Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen processzort vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
válasz
L!NK->Q3 #299 üzenetére
Hát,az az igazság,hogy a66,66GT-k nagyon jó kártyák voltak,de főleg a GT-nek(66-is igaz)volt egy rossz tulajdonsága.Kvra melegedett.Ha egy Gt-t gyári hűtővel sokáig járattak,hamar átütött,túlmelegedett,s utána instabil,gyakran hibázik.(pont ezért kérdeztem)Hő..hét 70fok fölött is mentek ám sokszor..Sőt..
-
lipi67
nagyúr
Láttam küldted,majd átnézem jobban,most nem volt sok időm.Viszont:A z...az nem alaplap!!!S a vga!!!6600-at hűteni kell.Melegedő proci,forró vga.Azt a gépet HŰTENI kell.(a proci vmivel szarabb értékeket produkál mint kellene,de nem procihiba,abba a lapba szép tőle,hogy elindul!Cseréld le,s tegyél +hűtést a vga-ra.
-
lipi67
nagyúr
válasz
L!NK->Q3 #294 üzenetére
Hát...egy 486-os dx4/100-as akkor veri.Ez durva!
Ha megtennéd,hogy küldenél egy everes riport file-t a mailemre..talán okosabb lennék,mert igy..sok minden lehet.Mennyi ram van benne?Milyen márka-tipus az alaplap..-bár bármi ami fogadja a procidat ennél jó val többet kell,hogy tudjon..Ez egy vicc!
Add el ,ez a legjobb amit tehetsz!
(várom az everestet) -
L!NK->Q3
senior tag
nemtom milyen hűtő, de nem tűnik nagyon gagyinak vmi hőcsöves alu oldalsó ventivel
nehezen is bootol, soxor egy alap alkalmazásnál szaggat az egér meg a feladatkezelő is lassan jön be és a proci kihasználtság is ugrál fel 100%ra
az első windows sp2 telepítéssnél ha elíndítottam az msnt akkor bekészült a gép
ez a kb a 6. windows itt már ritkábban szaggat, de itt is csinálja kisebb alkalmazásoknál( pl wingomb+pausenél is) is meg fájlcsere programnál mindig elkezdi
mehnéztem az irqkat is se a hang se a videókari nem ütközik semmivel
a lankari viszont azonos irqn van a miscrosoft ACPI szabványnak megfelelőrendszerrel, lehet ez az oka?
vagy vmi hardver? esetleg a lapom? amiről nem ír semmit az everest szinte... -
L!NK->Q3
senior tag
mennyire kell rácsavarozni a hűtőt a proci fölé?
nem lehet hogy túl rászorítottam és ezért szaggat a gép? -
lipi67
nagyúr
válasz
L!NK->Q3 #288 üzenetére
Hát ..Ezek a procik melegednek rendesen,ez tuti.Miért nem mutatja..Nálam se mutatta a fokokat .ill. valami igen,de vicces minuszokat..Hiába kapcsoltam ki mindent a proci jelzett ha túlmelegedett.Csipogott,sípolt ,minden amit akarsz.Szóval lehet húzni,de jó hűtés kell rá,s nem az a lap.Figyelj.Ha veszel egy normális lapot hozzá,egy komolyabb hűtőt,és 4Ghz-re húzod,akkor..Akkor költöttél,s cserébe szinte semmit se kaptál!Szerintem alaplap+proci!Ezt kéne tenned.Eladod s a kettőből kijön egy 2160-2180-as.Veszel hozzá 19K ért IP35-E -t,s 19000Ft-ért 2x -3x gyorsabb géped lesz!s később ha esnek az árak,egy q6600-ost vagy akár egy 8400-est is belepakolhatsz.Szóval:Alaplap+proci!!!
-
L!NK->Q3
senior tag
mennyire kell rácsavarozni a hűtőt a proci fölé?
nem lehet hogy túl rászorítottam? és azért lagol?
és miért fikázod ennyire ezta procit, ennyire fos? -
lipi67
nagyúr
válasz
L!NK->Q3 #286 üzenetére
Hali!
Jó hír,hogy elléggé tuningolható:
[link]
Rosz hír,hogy elég gyenge ezen az órajelen is.Vegyél inkább egy 2xxx procit.Ha csak 3GHz-et kihúzol belőle,akkor is min2x gyorsabb mint a d930-as bárhogy..
Erre a procira ne építs!Lap:Egy Abit deszka jó lenne alá(bármi alá ha tuningolni is akarod)19k-ért kapsz IP35-E lapot,az jó!Memóriák..Egy 2xxx (2180-ast érdemes),alá elég 800-as.S egy jobb 800-as azért jóval 900 fölött is stabil(enyém 1100-en megy)-igaz nem hajtom ki..
Szóval szerintem:2180-as proci(akár gyári hűtővel is)3Ghz-en,2x1GB 800-as kingmax(bőven elég)és Abit IP35-E.Kva olcsó,s olyan teljesítmény amit D-s szériával sose közelítenél meg!!!(ne tévesszen meg az 1MB L2!!!) -
L!NK->Q3
senior tag
üdv!
DualCore Intel Pentium D 930 procim van Presler C1 step és vmi nagyon ratyi lapom van hozzá ( full integra, 533fsb)
kérdés:
mennyire tuningképes a proci?
miért nem mutatja az everest sem a proci hőmérsékletet? (biosban sincs cpu health meg semmi )
milyen lapra cseréljem ezt a gagyit?
érdemes e 1066os memcsit venni mellé vagy vegyek csak 800asat? -
Boci_83
őstag
Ebbe a topicba hiába is tenném fel kérdésemet, ugye, mert ez aztán le van ülve rendesen...!?
-
afterburner_
őstag
válasz
afterburner_ #282 üzenetére
megvana hiba, vgara csak egy tapcsati volt rakotve, és kellett neki mégegy
-
afterburner_
őstag
srácok, ennel az e21xx szerianal elofordul hogy az orthos meg minden stabil winben ha meg jatekot inditok kékhalálozik?
-
Skinik
csendes tag
Sziasztok!!!Segitsegre volna szuksegem!Van egy ASUS P5G-MX deszkam ami egy intel pentiun E2160-as procit porget!Szeretnem meghuzni biosban a procit de sehogy sem tudom a megoldast ra!!!Nem tudom engedelyeztetni az erre vonatkozo adatokat!Valaki tudna segiteni?Elorre is koszi!
-
lipi67
nagyúr
Hali! Van itt még valaki?Lenne egy -két kérdésem.Ill. igazán csak 2.Mennyi a max fesz amit adtok a D930-as prociknak,s hány fok alatt illene tartani?
(Most nem 1,35V-ra gondolok,hanem h mennyit bír
5 órája van nálam egy ilyen proci,gondoltam meghajtom,csak nem nagyon ismerem.Itt tartok most:
[link]
Ha netán vki erre tévedne kérem válaszoljon.Köszönöm szépen! -
noname-hu
csendes tag
válasz
Hedgehanter #276 üzenetére
gondoltam ha 2 óráig birja akkor biztos jó, de már cska 44 percig ment
-
noname-hu
csendes tag
najó már elegem van.... már pár napja 3600Mhz-en fut a gép és eddig semmi probléma nem volt szal megemeltem 5 el az FSB-t, gép elindit, orthos elindit, majd 6 másodpercnél stopped-et ir ki. Gondoltam ez már sok. Tehát vissza vettem 5-el majd orthos megint elindit. 44 percnél stopped és ezt irta ki az alsó szövegdobozba:
Test 6, 560000 Lucas-Lehmer iterations of M196607 using 10K FFT length.
FATAL ERROR: Rounding was 0.4827880859, expected less than 0.4
Hardware failure detected, consult stress.txt file.
Torture Test ran 44 minutes 35 seconds - 1 errors, 0 warnings.
Execution halted.Ez nagy baj? meg eddig mér futott az orthos több órán keresztül, ha mostmeg egy óráig se megye el?
-
noname-hu
csendes tag
lenne még egy gondom....
Ha bevan kapcsolva a gép és 3750Mhz-n fut, akkor kb 30 perc múlva újra indul. Amikor megint bekapcsol azt irja ki hogy a rendszer súlyos hiba után állt helyre. Ez most azért van mer nem stabil és összeomlott? vagy ez nem az? ja és néha meg csak lefagy... Az MS Winfos Error Report aszondja, hogy a virusirtómmal van gond. -
noname-hu
csendes tag
ja már megijedtem hogy valami szarakodik
kössz a gyors válaszért!!! -
noname-hu
csendes tag
Huh remélem még valaki olvassa ezt a topicot, hátha tud vki segiteni.
Namármost, az a problémám, hogy egy Pentium D925 procit huztam és állandóan ugrál az órajel.3ghz volt eredetileg 200mhz-s fsb-n én felhuztam elösször 230-ra, majd 250re de a gép állandóan ujra indult, de mivel a proci 41 foknál nem ment feljebb ezért raktam bele egy 550W tápot, hátha az nem birta(lehet, hogy nem ez volt a hiba, de bevált) inentől már nem indult ujra csak cpu-z ben mikor néztem az órajelet 2999.6mhz volt 12 es szorzón , majd felugrott 15x szorzóra és 3749.7mhz-ra és vissza és nem tudom, hogy mi lehet a gond pls vki segitsen!!!
ja 230 as fsb-n 2675.4mhz-n volt és néha ugrott fel. -
Hedgehanter
őstag
Ez a topik miert halott?? Senki nem huzza a dual core-okat?
-
Hedgehanter
őstag
-
Casanova*
veterán
szasztok!! dual core intel pentium D 920 (2,8ghz) procim van. szeretném tuningolni. még sose csináltam ilyet. szeretném,ha segítenétek!! köszi!!
-
MIFtIli
aktív tag
Hali!
Nekem is egy d915ös processorom van asrock alaplappal..
220FSBig stabil, utána hiába adok fesz-t, próbálok bármit nem stabil.
Alaplapcserében gondolkozok, csak agp és ddr400 miatt nehéz alaplaot találni.Habár +30fsb-ért nem ér meg az egész.esetleg ha valaki tudna egy 'tuninglapot' agp és ddr400-al..
-
mongi_
aktív tag
D805-öt szeretném egy kicsit "felpörgetni", kezdő vagyok ezért kérném a segítségeteket.
Mit kezdjek, elég ha a vcore-t feltolom? Aki segítene az nyugodtan felvehet messenger-re is (e-mail címem=msn címem) vagy itt megírhatja itt, hogy mit csináljak. Előre is köszi!
-
Dr.Én
veterán
válasz
magellan01 #260 üzenetére
Hali
Én is ilyen cipöben járok a Pentium D915 procimmal. 250FSB/1000MHz után már nem indul a gépem, az ASUS P5P800Se lapomban pedig ennek is kb 26-270FSB-ig birnia kellene
ez van, én hagyom igy tovább nem kinzom. -
magellan01
csendes tag
hellosztok
Napokban vettem egy új alaplapot msi G31M-f nek hívják Core2 Quad ig viszi a procikat.Az a kérdésem lenne hogy van egy Pentium D 925 ös procim tuningolni akartam de 250 fsb felett ig megy csak az új lappal kb 3750mhzig elvileg többet kéne bírni a prcinak,a lapnak 266 simán vinni kell. 250 felett a szokásos kékhalál de volt amikor eltünt a sata vinyó is.Feszültségeket nem emeltem a ram bírja mert 1000mhz felett is bejött az xp! Cpu stepping c1! VAgy lehet nem bírja a proci az 1000 mhz es qfsb-t? -
Hedgehanter
őstag
E4500 gyari hutovel 2.92Ghz, valakinek jobb hutovel meddig ment..?
-
zoo8800
veterán
Van valakinek olyanja hogy Intel D 820? Hogy lehet ezt húzni? BIOS nem enged feszt emelni segítsetek
-
dany27
őstag
válasz
Armando_19 #252 üzenetére
hallotam vmi olyasmiről is ha vmit növelsz má nem tom mit akkor nő a hőmérséklete isa CPU-nak ha jól emlékszem az a feszkó volt ahhoz nem nyűlok megnézem mit tud a kicsike alapfeszen azt mondják jól bírja!
hát a ram az télleg mem viszi sokáig azt tom mert szimplán meghúztam azt és kn 600felett nem sokkal mér CMOS clear kellet! -
Armando_19
őstag
Szia.
A CPU és a RAM húzásához az FSB-t kell növelni. Gyári coolerhez közeli hűtő nem biztos a legszerencsésebb, lehet jobban járnál egy Cooler Master Hypert TX-el. 5K ba kerül, és egy jó darabig nem kell hűtőt cserélned egy ilyennel.
Az fsb növelésével egyenes arányban nő a Processzor és a memória órajele. +1fsb az +2mhz a ramnak. Az FSB és a CPU szorzójából adódik össze a processzor órajele.Egyenlőre próbálj meg alapfeszes tuningal. 5FSB-s lépésekben halajd felfelé. Teszteld kb 30 perc terhelős játékkal, vagy tömirítéssel.(Vagy esetleg Winrar benchmark, ezzel kapcsolatba nézz be a topikjába). A ram időzítéseket a memóriád típusa határozza meg, hogy mennyit fog kb bírni. Ezzel kapcsolatban a nagy RAMos topikban fogsz segítségre találni!
Hajrá hajrá! -
dany27
őstag
nekem egy ilyen cuccosom van Intel Pentium D 930 még úgy igazából nem volt meghajtva csak egyszer próbáltam 3,4ghz-en!
Lenne pár kérdésem mint kezdő tuningos mire figyeljek mit kell szemelőtt tartanom!!
Pl: most egy gyári hűtőhöz közeli hatásfokú coolerom van!
A biosban fixáltam a PCI-E orajelét 100ra
Ezzekkel tok csak tuningolni: cPU FSB RAM Mhz??
jah meg az időzítés??
Hogy álljak neki vki segítsen köszi!! -
K6000
aktív tag
Akkor fussunk neki még 1x csak a te kedvedért
1. amint írtam a ''A játékokban nem nagyon fogom érezni a különbséget''
E2160/ 1800 : 74,3 FPS
D950 / 3400 : 73 FPS
E2140 /1800 : 67 FPS
Valahogy nem látom azt az eget verő különbséget az 1.3 FPS miatt pedig nem valószínű, hogy váltanék.
2. [link]
Mondjuk ez gagyi az általam használt Unlead Mov.Fact., Ulead Stud. képest.
Szerintem nyugodtan számolhatsz 5-6 percenként +1 percet az E2140 procihoz
Mondjuk megcsinálsz a napi 8 óra alatt 2 DVD-t menüvel mindennel a főnököd meg azt mondja fiam ha készen vagy lehet hazamenni. Hát én nem sokat gondolkoznék melyik procit is válasszam
És miért volna égő? Valahogy nem érzem hogy egy kategória /generáció/ lenne. Vagy csak nekem tűnik úgy mintha lenne köztük árnyalatnyi fejlődésbeli különbség? A probléma az hogy amire én használom arra még az elavult régi gagyi szar is jobban teljesít. Amiben meg gyorsabb abban meg nem annyival hogy megérné váltani...
Természetesen mindez tuning nélkül értendő! Én nem vagyok tuning párti és van egy csomó olyan helyzet ahol nem is megoldható vagy kifejezetten tiltott a tuning. -
szacsee
nagyúr
Sry, de látom te sem tudod fiú vagy-e vagy lány.
Látszik az is, hogy mennyire néztél utána dolgoknak.
A kedvedért csak itt csak most:
D950 vs E2140, 2160:
DVD ripp:[link]
E2160 / 1800 : 11:02
E2140 / 1600 : 11:05
D950 / 3400 : 11:15
(kisebb érték a jobb)
Quake 4 timedemo:[link]
E2160/ 1800 : 74,3 FPS
D950 / 3400 : 73 FPS
E2140 /1800 : 67 FPS
Azért nem kicsit égő hogy a majdnem feleakkora frekin ketyegő E2160 leveri a D950-et, a 2140 pedig ott lohol a nyomában, viszont DVD ripben jobban szerepel.
Alapfeszes tuningnál semmi baja sem lehet semminek, csupán annyi a dolga az embernek, hogy megnézi melyik frekin stabil még a proci, ezek általában simán viszik alapfeszen a 2600Mhz-t, ahol a D945 már labdában sem rúghat. -
StaMiNa
aktív tag
-
StaMiNa
aktív tag
Hm, van ilyen topik?
Akkor megosztom en is a tapasztalatom. Nekem ugy tunik 365fsb-nel van a vege az E2160 procinak, mivel 370en el se indul, ami 3285mhz-nek felel meg 1.5V-on -
K6000
aktív tag
válasz
Armando_19 #240 üzenetére
Én is gondolkoztam hogy a D945 procit lecseréljem-e E2140 vagy E2160 procira, de felejtős.
A játékokban nem nagyon fogom érezni a különbséget, ezen kívül meg főleg videó - DVD készítésre használom a gépet, ahol meg a E21xx siralmasan alul teljesít a cache miatt
Húzni nem húzom mert macerás 3-4 órányi meló + számolás után eldobni az egészet mert valahol hibázott a proci...
Tudom, hogy némi tuning nem befolyásolja a stabilitást de jobb a békesség -
szacsee
nagyúr
Hali mindenkinek!
Aki Pentium D-t akar hasonlítani E2160-al 1,8 3,0 és 3,5 Ghz-n az ide süssön:[link]
Hátha valaki kiváncsi, gondolom ártani nem árt.
Jah a C2D topikból kiba..ták az E2xxx procikat illetve nem vették be úgyhogy ide pofátlankodunk tuning ügyben is.
Egy kis ízelítő, aki kedvet kap at E szériás dual core-hoz:[link]
Jó fórumozást! -
Tomocop
csendes tag
HEllo nekem 1 intel penditum D-m van érdekelni h hány százalékig érdemes huzni???
HÁny fokig birja a kártya? CSak bios bol lehet huzni vayg van rá progi is??? -
Mz/ts250@300
tag
válasz
hunnylander #233 üzenetére
Szerintem a tesztben már több progi is kihasználta a 2 magott és mégis a cerka a jobb.
és ott egy 915-ös ellen indult aminek magasabb az alap fsb-je ,orajale ,és 2xanyi cache van bent mint a 805-ben
[Szerkesztve] -
shteer
titán
válasz
hunnylander #233 üzenetére
egy 1,8-2 GHz-es C2D teljesítményét hozza talán
sztem azt bőven nem hozza... de este megnézem mit tud a legkisebb c2d alapon, mert folyamatos 87,5% tuning van rajta -
hunnylander
őstag
Azt azért tartsuk szem előtt, hogy a D805 az kétmagos a Celeron 420 meg egymagos. Az a Celeron egy magra kivetítve símán veri a D805-öt, de ha olyan alkalmazást használsz ami kihasználja mindkét magot akkor a D805 még erősebb valamivel.
Nekem egyébként D805-öm van, ami alapfeszen ketyeg 3.4 GHz-en egy 'ócska' ASRock lapban. Így kb. egy 1,8-2 GHz-es C2D teljesítményét hozza talán. -
Mz/ts250@300
tag
válasz
Armando_19 #231 üzenetére
Én is adok egy linkett ahol huzott procikat tesztelnek,igaz nincs 805 de van 915-ös 3700mhz-en,és van uj cerka igaz ez sem 3800 mhz-en ''csak''3,4ghz-n
Sokszor nagy pofont kap a 915,föleg játékokban igaz a dom 3 alatt töbett teljesit a pentium de ez a játék nagyban cache fügő,és mint tudjuk a 805-ben fele anyi van mint 915-ben.[link]
[Szerkesztve] -
Armando_19
őstag
válasz
Mz/ts250@300 #230 üzenetére
Tessék:[link]
A pirossal jelölt sorokat kéretik figyelni.
Na most, akkor jöjjön az, hogy kb egy 3200mhz-s 2mb L2 cache-es proci Prescott-al van egy szinten a 3800-ra húzott celeron. és lehet még ez is erős túlzás.
Akkor kérlek nézd meg a D805-öt alapból mennyit ver rá!
Aztán toldjuk meg azt az órajelet 2660-ról 3600ra, és hupsz, celeron teljesítménye a D805-nek TALÁN a fele. -
Mz/ts250@300
tag
válasz
Armando_19 #229 üzenetére
Én nem vagyok biztos abban ,hogy egy 3800mhz re felhuzott 420 lasabb lenne mint egy 805-os alapon aminek csak 533-fsb áll rendelkezésére .
Nekem D 820 volt de nem voltam elájulva töle ,a g1 3ghz HT-s prescotomat töbre becsültem.
Mellesleg alapon is sokat zabál ,ha meg még fel is huzodd egy +kis feszel ,na akor akad le a vilanyóra.
[Szerkesztve] -
Paprikás
csendes tag
Erre választ valaki?
[link]
-
Speed®
titán
válasz
kiralytom #226 üzenetére
18ért később is fogsz találni E2160at ami ennyit megy, ez törvényszerű. De ha picit tovább vársz és veszel egy 965ös lapot egy E4300al, a legjobbat teszed magaddal amit tehetsz
Az E4300ak is viszik a 3GHzet, a régebbiek alapfeszen, az újabbak kis +fesszel általában. A bennük lévő 2MB cache pedig kell a C2Dnek hogy igazán jól menjen minden helyzetben.
-
kiralytom
aktív tag
már változott a kérdés. most csak annyi hogy érdemes-e megvenni egy alig használt, közel egy éves garanciális e2160-at ami az eladó szerint stabilan viszi a 3ghz-t és hagyni hogy porosodjon itthon egy kicsit , majd szépen csak néháy hét múlva üzembe állítani amikor már mindenre megvan a pénz? vagy haggyam elszalasztani ezt a nagyon jónak tűnő vételet hisz úgyis mind1ik e2160 felhúzható 3ghz-re (tudtommal nem az, tévednék?) illetve az e4300 felhúzható tovább is (az??)
-
Speed®
titán
válasz
kiralytom #224 üzenetére
Nem vagyok kompetens a témában, az nF4 Intel Editionös Asus P5ND2 SE számomra szimpatikus. Gigabyte féle 945-S3 külföldi tesztekben ment 350es FSBt is, esetleg az is szóbajöhet, bár a 945ösök nem tuningosok, szerencse kérdése..
Nem török pálcát, olvasd végig ezt, talán kiokosodsz picit a témában: [link]
Az IB9 szerintem egyértelműen megmutatja, miért ajánlom a 965ös lapokat...
Árban ugyanitt helyezkedik el a Giga 965P-S3 is, 20k a legtöbb bazárosnál újonnan. És tuningban jobbat nem is akarhatsz, 500as FSBig megy. Ha más nem, keress használtan, de tuningra felejtsd el a 945ös lapokat
[Szerkesztve] -
kiralytom
aktív tag
nem megy sajnos
amiket én most olcsóbbért nézegettem:
-Asus P5L-MX
-Asus P5ND2 SE
-Asus P5L 1394
-Asus P5L-VM 1394
-Asus P5S-MX SE
-Abit IL9 Pro
-MSI 945P NEO3
-Gigabyte GA-945P-S3
-Asrock 4CoreDual-SATA2
-Asrock ConRoe945G-DVI
ezek vannak olyan árban ami megfizethető a számomra és mindnek azt hiszem 1066a max fsb-je valamint 667es ramot támogat. ezzek közül melyik lenne a legalkalmasabb arra hogy biztonsággal felhúzzam az E2160-at 3ghz-re? -
Speed®
titán
A tudatlanságon csak olvasással segíthetsz, vesd bele magad a dologba, nem tudok mást javasolni, lévén lusta vagyok feltúrni a netet a lapod manualja után és megnézni hogy pontosan mit is lehet állítani a BIOSban.
Az általánossábgan jelenlévő dolgokon kívül még a Ctrl+F1 kombóval elő lehet csalni Gigáéknál pár okosságot, de nem mindig van rá szükség.
Alapvetően a tuning az FSB emelésével és a tuninghoz szükséges +feszütség adagolásával jár, miközben ügyelni kell a memóriák órajelére, megfelelő FSBnél visszaosztani is akár. Persze ha nem vágod miről vakerolok, akkor feleslegesen írokTanulj tínó
-
Messi19
csendes tag
Ja szóval az enyém antituning?
-
Messi19
csendes tag
Nem tudjátok, hogy lehet-e, és ha lehet hol kell húzni a procit egy gigabyte8i945gzme-rh alaplappal?
-
Speed®
titán
válasz
kiralytom #217 üzenetére
Inkább most +7-8k egy 965ös tuninglapra, mint később szitkozódás és anyázás a 945ös antituningossága miatt
Alaplap. Én ez alatt nem vennék lapot semmi pénzért
Gondolj a későbbi fejleszthetőségre, egy ilyenben még a Quadok is elmennek (erős gyanúm, hogy az 1333masok is el fognak menni trükkös BIOSszal később..).
-
kiralytom
aktív tag
sziasztok
lenne egy oylan kérdésem, hogy egy haveromtól tudnék E2160at venni ami stabilan futja állítása szerint a 3ghz-t 3,5ön is elindult de az már neces. szóval ehez milyen ''olcsó'' lap lenne a jó hogy én is fel tudjam legalább idáig húzni. illetve hogy megérie-e szerintetek vagy inkább 4300 esetleg 6300? az utóbbit elvetettem mert emlékeim szerint kicsi a szorzója. 18eFt ért lenne a 2160 majdnem 1év garral ráadásul. viszonylag sürgős lenne a válasz mert lenne rá másik vevő is. -
Messi19
csendes tag
válasz
Komplikato #212 üzenetére
Ha Ctrl + F1-et nyomok, azt adja ki, hogy melyik gomb mire jó
-
-
Messi19
csendes tag
válasz
Armando_19 #210 üzenetére
Thx!
-
Messi19
csendes tag
válasz
Armando_19 #207 üzenetére
Gigabyte 8i945gzme-rh
-
Messi19
csendes tag
Hello mindenkinek!
Nagyon szégyellem hogy meg kell kérdezzem, de hol kell húzni a processzort???
(Néhányan mondták hogy biosban de ott nem találtam ilyesmit)
ja és kábé meddig lehet húni egy pentium d 925-öt Ac freezer 7 pro-val?
[Szerkesztve] -
Hack3er
őstag
Esetleg be lehet nevezni egy E2140-essel?
Ez a proci is Dual-Core
Eredményem [link] 100% OC. -
Armando_19
őstag
válasz
Degradator #202 üzenetére
Kérdezd meg stheert vagy _seth_-et, hogy hányas verziójú biost használt.Mind2jüknek asszem 940e volt/van, és tudták tuningolni. Ne add fel még!
-
Degradator
tag
nos egy biosfrissítés úgy tűnik megoldotta a gondot, eddig nem indult újra
egyenlőre tuningról szó sincs
pedig ábrándoztam 3800 mhz ről meg hasonlók -
Armando_19
őstag
válasz
Degradator #200 üzenetére
Nem, nekem nem volt,de az én lapom(NI8 SLI GR) kb ugyanolyan rendszerelemekből épül fel. Chipset pl ugyanaz. Az NF4 Intel Edition lapoknál a pwm az ami okozhatja ezt. Nekem is állandóan újraindulgatott mikor tuningoltam. Azon az IC-n keresztül futnak át a feszültségek, amin az a borda van. Én úgy oldottam meg, hogy pont fölé vágtam az oldallapban egy 12Cm-es ventinek helyet, és odaszereltem egy Glaciatech Silentblade-et. Most nyáron is szokott ilyen 70 fok körülre felmenni, de az még annyira nem gáz.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- További aktív témák...
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest