- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- 3D nyomtatás
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
MGaa73
tag
Sziasztok,
KaRadioról váltanék YoRadiora, de alakadok. ESP32-WROOM fordításkor az alábbi hibaüzenet, nem igazán tudok vele egyenlőre mint kezdeni. Tud valaki segíteni mi lehet a probléma?
ESP32-WROOM, VS1053b és 2.4" ILI9341 TFT kijelző, SD kártya nem kellIn file included from C:\Users\magya\Downloads\yoradio-0.9.260\yoradio-0.9.260\yoRadio\yoRadio.ino:25:0:
C:\Users\magya\Downloads\yoradio-0.9.260\yoradio-0.9.260\yoRadio\src\core\player.h:31:28: error: expected class-name before '{' token
class Player: public Audio {
^
In file included from C:\Users\magya\Downloads\yoradio-0.9.260\yoradio-0.9.260\yoRadio\yoRadio.ino:76:0:
C:\Users\magya\Downloads\yoradio-0.9.260\yoradio-0.9.260\yoRadio\src\core\audiohandlers.h: In function 'void audio_info(const char*)':
C:\Users\magya\Downloads\yoradio-0.9.260\yoradio-0.9.260\yoRadio\src\core\audiohandlers.h:26:20: error: 'audio_bitrate' was not declared in this scope
audio_bitrate(b);
^
Többszörös könyvtárak találhatók ehhez: "SD.h"
Használt: C:\Users\magya\Documents\ArduinoData\packages\esp32\hardware\esp32\1.0.6\libraries\SD
Nem használt: C:\Program Files\WindowsApps\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.57.0_x86__mdqgnx93n4wtt\libraries\SD
Többszörös könyvtárak találhatók ehhez: "WiFiClient.h"
Használt: C:\Users\magya\Documents\ArduinoData\packages\esp32\hardware\esp32\1.0.6\libraries\WiFi
Nem használt: C:\Program Files\WindowsApps\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.57.0_x86__mdqgnx93n4wtt\libraries\WiFi
exit status 1
Hiba a(z) ESP32 Dev Module alaplapra fordításra. -
gya/352
tag
válasz Charly Fil #197 üzenetére
Probald meg ugy hogy a routeren kikapcsolod az 5GHz-es wifit es csak a 2.5-est hagyod.
-
bimbula53
tag
válasz Charly Fil #197 üzenetére
Szia! Telefonos megosztásra nincs felkészítve. Kezdetben nehezen találnak egymásra, a mai napig is előfordul nálam, hogy birkózik mire egymásra találnak, főleg ha napokig nem kapcsolom be. Ezt a Wifi lefedettségére fogom. Másik készülékemet naponta használom jobb lefedettséggel, az rögtön kapcsolódik. Persze ezek mind az esp belső wifi antennáját használják. (Vodás router tapasztalatok) Másik 2-re nem tudok konkrét választ, csak biztatnálak a beállítások variállására a routereken. T-s optika? Majd oszd meg mire jutottál.
[ Szerkesztve ]
-
Charly Fil
csendes tag
Üdv! Segítséget szeretnék kérni nálam okosabbtól. Adott a Yorádió ami működik de nem minden Wifi-s hálózatra csatlakozik. T-s modemre nem sikerült rábírnom, telefon megosztással sem hajlandó. A TP link-es routert azonnal megeszi. Mi a baj, van e rá okosság?
-
bimbula53
tag
válasz proberto #195 üzenetére
A myoptions.h fájlt 2 féle képpen lehet szerkeszteni vagy szöveg szerkesztővel az eredetit, vagy webes felületen. Az utóbbi valamivel kényelmesebb, mivel neked csak a felhasznált perifériák csatlakozási pontjait kell beállítanod, a többit ő intézi.
Nekem 2 verzióm van (mind a kettő ILI9341 -es, 1 -2,4" 1 -2,8")
A 2,4-s HSPI tükre csatlakozik. A 2,8-s VSPI tükre csatlakozik.
A fájlok webes felületen készültek. De ha kell megszerkesztem az eredetiben is.
[link] itt eléred öket.Ez a 2,8"-s
-
bimbula53
tag
válasz proberto #193 üzenetére
Konkrét állomásokat nem tudsz hozzá rendelni, csak a listában szereplő sor számokat tudod használni. Úgy mint az autó rádiónál használt távirányító. De a listát tudod úgy szerkeszteni, hogy a kedvencek vannak elől és azok számait megjegyzed. Az SD kártya funkcióját is kipróbáltad? Kijelződ is van?
Az Edzelf melyik verzióját próbáltad ki? Mi a véleményed? -
proberto
friss újonc
válasz bimbula53 #192 üzenetére
Szia, úgy próbáltam felrakni ahogy le van írva, font bemásolva, újra indít az Arduino, majd ESP32 Sketch Data Upload, majd az ino felírása. A fordítás mindig jó let.
