- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Gaming notebook topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli83
tag
válasz
Zoli83 #33814 üzenetére
Hali! Leírtam a bios beállításaimat, tudnátok segíteni benne, hogy mit mire állítsak egy egészséges tuninghoz?
Robust Graphics Booster----------[AUTO]
CPU Clock Ratio------------------9
Fine CPU Clock Ratio------------0.5
CPU frq--------------------------3160mhz
CPU Host Clock Control-----------enabled
CPU Host Frequency--------------333
PCIe Frequency------------------100
CIA 2----------------------------disabled
Perfomance enhanced--------------standard
Extreme Memory Profile(X.M.P.) disabled
(G)MCH Freyuency Latch---------333
System Memory Multiplier---------AUTO
Memory Frequency---------------------1066
Dram Timing Selectable-----------manual
Cas Latency Time----------------5
tRCD----------------------------------5
tRP------------------------------------5
tRAS---------------------------------15
CPU Vcore--------------1.22500V [NORMAL]
CPU Termination 1.200V [NORMAL]
CPU PLL------------1.500V [NORMAL]
CPU Reference---------0.760V [NORMAL]
CPU Reference2---------0.800V [NORMAL]
MCH Core---------1.100V [NORMAL]
MCH Reference----- 0.760V [NORMAL]
MCH/DRAM Reference 0.900V [NORMAL]
ICH I/O--------1.500V [NORMAL]
DRAM Voltage 2.100V
DRAM Termination 0.900V [NORMAL]
Channel A Reference 0.900V [NORMAL]
Channel B Reference 0.900V [NORMAL] -
sz.j
nagyúr
válasz
Zoli83 #33819 üzenetére
A terhelés hatására (pl. prime) a vid nem csökken(!), legfeljebb nől ha az energiatakarékossági ficsörök be vannak kapcsolva.
Ha a RealTemp Settings ablakánál a VID jelőlőnégyzetébe teszel egy pipát, akkor a főablak jobb felső sarkában állandóan látható lesz a VID értéke.
Ha ezt követően futtatod a primét, láthatod, hogy a vid értéke változatlan marad.Szvsz Te a CPU-Z által mutatott feszt írtad az előbb ...
[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
sz.j
nagyúr
válasz
Zoli83 #33814 üzenetére
Na látod, már ezért is érdemes volt csnálnod ezt a vid-es képet mert itt a VID 1,225V, ellentétben azzal az 1,152V-al amit priviben írtál.
Remélem, hogy az energiatakarékossági fricsörök nincsenek bekapcsolva (bár a RealTemp-es képen nincsenek kipipálva), mert ha igen akkor még magasabb is lehet a vid. Vagy ha ki van akkor pl. egy prime futtatással terheld le és meglátod a valós vid-et .....Persze ez, hogy nagyobb semmit nem jelent, ettől még nagyon jól mehet a proci ..., ki kell tesztelni és majd kiderül.
[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
sz.j
nagyúr
válasz
Zoli83 #33800 üzenetére
Ezért is ajánlottam a figyelmetekbe az a topikot, mert ott sok hozzáértő tápguru van, és talán könnyebben tisztázható a tápod milyensége.
-
-
azoli09
tag
válasz
Zoli83 #33785 üzenetére
akkor a memória lehet rossz a késleltetés vagy tul van húzva a memória
meg a havernak is ilyen vga ja van és neki is ezeket csinálja kék halál tudom márkás tápod van de nem lehet hogy így tuning mellet plusz a vga a mi sokat eszik nem bírjaa havernak chiftek tápja van 650 és szerintem a 18 amperos ágak kevés ezt itt olvastam ph valahol bocsi nem tudom hogy kel írni a táp nevét
amúgy én is cod4 ezek meg cod2 és van hogy exe hibával ki dob de csak tuningnál[ Szerkesztve ]
-
azoli09
tag
válasz
Zoli83 #33783 üzenetére
helló
nem vagyok egy tuning mester de ha 4 orát ment a teszt és nem volt hiba akkor oké az én csak max egy órát nyomatom neki ha esetleg játék közbe csinálja a hibát lehet hogy az a játék nem szereti a tuningot ,én ugy vetem észere persze nálam 3.5 mindenre elég de a legjobb ha az fsb nyomod fejeb atoll jobban gyorsul mint a 4.0 tol
ja még egy észere vétel a windows7 jobban birja a tuningot mint a windows xp3 vagy 2 ,
az útobiak be vadulnak és fojtón hibát jelez exe hiba meg ilyenek[ Szerkesztve ]
-
Zoli83
tag
válasz
Zoli83 #33753 üzenetére
Sziasztok!
Sajnos tévedtem, mégsem stabil a 4000 MHz...Nagyon érdekes és egyben idegesítő is, hogy 4 órát ment a Prime hiba nélkül, utána két napig az ég világon semmi baja nem volt, most meg elkezdte megint a kékhalálozást. . . Úgyhogy én visszaálltam alapórajelre, így legalább nem kell idegeskednem, hogy mikor fog kifagyni játék/war közben.
-
Mankó
veterán
válasz
Zoli83 #33751 üzenetére
Nekem elég volt, alapfeszen, terhelt 1.216al ment a 8*500 1 óra 21 percet stabilan.
Most már csak az a kérdés, hogy szorítsam e lejjebb a feszt. De lehet, hogy ha meg lejjebb veszem a feszt, akkor megint eltünik a az a feature, hogy idle-ben leveszi a feszt, meg az órajelet. -
Mankó
veterán
válasz
Zoli83 #33743 üzenetére
Hát igen, a játék az ami tutira leteszteli, h jó e. Nekem játékok alatt se volt gond, azzal a beállítással. Soha.
Prime alatt nekem is jó volt, de pl a Crysis alatt nem volt hang. Aztán úg yteszteltem, hogy ahol jó volt a crysis, utána futtattam a prime-ot.S úgy jött össze a jó beállítás. Lehet ezért tartott ilyen sokáig is.
-
Mankó
veterán
válasz
Zoli83 #33737 üzenetére
Nekem is pont ilyen lapom volt, egy e8500.al, meg 2*2gb csx 1066-al. 8*500-on hajtottam biosból adott 1.35-el, ami prime alatt terhelve volt 1.264. Majdnem ugyanaz a konfig, csak a ram más.
Igaz beletelt vagy másfél hónapomba, amire megtaláltam a tuti beállítást, de az atomstabil volt. több mint 5órát is ment egyszer a prime minden hiba nélkül. Ramok 15-5-5-5 turbo, 1.9-es beállítással 1000en. -
emre
veterán
válasz
Zoli83 #33735 üzenetére
Bizonyos műveletek gyorsabbak lesznek magasabb fsb esetén.
De játékok szempontjából az órajel a lényeges.
Azt hogy milyen szinten akarsz tuningolni neked kell eldönteni. A legtöbb vga-nak elég 3,2-3,6Ghz körüli órajel. Ezt még normális fesszel el lehet érni. A procik egy részének megnő az étvágya 4Ghz körüli teljesítmény elérésekor.[ Szerkesztve ]
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Anime filmek és sorozatok
- Politika
- Már tudjuk, hogy mikortól lesz elérhető a Detroit Become Human magyar szinkronja
- Gaming notebook topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest