Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED monitor topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
Vesztor87 #3398 üzenetére
Az általam írtak közül a lap 1+ év garival lenne, proci esetében fölösleges a gari, Kingmax RAMok élettartamgarisak, egyedül a táp próbagaris..de megvan az a jó szokása a minőségi tápoknak, hogy ritkán halnak, magányosan.
Mindegy, végülis innen mám felesleges rágódni, használjátok megelégedéssel..vidkarit meg lehet bele venni bagóért, ha szükség lesz rá.. -
Vesztor87
senior tag
Nem kérdés hogy játékra kell a nagyobb kari. De azért az NFS Most Wanted 1024x768-ban mediumon elment döcögés nélkül, annyira nem gáz. És ezek vadi új dolgok, nem mertem használtba bele fogni. Így vadi új minden, Chieftek a táp, Asus a lap, vadi új ram és proci, sok garral... Nekem ez is szempont volt, ahogy szüleimet ismerem, az a gép nem lenne bővítve 10 évig megint... a 478-as konfig is érintetlen maradt szinte, én tettem bele a 2x256 helyett 2x512 ramot...
Ennyi pénzért szerintem jó kis konfig. -
Speed®
titán
válasz
Vesztor87 #3394 üzenetére
Igazad van, benéztem, a G31 mellett volt X3100GMA, G41 mellett már X4500nak hívják..a lényegen nem változtat, ugyanúgy egy rakás *síp*. Ne passmark.comon nézd..mondom, tapasztalat. Volt sideportos HD3200am az AMDs konfigomban, kategóriákkal gyorsabb..és a sideport nélküli HD4200 is köröket ver rá. Barátnőmnél E3300+G41 van, 2.5GB RAMmal, elkeserítő
30kból vinyó nélkül? Apróból lőttem volna egy N68C Asrockot (~7k) X2/250el (~9k), 2x2/1333mal (~5k), 8600GTt (~6k) és 350es Deltát (~4k).
Ha mindenképpen IGPs cucc kell, akkor pl. ezt vettem volna. HD4200/sideport.Mindegy, végülis ha már megvetted, használja egészséggel..de el fog kelleni bele egy normális vidkari, ha játszani szeretne..
-
peti_s
addikt
válasz
lajafix #3393 üzenetére
A fél MB L2 cache azért kisebb mint az 1 MB.
Egyébként, 2 MB L2 Cache-s E5400 van egy barátomnak, a tesztekben csak annyival volt jobb, amennyivel nagyobb volt az órajele.
Persze, hoz valamennyit a több cache, csak egy 775-s processzornak átlagos használat mellett bőven elég az 1 MB L2 cache is. Igazából, ha belegondolsz, egy P4-s gép, 1-2 GB RAM-mal, a mai napig használható alternatíva, netezni, filmezni, játszani, szöveg szerkeszteni, amire jónép többsége használni akarja tökéletesen megfelel.
Én COD5-el a P4-s gépemen játszottam, minden probléma nélkül, 1024*768-s felbontás mellett.
És, a limitáló tényező, az akkor új HD3650-s kártyám volt.
szerk:
(#3395) dízelracer, köszi, ezt akartam linkelni, csak nem találtam. -
Vesztor87
senior tag
Az X2 250 az AM3-as, nem? Másik dolog, hogy a G41-es lapban X4500-as vidkari van, ami azt látom a passmark.com alapján hogy a HD3400-as vidkarit szépen elveri. 9600 XT, és a Radeon X1550-es szintjén van ahogy látom. Az AM3-as lappal drágább lett volna a gép, ezért lett 775. Az E3400-as szerintem jó alap, 30k-ból vinyó nélkül mit hoznál ki?
-
lajafix
addikt
természetesen az órajelet és a magszámot ugyanakkorának vettem.
A cache hatását pedig ebből a tesztből. Valóban ritka az olyan játék amelyik nem VGA korlátos a mai beálításokkal.
-
Speed®
titán
válasz
Vesztor87 #3389 üzenetére
Vehettél volna egy AM2+ lapot sideportos IGPvel, ami meggyalázza a G41/X3100GMA vackot..bele valami kultúrált X2-250 és máris játszhatóbb a dolog..aprón meg vannak 3-4ért jóféle Delta tápok, OEM Chieftec..
Végülis nem az E3400al van baj, hanem a vacak IGPvel..egy Radeon 9200 szintjén teljesít..barátnőm ITXes gépében is az van, nagyon gyér. -
Vesztor87
senior tag
Azért is kérdem, mert anno vki írta priviben hogy tuti nem újan vette volna meg ez E3400-at (akkor 10,4k volt), hanem használtan E6550-et pl, pedig tesztek alapján nem gondolnám azt olyan jó lehetőségként. Szüleim megkértek hogy öcsém 478-as gépe helyett valami használható modernebb gépet rakjak össze, mondtam hogy 30k-ból össze rakok egy jobbat. Lehet megköveznek sokan érte, de 775-nél maradtam. AM3 volt az alternatíva, de mivel a régi gépben a táp bizonytalan hogy mennyi ideig bírta vna, ha egyátalán bírta vna (10 éves 300W-os noname) így vettem egy új 400-as Chieftek tápot 7k-ért, így az anyagiak behatároltak voltak, az AM3-as lapok integráltjai nagyon gyengék, ami jobb az meg nagyon drága lett volna, így lett még mellé egy Asus lap (P5G41T-M LX), ami G41-es, tehát az integrált vga-ja is használható (egy haldokló mx440 után meg főleg), és a DDR3 miatt tartottam jónak, vettem bele 2gb 1333-as ramot (mint aztán kiderült a proci miatt nincs is kihasználva xd), és 1800 ft-ért a vateráról egy noname, de használható, és vadi új házat. 32k-ból meglett a gép, vinyót adtam hozzá én egy 250 GB-os SATA II-est. A proci pedig egy E3400-as lett, szerintem ennyi pénzből ez a legjobb amit kihozhattam, márkás táp, alaplap, jó proci, új minden benne...
Szerintetek? -
lajafix
addikt
+sse 4, ami jó kód esetén +50-70%
A nagyobb procikban az utasításkészlet is bővebb, a nagyobb cache meg pont játékok alatt számít inkább, nem a tömörítésnél(a winrarnak persze még a cache is kell...). Azt kell látni hogy ennek a procinak a tuningképesége az, ami használhatóvá teszi, de nincs az az ember aki ne fogadna el egy 8x00 sorozatút helyette(de komolyabb procihoz komolyabb lap sem árt, komolyabb perifériákkal).
-
peti_s
addikt
válasz
Vesztor87 #3385 üzenetére
Ezt úgy hívják h kereskedelem. Ami egy kicsit jobb, nem feltétlen annyival drágább, mint amennyivel többet is tud. Persze, attól még én is lecserélném a processzorom egy E8400-ra, mert erősebb mint az enyém, de az az erőfölény leginkább tömörítésben, renderelésben jön ki, játékok, netezés, filmezés, egyéb más használat alatt nem. És, az egyéb dolgokban is ahol kijön az előny, 10-20% max azonos órajelen az előny.
-
peti_s
addikt
válasz
Vesztor87 #3383 üzenetére
Számít az FSB, de a Celeron Dual-Core processzor FSB értékét is oda állítgatod ahova szeretnéd .( normális határokon belül, ahova szeretnéd kellő feltételek mellett ) . Nekem is CDC-m van, E3200, és meg vagyok vele elégedve, nem hiszem egyébként h az FSB miatt lenne gyengébb mint egy E8xxx, inkább a kisebb L2 Cache miatt. Az pedig nem túl sokat számít, volt egy teszt róla itt logout-on.
-
Vesztor87
senior tag
Sziasztok!
Sebességben az E3400-as proc az hogy viszonyul a nagyobb szériás, ám alacsonyabb órajelű társakhoz? E5xxx /E6xxx/E8xxx ?
Mennyit számít az FSB? Ennél ugye 800-as, de mennyit számít egy 1066/1333-as? -
hads
tag
válasz
Murphistic #3381 üzenetére
Nekem mindig ennyit ír ki, a franc se tudja miért, de a BIOS-ban nézve teljesen jók az értékek.
Anno kimértem a tápot műszerrel is, rendbe volt. De azért köszi az észrevételed.
Ja, a proci hőmérsékletét a BIOS és az AIDA is egyformán méri.
-
Zozoka73
tag
válasz
Murphistic #3379 üzenetére
Nagyon jól tetted: ugyanis emiatt indítottam el az Everest-et s lettem figyelmes arra, hogy a vga 80 fok fölött van .. lehúzódott a venti csatlakozója. Köszönöm!
-
Sandrew
őstag
válasz
Murphistic #3376 üzenetére
Felesleges azzal foglalkozni. Csak találomra ír ki valamit az Aida. Nem mérvadó.
-
Murphistic
aktív tag
válasz
Sandrew #3375 üzenetére
Én csak hadstól kérdeztem, mert a képernyőképén alig több mint 9 voltot mutat az AIDA64, bár ő gondolom a hőmérsékleti értékek miatt linkelte be a képet. igazából csak figyelmeztetni akartam, hogy kérdezzen rá valakinél. Viszont lehet nem fogalmaztam egyértelműen, mert eléggé álmos vagyok
.
-
Sandrew
őstag
válasz
Murphistic #3374 üzenetére
Mivel mérted?
Zozoka73:
Az is igaz
4K lenne a Z600 szerintem megéri -
Murphistic
aktív tag
Normális az a 10V alatti érték a +12V-os ágán a tápegységednek? Mintha azt szokták volna írni, hogy az ATX szabvány +/-5 %-nyi eltérést enged meg. Amúgy a témához nem tudok hozzászólni, de ez kicsit feltűnő volt a számomra (lehet alaptalanul). Ha tudsz a problémáról, vagy már foglalkozol vele, akkor elnézést, hogy belekotyogtam.
-
Zozoka73
tag
válasz
Sandrew #3367 üzenetére
Ezen teszt alapján szerintem vinnie kell, ha már egyébként is elérted más hűtővel a stabil 4 gigát!
-
Sandrew
őstag
Sziasztok!
E3200-ra 1.3V-on 4Ghz-en elég lehet egy Z600 passzívan? Felette a táp mögötte pedig egy házventi.
Elite 335-ben lenne.
-
peti_s
addikt
Üdv!
Kicsit játszottam a processzorral. Mi az a legkisebb feszültség amin a többi példány megy gyári órajelen? -
Sandrew
őstag
válasz
theartofdota #3362 üzenetére
1000Ft-ért küldi postával vagy futárral. Itt aprón is fent van merlin néven ha jól tudom
-
Sandrew
őstag
válasz
theartofdota #3358 üzenetére
-
Sandrew
őstag
válasz
theartofdota #3354 üzenetére
Ekl sárga hűtés vagy TX2 ugrik rá. De lehet, hogy csak egy nagy rézmagos gyári hűtő ha találok mert az is bőven elég rá
-
Sandrew
őstag
válasz
theartofdota #3352 üzenetére
Nekem is. Viszont enyém prime95 alatt 60-70c körül van 1800-as ventivel.
-
Sandrew
őstag
válasz
theartofdota #3350 üzenetére
Nem rossz
Elég jól megy... Én is beszerzek egy jobbfajta hűtést és megküldöm -
theartofdota
tag
válasz
theartofdota #3348 üzenetére
-
Sandrew
őstag
Helló!
E3200-nak mennyi az alapfesze?
Jelenleg itt tartok stabilan -
hads
tag
Sajna a lapom egy erősen antituning ASUS, feszt sem lehet emelni.
A BIOS a RAM beállításánál két lehetőséget kínál fel, 667 és 800 MHz, most a 667-re van állítva és így az Apacher 800-ok 950-en mennek.
Ha 290-re állítom az FSB, vagy a szórzót felemelem 13-ra, akkor már nem indul a gép, vsz elég határon van.
Akarok majd venni egy Gigayte alaplapot, amelyiken több mindent lehet állítani.
A Prime 95 teszteli mindkét magot egyszerre, nem kell kétszer megnyitni, mint az Orthost?
-
hads
tag
Sziasztok, "egy újszülöttnek minden vicc új".
Most vettem egy 3400-ast újonnan 9200-ért. Lecseréltem már a jó öreg d820-at, aminek az FSB-jét fel lehetett 200-ról 240-re vinni és ott volt a vége.
Ezt is megpróbáltam hát mit mondjak, nem is mondom, nézzétek meg:
Ez ugye jónak számít?
Egyet nem értek,hogy, amikor a procit betettem a gépembe a BIOS-ban ott volt a
Intel SpeedTech(TM) Tech és most nincs, mit állíthattam el? -
Zozoka73
tag
-
krammerka
őstag
válasz
Zozoka73 #3337 üzenetére
én igazából most semerre,elég sokat dolgozom,így nem jut idő gépezni...........
Viszont ha valakinek olcsó,megbízható gép kell,még mindig ezt ajánlom
Bár igazából van már jó vétel az i-s szériából,pl egy használt i3 530 15k körül megkapható,és valljuk be,azért az kecsegtetőbb ajánlat. -
Zozoka73
tag
Mi újság, srácok? Behalt a topik vagy mindenki váltott már?
Avagy lassan kihalunk, mint a mamutok ...Z.
-
lipi67
nagyúr
Huhh.. nekem ez elég tömör írás, és azt se nagyon értem, mi a cél? Alacsony fogyasztás ok, de akkor nem a proci körül kell keresgélni sztem. Bocs, tompa és ideges vagyok,(hosszú), de nem értem, minek az egész. Ha ivga akkor ok, de akkor meg nem a DDR2 Vs DDR3 fog számítani, igy is-úgy is gyenge lesz, s mind1 a procinak is, hogy 1GHz-en vagy 4rn megy. Ha meg nem IVGA, akkor a VGA úgy is megeszi amit máshol megspórolsz. Sarkasítva nekem ez jön le.
Everest : Tudja a kukim, hogy mennyire pontos, támpontnak sztem ok. Aida-t azért nem használok, mert ez az 5.02-es még kiírta, a többi..nem nagyon. -
atesss
addikt
Köszi, bár sokat nem érek vele.
Szép a marketing duma, de nekem konkrétumok kellenének.
Írják le, hogy egy bizonyos CPU-t x V-on járatva, és ezen a feszültségen a tápáramkörtől y A-t felvéve a hatásfok z %.
És erről kéne egy nagy táblázat, vagy grafikon.De ebben így semmi szakmailag értékelhető nincs...
Nem tudni azt sem, konkrétan melyik lapról van szó.
A színes-szagos grafikonon nincs egyetlen szám se !
Most akkor a vizszintes (X) tengely maximuma 9W-os, 90W-os, vagy 9MW-os terhelést mutat szerintetek ? -
atesss
addikt
Elvileg de, de azért így nem túl konkrét.
De a teljes manualban benne kell lennie a Bios beállítási menüpontoknak, tehát abból ki kell derülnie.
De ha már biztos, hogy ez a CPU feszt jelenti, akkor is jó lenne tudni a pontos tartományt is, hogy mettől meddig lehet adni neki, és akár azt is, milyen lépésközzel.
De jobb alaplapoknál ez is benne van a manualban. Meg fel van tüntetve, hogy mi a Deafult. -
JEEMBO
aktív tag
Köszi a supportot!
Igen, a DDR3 már a jelenlegi ára és a későbbi felhasználása miatt érdekes. Meg ki tudja, ha egyszer pár év múlva megbotlok az utcán egy S775-ös utolsó szériás izmos prociban, akkor még akár jól is jöhet egy kis tuninghoz társnak...
A G41 a DDR3 mellett az X4500 miatt sem árt. Nem azt mondom, hogy életem álma, de elérhető áron benne van a "csomagban".
Szerintem RAMostúl 20-30 k pénz körül új vasakkal ennél nagyobb teljesítményt nem nagyon lehet elérni, s 2,6-os P4 Celka után ez már közel a mennyország, vagy legalábbis a mennyek kapuja -
atesss
addikt
A lapoknál nem értem, minek egy 3300-as procihoz DDR3?
Mert már olcsóbb a DDR3-as ram.
Meg késöbbi gépbe be tudod rakni, nem kell az eladásával bíbelődni.
Csak az a kérdés, hogy amit a ram árán nyersz, abból mennyi megy el arra, hogy a DDR3-as lapok drágábbak. Főleg hogy használtan nem nagyon vannak.Ja még a tesztedről:
Most látom hogy az Everest kiírja neked a proci fogyasztását W-ban is.
Ez alapján is igazam volt abban, hogy nem ezzel a 3W vagy 2W vagy 1,6W-al kell foglalkozni.
De mennyire megbízható ez vajon ? -
atesss
addikt
Köszi.
Ilyesmire gondoltam, a lényeg az hogy milyen alacsony feszen tud elindulni a proci.
Létezik egyáltalán olyan lap, amivel 100Mhz-es FSB-nél kevesebb is beállítható ?
De igazából ennél már nem érdemes nagyon lejjebb menni. 0,65V-nál kevesebbel nem nagyon fog elindulni szerintem, akár hány MHz-en van. A 0,65V már elég közel van a tranzisztorok küszöbfeszültségéhez is.
Amúgy a lapodon mi a legkissebb beállítható ?
Van ötleted, hogy milyen lap lehet az, amelyiknél az északi híd feszültségét is tudnám csökkenteni - Biosból ?De nem az alulfeszelés a lényeg, illetve nem az hogy meddig lehet lemenni a proci feszültségével, mert ebben a tartományban már úgyis olyan keveset fogyaszt maga a proci, hogy azon már nem nagyon lehet nyerni.
Az lenne a lényeg hogy a proci tápellátás ebben a tartományban a lehető legjobb hatásfokú legyen. Az pedig nem gyakori. És óriási különbségek tudnak lenni, lásd pl: [link]. Itt azért nem kis különbségek vannak köztük Idle-ben. Konkrétan közel 30W a 2. legjobbhoz képest.
És akkor még a feszt nem is csökkentették a procin. Jó, mondjuk ez nem Penryn, de a proci tápellátásért felelős MosFET-ek gondolom alapvetően ugyanazok. Ilyesmi teszt kellene nekem P35-ös/P45-ös (bár a P45 elvileg többet fogyaszt) /G31-es lapokról.
A "kiindulást", az Idle-ben AC oldalról 8,5W-ot fogyasztó desktop alapú i5-ös gépről olvastad ? [link]Ez kissé más kategória, mint hogy egy 300-as FSP elég lenne ide.
Az eredeti tesztben egy szétmoddolt AC-DC konverter + paneltáp van.
Csak említés szintjén: kiszedte belőle a PFC-t is, mert az is fogyaszt 1W körül. Ja meg a ledet is.
De még én is csak átfutottam, valószinűleg a legtöbbet a lap nem gyenge átalakításával nyerte. Azt írja, hogy a procival nem nagyon lehet mit kezdeni, az maga már gyári esetben is csak 3W körüli fogyasztás. Ez azért részben igaz a Penryn-re is. Csak ott még külön van az északi híd, benne a PCI-Express vez., stb.
Szóval a legtöbbet a tápellátásnál lehet nyerni - és itt annak minden szintjére kell gondolni.
Én csak annyit tennék az alaplap árammal ellátása terén, hogy simán kiválasztanám az ebben a tartományban legjobb hatásfokú AC-DC adaptert + paneltápot.
De az alaplap moddolása a proci, MCH, ICH, PCI-Express tápellátás szempontjából is közel ilyen fontos.
Na meg a VGA, amiből pont hogy jobb lenne a kisérlet izgalmassága miatt a diszkrét.Azon kívül hogy Bios szemponjából jók ezek a Giga lapok alulfeszeléshez, mi bizonyítja hogy ebben a tartományban nekik a legjobb a tápellátási hatásfokuk, és az egyéb részek fogyasztása ?
Asszem MSI-nél körbenézek mindenképp.
A teszben ahol ez jött ki messze a legjobbnak hatásfok terén: [link] azt írják, hogy már nem ez az első hasonló lap az MSI-től:
MSI continues in its dominance of idle/light load power saving performance by using buck controllers that support low switching speeds and allow phases to be turned off in light load conditions.
A fázisok kikapcsolására elvileg úgy tudom van valami GB-nál is.
De hogy mennyire működik az hatékonyan ehhez képest, az már jó kérdés.
Ehhez az alkatrészek pontos típusát is ismerni kéne - és körbenézni az adatlapokban, próbakapcsolásokat szimulálni vagy még inkább meg is építeni velük. Meg ugye még komolyabb elektronikai ismeret kellene, ami egyenlőre még nekem sincs. -
vbe7835
tag
Az MSI G41 lapokban nem lehet állítani a CPU feszt, se le, se föl. Asrock és Giga lapokban igen. Én ezért vettem inkább ezt az E3400-hoz:
http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/ga-g41m-comborev_13/
Eddig bejött, fesz emelés nélkül 3400MHz-en fut a proci. A D3-nál és a GS3-nál is jobb szerintem, ha más miatt nem is, de DDR2-t és DDR3-at is kezel. Igaz, kicsit drágább a másik kettőnél.
-
lipi67
nagyúr
[Itt csináltam Neked most egy kis gyorstesztet, ha ilyesmire gondoltál...]
Alulfeszelni giga lapot ajánlok, a ramvisszaosztás miatt g31-et hanyagolnám, vagy p35 vagy p45. Nem deluxe, Nem UD3P, UD3LR
UD3R-t javasolnám, de mivel az LR olcsóbb lényegesen..tökéletes lehet. Mondom úgy, hogy tuningra sose venném a gyengébb hűtése miatt, de ugye a lap nem lesz feszelve, a kuki bordái is bővel elegendőek lesznek.Tápnak 300-as FSP-t, bőven sok, és megbízható. -
JEEMBO
aktív tag
Mit gondoltok, egy E3400-al ebben
http://www.msi.com/product/mb/G41M-P28.html
a lapban milyen max. sebességig lehet elmenni fesz. emelés nélkül?
Vagy ezzel:
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3476#sp
Vagy inkább:
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=G41M-GS3
Csak ennél a manualból úgy tűnik, mintha csak 4CH audio kivezetése lenne: "Set “Speaker Configuration” to “Quadraphonic” or “Stereo”". Nem is értem. 5.1-es chip, de csak 4.0 kivezetés!?
Alacsonyabb árkategóriában, alap hűtéssel minél többet kellene kihozni belőle. (minimum G41, 1xPCIex16, 2xPCI, 1xIDE, min. 5.1 hang kivezetve, DDR3) -
lipi67
nagyúr
válasz
netmesterke #3292 üzenetére
Mármint hol? A 2180-as 2,8-on többet tud mint az bármin..
(#3307) atesss : Majd meglesem Neked, mi az a fesz amin elindul, de ha jól emlékszem 0,84V. Persze, ha pl enged 200FSB alá menni (ez nem biztos!!!) akkor lehet faragni belőle.
A q9550-es 197-es FSB-n 0,78V-on atomstabil volt. Miért kérdezed? Valami laptopba akarod belebűvészkedni? -
atesss
addikt
Még egy kérdés a témához:
Keresem a lehető legjobb hatásfokú lapot az E3400-amhoz. Részletesebben: [link]
Van ötleted, hogy mi lehet a legjobb - ilyen alacsony CPU fogyasztási tartományban ? Vagy hogy hol találnék erről tesztet ? Lehetőleg minnél alacsonyabb fogyasztású, vagy akár alulfeszelt procival lenne jó. -
JEEMBO
aktív tag
Melyiket érdemes inkább venni, az-az melyikkel lehet stabilan, alap hűtéssel magasabb teljesítményt elérni?
E3400 - 9026Ft-tól vs. E5700 - 11800Ft-tól?
Mert pár boltban az E3400 kezdi a listát, más boltokban már az E5700-tól indulnak a procik.
Szemeztem hasnonló áron 3GHz-en az Athlon II X2 250-el is, de úgy látom az E5700 rendesen rávert.
http://www.cpu-world.com/Compare/244/AMD_Athlon_II_X2_250u_vs_Intel_Pentium_Dual-Core_E5700.html -
-
atesss
addikt
A két proci tudtommal ugyanolyan.
Úgyhogy az ok csak a pontatlanságban kereshető.
Vagy a kicsit eltérő alaplapokban / memóriákban.
De 4,5% különbség nem számottevő.Először hirtelen arra gondoltam, hogy mindkét proci húzott, és az eredeti órajelkülönbség köztük nem csak 100Mhz.
Így előfordulhatna, hogy az alapból jóval lassabban járó proci (ami felhúzva már csak 100Mhz-el jár lassabban) magasabb FSB-n jár, az pedig bizonyos esetekben jól jöhet, még talán az is előfordulhat hogy többet számít mint a 100Mhz-el kissebb órajel.
Bár a magasabb FSB inkább nagyobb órajeleken szokott jobban kelleni. -
atesss
addikt
válasz
NixonHUN #3303 üzenetére
A gyári feszültség érték a proci VID-je.
Core Temp progival lehet megnézni.
De asszem bizonyos GB lapok kiírják Biosban is.
Pár példa egy nem régi hsz-ben: [link]
lipi67-nek híresen alacsony VID-es procijai vannak (azért is ilyen jól húzhatóak amúgy), szóval ne lepődj meg hogyha annál azért kicsivel magasabb a tiednek. -
JEEMBO
aktív tag
válasz
netmesterke #3300 üzenetére
Ezt nem is értem:
E3400@2,6GHz: 1734 pont ?
http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Celeron+E3400+%40+2.60GHzE3500@2,7GHz: 1660 pont ?
http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Celeron+E3500+%40+2.70GHzHogy lehetséges ez? Kevés volt a samples? Vagy egyéb technikai különbség lenne az E3400 javára?
-
NixonHUN
tag
válasz
netmesterke #3302 üzenetére
Üdv!
Némi felvilágosítást szeretnék kérni az Uraktól proci feszültségállítással kapcsolatban. Alaplap GigaG41Es2l + E3300. Biosban az fsb 300-on, szorzó 11X megy is fagyás nélkül 3.3-on. A megfelelő résznél a feszt "normal" állásban hagytam. Viszont az feltűnt, hogy 3.0Ghz-en a 3.3-hoz képest jobban (kb 10-12 fokkal) melegszik. Ennek az az oka, hogy a normal állásban "magától" több feszt ad a procinak magasabb fsb esetén? Illetve ehhez kapcsolódna a másik kérdésem is, hogy ha én ez nem szeretném, mi a gyári feszültség érték (Intel oldalán semmit sem találtam) , amit be kellene hogy állítsak. Megy majd amennyit megy, de azt nem szeretném hogy túl sokat kapjon.
Remélem érthetően le tudtam írni az aggályaimat..
Előre is köszönöm!
Üdv,
M.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 26
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Vezetékes FEJhallgatók
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox Series X|S
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7500 / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 128SSD+1TB HDD
- iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3460, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3327, 94% Akkumulátor
- AKCIÓ! ASUS ROG STRIX Z270G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest