Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- OLED TV topic
- Ha a koreaiakon múlik, még évekig ingünk-gatyánk rámehet a memóriákra
- TCL LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Aktív témák
-
Alvin_ti4200
félisten
-
Szomorú...
Nem az, hogy nem vágod pontosan a dolgot, hanem az, hogy ha nincs igazad, azt nem látod be; magyarul szűk a látóköröd. Nem gond, ha valakinek Celeronja van, viszont pl. az én felelősségem is, mint házigazda, hogy a fórumon az emberek fejében olyasmik ragadjanak meg, amik hasznosak lehetnek számára. Az érzelmi alapon történő HW-értékelés nem az. -
-
fLeSs
nagyúr
Talán azért van ez, mert a fórumon az emberek megpróbálják egymást segíteni, és ha vki nyit egy topicot a Celeronról, amiben azt ajnározza, reflexszerűen ugranak a témára a tapasztaltabb fórumozók, mert az ilyen végleges hibákat ki kell küszöbölni. Ha ide betéved egy olvasó, aki nem ért a gépekhez, és azt ovlassa, hogy teszerinted milyen jó a Celeron, akkor azt fogja megvenni, holott ugyanazért az árért sokkal gyorsabbat is kaphat.
Szerencsére ''hatalmamban van'' a cikkeimben kifejteni egy és mást, így szépen el fogok oszlatni minden kételyt, és leírom a frankót: Celeront senki ne vegyen, mert egy sz@r. (VGA tesztben ugyanez fog történni az FX5600-zal). -
littlemole
őstag
Nem is áll szándékomban. Van itt arra kismillió topic, ahol nálam hozzáértőbb emberek mondják el a véleményüket és tapasztalatukat.
Pénzem nekem se volt sok, viszont játszani is szerettem volna. Ezért döntöttem az AMD és Ti4200 mellett. Korábban celeron 1000 es-em volt egy GF2MX400-al, és szépen kiszolgálta magát. Ennyi.
Soha nem vettem meg a legújabb fejlesztéseket, mert azok mindig marha drágák. Inkább megmaradok a középkategóriánál. A cuccok elértéktelenedése úgyis olyan gyors hogy mire pislantasz feleannyit ér a hardware. :) -
littlemole
őstag
Az lehet hogy autodetecten mindent minimumra állít, de korántsem kell azon játszani. Próbaképp mindent very high.ra állítottam, a vizet meg ultra highra, és az fps 20-30 volt a kinti területeken. Bent Pedig 40-50. De a pontos értékekre nem emlékszem. Semmi szűrő.
Konfig egy 2600+ Ti4200 128MB. 512MB ram
A pálya betöltése elején szaggat be mikor betölti a memóriába,de utána semmi gondja nincs. Medium beállításokon pedig meg se nyikkan, megy mint a víz. -
fLeSs
nagyúr
Te figyi, én nem egy processzor vagy VGA-gyártó cég pártját fogom, hanem egyedül a pénztárcámmal szimpatizálok.
Az FX 5600-tal (bár baromira nem ide tartozik, csak példaként hoztam fel) az a baj, hogy ugyan annyiba kerül, mint egy 9600 Pro, és fele olyan lassú. Vagy mondhatjuk azt is, hogy drágább, mint egy Ti4200, és mégsem gyorsabb nála.
Tehát, ez a hozzászólásod csak igazolt engem. Aki vmelyik cég pártján áll, már rég rossz, ebből kéne téged kigyógyítani. -
hobizoli
nagyúr
''Mert hogy egy 2200+ jobb lenne mint egy 2800-as cerka??? Ekkora ökörséget már régen hallottam!
Oké, csak 128 L2, de azért az 1 ghz az mégis csak 1 ghz!''
Nyugodj bele, hogy 2200+(1800MHz) a 2.8GHz-s Celeront igencsak otthagyja...sot, meg az 1600MHz-s Duron is 64kb L2-vel
Egyedul streaming alkalmazasnal van eselye a Celeronnak, aholis nem szamit a cache hereltsege
hobizoli
[Szerkesztve] -
hobizoli
nagyúr
-
Viktor77
titán
Tudod hol?
Ott (mint már leírtam) hogy a sok kis-(bocs, de hülye (ne vedd személyeskedésnek))-gyerek megveszi az 1000gigás cerkát, mer' az jó!
Az még hagyján, hogy a sokkal olcsóbb AMD is lenyomja ezeket, de pl. az 1.6A-s P4-ek is gyalázzák a te (ti) procidat, és olcsóbbak is.
És ez józan paraszti ésszel is butaság, és felfoghatatlan.
Egy kérdésem maradt: Miért???
[Szerkesztve] -
hobizoli
nagyúr
zka válasza hobizoli (#256) üzenetére Válasz | Email | 2004-03-25 22:48:04:
''Mert hogy egy 2200+ jobb lenne mint egy 2800-as cerka??? Ekkora ökörséget már régen hallottam!''
zka Válasz | Email | 2004-03-25 23:06:59
''Mindenki tudja, hogy a cerka nem ellenfele az AMD-nek, ugyhogy szerintem semmi közötök hozzá''
Ezt csak kiragadtam...de olvasd vissza magadat, van meg
Aze' 20perc alatt sokat tanultal, a diplomadat majd postazzuk:C
hobizoli -
-
HiperG
addikt
Tudod ezt a gépedet úgy lecsuktam még az előzővel is mint a szemét...
Pedig tavaj májusban vettem és 58k volt alaplap+ram+proci...
És lealacsonyodtam hozzá?
Egy igazán stabil, gyors és kellemes platform az ráadásul még olcsó is... aki meg ezt kétségbe meri vonni az nem ért hozzá egyszerűen...
Nem tartom magam fanatizmusnak... az ''ésszel él az ember'' elvet próbálom nektek terjeszteni és sajnálom ha ezt valaki képtelen megérteni... -
Alvin_ti4200
félisten
Csak az a baj, hogy pár ezerrel drágábban veszek egy 2500+os Barton-t a 2 gigás Celeron helyett:F És az ugye megy 3200+on. Ez meg nem biztos, hogy megy 2.8-on. De ha igen, akkor is jóval lassabb az Athlonnál. De ezt csak megjegyzésnek szántam, nem akarok flame-elni:)
[Szerkesztve] -
Chain|Q
tag
Socket 7-es Celeron amennyire tudom, nem letezett. A Pentium 233MMX-ek es a 300A-s Celeronok kozott volt a mar Slot1-es, de _cache nelkuli_ Celeron 233 es 266, valamint a sima 300-as processzor. Eleinte ezek voltak a parjai a Klamathoknak. Regi szep idok... Foleg regi, mintsem szep, mondjuk... :D
-
Chain|Q
tag
Ez persze nemigaz, barmilyen OS alatt jelentkezett, ha eppen volt ilyen kod a futo programban. Normal esetben ez nem tortenik meg, mivel ilyen ervenyes utasitaskod nincs, de szandekosan pl. rongalo cellal elhelyezett F00F kod bizony a tobbi OS-t is kiakasztotta. Tehat ez a processzor hibaja volt. Az mas kerdes, hogy a Linux volt az egyik legnagyobb, viszonylag szeles korben hasznalt szoftver, amit kozvetlenul is erintett, mert magaban a kernelben volt ilyenkod. Egyebkent a Linuxban most mar van erre javitas, szoval szoftverbol javitja a CPU hibajat...
Es az A-s Celeronok csak kesobb jottek, a 300-as valtozattol. A 233 es 266-os Celeronokbol nincs A-s valtozat. Es az hogy kesobb lett caches verzio is, nem valtoztat azon a tenyen h. olcsosag ide v. oda, a cachenelkuli Celeron bizony egy finomanszolva is elb...zott (elbaltazott :D) CPU szeria volt. -
Tomazzo
tag
Nekem is volt egy cerkám, én is egész jól eldolgoztam vele a neten, a tömörítések is frankón mentek, még egészen sok játék sem jelentett gondot, persze azért akadtak kivételek szépszámmal.! 2 Ghz volt alapon de elduruzsolt alapfeszen 2.8-on is. Sajnáltam eladni, ha tehettem volna akkor megtartottam volna, mert amire én használtam elég volt.:C
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
Nekem egy 2.0ghz-es northwood-128 van. 2.66-ra van állandósítva, amit alapfeszen visz. (1,525, sőt még vissza is van véve belőle asszem 1,5-re) Megy 2.8-on is alapon, sőt menne biztosan feljebb is, de valamilyen oknál fogva, ha felrakom pl 3ghz-re, a postnál azt írja, hogy 3ghz, a winxp meg már csak alapórajelűnek látja :F , nem tudom miért van ez bár nem is nagyon izgat. Akkor már utánajártam volna. Szinte csak netre, meg munkára, videótömörítésre, rippelésre használom. Egy tnt2M64 van benne...ezt kihajtja vga limitesre az biztos ;] . Csak azért vettem ilyet, mert a biztosító szervizpartnere nem foglalkozik AMD-vel. :((( Végülis nem olyan rossz. Bár az áráért kaphatsz jobbat is :), a másik CPU gyártótól.
(Mielőtt megköveznének van egy AMD-s gépem is NF7-S+XP1700@2400 :t)
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10400 / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest