- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Apple asztali gépek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
És #776 topi66. Úgy olvasom, Ti már sok ilyen rádiót összeraktatok. Ezzel a problémával nem találkoztatok?
A táppal már rengeteget próbálkoztam labortápról, nagy szűrőkondikkal, stb.
A többiektől bocs az ismétlésért.[ Szerkesztve ]
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
őstag
válasz bimbula53 #712 üzenetére
Köszi. Ezt írtam is.
A kérdés, hogy tapasztalatotok alapján mit lehet elrontani két firmware feltöltés között, hogy így beálljon? Kapcsoljam ki és be minden feltöltés között?
Valaki járt már így? Valahogy üríteni kell valami tárat a két OTA között?
Nem szeretném minden alkalommal felhozni a garázsból frissíteni, de az akadás miatt kísérleteznem kellene. A lakásba meg nincs helye mondta a "főnök""Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
őstag
Frissítettem a rádiót OTA. Aztán másodszor is szerettem volna, mert még változtattam a kódon. A .bin feltöltése során nincs elég memóriát írt és már nem tudok vele kapcsolatot teremteni WiFi-n.
Meg tudom oldani USB-n keresztül, csak kérdezném, hogy két frissítés között mit ronthattam el? Önmagát újraindítja, de kell még több újraindítás?"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
őstag
VROVER központtal, VS1053 hangkártyával és DSP_ILI9488 kijelzővel építettem a rádiót. Ha a hangerőt állítom, vagy minden 59. másodperc után, tehát amikor sok adatot kell átírni a kijelzőn akkor akad a hang.
DE csak 128kbps-nél magasabb bitrátájú stream esetében. A 128kbps megy szépen.
Találkozott valaki a problémával? Tudtok megoldást rá?
A kijelző és a hangkártya is a VLSI-n van mert másképpen nem szólalt meg."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
őstag
Nekem már nem működik. Nem lehet a kosárba tenni.
Más:
Ha összeépítem a rádiót tudom frissíteni a szoftverét usb nélkül?[ Szerkesztve ]
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
őstag
Varázslattal folytatódik a saga:
Megint fordítottam. Megint #define VS_PATCH_ENABLE false opcióval. Most meg szól az OGG forrás és nem szól a FLAC."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
őstag
válasz Postas99 #510 üzenetére
Hagyd! Már találtam. Onnan tudom, hogy nem tudja lejátszani.
-
őstag
Itt a magyarázat a HSPI v. VSPI problémára.
Más: Tudtok linket a Szakcsi rádióhoz és a Retro rádióhoz ahol kiírja az előadót és számcímet?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
A bitrate kijelzést sikerült áttenni.
[kép]
A jó config sor:const BitrateConfig fullbitrateConf PROGMEM = {{TFT_FRAMEWDT+5, DSP_HEIGHT-161, 4, WA_LEFT}, 90 };
A FLAC és OGG lejátszásra nem találtam megoldást. Kicsit furcsállom, mert ennek a procinak szoftverből is meg kellene oldania.
Ezt rosszul írtam.:
"A legelső probléma az volt, hogy a kijelzőt a HSPI-re tettem. Nos, azzal nem ment. Áttéve a VSPI-re működött."
helyett
"A legelső probléma az volt, hogy a hangkártyát a HSPI-re tettem. Nos, azzal nem ment. Áttéve a VSPI-re működött."[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz bimbula53 #503 üzenetére
Ezeket vettem: #473 fecus
A legelső probléma az volt, hogy a kijelzőt a HSPI-re tettem. Nos, azzal nem ment. Áttéve a VSPI-re működött.
A másik a magyarítás amit már #499 bimbula53 leírt. Arra kell figyelni, hogy a tömörített fájlban a mapparendszer is benne van és aszerint kell bemásolni a (\yoradio-main\yoRadio\locale\) displayL10n_custom.h és a \yoradio-main\yoRadio\src\displays\tools\) utf8RusGFX.h fájlt valamint a (c:\Users\Kezelo\Documents\Arduino\libraries\Adafruit_GFX_Library\) glcdfont.c fájlt. A nyelvet oroszra kell állítani!
Mindig fordítás, feltöltés. Ezzel működött.
A következő, hogy kisebb órát, nagyobb állomás, előadó, cím kijelzést szerettem volna.
Ehhez a (c:\Users\Kezelo\Documents\Arduino\yoRadio\src\displays\conf\) displayILI9488conf.h fájlt át kell másolni egy displayILI9488conf_custom.h fájlba (mindenkinek a kijelzőjének megfelelő fájlt kell mókolni), helyben ugyanoda. Minden változtatást ebben kell elvégezni.
Végül az állomás neve maradt és a másik kettő méretét igazítottam hozzá. Az alábbi változtatástól minden olyan méretű lett mint eredetileg az állomás neve volt:const ScrollConfig title1Conf PROGMEM = {{ TFT_FRAMEWDT, 62, 2, WA_LEFT }, 140, true, MAX_WIDTH-(TITLE_FIX==0?6*2*7-6:TITLE_FIX), 5000, 7, 40 };
const ScrollConfig title2Conf PROGMEM = {{ TFT_FRAMEWDT, 86, 2, WA_LEFT }, 140, true, MAX_WIDTH-TITLE_FIX, 5000, 7, 40 };
rólconst ScrollConfig title1Conf PROGMEM = {{ TFT_FRAMEWDT, 62, 4, WA_LEFT }, 140, true, MAX_WIDTH-(TITLE_FIX==0?6*2*7-6:TITLE_FIX), 5000, 7, 40 };
const ScrollConfig title2Conf PROGMEM = {{ TFT_FRAMEWDT, 104, 4, WA_LEFT }, 140, true, MAX_WIDTH-TITLE_FIX, 5000, 7, 40 };
A hosszabb kijelző sorért el szeretném tenni a bitrate widgetet. Ez még nem sikerült. Jobb felülről bal alulra az IP cím fölé.
Az óra csökkentését még nem próbáltam. Lehet nem is lesz rá szükség, mert nem tudok érdemben nagyobb karaktereket alkalmazni a felső 3 sorban. Túl sokat scroll-ozna.
A VU és az időjárás ki van kapcsolva.
mp3 és AAC megy a flac nem.
A FLAC üzenete:##CLI.NAMESET#: 5 Budapest Rock
##CLI.META#: [csatlakozás]
##CLI.VOL#: 108
##CLI.PLAYING#
##AUDIO.INFO#: ContentType audio/ogg not supported
##CLI.META#: ContentType audio/ogg not supported
##ERROR#: ContentType audio/ogg not supported
##ERROR#: ContentType audio/ogg not supported
##AUDIO.INFO#: Song stopped correctly after 0 msec
##AUDIO.INFO#: Song stopped correctly after 0 msec
##CLI.INFO#
##SYS.DATE#: 2024-04-26T18:06:37+03:00
##CLI.NAMESET#: 5 Budapest Rock
##CLI.VOL#: 108
##CLI.STOPPED#
Ez független a "#define VS_PATCH_ENABLE" engedélyezésétől/tiltásától.
Maradt a bitrate áthelyezés és a flac lejátszás. Aztán le kell jönni a szerről, mert sok időt vesz el.
Remélem érthető voltam. [kép]"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
őstag
válasz Postas99 #448 üzenetére
Találtál FLAC rádiót tesztre?
-
őstag
válasz bimbula53 #499 üzenetére
És sikerült!
Már magyar és megnöveltem az előadó és szám címe sorokat.
Csak a bitrátát kellene máshová eltenni az előbbi sorok elől, mert az még nem sikerült.
Tudnátok linket adni teszt stream-hoz? Kipróbálnék más formátumot is mint az mp3[ Szerkesztve ]
-
őstag
Már tényleg csak két kérdés:
1, Biztos rosszul nézem, de nem értem hány fájlt és hová kell másolni a magyarításhoz? Nem megy nekem ez a github, hogy honnan kell a fájlokat letölteni.
2, Jól értem, hogy a linkelt témakészítő csak a színeket módosítja.
A kérdésem, hogy van lehetőség arra, hogy az óra legyen kicsi és az előadó és a szám címe legyen nagy a kijelzőn? A jazz esetében fel szoktam jegyezni, ha jó zenét hallok és nem ismerem az előadót. Az órára meg nincs szükségem."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
őstag
válasz bimbula53 #491 üzenetére
Működik. A hspi-vel nem ment. Visszatettem a VS1053B-t is a vspi-re. Most szól.
Ha egyszer lesz energiám kikísérletezem mi volt a gond.
Mindenkinek köszönöm!!
Most nekiállok dobozolni. Az se kisebb feladat."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
őstag
válasz bimbula53 #493 üzenetére
Sajnos fogalmam sincs. Már vagy 3 éve hurcolom a linket. Amikor megtaláltam írtam magamnak egy emailt. Abból nézem ki ha új eszközt állítok be.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
őstag
Összeraktam breadboard-on, YoRadio-val. Megy a kijelző, megjelenik az előadó, a cím. Állítható a hangerő, csatorna.
De nem szól.
Tele teszi a soros üzenetet slow stream üzenetekkel. Rendszeresen újra keresi a kapcsolatot, ami rögtön fel is épül. Ezt csinálja "#define VS_PATCH_ENABLE false" paraméterrel és nélküle is. Mind mobilnetes megosztással, mind a Digi Internettel. Még nem jöttem rá, hogyan lehet az Arduino IDE soros üzeneteit rögzíteni.
Hangkártya
Kérdés:
1, A VS1053B-nek a biztos bekötése kellene, a kártya oldalon nem az ESP-nél. A CS az az X_CS vagy a "sima" CS?
2, Hogyan tudnám a hibaüzeneteket menteni?
3, Van-e valami debug lehetőség?A próba stream-ek:
https://vip2.fastcast4u.com/proxy/miarockhd?mp=/1
https://live.amperwave.net/direct/ppm-jazz24aac256-ibc1Még egy: Ugye RTC nélkül is a helyes időt fogja mutatni a bekapcsolás után az ntp szinkron miatt?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Mindent köszönök! Már csak egy bekötés maradt: brightness. Ha jól olvasom a kijelzőm leírását a LED pont csak vezérli a fényerőt?. Ide nem kell teljesítmény, csak vezérlő jel. Bármelyik szabad kimenő GPIO-ra tehetem? Át lehet írni a myoptions-ban?
-
őstag
A "ёRadio - simple myoptions.h generator - v0.8.1" azt kérdezi, hogy az encoderben van-e felhúzó ellenállás. Van benne?
Mit jelent a konfigurációban a lost pins? Nincs neki hová bekötnie?[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Postas99 #477 üzenetére
Önnek szerencséje van. Én is izgultam, hogy B-s lesz-e. Az lett.
[kép]"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
őstag
válasz bimbula53 #474 üzenetére
Köszönöm. A bal felső két ellenállás micsoda, feszültségfigyelő?
-
őstag
Megérkeztek a hozzávalók:
Hangkártya
ESP
Encoderek
Kijelző
A leírások szerint kompatibilisek.
Kell valamire külön figyelnem?
Több helyen olvastam, hogy nem mindegy melyiket melyik portokra kötöm. Van linketek biztosan működő bekötésre?"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
őstag
[ Szerkesztve ]
-
-
őstag
Megrendeltem az ESP-t és az audio panelt (1053B). Most azon gondolkodom, hogy nem kell érintős kijelző. Inkább két inkrementális tekerentyűt rendelnék egy hangerő és egy csatorna fel-le. A garázsban nem tapogatnám koszosan.
Esetleg olyat is tudna kezelni amit meg is lehet nyomni? Pl. odatekerem, de csak nyomásra vált csatornát.
Ez megvalósítható? Tudják kezelni ezekben a funkciókban?
Van javaslatotok kijelzőre? >=3,5" kellene, mert a szemem már nem a régi.[ Szerkesztve ]
-
őstag
Az Aliról a piros nyákos VS1053-t vagy a B-t megrendelhetem? Működik? Esetleg van valakinek bevált linkje?
Amúgy igazán B-s verziót nem találtam. Odaírják, de a panelen "sima" felirat van."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
őstag
válasz bimbula53 #423 üzenetére
Még egy kérdés: Az Alisoknál nem írják a tároló meg a RAM méretét. Meg tudom szívni, hogy kispórolták belőle és valamelyik paraméter túl kevés lesz? Mennyi kell a rádióknak minimum?
-
őstag
válasz #60252516 #420 üzenetére
Köszi. Az USB chip számít? Volt gond valamelyikkel windows vagy Linux alatt? (CP2104 vagy CH9102)
-
őstag
Ezek közül melyik lenne jó/jobb rádiónak: 4MB ESP32 (38 pines) 4MB ESP32 (30 pines)
Az egyik:
A másik:Vagy ez?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz bimbula53 #276 üzenetére
Kösz. Megtetszett a nagy kijelző, de tényleg eltervezték egy kicsit.
-
őstag
Jól értem, hogy ehhez a panelhez "csak" a D/A és az erősítő kellene? Tehát benne van minden az ESP32-höz szükséges alkatrész/periféria?
Egyáltalán megfelelő lenne ez valamelyik rádióhoz?
Valamennyit tudok angolul, de ravaszok ezek a kici kínaiak a leírásokban...
Mi a különbség, használatban, kényelemben a kapacitív és a rezisztív érintésérzékelés között?"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
őstag
Most találtam rá erre a topikra. Eddig router és RPi0 alapon építettem netrádiót. Az Rpi os-t Buildroot alapon sikerült gyorsra csinálni.
A kérdésem, hogy a használt rendszeretek mennyi idő alatt adja be a muzsikát?
Azért kérdezem, mert ha frissítenék ki kell találnom mit válasszak operációs rendszernek."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest