Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 3D nyomtatás
- Androidos tablet topic
- Autós kamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
noresz01
csendes tag
Sziasztok,
A digitizer-em megadta magát, a csatlakozó levált az üvegről.
Van valakinek kijelzője, vagy tud valaki digitizer-t cserélni?A kijelző száma: TFT5K0461FPC-B1-E
Minden megoldás érdekel.
Norbi
-
noresz01
csendes tag
-
noresz01
csendes tag
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Mobileuncle Tools-ban van egy olyan funkció, hogy IMEI backup restore, ez erre tökéletesen alkalmas. Arra figyelj, hogy a mentéskor az SD kártyára mentsd el az IMEI számokat, ne a belső memóriába, mert az törlődni fog.
Vagy MTK Droid tools-ban egyszerűen be tudod írni az IMEI számokat, ez esetben a telepítés előtt azokat írd föl vagy mentsd el valahova. Bár elvileg a telefon hátlapján az IMEI meg van adva, már ha az a valódi IMEI.

-
noresz01
csendes tag
Természetesen, íme a needrom-on lévő leírás, a letöltendő fájlok:
rom, recovery, update1.1: [link]
1. KitKat official 1.13 rom-nak kell lennie a telefonon, ez lesz az alapja, ha nem ez van rajta, akkor ezt kell előbb feltenni, ha ez van, akkor szerintem a mentés után csinálj egy factory resetet
2. Ments le minden fontosat a telefonról, IMEI számot is, mert ez törlődni fog, erre a legegyszerűbb megoldás a Mobile Uncle Tools, figyelj rá, hogy SD kártyára mentsd, ne a telefon belső memóriájába, mert onnan minden törlődni fog, jobb menteni mint rába...
3. A needromon lévő recovery-t kell elsőként felrakni, ezt könnyen meg lehet csinálni SP flashtool-lal, én a SP_Flash_Tool_v5.1352.01 verziót használtam, ezután megy a rom
4. Telefon kikapcs, SD kártya betesz, amin a rom van
5. Ha fent van a recovery, telefon újraindítás recovery-be (power+hangerő fel), itt elvileg egy TWRP recovery kell, hogy fogadjon
6. Itt nyomj rá a Wipe-ra (Default one wipe data, davlik, cache)
7. Visszalépés main menu, nyomd meg az Install gombot, majd válaszd ki az SD kártyát
8. Válaszd ki a megfelelő zip fájlt, elvileg csak egy van az SD kártyán, majd mehet az install
9. Ha végzett (3-5 perc), visszalépés a fő menübe és power off
10. SD kártya kivesz és telefon normál módban indít, várj türelemmel, az első indulás kicsit hosszabb ideig fog tartani, kb. 3-5 perc
11. Amennyiben minden jól ment, megjelenik a Zopo pofájú indítóAz update1.1 telepítés a következő lépés, ez néhány javítást tartalmaz a rom-hoz
1. SD kártyára másold fel a zip fájlt, majd telefon kikapcsol, SD kártya betesz és recovery-ben indít
2. Itt Install, majd SD kártya kiválaszt, azon az update1.1.zip fájl kiválaszt és install, ha végzett mehet megint egy wipe dalvik cache, de ez már nem kötelező
3. Telefon újraindít, és kezdődhet a rendszer konfiguráció, elsőként az IMEI számokat ellenőrizd, ha szükséges, állítsd vissza MUT-talSzerintem röviden ennyi, de ha valakinek gondja van, keressen ha tudok, segítek.

-
noresz01
csendes tag
Sziasztok,
Egy hete nyúzom a Zopo Rom-ot, röviden a tapasztalatok:
- stabil, megbízhatóan működik, szerintem gyorsabb mint a JB romok
- mindkét SIM-et rendben kezeli, térerő rendben, adatkapcsolat ok
- Wifi és Bluetooth rendben
- USB csatlakozás rendben
- programok amiket használok rendben futnak, nem találkoztam összegabalyodással
- akku idő érezhetően jobb mint JB Rom esetén, én az 1.0.8 cseh GPS fix-et használtam korábban
- ha már Gps, a korábban általam leírt beállításokkal tökéletesen és pontosan fut, szerintem hozza azt a szintet, mint a fenti cseh RomIgazából bug-ot nem nagyon találtam még, de
- a képernyő felvillanás, random magától bekapcsolás, ahogy a korábbi romoknál is, néha előfordul. A srác, aki a rom-ot készítette, azt javasolta, hogy az időjárás frissítést állítsam át hosszabb időintervallumra, nagy változást nem érzékelek, de minthaÖsszegezve, szerintem az eddigi leghasználhatóbb rom.

-
noresz01
csendes tag
-
noresz01
csendes tag
Az akku szint kijelzés, ahogy a legtöbb telefonnál, ennél sem pontos, ez szinte minden telefonnál, szinte minden rom-mal probléma szokott lenni. El kell fogadni, hogy ez csak egy becsült, kalkulált érték.
A lényeg, hogy mennyit bír a telefon, nem az, hogy mit mutat a kijelző. :-) mert lehet, hogy 1 óra alatt leesik az érték 70%-ra de mondjuk 60%-ra csak 3 óra alatt megy le, akkor ez igazából 4 óra alatt elért eredmény.Battery Calibration app-ok segítségével lehet javítani az akku teljesítményén, sőt rom telepítése után erősen ajánlott is a akku kalibráció, illetve időnként ezt érdemes megismételni, mert az akkukat folyamatosan csak egyre kevésbé tölthető fel a kalibrációs fájlban tárolt adatok miatt.
Nálam kifejezetten aktív használat mellett 1 napot bír ki a telefon, ami szerintem teljesen elfogadható, és kezelhető. Ez az ára a vékony kidolgozásnak. :-)
-
noresz01
csendes tag
-
noresz01
csendes tag
Sziasztok,
A Zopo rom fejlesztője adott egy gps fix módszert. Kipróbáltam, úgy fest működik, ezért megosztom, próbálgassátok, aztán meglátjuk.
1. * # * # 3646633 # * # * —> belépés Enginearing mode-ba (én MUT-tal csináltam, de ez lényegtelen)
2. itt irány a Location based service.
3. ezen belül az AGPS —-> A_GPS On / Off pipa kivétel (alapból az AGps be van kapcsolva, ezt most ki kell kapcsolni)
4. átlépés a GPS fülre —–> Ref Position (ennek az általános értéke 0.0 – 0.0). PC-n nyisd meg a google maps-et. Menj arra a helyre, ahol vagy, klikk, bal fent megjelennek a hely koordinátái.
5. két értéket látsz majd, ezeket kell beírni a 0.0-k helyére, majd OK
6. Klikk a Full-ra, majd a bal felső sarokban a Gps (off)-ra, ezzel elindítod a Gps-t
7. irány az erkély, vagy a kert, ahol (elvileg) 2-4 percen belül talál jelet a telefon. (nálam ez kb. 30 másodperc volt)
8. ha ez megvan, akkor GPS (on)-ra kell nyomni, megint, ekkor off-ra vált
9. Irány vissza az AGPS fül, és itt nyomd meg a Save Profile gombot (feldob egy üzenetet, hogy mentette)
10. Lépj ki a Location based service-ből és lépj be az YGPS-be itt elvileg már láthatod, ahogy megtalálja a holdakat
11. ugye elmentettük a profile-t, ezen kell még egy kicsit módosítani az alábbiak szerint
12. kell az ES explorer, ahol be kell állítani, hogy működjön mint root explorer és mutassa a rejtett fájlokat
13. irány a data/data/com.mediatek.lbs.em/shared_prefs mappa és itt nyisd meg az agps_profile.xml fájlt
14. jobb felső sarokban nyomj a kis ceruzára és a Szerkesztés-re
15. irány a doksi alja, itt találsz két koordináta értéket, nTargetAreaGeolat “value = 35.666668 ezt kell átírni a sajátodra (amit korábban is beírtál), nTargetAreaGeolng “value = 139.75 illetve ezt is (ha ezt megnézed, a google maps-en valahova Tokyo mellé mutatnak, na most ugye mi nem ott vagyunk, általában)
16. ha megvagy, mentés
17. újraindít, és teszt, nekem műkszik, de majd meglátjuk hosszabb távon mit csinál. -
-
noresz01
csendes tag
válasz
laci laci
üzenetére
laci laci,
Korábban írtam az alábbi problémáról.
Pár napja az alábbi probléma ütötte fel a fejét:
- a kijelző magától bekapcsol, ezt mondjuk eddig is csinálta, de mostanában egy fekete felület is megjelenik, amin a bal felső sarokban az óra és dátum látható
- ez a fekete felület és a normál zárképernyő vibrálva változik egymást követve párszor, majd visszaáll a zárképernyő
- ugyanez a jelenség előfordul fordítva is, amikor a kijelző magától kapcsol ki, és ekkor is jön a vibrálás és fekete felületMegvolt a teljes újratelepítés, különböző romokat is kipróbáltam, de a probléma hol előjön, hol nem.
Azt figyeltem meg, hogy amikor kültéren vagyok, és hideg van, akkor jön elő a gond. Milyen hardveres gond lehet ez? Valami érintkezési gond?
-
noresz01
csendes tag
Elérhető a Lenovo Super Camera apk 3.6.7, amiből már kiszedték az idegesítő pop-up figyelmeztetést, akit érdekel, innen le tudja tölteni, szerintem egy igen jó kis kamera app:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2665714 -
noresz01
csendes tag
válasz
laci laci
üzenetére
Szia,
Igen felraktam, ahogy a srác írja az oldalon.
1. feltettem a iNew_V3_KK_1.0.13_TWRP_SPFlash, SP Flashtool-lal, format+download (itt a srác azt írja, hogy használjuk az Ő recovery-ét, ezt én kihagytam, a KK recovery-vel mentem tovább)
2. majd recocery-ből telepítettem a V3zopo.zip-et SD kártyáról
3. amikor végzett wipe, majd reboot. Először kicsit lassan indul, de megyAz IMEI számok elvesznek, de MUT-tal vagy MTK Droid tools-al ezt vissza lehet könnyen állítani.
Most írt a srác egy javaslatot a GPS probléma megoldására, azt még nem próbáltam, ha meglesz beszámolok a fejleményekről.
-
noresz01
csendes tag
Sziasztok,
Az értesítési led színét hogyan lehet változtatni. A Light Manager apk-t találtam. Tudtok más módot esetleg?
Köszi,
Norbi -
noresz01
csendes tag
válasz
noresz01
üzenetére
Lassan úgy fest a végére érek a Gps probléma megoldásának, vagy nem, de ez legyen a jövő titka.
Nem voltam 100%-ig elégedett a korábban írt megoldással, bár az is működőképesnek tűnt, ezért a gps.conf fájlt kicseréltem az alábbira, ezzel mintha acélosabb lenne a dolog:
https://drive.google.com/file/d/0B2H_J4kbO1C_SkgybjZuQ1ppQ2s/view?usp=sharingA csere folyamata egyszerű
- gps.conf fájlt kell bemásolni a system->etc mappába, és azt itt lévőt felülírni (az eredetiről érdemes mentést készíteni, hátha!)Norbi
-
noresz01
csendes tag
válasz
laci laci
üzenetére
Nos, a Zopo ROM-mal nekem, egyelőre csak a Gps-szel volt gondom, de úgy fest, azt megoldja ez a patch:
https://mega.co.nz/#!UE1xTSZI!glwttg_-iCPnmizJnmLh4vNxj1JyoDAwhyfrsfc_XK0Recovery-ből lehet telepíteni, majd ott egyből wipe chace&data, nekem így felment, és kb. 20 másodperc alatt talált holdakat az első indításkor. Hogy mennyire lesz pontos azt még nem tudom, majd használat során kiderül, de így elsőre kb azt tudja mint a cseh Gps fix-es 1.0.8 Rom.
Egyébként ez a Zopo Rom egyelőre tényleg jónak tűnik, gyors, stabil, a programok futnak rendesen, stb.
-
noresz01
csendes tag
válasz
laci laci
üzenetére
Szia,
Nekem is tetszik így elsőre, kivéve a GPS probléma. Azt írja a srác, aki feltette, hogy Ő Görögországra fixálta a GPS-t és ez okozza a gondot.
A kérdés már csak az, hogy ezt hogyan lehet feloldani, mert most még EPO file-t sem tudok letölteni még MUT-tal sem...Ötlet valakinek?
-
noresz01
csendes tag
válasz
laci laci
üzenetére
Szia,
Köszönöm, ezeken már túl vagyok... de nem hozott sikert. Az érdekes, hogy fél évig semmi nem volt, és egyik napról a másikra jött ez a fekete háttér, persze kínai kütyüknél soha nem lehet tudni, de ezért érdekesek! :-)
Most felraktam a Zopo 1000 KK rom-ot, megnézem azzal mit csinál.
Mondjuk ez is szenvedős volt, mert a 1.0.14 Rom-ban nem az enyémhez való lcd driver van, így most az 1.0.13-ra ment fel, kíváncsi leszek mit csinál, egyelőre működik, csak az Imei-t kellett újraírni. -
noresz01
csendes tag
Sziasztok,
Segítségre lenne szükségem.
Pár napja az alábbi probléma ütötte fel a fejét:
- a kijelző magától bekapcsol, ezt mondjuk eddig is csinálta, de mostanában egy fekete felület is megjelenik, amin a bal felső sarokban az óra és dátum látható
- ez a fekete felület és a normál zárképernyő vibrálva változik egymást követve párszor, majd visszaáll a zárképernyő
- ugyanez a jelenség előfordul fordítva is, amikor a kijelző magától kapcsol ki, és ekkor is jön a vibrálás és fekete felületTelefon
- Inew V3-E V4.0
Rom:
- 4.2.2 1.0.8_GPS_Fix_MNShopValakinek ötlet? Hardveres vagy szoftver gond lehet?
Előre is köszönöm,
Norbi -
noresz01
csendes tag
válasz
Vjankovics82
üzenetére
itt elég részletesen taglalják a kérdést:
[link] -
noresz01
csendes tag
válasz
Secretknight
üzenetére
Sajnos az a Rom a 850/2100 V4.0-ra való, de ott is vannak GPS gondok, sajna. Nem néztem igazán körül, mert nekem 850/2100-as van, de úgy láttam, hogy csak az 1.0.1 működik a 900/2100-ason.
-
noresz01
csendes tag
válasz
Secretknight
üzenetére
mi van a telefonod hátlapján? 850/2100 vagy 900/2100? jobb alsó sarokban van egy verzió szám az mi?
-
noresz01
csendes tag
válasz
Secretknight
üzenetére
melyik rom-ot raktad fel?
A V3 official cxq 1.1.1 fajtáról azt írják, az csak a 850/2100-ashoz jó, a 900/2100-asnál vannak problémák.
A 900/2100-ashoz csak az 1.0.1-et ajánlják. -
noresz01
csendes tag
-
noresz01
csendes tag
Lenovo Super Camera 3.6.6 első tapasztalatok
Letöltés: [link]
Én az LenovoSC_v3.6.6.zip-et szedtem le.
Telepítés.
* CWM-ből zip fájlként simán megyNa de milyen is:
* indításkor feldob egy hibaüzenetet, hogy nem kompatibilis az eszközzel, ezt csak simán le kell okézni, aztán fut a program
* eddig nem akadt, megy a fényképező és a kamera is
* sok effekt állítható
* kép minőségben szerintem ugyanazt hozza mint az alap program, de lehet, kicsivel rosszabb
* van itt minden, panoráma kép, HDR, hegyek völgyek...
* a használata is egyszerűnek tűnik
* első és hátsó kamera is működik
* nyelv nem állítható, vagy csak én nem találtam
* kamera érzékenység max 13Mp, a Rom-ban lévő 18-at mutat
Röviden ennyi, majd még nézegetem, de az biztos. hogy többet tud mint a gyári.XDA link: [link]
-
-
noresz01
csendes tag
válasz
hazidokika
üzenetére
javaslom a Next Launcher-t, azzal ezek a dolgok megoldódnak. :-) De más Launcher is jó lehet, pl. Go, nekem a Next jött be.
-
noresz01
csendes tag
válasz
junkpod
üzenetére
magyar szótár AOSP billentyűzetre:
Ami kell hozzá:
* root-olt telefon, szerintem kell, de nem biztos, mert az enyém root-olva van, azon megy
* AOSP billentyűzet
* Root explorer vagy hasonló
* egy User Dictionary Manager 4.0 nevű program Play-en elérhető
* magyar wordlist.txt file, innen letölthető, ahol az angol részletes leírás is megtalálható képekkel: [link]Hogyan:
* UDM program telepítés
* magyar wordlist.txt file másolása SD kártyára
* UDM indítás -> Import -> external - file location from / sdcard kiválaszt -> next, majd csinálja a másolástHa jól emlékszem ennyi.
-
noresz01
csendes tag
Sziasztok,
Próbálta már valaki a Lenovo Super Camera v3.6.6 programot? Vélemény, tapasztalat?
Köszönöm!
-
noresz01
csendes tag
Sziasztok,
Tegnaptól én is INew V3 tulajdonos vagyok, ami nem ment zökkenőmentesen. Januárban vettem a fastcardtech-től, majd amikor megérkezett, nem tudtam bekapcsolni, visszaküldtem garanciában, majd hosszas várakozás után tegnap megjött. Kicsomagol, bekapcsol, és végre működőnek tűnt, de ez csak álca volt, tölteni nem töltött, csak úgy nézett ki, de töltőre dugva is folyamatosan csökkent az akku töltöttsége. Szétrobbanás, majd utánanéztem más fórumokon, és az alábbiak következtek.
1. Eredeti rom mentése MtkDroid-dal, nekem egy 1.0.6 volt fent, ezzel érkezett, ehhez előbb root-olás Framaroot-tal és MtkDroid-dal is.
2. új firmware vadászat, a chinaphonarena-n találtam ezt v3_inew_v1.0.8_GPS-Fix_MNShop.cz, ez egy 1.0.8 módosított verzió, amit javítottak az official version cxq_v3_inew_v1.0.8-hoz képest
* Flash Version (Attached SP Flash Tool)
* Multilanguage version, magyar nyelvel
* Preferences – Czech language, ez annyit tesz, hogy cseh nyelven indul, de könnyen átállítható, legalábbis könnyebben mint az eredeti kínai
* Javított GPS Fix
* ROOT
* Gapps beépítve
* CWM
* Tested only version 850/2100 iNew V3, nekem egy korai szériás V4.0-ás fehér telefonom van, azon működikDownload: [link]
3. És ez alapján telepítettem [link]
Elég érthető, de a lényeg, hogy előbb a driver-eket kell felrakni, aztán meg SP Flash Tool-lal mehet a firmware. Biztos ami biztos én először nyomtam egy factory reset-et és wipe-ot.
Tapasztalat, egy nap használat után.
* stabil, gyors működés
* nekem megoldódott a töltési probléma, akku egy napot bír, Battery Calibration-nal kalibráltam is
* GPS pontos, gyors, az eddigi legjobb, amit Mtk-s telefonon tapasztaltam, de a biztonság kedvéért Mobileuncle Tools-szal megmozgattam, és EPO fájl letöltés, illetve használok egy kiegészítő programot, neve GPS Státus
* root működik
* Wifi megfelelő
* én még tettem rá egy Next launcher-t, mert az eredeti nem tetszett, az is működik
* USB-vel a PC-hez csatlakoztatva akkor látható a telefon memória, ha media eszközként való használatot választja ki az ember, de így remekül megy, így az SD kártyát is mutatja
* AOSP billentyűzetben alapból nincs magyar szótár, de ezt könnyen be lehet tölteni.Röviden ennyi, remélem tudtam segíteni.

Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- World of Tanks - MMO
- Milyen autót vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Lexus, Toyota topik
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Okos Otthon / Smart Home
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Motorola Razr 50 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Vivo V50 5G 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Xiaomi Poco x7 Pro 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 11 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Zalman T4 Plus DeepCool 400W
- Samsung Galaxy S23 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 179 - 180 - 189 - 190 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest