Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • woteska

    csendes tag

    Na, leírom, hogy mi volt a problémám és azt hogyan oldottam meg. Én csak a FlashToolt ismertem ki a szevedés alatt, a CWM-hez annyira nem értek, habár onnan telepítve ronthattam el valamit.

    A tanulópénzem végül nem a telefon lett, hanem a sok stressz, meg a 3 napos szenvedés.. most vettem.. és el is csesztem.. - gondoltam. Sok embertől hallottam, hogy az MTK-s telefonokat nem tudod kinyírni, ezért is jó. Amit lehetett, én elcsesztem rajta, téglát csináltam belőle. Nem tudtam a végén már bekapcsolni sem. Windows 8 rendszerről pedig elég fos a frissítés, a driverek szanaszét vannak, mondhatni. Konyhai megoldások vannak, hogy úgy mondjam.

    A tapasztalataim(ha hülyeséget beszélnék, a többiek majd kijavítanak):
    - CWM-el IMEI mentést kell csinálni, valamint ugyan innen a telefonon jelenleg lévő és működő romról is!!! Enélkül bele sem szabad kezdeni. A mentés legyen az SD kártyán és a gépen is, utóbbin két példányban!
    - Az utánaolvasáson valóban én is alakíthattam még volna, azt hittem tudom, amit kell, mint kiderül, engem is félretájékoztattak. Elfelejtettek szólni a mentésről, meg úgy ámblokk a szarba bennehagytak, de ez egy másik történet.
    - Csak gyári, vagy nagyon megbízható forrásból származó ROM-ot tegyünk fel!
    Mondjuk a needrom.com-ról, vagy www.chinaphonearena.com-ról ellenőrizettek a dolgok. Szerintem ezek megbízhatóak, így vettem észre. De csak cikket létrehozók által, a fórumon oldalt látni, hogy milyen rangfokozata van.
    Needrom: http://www.needrom.com/mobile/inew-v3-e/

    SP Flash Tool-al oldottam meg a téglaságot végül, csak azzal tudtam..:)
    Az updatelésnél sok sok hibaüzenetem volt, ezek közül a leggyakoribbak:
    - BROM ERROR: S_FT_ENABLE_DRAM_FAIL (4032)
    - PMT changed for the rom, it must be downloaded

    Úgy vettem észre, hogy mindkettő hibaüzenetet valamelyik driver hiánya okozza, vagy pedig az, hogy le kell formázni a telefont, mielőtt updatelnéd.

    Win8 iNew V3 Flash Tool driverei:
    http://www.chinaphonearena.com/forum/Thread-Tool-iNew-V3-Pc-Drivers-SP-flashtools
    (Regisztrálni kell, hogy láthasd a letöltőlinket.) Ezen a linken a bejegyzésben van egy másik link is, a cikk alján, ott egy Preloadert tölthetünk le. Ha a telefon nem csatlakozik megfelően(csak akkor)erre szükségünk van. A windows eszközkezelőjét ha megnyitjuk, látjuk, hogy megfelően csatlakozik-e. Ha nem ismeri fel, akkor az ikon az eszközkezelőben sárga lesz, és valószínűleg "ugrálni" fog fel-le, és a lista is újrafrissül.

    A Flash Toolról, amit tudni kell, hogy a lehető legfrisebb verziót használjuk. A programot elindítva a fölső fülekben megtaláljuk a Flash Tool frissítését(Help menüpont alatt Software update.)
    Fontos, hogy a Flash Toolt rendszergazdaként indítsuk el.(Az .exe fájlra jobb klikk és futtatás rendszergazdaként.)
    Fontos, hogy a DA DL All with Checksum be legyen pipálva az Option menüponton, Install/Update címkén belül található.

    A romfrissítés menete a következő:
    A már említett Flash Tool-os beállítások után, és a már mentett(backup) rom és imei után..
    1. A telefon kikapcsolása, aksi, sim és sd kivétele.
    2. Flash Toolban a romot megnyitjuk(scatterfájl).
    3.a Ha full updatelünk, akkor legelőször formázni kell. A Flash Toolban Download fülről át a Format fülre. Hagyjuk AutoFormatFlash-en.
    3.b az usb kábelt csatlakoztatjuk a géphez, telefon nélkül
    3.c a format fülnél a startra rányomunk(ilyenkor várja már a csatlakoztatást)
    3.d a telefont semmit sem nyomkorászva rajta, se vol+ se semmit egyszerűen felcsatlakoztatjuk, és várunk szépen. 10-20 mp is kellhet, amíg jelet ad magáról! ha 1 perc után is semmi, akkor állítsuk le a formatot, húzzuk le a telefont, és újra az egészet azzal, hogy 10 mp után betesszük az aksit, miközben már fel van dugva!
    4. ha a formázás megvolt, akkor lehúzzuk, biztonságosan!
    5. áttérünk a download fülre, a scatterfile-ra.
    6. látjuk bepipálva azokat a komponenseket, amiket telepíteni fog. nekünk innen minden kell fullromupdatenél, kivéve a USRDATA és a CACHE cuccokat. innen levesszük a pipát. ezek olyan részek, amik pl. nekem megmásították az imei számomat. ezeket nem kell telepítenünk, mert a telefon majd magától létrehozza ezeket, és ha a listában benne is van, az azért van, mert különleges esetekben van csak rájuk szükség. egyébként pedig olyan fájl ez a kettő, amit a rendszer, ahogy updateltünk, magától hoz létre, nem kell belepiszkálnunk. ezek a romot legyártó készülékéről valók sokszor, ami nekünk nem jó, nem kell.
    7. ha levettük a pipát, akkor rányomunk a download gombra(itt a download gomb annyit jelent, hogy "feltöltjük" a cuccokat a telefonra, és ha rányomtunk, várja a jelet, a csatlakozást) ilyenkor még csak a kábel van rádugva a gépre, és a telefonba se aksi se semmi nincs)
    8. a telefont mindenféle nyomkodás nélkül csatlakoztatjuk. ugyan az a történet, mint formatnál, csak ez hosszabb ideig fog eltartani, mármint a frissítési folyamat
    9. ha kiírja, hogy complete, akkor ok. az update után a telefon magától fog újraindulni. nem kell lehúzni egyből még! valószínűleg a windows jelenzni fog, eszköz lecsatlakozás hangot, ilyenkor már lehúzhatjuk, a telefon magától újraindul.

    Megjegyzés:
    ha driveres problémánk van, és nem indul el a flashelés, abban az esetben flashtool nélkül úgy csatlakoztatjuk fel a telefont a vol+-ot(aksi és minden nélkül) nyomva a gépre, hogy közben monitorozzuk a történéseket a windows eszközkezelőjében. amikor felugrik a csatlakozott eszköz, és nem jó a driver, akkor egyrészt sárga lesz az eszközkezelőben az ikonja, és "mtxx.." szerű szöveg lesz ott. ilyenkor kattintsunk rá, és próbáljuk a már korábban említett preloaderes cuccot manuálisan (illesztőprogram frissítése) megadni neki.

    A hibák szinte kivétel nélkül vagy azért van, mert nem formáztál, vagy azért, mert nem jó a driver.

    Tessék kijavítani, ha nagyon nagy hülyeséget mondtam, kedves ős- és újtag fórumtársaim. :))

Új hozzászólás Aktív témák