- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Logitech Z906
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
válasz ForRedGlory #44 üzenetére
Megnézem és kezet fognék vele aki 4080 at venne. Full HD-ra 🤣
► Ryzen 7 9800X3D (ARCTIC Liquid Freezer II 420 (V.7) + Artic MX-6) ► EVGA RTX 3080Ti Ultra 12GB GDDR6X ► Samsung 990 1TB Pro Raid 0 ► 2x16GB Corsair Dominator DDR-5 32GB/7200 CL34 ►ASRock X670 Steel Legend / ► 60TB HDD / ► Be quiet Straight Power 1500W Platinum ► Creative Sound AE-9 ► EVGA DG-87
-
djbb534
tag
Én úgy dönöttem beruházok egy ilyen kártyára! Tudom ár érték arányban jobban jártam volna, ha a 4090-et választom, de ennyit engedett a pénztárca. Úgy voltam vele nyelek egyet aztán remélem kitart az a 16gb memoria a köv gen.ig! 1440p-ben játszom vele es 5800x helyett 12900KS van mellé. Remélem nem lesz bottleneck
the way it's meant to be played
-
hardzsi2
aktív tag
Még csak vízhűtés sem kell rá, hogy kis helyen elférjen mindenestül... Csak sajnos így még inkább zsebbenyúlós (kezdve azzal, hogy csak a Founders Edition-el működik ez a trükk):
ITX Perfection – Tiniest 4080 PC - Optimum Techflood-resistant mirror driller (cuccok: Skylake NUC és Xbox One X)
-
janos666
nagyúr
Full-cover vízhűtő blokkal nem fogja keresztbe repeszteni az alaplapot, vagy akár csak blokkolni a mellette lévő 1x slot-ot.
Persze ettől még nyilván nevetséges, nyilvánvalóan a végletekig feszegetett dolog minden téren (léghűtős méret és súly, fogyasztás, ajánlott fogyasztói ár, stb).
Ha majd jön megint (vagyis inkább kicsúcsosodik, ami elkezdődött) egy globális gazdasági válság, akkor majd megint előkerülnek a mérsékeltebb fogyasztású, megfizethetőbb kártyák (amik ráadásul még úgy is gyorsabbak lesznek egy picit, mint a korábbi áramfaló monstrumok). Csak akkor megint nem sokan tudják majd megfizetni még azokat sem
Esetleg visszajön majd az NVLink-SLI is consumer-be, hogy legyen ultra-high-end is (bár ha jön majd consumer-be a CCIX, akkor lehet, hogy nem is kell majd annyira ez se, csak a PCI-E 5.0, de CXIX támogatással...).TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
slmSIG
tag
Még a legolcsóbb is fél misi és ráadásul 2-3kg.
-kösz, de semennyire sem érdekel, hogy mire képes!
Nevetséges. -
janos666
nagyúr
"[...] az FP32-t támogatja, de az FP16-ot már nem [...]"
Mire használnák ezt egyébként egy mai játékban? 20 évvel ezelőtt már le volt gagyizva az FP16, mikor a Geforce FX problémázott az FP32-vel.
Bár igaz, hogy akkor még sehol sem volt olyasmi, mint pl. a compute, geometry, stb. shader.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
nagyúr
válasz Dragon3000 #276 üzenetére
Én sem csodálkozom, de ettől még szomorú. Nem a kritikával van baj, hanem a stílussal, és az armageddon-jellegű támadásokkal a legkisebb (vélt vagy valós) probléma miatt is.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Dragon3000
veterán
Nem csodálkozom, hogy be lettek támadva ez miatt, a korábbi rendszerben egy 2700x volt, amivel kb minden cpu limites volt, miért kell cpu limites teszt gépet összerakni éveken keresztül? Mint írtam jönnek majd az új amd kártyák is valamikor tesztre, akkor ott is ugyanez a gond meglesz, vagy a még erősebb 4090 is ha egyszer eljut a ph-ra.
-
nagyúr
válasz Dragon3000 #274 üzenetére
Igen, mert a 4k eredmény sokat mond az 1440p 144-170Hz-es monitor mellé választáshoz.
Persze, hogy sokat mond - ha látod, hogy pl. a 3080 12G-nél 40%-kal gyorsabb a 4080 4K-ban, WQHD-ben meg sokkal kevesebbel, akkor tudod, hogy valami bottleneck van. És persze, abban hibás a teszt, hogy ezt sehol nem teszi szóvá (írtam lejjebb is, hogy hiányzik az analízis az eredmények mellől), de ehhez képest úgy lett megtámadva, mintha itt emberiség elleni bűncselekményt követtek volna el a szerzők. Konstruktív kritikáról hallottatok már?
