- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali notebookos kérdések órája
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
interstate76
addikt
Nem értelek. Azt elfogadod, hogy a laptop jobban megéri asztali gépnek, mint a Pipo, de azt nem, hogy egy asztali gép is kihozható annyiból vagy kevesebből? De hát olcsóbb, mint a laptop! Emellett - mint írtam - a Pipo jelenlegi ára 40 felett van. Ha tudsz 26 ezerért, akkor én is kérek egyet.
Amúgy én nagyon régóta laptopot használok asztali gépnek, és akkor is ezt tenném, ha nem lenne szükségem házon kívüli mobilitásra. A lakás legkülönfélébb helyein használom a laptopot, amit egy asztalival sosem tudnék megtenni.
-
sanzi89
addikt
Alaplap: ASROCK D1800B-ITX 17.399Ft
Memória: CSX CSXA-SO-1333-2G 6.026Ft
SSD: Adata ASP600S3-64GM-C 13.894Ft
Ház: CHIEFTEC IX-03B 9.182Ft
Táp: PicoPSU+Töltő kb 10.000Ft
Összesen: 56.502FtHa az ember kicsit jobban utána néz az áraknak, akkor is legalább 50K egy ilyen kis gép. Vám-mal együtt a legolcsóbb kínai csoda kb 35.000Ft
Persze az összerakott gépnek is van elvitathatatlan előnye - kicsit többért lényegesen jobb alaplapot, akármennyi memóriát, akármilyen SSD-t (32GB elég kevés), több HDD-t is könnyen, egy dobozba rak az ember -. Kérdés kinek mi éri meg.Ennyiért (35k) szerintem legalább kellene 4GB ram, 64GB SSD és normális gigabites háló. Akkor megérné a kompromisszum a bővíthetetlensége/gyakorlatilag javíthatatlansága miatt, de szerintem ilyen tudással, ennyiért még drágák ezek a kütyük.
-
"akik megveszik otthonra a laptopot,aztán asztali gépként használják."
Mióta az eszemet tudom, laptopot használtam asztali gépnek.
- kicsi, kevés helyet foglal
- ha bármi miatt mozgatni kell (költözés, takarítás), lényegesen egyszerűbb vele boldogulni
- csendes!!!
- tizedét fogyasztja, mint egy asztali gép, még terhelés alatt is
- minden benne van, ami kell! Nem kell külön monitorra, hangszóróra stb. költeni (jó, nem elsősorban anyagi, inkább kényelmi szempontból nézve)
- minden csatlakozó kéznél van, az asztalon, bármilyen csatlakozó bedugáshoz nem kell az asztal alá mászni
- nem kell szünetmentes tápot venni hozzá, bármilyen időjárásban nyugodtan fogok bele egy telefon flashelésébe
- potom áron adnak hozzá legális oprendszert, a bolti dobozos oem Windowshoz képest is olcsóbb általában
- nagyon, nagyon ritkán hallottam olyanról, hogy pl a Windows fagyott volna egy laptopon rosszul összeválogatott hardverösszetevők miatt, ami azért asztali gépnél elég könnyen elő tud fordulni
- ...
Mondjam még?Egy éve lecseréltem egy asztali gépre a laptopomat, kizárólag a teljesítmény miatt. A dolog bevált, de nem szeretem. Most keresek egy kicsi, csendes asztali gépet mellé...
Új hozzászólás Aktív témák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- PlayStation 5
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Subaru topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen házat vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- World of Tanks - MMO
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M700 - i5-6400-3.3GHz, 8GB DDR3, SSD 250GB, HDD 200GB eladó!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5070 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC : RYZEN 7 9700X /// 32 GB DDR5 /// RTX 5070 Ti 16GB /// 1TB NVME
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged