Hirdetés
- Brutálisan ütős játékélményt mutatott be a 8K Association
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ilyen lesz a tévézés jövője a világ egyik legnagyobb gyártója szerint
- OLED monitor topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Fujifilm X
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ismertek olyan projektet mint a yoradio csak ami hálózatról is játszik le? Mintha SD-ről játszana, csak hálózatról. Esetleg a yoradio-nak van ilyen verziója?
-
válasz
bimbula53 #712 üzenetére
Köszi. Ezt írtam is.
A kérdés, hogy tapasztalatotok alapján mit lehet elrontani két firmware feltöltés között, hogy így beálljon? Kapcsoljam ki és be minden feltöltés között?
Valaki járt már így? Valahogy üríteni kell valami tárat a két OTA között?
Nem szeretném minden alkalommal felhozni a garázsból frissíteni, de az akadás miatt kísérleteznem kellene. A lakásba meg nincs helye mondta a "főnök" -
Frissítettem a rádiót OTA. Aztán másodszor is szerettem volna, mert még változtattam a kódon. A .bin feltöltése során nincs elég memóriát írt és már nem tudok vele kapcsolatot teremteni WiFi-n.
Meg tudom oldani USB-n keresztül, csak kérdezném, hogy két frissítés között mit ronthattam el? Önmagát újraindítja, de kell még több újraindítás? -
VROVER központtal, VS1053 hangkártyával és DSP_ILI9488 kijelzővel építettem a rádiót. Ha a hangerőt állítom, vagy minden 59. másodperc után, tehát amikor sok adatot kell átírni a kijelzőn akkor akad a hang.
DE csak 128kbps-nél magasabb bitrátájú stream esetében. A 128kbps megy szépen.
Találkozott valaki a problémával? Tudtok megoldást rá?
A kijelző és a hangkártya is a VLSI-n van mert másképpen nem szólalt meg. -
A bitrate kijelzést sikerült áttenni.
[kép]
A jó config sor:const BitrateConfig fullbitrateConf PROGMEM = {{TFT_FRAMEWDT+5, DSP_HEIGHT-161, 4, WA_LEFT}, 90 };
A FLAC és OGG lejátszásra nem találtam megoldást. Kicsit furcsállom, mert ennek a procinak szoftverből is meg kellene oldania.
Ezt rosszul írtam.:
"A legelső probléma az volt, hogy a kijelzőt a HSPI-re tettem. Nos, azzal nem ment. Áttéve a VSPI-re működött."
helyett
"A legelső probléma az volt, hogy a hangkártyát a HSPI-re tettem. Nos, azzal nem ment. Áttéve a VSPI-re működött." -
válasz
bimbula53 #503 üzenetére
Ezeket vettem: #473 fecus
A legelső probléma az volt, hogy a kijelzőt a HSPI-re tettem. Nos, azzal nem ment. Áttéve a VSPI-re működött.
A másik a magyarítás amit már #499 bimbula53 leírt. Arra kell figyelni, hogy a tömörített fájlban a mapparendszer is benne van és aszerint kell bemásolni a (\yoradio-main\yoRadio\locale\) displayL10n_custom.h és a \yoradio-main\yoRadio\src\displays\tools\) utf8RusGFX.h fájlt valamint a (c:\Users\Kezelo\Documents\Arduino\libraries\Adafruit_GFX_Library\) glcdfont.c fájlt. A nyelvet oroszra kell állítani!
Mindig fordítás, feltöltés. Ezzel működött.
A következő, hogy kisebb órát, nagyobb állomás, előadó, cím kijelzést szerettem volna.
Ehhez a (c:\Users\Kezelo\Documents\Arduino\yoRadio\src\displays\conf\) displayILI9488conf.h fájlt át kell másolni egy displayILI9488conf_custom.h fájlba (mindenkinek a kijelzőjének megfelelő fájlt kell mókolni), helyben ugyanoda. Minden változtatást ebben kell elvégezni.
Végül az állomás neve maradt és a másik kettő méretét igazítottam hozzá. Az alábbi változtatástól minden olyan méretű lett mint eredetileg az állomás neve volt:const ScrollConfig title1Conf PROGMEM = {{ TFT_FRAMEWDT, 62, 2, WA_LEFT }, 140, true, MAX_WIDTH-(TITLE_FIX==0?6*2*7-6:TITLE_FIX), 5000, 7, 40 };
const ScrollConfig title2Conf PROGMEM = {{ TFT_FRAMEWDT, 86, 2, WA_LEFT }, 140, true, MAX_WIDTH-TITLE_FIX, 5000, 7, 40 };
rólconst ScrollConfig title1Conf PROGMEM = {{ TFT_FRAMEWDT, 62, 4, WA_LEFT }, 140, true, MAX_WIDTH-(TITLE_FIX==0?6*2*7-6:TITLE_FIX), 5000, 7, 40 };
const ScrollConfig title2Conf PROGMEM = {{ TFT_FRAMEWDT, 104, 4, WA_LEFT }, 140, true, MAX_WIDTH-TITLE_FIX, 5000, 7, 40 };
A hosszabb kijelző sorért el szeretném tenni a bitrate widgetet. Ez még nem sikerült. Jobb felülről bal alulra az IP cím fölé.
Az óra csökkentését még nem próbáltam. Lehet nem is lesz rá szükség, mert nem tudok érdemben nagyobb karaktereket alkalmazni a felső 3 sorban. Túl sokat scroll-ozna.
A VU és az időjárás ki van kapcsolva.
mp3 és AAC megy a flac nem.
A FLAC üzenete:##CLI.NAMESET#: 5 Budapest Rock
##CLI.META#: [csatlakozás]
##CLI.VOL#: 108
##CLI.PLAYING#
##AUDIO.INFO#: ContentType audio/ogg not supported
##CLI.META#: ContentType audio/ogg not supported
##ERROR#: ContentType audio/ogg not supported
##ERROR#: ContentType audio/ogg not supported
##AUDIO.INFO#: Song stopped correctly after 0 msec
##AUDIO.INFO#: Song stopped correctly after 0 msec
##CLI.INFO#
##SYS.DATE#: 2024-04-26T18:06:37+03:00
##CLI.NAMESET#: 5 Budapest Rock
##CLI.VOL#: 108
##CLI.STOPPED#
Ez független a "#define VS_PATCH_ENABLE" engedélyezésétől/tiltásától.
Maradt a bitrate áthelyezés és a flac lejátszás. Aztán le kell jönni a szerről, mert sok időt vesz el.
Remélem érthető voltam. [kép] -
Már tényleg csak két kérdés:
1, Biztos rosszul nézem, de nem értem hány fájlt és hová kell másolni a magyarításhoz? Nem megy nekem ez a github, hogy honnan kell a fájlokat letölteni.
2, Jól értem, hogy a linkelt témakészítő csak a színeket módosítja.
A kérdésem, hogy van lehetőség arra, hogy az óra legyen kicsi és az előadó és a szám címe legyen nagy a kijelzőn? A jazz esetében fel szoktam jegyezni, ha jó zenét hallok és nem ismerem az előadót. Az órára meg nincs szükségem. -
Összeraktam breadboard-on, YoRadio-val. Megy a kijelző, megjelenik az előadó, a cím. Állítható a hangerő, csatorna.
De nem szól.
Tele teszi a soros üzenetet slow stream üzenetekkel. Rendszeresen újra keresi a kapcsolatot, ami rögtön fel is épül. Ezt csinálja "#define VS_PATCH_ENABLE false" paraméterrel és nélküle is. Mind mobilnetes megosztással, mind a Digi Internettel. Még nem jöttem rá, hogyan lehet az Arduino IDE soros üzeneteit rögzíteni.
Hangkártya
Kérdés:
1, A VS1053B-nek a biztos bekötése kellene, a kártya oldalon nem az ESP-nél. A CS az az X_CS vagy a "sima" CS?
2, Hogyan tudnám a hibaüzeneteket menteni?
3, Van-e valami debug lehetőség?A próba stream-ek:
https://vip2.fastcast4u.com/proxy/miarockhd?mp=/1
https://live.amperwave.net/direct/ppm-jazz24aac256-ibc1Még egy: Ugye RTC nélkül is a helyes időt fogja mutatni a bekapcsolás után az ntp szinkron miatt?
-
Mindent köszönök! Már csak egy bekötés maradt: brightness. Ha jól olvasom a kijelzőm leírását a LED pont csak vezérli a fényerőt?. Ide nem kell teljesítmény, csak vezérlő jel. Bármelyik szabad kimenő GPIO-ra tehetem? Át lehet írni a myoptions-ban?
-
Megérkeztek a hozzávalók:
Hangkártya
ESP
Encoderek
Kijelző
A leírások szerint kompatibilisek.
Kell valamire külön figyelnem?
Több helyen olvastam, hogy nem mindegy melyiket melyik portokra kötöm. Van linketek biztosan működő bekötésre? -
Megrendeltem az ESP-t és az audio panelt (1053B). Most azon gondolkodom, hogy nem kell érintős kijelző. Inkább két inkrementális tekerentyűt rendelnék egy hangerő és egy csatorna fel-le. A garázsban nem tapogatnám koszosan.
Esetleg olyat is tudna kezelni amit meg is lehet nyomni? Pl. odatekerem, de csak nyomásra vált csatornát.
Ez megvalósítható? Tudják kezelni ezekben a funkciókban?
Van javaslatotok kijelzőre? >=3,5" kellene, mert a szemem már nem a régi. -
Jól értem, hogy ehhez a panelhez "csak" a D/A és az erősítő kellene? Tehát benne van minden az ESP32-höz szükséges alkatrész/periféria?
Egyáltalán megfelelő lenne ez valamelyik rádióhoz?
Valamennyit tudok angolul, de ravaszok ezek a kici kínaiak a leírásokban...
Mi a különbség, használatban, kényelemben a kapacitív és a rezisztív érintésérzékelés között? -
Most találtam rá erre a topikra. Eddig router és RPi0 alapon építettem netrádiót. Az Rpi os-t Buildroot alapon sikerült gyorsra csinálni.
A kérdésem, hogy a használt rendszeretek mennyi idő alatt adja be a muzsikát?
Azért kérdezem, mert ha frissítenék ki kell találnom mit válasszak operációs rendszernek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megújult a PROHARDVER!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Brutálisan ütős játékélményt mutatott be a 8K Association
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Robot fűnyírók
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Nők, nőügyek (18+)
- Politika
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ilyen lesz a tévézés jövője a világ egyik legnagyobb gyártója szerint
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Beszámítás! Dell Optiplex 3000 SFF asztali számítógép - i5 12500 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 770 IGP
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest