- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
Aktív témák
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #4899 üzenetére
sztem az a Rana lesz érdekes mezei user számára....
-
ftc
nagyúr
AMD Desktop Roadmap
[link] -
Lui76
őstag
Amilyen nevetségesen olcsó most pl egy 3000+-os akár 939-es Athlon64,
jó lehet annak aki most vesz gépet.
Nekem is az van persze egy jó VGA-val de még majdnem
így is azt mondanám hogy a Grafikus kártyából bírna még durvábbat is
értitek... -
Ribi
nagyúr
válasz
FehérHolló #4893 üzenetére
Hat szerintem egy proci X hőmennyiséget termel, föggetlenül attól hogy hány fokos, de mind1. A gep akkor is ugyanannyi hőt termel ha -20 fokos vagy ha 60 fokos, csak epp a hőelvonás sebessége és módja más. (persze tekintsunk el a hőmérséklet csökkenésével csökkenő ellenállásal együttjáró hatásfok javulástól)
-
Zeratul
addikt
válasz
FehérHolló #4893 üzenetére
A gyárival azért fagyott mert az irodában van vagy 24-25 fok.
-
Zeratul
addikt
Intel prescott ''hűtőjét'' gondolom minden Inteles ismeri. Nem hűt de legalább nehéz és zajos.
Fagyott a hivatali gépem és ezt gagyit raktam a helyére.
Eredmény zárt ház (codegánytáp az egyetlen szelőztetője) Prime95 streszteszt max hőfok 60 celsius, holott ez egy max 1400 MHzes northwoodra tervezett hűtő. A gyárival nem volt ritka a 70 fok feletti sem. (befűtöttek az irodába) -
daryl
csendes tag
Biztos... Mostanában nem nagyon követtem a hardverek fejlődését, szal eléggé tudatlan vagyok most ezekhez az új kütyükhöz... Amúgy Sulinetes gépek ja... Van azon kívül még1 gépem, (amiről most is írok). Ebből átrakok ram-ot, meg más cuccot, ha szükség lesz rá, egyelőre 1 kérdés foglalkoztat, hogy melyik a jobb. Annak pedig, aki írt már véleményt kösz.
Aki pedig nem, attol várom, hogy (ha csak a kettőböl lehet) melyiket választaná. Előre is kösz. Holnap re. Jóéjt csá.
[Szerkesztve] -
daryl
csendes tag
Kösz az info-t. Mégegy kérdés... 2 teljen konfig között nem tok dönteni, ezért is volt ez az ''AMD, Intel'' kérdés... Szerintetek melyik konfig jobb?
1.
Proci: P4 3Ghz 1MB LGA775
Alaplap: MSI 915P Combo2-F LGA775
Memória: PQI 512 DDR2 PC4200
HDD: Samsung 160GB 7200 SATAII
Oktikai drive: Samsung 18x fekete DVD+-RW
VGA kártya: Asus EAX550HM512 TD 256MB
Op. Rendszer: UHU Linux(Majd leszedem, és nyomok rá egy XP-t)
2.
Proci: Sempron 3000+ AM2
Alaplap: Asus M2V AM2
Memória: PQI 512 DDR2 PC4200
HDD: Samsung 200GB 7200 SATAII
Optikai drive: Samsung 18x fekete DVD+-RW
VGA kártya: Asus EAX550HM 512 256MB TD
Op. Rendszer: UHU LinuxMajd XP...
A két gép csak kompletten megvehető. A lista teljes másolatát tartalmazza a két honfig.
Pls mondjátok, hogy ti melyiket vennétek meg a helyemben. Előre is kössz -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
#96302336 #4879 üzenetére
Pentiumot akart venni, arra igaz, ha a hozzá hasonlónak azt mondod Core csak pislog rád. Majd bemegy az üzletbe, látják hogy nem ért hozzá, a Core 2 Dou E6300-cal is lerántják legalább 50k-ra, aztán ajánlanak mellé egy jobb alaplapot 25-30k-ért, mert hát az kell egy ilyen CPU alá, és amikor meglátja a 80k-s számlát lehet mégis inkább vesz Pentiumot, mert az mégis Intel.
De ha gondolod elkisérheted és foghatod a kezét nehogy átverjék...
Ha vesz egy olcsó AM2-es rendszert azzal rosszul nem járhat, neki szerintem úgyis maximum játszani kell, arra egy Sempron is elég (persze kicsit megrángatva, tavasszal meg lesz bele olcsó kétmagos, és az is bőven elég lesz, még ha tesztekben ki is kap a Core-tól), inkább egy relatíve komolyabb VGA-ba kellene fektetnie, mert egy 30-40k alatti mellé rakhat akármilyen CPU-t...
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #4876 üzenetére
Lassabb? A Pentium igen, az lassabb. Drágább? Igen, de annyival gyorsabb is a Core proci, amennyivel drágább. Ha már AMD, én azért várnék még tavaszig, az új procijuk mit tud.
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
daryl
csendes tag
Hello!
Lenne egy fontos kérdésem, mert most akarok új procit venni, és éppen ezen gondolkozok, hogy: ''Intel vagy AMD?''
Szerintetek, melyiket érné meg jobban megvenni, eközül a 2 proci közül (nem az árára gondolok)?:
P4 3Ghz 1MB LGA775
vagy
Sempron 3000+ AM2
Előre is kösz. -
Frigo
őstag
Hi
2 új foglalat érkezik az AMD-től ,Inteltől 2008-ban :
[link] -
ftc
nagyúr
Viszlát FAB 30
[link] -
csibor
addikt
Mobil sempron & mobil celeron,melyiknek mi az előnye ill érdekelne összehasonlitó teszt.
-
HorvBalint
tag
Sziasztok!
Mit jelent az hogy CPU Stepping: N0 ??? a másidik karakter egy szám (nulla) nem ''o'' betű. Ez jó vagy rossz? Ja és P4 procim van (630) -
ftc
nagyúr
válasz
HorvBalint #4864 üzenetére
533-as DDR2-es AMD-nek hááát hogyis mondjam inkább szenvedés mint gyorsaság...667-el vagy kb egyszinten DDR400-al
-
HorvBalint
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy P4 630 3GHZ-es procim van. Mennyire lenne érdemes ezt lecserélnem egy AMD 3800+ AM2-re? A jelenlegi 533MHZ-es memóriákat tudnám ott használni ha áttérek igaz? -
ftc
nagyúr
válasz
mazda626 #4860 üzenetére
rossz kérdés
X2 2 magos CPU
Opteron létezik 1 illetve 2 magos is.
Opteron támogatja az ECC memórioát míg sima A64 nem ennyi kb az eltérés kettő között..jah és Opteronbol létezik 1xx,2xx,4xx,8xx Opteron ment S940-be ha jól emlékszem volt S939-es darabok is és jelenleg Socket F-be mennek -
mazda626
addikt
Hali! Melyik az erősebb AMD CPU? X2 vagy az Opteronok?
-
ftc
nagyúr
válasz
LALA_kiraly #4858 üzenetére
ott is 8,hogy mennyi az L2...tesztek igazolják..és ha levan tiltva azt a CPU nem veszi észre...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
merida k.590 #4856 üzenetére
Van hogy a kelendőbb cuccokat is csak 2-3 hét után viszik el, kitartás.
-
smokk.
tag
válasz
merida k.590 #4853 üzenetére
Rakd fel vaterára..ott elmegy hamar álltalában..............
Üdv. -
törölt tag
válasz
merida k.590 #4853 üzenetére
hát a táp az nem a legjobb olvas egy kisit[link]
probáld meg kicseréltetni egy 300w fsp-re vagy 350w gps chieftech-re -
merida k.590
csendes tag
400w-os qtec tép csütörtökön vettem the remixer fórumtárs boltjában,gyüjtögetni max karácsonykor tudok mert 16 éves vagyok és még nincs munkám hogy gyüjtögessek.az apróhirdetésekbe már meghirdettem alaplapot procit külön külön 3 napja de semmi érdeklődő.abszolút semmi még egy uppoló sem.eddig volt 35 rongy kessem elköltöttem ezt mind a ram-ra és tápra.már bánom hogy nem alaplapra és procira költöttem.az az asrock lap szimpatikus főleg ha agp-s mert akkor vidkarimat megtartom és később adom el arra sem kell költeni még.csak végre tudnám eladni a procit meg alaplapot.gianni 27 beszámitaná csak nála a lap proci vga párosért kapnék 20k-t mert a lap-ot 6 ért procit 8-ért a vga-t 6ért venné.mondja hogy kevsebb mint feléért tudja bevenni de nála ami szimpatikus a meg drága.aprónetre is feltettem ott is még semmi pedig ot már 5 napja fent van.
[Szerkesztve] -
smokk.
tag
válasz
merida k.590 #4850 üzenetére
Egy kérdést megengedsz merida?
Nem tudsz még gyüjteni kicsit a cumóhoz.Mert szeritnem érdemesebb lenne befektetni már egy AM2es rendszerbe,mondjuk vársz egy két három hónapot gyüjtögetsz,veszel mondjuk egy KN9 Ultra Abit lapot,veszel bele mondjuk egy 3000es am2es procit,vagy amennyit pénzed lesz,meg eladod a memódat és veszel belőle DDR2eset,kb szört szörbe megjátszahod a memót.Meg mondjuk vásárolsz egy 7300GT DDR3 as memóval.ÉS máris van egy időtállobb és erősebb kombód szerintem.De ez a te döntésed,és igazából nemvagyok tisztában se az anyagi helyzeteddel,se azzal h tudsz e gyüjteni valamiből.
Üdv. -
törölt tag
válasz
merida k.590 #4850 üzenetére
bal fölső sarokban az apróhirdetéseknél meg tudod hirdetni a régi procimat 1 hét alatt elvitték.
a 400w-os táp milyen márka ha codegen érdemes azt is cserélni -
törölt tag
válasz
merida k.590 #4847 üzenetére
ha kinagyítod a cpu-z képet láthatod hogy ezek 754-es procik
#4844: proci15k + lap13k az nem =25k-val
[Szerkesztve]
a frissítés mindig lemarad
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
válasz
merida k.590 #4847 üzenetére
ezek S754-ek voltak ott más volt a helyzet..amugy A64-ről udni kell,hogy L2 mértékbe nem nagyon érdekli a CPU-t...128Kb és a 1Mb-s között 10% eltérés jó ha van
-
ftc
nagyúr
válasz
merida k.590 #4844 üzenetére
hülyeség....
3000+ 1,8Ghz
3200+ 2,0Ghz ennyi a 2 közötti eltérés.... -
smokk.
tag
válasz
merida k.590 #4840 üzenetére
Igen az asrockban van pci-e meg agps csati is,de nincs beépített vga.A 3200asnak is csak 512Kb-os cache van,Vegyél 3000es venice-t ...amúgymeg nem egy ezres van köztük szeritnem inkább 3-4K annyival nem jobb az tuti.A 3000kicsit meghúzod,és az jólesz.
S939 van olyan amiben van beépített VGA-is,ilyen pl:
Asus A8N-VM CSM 20-21K
VAn benne beépített VGA ,sok procit támogat(késöbb fejlesztheted)Support AMD Socket 939 Athlon 64FX / Athlon 64 X2 / Athlon 64
SATA 2
PCI-e
http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=15&l3=210&model=766&modelmenu=2
Ez korrekt ugyvélem,én ezt venném ennyi pénzből szerintem.Van beépített VGA,a beépítettekből is a jobbfajta,van csati a késöbbiekre,támogatja az X2eseket is,SATA2,és a memóriáid is jók hozzá.
Üdv. -
merida k.590
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #4843 üzenetére
ok csak olvasatam valahol ph-n hogy a 3000+ az a selejt 3200+ mert letiltják a 3200+fél cache-t és ebből van 3000+ és emiatt 512-es.ok jó tudni.a másik hogymit nem tennél a helyzetembe?azt nem teljesen értem.3500+ az már nekem nagy nem kell annyai meg árban is húzosabb.de megkérek mindenkit aki elolvassa hogy ismerőseit rokonait kérdezze meg nem-e kell neki a lapom meg procim mert már nagyjából megvan a proci amit kinéztem(3200+)és megvan az alaplap is bár nem bizti és már nagyon sürgős lenne.alaplap meg proci eggyütt 25k.külön: lap: 13k proci 15k
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Az ASUS/ASRock alaplapok csak +0.05V-ot engedélyeznek a CPU-nak, ami általában kevés, +0.15V simán belefér és nagyon sokat jelenthet órajelben, a helyzetedben eszem ágában sem lenne ilyenbe fektetni. Amit leírtál az alapján Abit NF-95 + Athlon64 3000/3200+ (esetleg 3500+, azt is látni már 15k-ért) + esetleg valami VGA, a 6600GT éri meg a legjobban, de elteheted későbbre is a fennmaradó összeget.
A 3000+-nak és a 3200+-nak ugyanúgy 512kB L2-je van, a 3700+-nak van 1MB. -
törölt tag
válasz
az egymagos 939-es prociknál csak a 3700+ és a 4000+ban van 1mega L2
-
merida k.590
csendes tag
ez jól hangzik.ram-okat nem nagyon szeretnék cserélni mert lehet hogy irtam de lehet hogy nem 1 gigás kingston superramjaim vannak(ezek a legjobbak a gépben)most vettem egy hónapja 27-ért és nagyon megvagyok velük elégedve szal ezt nem szeretném cserélni.
az az asrock agp-s csatival meg pci-e-val i9s rendelkezik?has igen az nagyon jó lenne.csak a mostanit adjam el.a procit nézegettem és egy ezressel drágább kb a 3200+ a 3000+-nál és 1 mega cache-e van mig a másiknak csak 512.megéri azt az egy ezrest?sempron nem kell s754 sem csak 939 illetve athlon 64 jöhet szóba.nem tudom am2 mennyivel jobb 939-nél de sztem fölösleges azért pőlussz 10-15k-t kidobni mert még 3000+-3200+-ból nem sokat kapsz meg 10-12k-ért am2-be.jelenpillanatban nekem meg nincsen több kp egy 5 ezressel mint amennyit ér a lapom meg procim meg vga-m.ja és mégegy: az asrockon van beépitett vga?ha igen még a vga-m árát is rátudom áldozni a dologra -
smokk.
tag
válasz
VaniliásRönk #4835 üzenetére
Persze,h elég én is igy gondolom.
Amúgymeg ezeket a 3600 X2esek elég jól lehet húzni.Valahol azt olvastam,h nemlehet őket.
De aztán vettem egyet és kiderült,h nem kell hinni mindenkinek
Üdv. -
smokk.
tag
Ha integrált VGA akkor szerintem vagy
Abit NF-M2 nView 24K
vagy
Asus M2NPV-VM 22K
Vagy ha találsz akkor:Abit NF-M2P ez meg olyan 17papír körül van.
Ezek integrált videókarival vannak de van rajtuk pci-e port,és már DDR2esek,meg AM2 videókártyára meg késöbbiekben gyüjtsél.
Ha kicsi a keret akkor egy 3000+ Am2es proci mostmár kb 17K
Memót meg pénzfüggően amennyire futja.De először 512megát is vehetsz,aztán veszel mellé mégegyet idővel.512mega DDR2 667es Kingmax marsot már kapsz 12K körül.
50K körülre jön ki így..procit megtudod húzni annyira,h kapj egy 3500+ osnak megfelelő teljesítményt,bár nemtudom ezekkel a lapokkal mennyire lehet tuningolni,ennyi tuning szerintem belefér,majd segít valaki
Üdv. -
smokk.
tag
Kb ugyanannyiért..Pc landban pl a CL3-as Corsair 24K
Viszont azé AM2-re nemhiszem,h ennyi pénzből át tudna állni szóval marad a 939
Szerintem megfontolhatná alaplapnak ezt:
Asrock 939DUAL-SATA2 ULi M1695
(Bár én nem kedvelem az asrockot,de ezt lapot sokan szeretik)Van rajta pci-e,meg agp is stbstb.
Állítolag nem rossz és 14K.
3700+ 939es san diego kb20K,de használtan lehet találni olcsobban is.
18-20K körül már lehet kapni brandos memóból 1G-t ,ha nem akarsz tuningolni jó az.
vgának pedig szerintem egy Inno 7300GT DDR3as 128Megás az korrekt úgy 20K-ért.
Ez igy 74 papír kb.
Persze ha midnenzeket használtan veszed meg akkor sokkal olcsobban is kijöhetsz.
Ez csak egy ötlet.Alaplapnak pl főleg ha használtan veszed akkor mást is választhatsz.
Üdv. -
smokk.
tag
Üdv.
Annyit szolnék ehez hozzá,h:
E6300-as pl 15kval drágább kb mint a 3600 X2,a másik h egy normális lap kb ugyancsak 15kval drágább a 6300alá.Az már 30,és az valakinek nagyon is számít.
Szóval szerintem ez nem kérdés.
''Egy 2.6Ghzre rangatott X2 3600+ Alig veri a gyari orajelen levo E6300-at (par szazalek, max 5) Szal uberelesrol szo sincs...'' Ja csak tedd hozzá az árkülömbséget,ugy már azért nemrossz nem? -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #4831 üzenetére
24K-t futkosnak az 1Gb 667-ek... nem tom DDR400-as mennyiért fukos...
-
VaniliásRönk
nagyúr
Akkor ramokat is kéne cserélni, én átállnék AM2-re, csak kérdés neki van-e rá +10k, 1GB DDR400 1GB DDR 667-re cserélése per pillanat kb. ennyibe kerül, egy jól meghúzott 939-cel meg kihúzhatja AM3-ig.
A 754+PCI-E nem túl gyakori párosítás (amikor engem érdekelt volna a dolog még nem is létezett, alig több mint fél éve), ha jól tudom csak az nForce 4x-re és nForce 410-re építenek ilyen alaplapot, bár egy 754-es 3100+ 256k L2-vel 12k-ért nem rossz vétel, viszont használtam ennyiért már 3200+-os 939-es Athlont kap, a Sempronokat nem nagyon árulják, meg ugye annál arra is kell figyelni, hogy azért 256k L2-s legyen (2800+, 3100+,3400+), de a nagyon alacsony szorzó miatt a 2800+ nem túl jó vétel, a 3400+ pedig már nagyon drága, több mint az azonos órajelű 939-es Athlon, szóval egyedül a 3100+ érné meg.
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #4828 üzenetére
van PCI E khm S754-ben...
Amugy nem lenen neki jobb AM2-re átállni? -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
merida k.590 #4827 üzenetére
939-ben kicsit drágábbak az alaplapok, egy NF-95 (nForce 410, int. GeForce 6100, br 15k), egy AX8 (VIA KT890, br. 15k) vagy egy KN8 (Ultra) (nForce 4, br. 19k). Ezek persze bolti árak.
-
merida k.590
csendes tag
nem nagyon szeretem tuningolni a cuccokat de nem is tudom.abit lapot kb mennyiért kapok?vga-mat 10 ért tudom eladni összesen 37k-ból mit tudok venni amiben van beépitett vga egyenlőre nem fontos hogy csúcs teljesitménye legyen majd később veszek másikat csak proci meg alaplap legyen eladva.ja és ha már itt tartunk nem érdekli valamelyikőtöket a procim meg alaplapom?és milyen abit lapot javasoltok max 15-18k értékben?prociból használtan mennyi kb egy 3200+?
-
Gery89
csendes tag
Jah közben megtaláltam, hogy milyen géped meg vidkarid van
. Sztem a ha sima 9600 akkor megérett a cserére.
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #4824 üzenetére
azért egy 3500+ már megteszi hatását.... és kb egyárban vannak...és ha belemegyünk még Sempron is szóba jöhet
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
merida k.590 #4822 üzenetére
A 3000+ alapon azért nem olyan ütős, úgyhogy tuningolni kéne kicsit, arra pedig valamilyen Abit lap a legjobb választás, a többi gyártónál (a normális árkategóriában) lutri hogy milyen tuningopciók vannak és mennyit lehet húzni, az Abit alaplapok egységesen jól tuningolhatóak (leszámítva ha a chipset antituning, pl. VIA KT800 előtt).
Ha nem szoktál játszani, akkor megéri jobb alaplapot és procit venni, bár azt hozzá kell tenni hogy az integrált VGA-k 2D-ben sem hozzák egy rendes kártya szintjét (az nVidia pl. a driverben durván limitálja a felbontást és a frissítési frekvenciát is). -
Gery89
csendes tag
válasz
merida k.590 #4822 üzenetére
Attól függ milyen VGA-d van most, de nekem már volt egy integrált VGA-s alaplapom és hát elég ratyi volt. Szal én NEM AJÁNMLOM! Inkább vegyél egy sima 6600-ot és tuningolod!
-
merida k.590
csendes tag
válasz
#96302336 #4818 üzenetére
hát úgy terveztem eladom a procit 15k,alaplap 12k,vga 10k,ez igy 37k.és ha vga-t is cserélek akkor max 5k-t szánok rá.használtan venném a procit is alaplapot is és a vga-t is ha lehet szal igy kb kijönne mert a procim olyan 15k-t ér mivel újba 19k a legolcsóbb helyen is,ezzel kb 3k-t tudok nyerni mert 12-ért már tudok venni 3000+-t alaplapomra rádobom a 3k-t már ott van az nyereség vga-ra meg még 5k max 7 és akkor lehet hogy 6600gt.mit szóltok hozzá?szerintetek megéri igy cserélni?vagy még ne cseréljek vga-t vegyek egy alaplapi egybe vga-t és később majd veszek új vga-t és a mostani karim árát hozátolom a procihoz meg alaplaphoz.
-
-
Gery89
csendes tag
Eldöntöttem, hogy egy Athlon64 3800+-os procit fogok venni egy ASUS A8V alaplap társaságában
. Viszont az a kérdésem lenne, hogy szerintetek a mostani Athlon XP 2000+-os procimtól mennyivel lesz jobb százalékban?
-
törölt tag
válasz
merida k.590 #4813 üzenetére
Első és legfontosabb kérdés: Mennyit szánsz rá?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
merida k.590 #4816 üzenetére
Ha alaplapot cserélsz az AGP-t felejtsd el de gyorsan!
Egy 9800XT-t simán megver egy 6600GT, többet tud, nem mellékesen olcsóbb is (sokan már 16k-ért hirdetik, de 17-ért biztosan kapsz). Ha mindenáron ATi akkor is jobban jársz egy PCI-E rendszerrel (boltban 23k az ASUS X1600Pro (ami szintén jobb választás a 9800XT-nél, és kb. ugyanannyiba is kerül), használtan nem nagyon kapni), különben később nem tudod majd fejleszteni, max. eladni tudod az egészet.
-
-
Flagstaff2
senior tag
válasz
merida k.590 #4813 üzenetére
Én nemrég egy NF7-es lap+2500+Barci+6600GT kombót cseréltem egy 3500+A64 S939,Foxconn SLI-s lap+7600GS kombóra. Ráfizetés valami 15e Ft körül volt. AGP-s rendszert ESZEDBE SE JUSSON VENNI! Egy 9800XT használtan alig kevesebb mint egy 7300GT DDR3 RAMokkal,de megeszi a 7300GT! Persze PCIe-s. Esetleg DDR3-as memóval szerelt 7600GS kicsit többért. Szal 3500+,valami PCIe lap (ami szimpi),legalább 1G RAM,és a fenti VGA karik egyike. 3000+ és 3500+ ára között általában nincs nagy különbség,a 3700+-okat már általában drágábban mérik.
-
merida k.590
csendes tag
itt a nagy kérédés: intel vagy amd procit javasoltok nekem: van most egy ilyen gépem: msi 865pe neo-2 intel celeron d 3.06ghz proci,ati radeon 9600 vidkari,qtec 400w táp,raidmax cobra 822 ház.legtöbbet olyasmire használom hogy: need for speed carbon,sims 2 pets,cobra 11 nitro,gta san andreas,ezek közül csak a san andreas nem akadozik.a többi főleg a carbon nagyon szaggatt.a vidkarit lecserélem nemsokára egy 9800xt-ra vagy pro-ra és alaplapot meg procit cserélnék szivem szerint amd-re csak nem tudom hogy mit tegyek.kérlek segitsetek
-
törölt tag
válasz
FehérHolló #4811 üzenetére
Gondolom nem véletlenül.
-
törölt tag
válasz
FehérHolló #4807 üzenetére
Van a matávnál durvább monopol uralkodo kis hazánkban. Régi nevén regionálisan édász.
-
törölt tag
válasz
Dupla hsz, bocsi
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
válasz
van verseny,de mindenkinek jobb lenne ha 50-50% lenne a részesedés...mert míg az AMD max 3 fejlesztést tud 1x futtatni Intel kb 10-et...
-
FehérHolló
veterán
válasz
#96302336 #4806 üzenetére
Szerintem meg egyáltalán nincs monopolhelyzet a procipiacon. Monopolhelyzet akkor állna fenn, ha AMD akármit is csinálna (árcsökkentés, új tech, stb), intelt nem tudná megzavarni semmiben, mert minden inteltől függene. Ekkor nem lenne szükség ilyen mértékű fejlesztésekre, kb 5ször ennyibe kerülneének a procik, stb. Ez a téma bőven nem attól függ, hogy kinek nagyobb, vagy kinek kisebb a piaci részesedése.
Monopolhelyzetre jó példa a Matáv magyarországi helyzete (direkt nem írom le a mai nevét, meg számomra amúgyis örökre Matáv marad). Tök nyolc, hogy mellette hány kisebb szolgáltató van, ugyanis mind a Matávtól bérli a vonalat, Matáv diktálja az árakat, de ezek még csak a legkevésbé durvább dolgok. A keresztszerződésekről, ügyfélvándorlási szerződésekről nem szívesen beszélnék... Mindenki tapasztalja meg maga..
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Blurred #4802 üzenetére
Ha belegondolsz abba, hogy kvázi monopolhelyzet van most is, mert a pc piacon még mindíg az intelnek van a legnagyobb részesedése. Szerintem is néha baj, hogy ekkora iramot diktál mindkét gyártó, mert egyszerűen egy átlag user nem képes követni a fejlesztéseket. Nem beszélve a játékiparról. A hardverek őrült fejlesztése következtében a játékok igaz, hogy egyre szebbek lesznek, de ezzel együtt a fejlesztési idő is drasztikusan megnőtt. ehhez jön még az optimalizálási hiány azért, mert nincs idő arra, hogy egy sokgigás játékot rendesen megírjanak. Jó példa a HL2 1 éves csúszása. a halasztás alatt jó alapos optimalizálást kapott, és egy gyenge konfiggal is játszató volt. Míg az engine-t licenszelő másik csapat egy erősen hardverzabáló játékot csinált ugyanazzal az engine-el. (Vampire the masquerade Bloodlines) És még a látvány is jóval rondább volt.
Régen egy játék fejlesztési ideje egy-két nap, esetleg hét volt. Most 3-5 év. A mostani HW fejlődése miatt ez eon-i idő. A kiadóknak is nagy rizikó, mert rohadt drága a szoftverírás, és egyáltalán nem biztos, hogy bejön az ára.
Ezek után én jobban örülnék, ha még mindíg az ősi PIII800 Coppermine procim dolgozna egy GF2 társaságában 1G ram mellett, mert elképzelhetőnek tűnik, hogy egy ilyen konfigra is igazán szép, és jó játékokat is lehetne írni. -
Egon
nagyúr
válasz
Blurred #4802 üzenetére
Hehe, ez már ki lett tárgyalva párszázszor.
Játék szempontjából lehet, hogy kb. ugyanott tartana a ''processzro piac'', mint most.
1. Nem kellene évente gépet fejlesztened: ha pl. még mindig a 2 gigás NW lenne a csúcs, nem biztos hogy eladnád pl. a GHz-es Tua. cerkát.
2. Hiába kerülne (mondjuk) kétszer annyiba az új proci: egyrészt vélhetőleg a régit sem 5K-ért kellene elkótyavetyélni, másrészt ha kétszer annyi ideig kihúzná az adott CPU, akkor a dupla akkora ár adott időszakra vetítve pontosan ugyanakkora költséget jelent.
3. Ha a hardver adott, és lassabban fejlődik, muszáj optimalizálni a szebb látvány érdekében (amit a (feltételezett) monopolhelyzet miatt kvázi egyforma konfigok miatt könnyebben meg is lehetne tenni - persze ehhez kellene még min. a vga-gyártó monopolhelyzete is). Lásd C64: egy 1983-as és egy 1989-es C64-es program kinézete között ég és föld a különbség (de említhetném a PS2-t is példaként).
Persze ez jórészt elméleti fejtegetés (de úgy gondolom, azért annyira nem egyértelmű az, hogy hasonló verseny esetén kizárólag pozitív hatások, fejlemények érik a piacot a fogyasztó szempontjából).
Akik biztos hogy rosszabbul járnának, azok a különböző anyagokat tömörítők (nyilvánvaló, hogy egy 700 MB-os .rar kitömörítése jóval tovább tart monjduk egy 3 éves procival szerelt gépen, mint vmelyik új csúcsprocesszoron). -
Blurred
csendes tag
-
Blurred
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #4798 üzenetére
Óóóó hatalmas tudású ''Senior''>>>
''hasonlóan magvas gondolatok''...hmmmm köszönöm szépen!
Szerinted hol tartana most a Processzor piac AMD nélkül...belegondolni is rossz
Dupla annyi pénzért kapnál fele olyan Intel CPU-t mint jelenidőben.
Lennének fejlesztések, nem mondom hogy nem, de valahogy félválról venné az Intel az egészet...
Én továbbra is maradok AMD-nél, mert nem fogok hozzájárulni hogy megint Monopolhelyzetbe kerüljön az Intel és nem azért mert az AMD az AMD.
Remélem világosabb volt a hozzászólásom. -
ftc
nagyúr
Nehogy azt mondjátok,hogy mindeig csak AMD-s teszteket,híreket nyomok be tess egy Inteles
ntel Core 2 Extreme QX6700 and Core 2 Quad Q6600 Processors: Quad-Core CPUs Gone Real!
[link]
hogy a PH!-n miért nincs olyan mint a konkurenciánál,hogy y link helyett a cím van kiirva...
Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i9 14900KF processzor eladó javítandó állapotban OLVASD EL!!!
- AMD I Phenom I Athlon I A10 I FX I Ryzen I FM2 - AM4-ig 2.000ft-tól
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Pentium I Celeron I Quad Core I I3 I I5 I I7 I LGA775 - LGA1200-ig. 1.000ft-tól.
- Ryzen 5900X - GARANCIA 2027.04.22.
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest