Új hozzászólás Aktív témák
-
Armando_19
őstag
Szia.
A CPU és a RAM húzásához az FSB-t kell növelni. Gyári coolerhez közeli hűtő nem biztos a legszerencsésebb, lehet jobban járnál egy Cooler Master Hypert TX-el. 5K ba kerül, és egy jó darabig nem kell hűtőt cserélned egy ilyennel.
Az fsb növelésével egyenes arányban nő a Processzor és a memória órajele. +1fsb az +2mhz a ramnak. Az FSB és a CPU szorzójából adódik össze a processzor órajele.Egyenlőre próbálj meg alapfeszes tuningal. 5FSB-s lépésekben halajd felfelé. Teszteld kb 30 perc terhelős játékkal, vagy tömirítéssel.(Vagy esetleg Winrar benchmark, ezzel kapcsolatba nézz be a topikjába). A ram időzítéseket a memóriád típusa határozza meg, hogy mennyit fog kb bírni. Ezzel kapcsolatban a nagy RAMos topikban fogsz segítségre találni!
Hajrá hajrá! -
Armando_19
őstag
válasz
Mz/ts250@300 #230 üzenetére
Tessék:[link]
A pirossal jelölt sorokat kéretik figyelni.
Na most, akkor jöjjön az, hogy kb egy 3200mhz-s 2mb L2 cache-es proci Prescott-al van egy szinten a 3800-ra húzott celeron. és lehet még ez is erős túlzás.
Akkor kérlek nézd meg a D805-öt alapból mennyit ver rá!
Aztán toldjuk meg azt az órajelet 2660-ról 3600ra, és hupsz, celeron teljesítménye a D805-nek TALÁN a fele. -
Armando_19
őstag
válasz
Degradator #202 üzenetére
Kérdezd meg stheert vagy _seth_-et, hogy hányas verziójú biost használt.Mind2jüknek asszem 940e volt/van, és tudták tuningolni. Ne add fel még!
-
Armando_19
őstag
válasz
Degradator #200 üzenetére
Nem, nekem nem volt,de az én lapom(NI8 SLI GR) kb ugyanolyan rendszerelemekből épül fel. Chipset pl ugyanaz. Az NF4 Intel Edition lapoknál a pwm az ami okozhatja ezt. Nekem is állandóan újraindulgatott mikor tuningoltam. Azon az IC-n keresztül futnak át a feszültségek, amin az a borda van. Én úgy oldottam meg, hogy pont fölé vágtam az oldallapban egy 12Cm-es ventinek helyet, és odaszereltem egy Glaciatech Silentblade-et. Most nyáron is szokott ilyen 70 fok körülre felmenni, de az még annyira nem gáz.
-
Armando_19
őstag
válasz
Degradator #198 üzenetére
Nem feltétlenül a chipset a ludas.
A proci felett van az a borda, a pwm szenzor. Az is nagyon fel tud melegedni..Nekem az szivatta a gépem sokáig:[link] -
Armando_19
őstag
válasz
Degradator #194 üzenetére
Hát pedig egy olyan vízhűtés amilyen nekem van, elég hosszú távra megoldaná a hűtést. Én talán 15ért vettem újonnan single radival..
-
Armando_19
őstag
válasz
Degradator #192 üzenetére
Shteer papának azthiszem van a te fajta lapodhoz vízhűtő blokkja occsóért. Kérdezd meg tőle!
-
Armando_19
őstag
válasz
Degradator #189 üzenetére
Chipset, + a PWM... az nagyon melegszik NF4 chipsetes lapokon...
Várjuk! -
Armando_19
őstag
válasz
Degradator #187 üzenetére
Hát szerény véleményem szerintem körülbelül 38-3900 körül lesz a vége a procinak 1.415 fesszel.
Hű de merész módon tippelek!
Abból gondolom, hogy a p5nd2 sli lapokban kb itt van a vége a D9XX szériás prociknak.
Hűtés meg nagyon durva! -
-
Armando_19
őstag
-
Armando_19
őstag
Na hol vannak a kedved Pentium D tulajok?
-
Armando_19
őstag
Remélem hozza a színvonalat a honlap.
-
Armando_19
őstag
Persze menne ez többet másik alaplappal. nekem nem a feszadással van a gondom, hanem a feszülség szabájzó IC néha felmegy 100 fokra. Kell 1 másik alaplap és sokkal jobban fog menni.
Van 1 d805 toplista amúgy, ahol a legjobb léghűtéses eredmény 62%
De kompival csináltak már 73%-ot. Az volt eddig a max. Nekem másik alaplappal kb ilyen 60-65% környékén fog szerintem mozgolódni.Ha nem megy annyira, akkor megy a lecsóba a proci, és vagy valami nagyon D pentium lesz helyette, vagy core2.
[Szerkesztve] -
Armando_19
őstag
Hopp barátom te még nem kaptál választ.
Igen a pentium D820 processzor 64 bites, és 2 magos. 2800mhz az alapórajele, 21X133, 2X1MB L2 gyorsítótár van benne.Arra figyelj oda, hogy CSAK LGA 775 lapba megy bele, és nem minden alaplapi chipsettel kompatibilis.
Remélem segítettem! -
Armando_19
őstag
-
Armando_19
őstag
Na új érték!
Proci Fesz:1.30@1.6
Proci Freki:2666@4000 50% Overclock Idle:33 Load 43
Hűtés: Asetek Watherchill single radi
[link]
Tess.
Most kicsit többet vertem rád!! -
Armando_19
őstag
Van 1 haverom akinek szintúgy D805 prockója van, és az ismerőse polírozta fel neki.
Amúgy ha a PWM nem melegedne annyira a lapomon, vagy le tudnám jobban hűteni, zokszó nélkül rádobnék 1.7 feszt, és megnézném azzal mit megy 1 teszt erejéig.
Annó mobilbartonomra is ráküldtem vízzel 1,45@1.925 feszt!meg is lett az eredménye. jó kis 2800mhz Screenshot valahol lapul a doksik között.
-
-
Armando_19
őstag
Hát csak azért hogy én is hozzá járuljak!
[link]
Proci Fesz 1.30@1.525
Proci Frekvencia:2666@3800mhz 42% Tuning.Idle 30C, load 42C
Hűtés: Asetek Watherchill single radi.
Na majd ha lessz időm kicsit foglalkozni vele, felküldöm megint 4100 környékére, eddig asszem 52% volt a rekordom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E6510 - i5-560M I 4GB I 250GB I DVD I 15,6" HD+ I Garancia!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest