- Letarolná a kínai AI igényeket a Huawei CloudMatrix 384
- Az USA elzárta Kínától az NVIDIA legnépszerűbb AI gyorsítóját
- Két billentyűzettel indít a beviteli eszközök piacán a be quiet!
- Laptop takarítás otthon? Így csináld biztonságosan!
- Ne várd meg, míg kikapcsol! Laptop hőproblémák röviden - Tech Percek #2
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mini-ITX
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- OLED TV topic
- 3D nyomtatás
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Bejelentette a következő EPYC generáció gyártástechnológiáját az AMD
- Milyen széket vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dragon3000 #276 üzenetére
Én sem csodálkozom, de ettől még szomorú. Nem a kritikával van baj, hanem a stílussal, és az armageddon-jellegű támadásokkal a legkisebb (vélt vagy valós) probléma miatt is.
-
válasz
Dragon3000 #274 üzenetére
Igen, mert a 4k eredmény sokat mond az 1440p 144-170Hz-es monitor mellé választáshoz.
Persze, hogy sokat mond - ha látod, hogy pl. a 3080 12G-nél 40%-kal gyorsabb a 4080 4K-ban, WQHD-ben meg sokkal kevesebbel, akkor tudod, hogy valami bottleneck van. És persze, abban hibás a teszt, hogy ezt sehol nem teszi szóvá (írtam lejjebb is, hogy hiányzik az analízis az eredmények mellől), de ehhez képest úgy lett megtámadva, mintha itt emberiség elleni bűncselekményt követtek volna el a szerzők. Konstruktív kritikáról hallottatok már?
-
válasz
Dragon3000 #272 üzenetére
Rosszul látod
A 12900k-val is van limit, nyilván kevesebb játékban és kisebb, mint az 5800X-szel. Ugyanakkor pl. a Metro esetében az 5800X-szel sincs. Szóval akkor a teszt azokat a WQHD usereket téveszti meg, akikre az alábbi 3 pont mind teljesül:
1. Lusták ahhoz, hogy a WQHD eredményhez hozzánézzék a 4K-t
2. Lusták ahhoz, hogy több játékot is megnézzenek
3. Lusták ahhoz, hogy megnézzék a tesztben használt processzortRészletezzem tovább? Bolhából csináltok elefántot.
-
válasz
Dragon3000 #270 üzenetére
OK, tehát összegezve:
- a 4K eredményekkel nincs gond, ezekből látszik, hogy a kártya mire képes
- a WQHD eredményeket limitálta a CPU
- az összes többi tesztoldal WQHD eredményeit is limitálta a CPU - van, amit kisebb, van, amit hasonló mértékbenKövetkeztetés: a pH! teszt félrevezető, mert limitálta a CPU a 4080-at.
Biztos csak én nem "jöttem rá" valamire, de szerintem ez orbitális baromság...
-
-
Kicsit olyan vallási vita jellege lett ennek a topic-nak (mint lassan mindennek ebben az országban
).
Rászántam 10 percet, és megnéztenm, mennyire "félrevezetőek" az eredmények. 4K-ban két játék kivételével úgy viszonyul a kártya a 3080-hoz meg a 2080Ti-hez, mint bárhol máshol. Lehet, hogy pár % bennemarad a 4080-ban, de ettől nem lesz a teszt félrevezető, legfeljebb nem hozza ki a maximális e-pénisz potenciált.A fentebb említett 2 játékból az egyik kicsit problémás, a másik nagyon. A Shadow of the Tomb Raidernél már 4K-ban is láthatóan visszafogja a CPU a kártyát, itt olyan 10-15% FPS veszik el, ez már legalábbis említésre méltó. A Strange Brigade 4K-s teszt meg egyszerűen rossz, ott QHD-ben látjuk a kb. valós képet.
Én sokkal inkább problémásnak érzem a tesztben, hogy az egyes játékokban mért eredményekhez nem fűz elemzést a szerző - ezzel viszont a pH! messze nincs egyedül. Ha pár sor született volna mindegyik méréssor mellé, akkor ott ki lehetett volna térni a SotTR limitjére (esetleg keresztmérést csinálni), és rögtön kiugrott volna, hogy a SB méréssel gond van.
#118 bitblueduck: a rajzolási parancsokat a CPU-nak kell összepakolni.
-
Óvatosan a 3xQHD-vel, mert az a CPU-ra is jóval nagyobb terhet rak - sokkal több geometriát kell számolni a 48:9-es felbontáshoz, mint a 16:9-eshez. Ráadásul túl sok háttérmérés sincs arról, hogy ezt az egyes motorok hogyan kezelik (pl. a középső monitor ugyanazt a képet kapja, mintha a 16:9 lenne, és a két szélső extra, vagy valami más történik).
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az NVIDIA új generációs GPU-ját az ASUS tuningolt ROG Strix kártyájával próbáltuk ki.
- Gainward GeForce GTX 1660 Ti Pegasus OC 6GB GDDR6 + egyéb alkatrészek
- 27% ÚJ! ASUS RTX 5070 Ti PRIME OC 16GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
- Laggol, hangos, zörög, csíkoz vagy nem ad képet, kifagy? Videókártya karbantartás! Hibás is!
- ASRock RX 6950 XT 16GB GDDR6 Phantom Gaming OC - Gari 2026.05.02. -ig - Eladó!
- MSI GTX 1080 ARMOR
- Honor 70 256/8GB / Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest