Isikamika
üzenetére
Nekem windows alatt sem volt ilyen gondom, mac-en pedig pláne nem.
Amugy az addig okés hogy ott a felkijáltójel, de fent vannak a lejátszón a zenék és lejátsza őket?
+ ez alma készülékei nem a kalóz másolatokra vannak kitalálva. Igazábol a többi lejátszó sem csak ők nem érdekeltek a zene eladásban így nem is nagyon foglalkoznak vele -
Kis Joe
senior tag
válasz
marceeh
üzenetére
Nekem 2 ilyen esetem volt, az egyik alaplap hiba volt a másikra pedig már nem emlékszem mi volt a megoldás.
Sajnos most nem érek rá keresgélni neked mert uton vagyok, de a google a barátod. (bocs...)
Amugy ha custom firmware-re restorolod és ott is ugyan ez a hiba akkor alaplapi gond lesz szerintem. De mindenesetre egy hdd smart data kiolvasás is jó lenne amit a szervíz menüben elér. -
Kis Joe
senior tag
válasz
Isikamika
üzenetére
Sosem kerestem így nem tudom...
De nem fogom ajánlani azt a metódust, pont ez az iPod lényege hogy ne egy rakás összekutyult sz@rod legyen mint egy sima mp3 lejátszón...Szerk.: Ha végül nagyon az a lényeg hogy legyen egy státusz szimbólumod de egy fapad mp3 lejátszó felület kell akkor rakj rá custom firmware-t, azokkal megy a dolog ugyan úgy mint más lejátszóknál
-
Kis Joe
senior tag
válasz
Isikamika
üzenetére
Az iTunes tudtomal csak az mp3 és az aac formátumot támogatja. Az utóbbi az Apple saját veszteségmentes fájlformátuma és ezért (nagy sajnálatomra) nem támogatja a flac-ot sem. A wma-t meg pláne így nem is érdemes próbálkozni vele. Sajnos én is találkoztam már olyan albummal amiben volt wma és mp3 is így ilyen nálad is előfordulhatott.
Az ismeretlen előadó esete azt jelzi hogy amit fel akarsz tölteni zeneszámot, nem lett hozzárendelve még előadó és album cím (esetleg szám cím sem). Ilyenkor érdemes manuális kezelés résznél saját lejátszási listát hozzá adni és albumonként belehuzogatni a számokat. Ott majd csoportosan vagy egyenként is hozzá tudod adni a neveket jobb klikk info/tulajdonságok (bocs de én angolul használom tehát ott get info) résznél vagy a listában az ismeretlen előadó feliratra 2x rákattintva.
Amugy így a manuális listákka sokkal kényelmesebben és rendezettebben is tudod kezelni a zenéidet így erősen ajánlott ez a feltöltési mód. -
Kis Joe
senior tag
-
Kis Joe
senior tag
válasz
z123456789
üzenetére
Ahogy elnézem az Apple már csak az újabb earpods-t árulja. Talán media markt és hasonló üzletekben még van beragadt készlet. Érdemes lehet még benézni apple boltokba, van pár Budapesten (Aréna pláza, west end, stb.) Amugy az újabb is kompatibilis + még jobban is szól.
-
Kis Joe
senior tag
válasz
viking_arc
üzenetére
Az a baj hogy ezek a kínai akkuk gyengébb mnőségűek így érdemesebb a 850-t rendelni csak kérdéses hogy elfér-e a tiedben. Mert a nagyobb hdd-vel rendelkező verziók kaptak általában nagyobb akku-t bár nem emlékszem már pontosan hogy az 5. gen-nél a hátlap mérete is változott-e ezzel.
-
Kis Joe
senior tag
válasz
Bruce1967
üzenetére
Downgrade (vissza butítás) Nem egyszerű dolog. Tudtommal csak akkor lehet ha lementetted az shsh fájlját a készüléknek amikor még os 5 volt rajt, de lehet máshogy is lehet. Google-ben utána tudsz nézni, a ph szabályzata nem túlzottan engedi a jailbreak témát feszegetni. (vagy youtube: how to downgrade ipod/iphone from ios 6)
-
Kis Joe
senior tag
Szerk.: Most látom írtál utána. Sikerült?
Én tiny umbrella-val megpróbálnám a recovery fix-et, vagy redsn0w-al egy restore-t ha itunes nem nyomja fel. Bár nem tudom redsn0w mennyire támogatja visszamenőleg a szoftvereket és a régebbi készülékeket.
DFU mode: [link]
vagy "
- elindítod az iTunes-t
- rádugod a gépre, kikapcsolod a készüléket.
- Power és home gombot együtt nyomod és számolsz 10 mp-ig
- Felengeded a Power gombot, de a Home-ot nyomod tovább, ismét 10 mp-ig számolsz "De mindenek előtt megpróbálnám a helyedben egy sima "reset"-et a bekapcsoló és a home gomb egyszerre nyomva tartásával ameddig újra nem indul. Ha így sem megy akkor szerintem más mód is van vagy lehet hardware-es hiba.
-
Kis Joe
senior tag
válasz
viking_arc
üzenetére
99% hogy akku, de volt már alaplap hibásom is ilyen ami rá pár napra már nem is töltött egy aksit sem.
-
Kis Joe
senior tag
válasz
Sziti.peti!
üzenetére
Az egy dolog hogy keletkezett rajt egy gyenge/hibás szektor de egy újra particionálással át tudja helyezni a hdd egy tartalékos szektorába így átugorva azt tud még rendesen működni utána sokáig. + ugyan annyira lehet szoftveres gond is, nekem volt már javításon készülékem ilyen hibajelenséggel és szoftveres hiba volt csak.
-
Kis Joe
senior tag
-
Kis Joe
senior tag
válasz
peugeotmate
üzenetére
Célszerűbb manuálisan lejátszási listákat létre hozni és bele húzni a számokat amit éppen akarsz olyan sorrendben ahogy akarod.
-
Kis Joe
senior tag
válasz
peugeotmate
üzenetére
Nekem Londonban azt mondták a geius bar-nál amikor gariztattam a nano-m és vettem egy earpods-ot hogy akármilyen alma fülest vissza vihetek, őket nem érdekli csak le kell adni 1db-ot cserébe
Néztem is eggyet
Jó hozzáállás. -
Kis Joe
senior tag
válasz
tylerddd
üzenetére
Valamiért az volt bennem hogy 60 az ára újonnan.
Amugy nem azért ennyi az ára mert olyan sokba kerül neki az előállítása. Gyakorlatilag a classic egy olyan vonal az almának ami inkább egy mellék szereplő így az az elv hogy életben tartja, csak akkor fizessék is meg az árát. + Amikor megjelent kb 4-5 éve ez a lejátszó akkor ez volt a kornak megfelelő érték érte és hülye is lenne lejjebb vinni az eladási árat ha így is viszik.Tehát simán megérné nekik ssd-vel szerelni mivel lassan egy árba lesz az ssd és a hdd. Valamint a hdd-nek eléggé leáldozóban van, nem véletlen hogy csak egyetlen régebbi macbok pro modellben ad már csak hdd-t a macbook-ok közül.
-
Kis Joe
senior tag
-
Kis Joe
senior tag
válasz
peugeotmate
üzenetére
1 éve már szerintem mindegyikhez earpods jár, max a shuffle-hoz nem.
Nekem amugy van ugyan olyan új fülesem -
Kis Joe
senior tag
Nincs tippem, nem volt még ilyen problémám. Vagyis shuffle-nél nem. Másik típusoknál a jack csatlakozó halálát jelezte a dolog. Természetesen egy restore-t megejtenék a helyedben, de nem hinném hogy orvosolni fogja a problémát. Lehet más probléma is de nagy a valószínűsége hogy a csatlakozónál lesz a gond.
-
Kis Joe
senior tag
válasz
Bagira01
üzenetére
Az a baj hogy ez időlegesen szépen lassan alakul ki, nem azonnal jelentkezik
Ilyenek kezdenek el kialakulni szépen lassan az alaplapon amik rövidzárlatot fognak előbb-utóbb okozni.
iDoki valószínűleg elvállaná, de én őket senkinek sem ajánlanám. Talán még iSamurai de ők nem tudom foglalkoznak-e hagyományos ipodokkal -
Kis Joe
senior tag
válasz
Bagira01
üzenetére
Szia!
4. generációs mi? Nano, shuffle, touch, classic? Mert nem mindegy. Például sok szerviz nem vállal touch-ot mások meg nem vállalják a többit.
Amugy ha vizet kapott akkor én a helyedben nem költenék rá mert előbb-utóbb mindenképp kuka. A víz szépen eloxidál mindent és szépen lassan meghal a készülék. -
Kis Joe
senior tag
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Igen, ezekben egységesen bent van gyárilag az összes elérhető nyelv
Én személy szerint nem cserélném le a classicom egy touch-ra, annak valahogy nincs meg az az iPod feeling-e.
Amugy lehet érdemes lenne megnézni milyen állapotú a hdd, ha nincs semmi baja akkor nem biztos érdemes lecserélni mert az hogy az aksi mozog benne az nem befolyásol semmit. -
Kis Joe
senior tag
válasz
Szabix01
üzenetére
Elméletileg csak a ragasztó "megoldásához" kell melegíteni így összerakáskor nem.
Ha kijelzőt cserélsz egy készülékben, az esetek felében kell neki egy tiszta restore is és csak utána fog rendesen képet adni, egyébként csak fehér lesz.
Viszont van amikor a vízázáskor is fehér képet mutat csak, olyankor kuka az alaplap mert ha pucolva is van az oxidációtol az alaplap előbb utóbb megint ugyan olyan lesz -
Kis Joe
senior tag
válasz
kalozhun100
üzenetére
Akkor a tied kiesik a csereprogrambol.
Így akkor gyakorlatilag kukás mert vízsérült alaplapot max ideiglenesen lehet javítani -
Kis Joe
senior tag
válasz
kalozhun100
üzenetére
Igen létezik
[link](Mellesleg ezt valami hasonló módon szokás: "Tudnál pár infót linkelni?" )
-
Kis Joe
senior tag
válasz
kalozhun100
üzenetére
Az összes elektronikai ketyere halála a folyadék sérülés. Talán a 1. gen nano csere programban kaphatsz helyette egy 6. gen-t
-
Kis Joe
senior tag
válasz
Sziti.peti!
üzenetére
Nem feltétlen te vagy de az a helyzet hogy 5-ért én se adnám oda még a karcosat se...
Mellesleg szerinted mit lát egy olyan aki nem ért a javításához? Azt garantálom hogy nem tudja milyen érték az alkatrész meg az ő készüléke...
Valamint te szereted azokat a vevőket akik felezik a meghirdetett árat és még a postát is bele akarják abba tudni?
Nem hinném... -
Kis Joe
senior tag
Onnan hogy a developers beta 5 is kint van már belőle
Sziti.peti!: Itthon nem sokat ér, eBay-en ugy kb 5x az értéke. Nekem pár ezer forintot megérne ha nagyon szabadulni akarsz tőle, de amugy nem kapkodok itthon érte. Itt nem olyan az iPod/iPod alkatrész bázis mint az angoloknál így itt marad csak hobbinak nekem.
-
Kis Joe
senior tag
Mit értesz használható cucc alatt?
Touch-al mindig az a probléma hogy hamar feladják a szoftverfrissítését. Pl.: ios 7 már nem lesz vele kompatibilis ami egy idő után alkalmazásoknál fog gondot jelenteni.
+ összeadva egy átlagos droidos okostelefon árát plusz egy touch használt árát ott vagy már iPhone-nál.
Touch akkor előnyös ha akarsz egy okos ketyerét játszani plusz zenét hallgatni miközben nem merül a telefonod -
Kis Joe
senior tag
válasz
Sziti.peti!
üzenetére
"ez butaság! pontosítok: ipod classic, nem simán classic! meg nem is csak video hanem ipod video!"
Ez szimplán annyi hogy nem írtam oda, így utólag képzeld oda
Nem túlzottan akarom magam ismételni mivel egy íratlan félig nem létező szabályról beszélgetünk. A 120GB classic előlapját hasonlítsd össze a 80/160-as elötte lévő szériáéval valamint a 2009-es utána lévőével. Nos melyikkel azonos? Ön nyert, a 2009 helyes!
Az összes többi tartozéka meg szinte ugyan az mindegyiknek az újabb szériákból, a különbség ugyan annyi mint hogy ugyan abban a modellben is találsz több féle beszállítótól alkatrészt (pl akku, flex, lcd...) -
Kis Joe
senior tag
válasz
Sziti.peti!
üzenetére
Az 5. generáció és azelőttiek hivatalosan nem is classic-ok voltak hanem simán iPod.
Viszont kényszerűségből fórumokon folytatták a generációzást a classic név hozzáadásával. Így ha hivatalos alma szemszögből nézük akkor mind a video után nem simán ipod hanem egyformán csak simán classic.
Viszont értelem szerűen külső alapján lehet legegyszerűbben külön szeparálni őket. Így jön hogy az első széria classic (80 és 160Gb) az első vagy 6. "generáció" valamint a második vagy hetedik "generáció" a legegyszerűbb azonosítás.
Ez a nemzetközi alma közösségben amolyan íratlan "szabály"/elnevezés.
Ergo a hatodik és hetedik szimplán egy név latt classic generáció elszeparálás nélkül csak mégis valahogy nem árt elszeparálnő őket a könyebb beazonosítás miatt.6th

7th

Szerk.: Ez minden esetre eléggé fekete lyuk szerű. De nekem elég mérvadó és meggyőző volt az is a rendszerezésben hogy az eBay is ezt a rendszerezést használja.
-
Kis Joe
senior tag
Nos akkor egy apróhirdetésnél történt hozzászólások nyomán feldobnék egy témát.
A legutolsó szériás classic-ot melyik generációnak nevezhetjük? (120 és 160GB modellek)
-
Kis Joe
senior tag
Sziasztok!
Akit érdekel, nyitottam egy szervizes topikot. -
Kis Joe
senior tag
Sziasztok!
A 4. Gen iPod Shuffle-hoz ugyan az az usb töltő jó mint a korábbi modellekhez? Csak hogy a csatlakozó sorrendjén változtattak-e.
Köszi előre is!
-
Kis Joe
senior tag
Sziasztok!
5. generációs iPod Video-ra keresek gelaskins matricát. Tudnátok tippet adni? Erre a típusra nem találtam....
Itt a gyártó honlapja ha valaki nem ismerné
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Indul a ChatGPT Health
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Motoros topic
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- EAFC 26
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- iPhone 11 Pro Max 256GB 100% (1év garancia)
- Bomba ár! HP ProBook 430 G4 - i5-G7 I 8GB I 128GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Gari!
- iKing - Apple iPhone 15 Pro Natural Titanium ProMotion 120 Hz, A17 Pro, USB-C 128 GB
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600X / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 SSD!
- Apple iPhone 13 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:100%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Én nem vennék touch-ot...