A bajom az volt hogy nem volt hang egy előzőleg összerakott hardveren amin edzelf már ment. Azután azt csináltam hogy egy másik működő radiónak a kontrollerét írtam ár és az megy, de nagyon szépen, edzelfhez képest, gyors és recsegés mentes állomásváltás, egy szóval nagyon tetszik a cucc. A távirányító grafikus felületről való bekonfogolása is nagyon jó, csak egy a bajom vele: nem tudom hogy kell állomásokat rendelni a 0-tól 9-ig gombokhoz.
A csatornaléptetés és hangerő ami megy. Ezt a távirányítót használom. -
bimbula53
tag
válasz proberto #191 üzenetére
Szia! Írd meg légyszi miként próbáltad felrakni? Olvasd el a #187 -es hsz.-t. Igyekeztem érthetően leírni. Kérdés van, csak bátran. Én sem vagyok profi, csak szeretek ki próbálni dolgokat, és a tapasztalat visz előre. Az Edzelf félét próbáltam de nekem nem jött össze( a V2-s). Régebben ezt is ki próbáltam de nekem nem tetszett. A Karadiot is ki próbáltam, de igazán a Yoradio jött be, kinézetre. Még annyi segítséget tudok adni, hogy a Yoradio firmwarét bin formában is fel lehet rakni csak ezt nem próbáltam ki.
-
proberto
friss újonc
Sziasztok, próbálkozok én is a yoRadioval, de nem akarja a jót. Van egy esp32 devkit v1 és vs1053, minden ok az edzelf féle rádióval. Itt mindent a readme szerint csinálok de nincs wifi se szerver, mikor mégis van akkor nem add ki hangot. Ja és nem vagyok szakmabeli, csak kipróbálok ezt azt, lassan 60 leszek de szeretem a kihívásokat és türelmes vagyok, vagyis nem adom fel könnyen. Egy csomó dolgot nem tudok, csak amit mások leírtak, abból tanulok. Ha valakinek sikerült írjátok már még a lépéseket. Köszi.
-
ekkold
őstag
Karadio esetében (emlékeim szerint) kb. 25 másodperc a tápfesz bekapcsolásától a megszólalásig. De majd otthon megmérem ha pontosabb adat kell. Raspberry Pi valószínűleg be sem bootol, ennyi idő alatt..
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/
-
fecus
őstag
Most találtam rá erre a topikra. Eddig router és RPi0 alapon építettem netrádiót. Az Rpi os-t Buildroot alapon sikerült gyorsra csinálni.
A kérdésem, hogy a használt rendszeretek mennyi idő alatt adja be a muzsikát?
Azért kérdezem, mert ha frissítenék ki kell találnom mit válasszak operációs rendszernek."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
bimbula53
tag
Akit érdekel a "Yoradio" projekt, azoknak örömmel tudatom, hogy most már van "platformio" változat kezdésnek. Elérhető, és letölthető ezen címen: [YO-link]
A myoptions.h fájlt a saját összeállított hardver konfigra kell cserélni az "src/" mappában található.
A "ESP32 Sketch Data Upload" és a program fordítását, feltöltését egyszere végzi el.
A platformio soros monitorán megjeleníthető az app ip címe. (192.168.4.1)
Ez csak az arduino -s első forditást könyiti meg.Ne felejtsétek el az eredeti projekt (arduino -s) szerzőjének a readme.md - jét elolvasni. [link] !!!
-
-
mtibi55
tag
válasz bimbula53 #135 üzenetére
Szerettem volna kijelzőt de hogy még külön mikrovezérlő kelljen az nem jön be. Az Edzelf féle esp32-v2 viszont mindent tud. Több féle kijelző több féle dekóder és a webfelületen konfigurálható bármilyen hardver beállítás nem kell újra programozni. Rengeteg új funkcióval bővült.
-
bimbula53
tag
Igen.
-
Janaboy
veterán
A Vin pint használhatom amúgy 5Vos forrásnak az IR vevőhöz? Vagy annak más a célja?
Janaboy
-
bimbula53
tag
Tudom ajánlani a :MAX98357 I2S – Internet rádió erősítőt (mono 3W) vagy a VS1003-t. Ezek ugyan egyszerűbbek, de itthon is kaphatok minimális garanciával, ugyan valamicskével drágábban és gyorsabban. SD kártya foglalatot lehet barkácsolni. Kínából még az UDA1334A I2S DAC -ot (CJMCU-1334 DAC)
Ja, ezek nem tudják az AAC és a FLAC folyamot lejátszani. (Tudom, hogy a WROVER+VS1053B képes rá.) -
Janaboy
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Spórolós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Akció! Dell Latitude E5430 laptop (14/i5-G3/4GB/320HDD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- ASUS ROG STRIX SCAR III makulátlan állapotban, GTX 1650, 16Gb Ram, 512SSD, i5 9300H, 120hz, AuraSync
- VADI új MacBook Air M3 15" 8/10/16 16GB 256GB 3év gar, MAGYAR BILLENTYŰZET!
- Akció! Dell Latitude E6420 laptop (14/i5-G2/8GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép játékra! I7 13700K / RTX 3090 / 32GB DDR4