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Dragon3000
veterán
Igen, mert a 4k eredmény sokat mond az 1440p 144-170Hz-es monitor mellé választáshoz. Akkor lehetne azt is mondani, hogy a tesztelő lusta beszerezni olyan cpu-t, amivel nem fals eredményeket ér el és még csak bele sem írja a cikkbe, pedig már egy 5800x3d is nagy előrelépés lenne, 5800x eladás, minimális pénzmag hozzárakás és rég le lehetett volna cserélni 5800x3d-re, mert már jó ideje eléggé lement az ára. Ha erre nincs lehetősége az oldalnak, akkor legalább bele lehetne írni, hogy 4k alatt sok esetben cpu limites a rendszer. Sokan 4k alatti felbontáson játszanak, nekik a 4k eredmény semmit sem ér. Miért kell ennyire védeni egy tesztet, ami ennyire fals eredményeket hoz?
-
nagyúr
válasz Dragon3000 #272 üzenetére
Rosszul látod A 12900k-val is van limit, nyilván kevesebb játékban és kisebb, mint az 5800X-szel. Ugyanakkor pl. a Metro esetében az 5800X-szel sincs. Szóval akkor a teszt azokat a WQHD usereket téveszti meg, akikre az alábbi 3 pont mind teljesül:
1. Lusták ahhoz, hogy a WQHD eredményhez hozzánézzék a 4K-t
2. Lusták ahhoz, hogy több játékot is megnézzenek
3. Lusták ahhoz, hogy megnézzék a tesztben használt processzortRészletezzem tovább? Bolhából csináltok elefántot.
-
Dragon3000
veterán
Első 3 google találat, tesztekben használt cpu 5800x/5800x3d/12900k. Valahogy nem azt látom, amit te állítasz, ebből 2 esetében nem lesz CPU limit, míg a harmadik esetben igen. Aki pl 1440p magas FPS számra keres vga-t, ott az 5800x tesztek mind félrevezetőek lesznek. Itt is legalább egy 5800x3d-re le kellett volna cserélni a cpu-t, ha már ilyen vga-kat akarnak tesztelni kisebb felbontáson.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Dragon3000 #270 üzenetére
OK, tehát összegezve:
- a 4K eredményekkel nincs gond, ezekből látszik, hogy a kártya mire képes
- a WQHD eredményeket limitálta a CPU
- az összes többi tesztoldal WQHD eredményeit is limitálta a CPU - van, amit kisebb, van, amit hasonló mértékbenKövetkeztetés: a pH! teszt félrevezető, mert limitálta a CPU a 4080-at.
Biztos csak én nem "jöttem rá" valamire, de szerintem ez orbitális baromság...
-
Dragon3000
veterán
Ha végig olvastad, akkor rájöhetnél, hogy nem a 4k eredményekkel volt gond, hanem a többivel, amire kerültek is be saját tesztek jobb cpu-val az itt használt beállításokkal, ahol sokkal jobb eredményeket ért el egy rosszabb 4080. Ha tovább megy majd a teszt, akkor ugyanez a gond meglesz az új amd kártyákkal is, ha marad az 5800x.
-
blue01song
aktív tag
válasz Busterftw #66 üzenetére
Ha visszanézitek a teszteket sok sok(és tényleg sok) évre visszamenőleg, mindig valahogy úgy jön ki a dolog,hogy az nvidia kártyák tesztjét fals eredményekkel hozzák ki,ilyen-olyan kifogásokkal. A tényleg hiteles teszt oldalakon ha megnézitek,teljesen eltérnek az eredmények. Persze,aki beláll ebbe,az a saját accountjával szórakozik.Engem tiltottak is annak idején,mikor szólni mertem
[ Szerkesztve ]
-
adr0001
aktív tag
Köszi a tesztet!
Amíg a bőrkabátos suttyó nem hozza le a DLSS3-at az alsóházba (jelenleg ez egyenlő az előző generációs RTX kártyákkal) addig felőlem rárohadhat a készlet mind most, mind pedig a jövőben. Ha mindig is érdekelt hogy hogyan kell telibe sz.rni a vásárlóidat, akkor tessék: így.
Sírva viszem magammal a tíkot
-
JanR
addikt
-
pRoject22
őstag
-
X Factor
addikt
Abban egyetértek veled h. aranytalanul drága. En csak irtam egy realis scenariot ahogy en es szerintem masok is valtanak. Itt azert altalaban a usereknek eleve az elozo gen csucskartyai vannak.
Azokat eladva tortenik a valtas. Ugy azert lelehet vinni 150k kornyekere a valtas koltsegeit, ami mar 1 fokkal emeszthetobb kategoria.Make things work
-
JanR
addikt
válasz X Factor #260 üzenetére
De épp erről írok. Ez a kártya még 400 ezerért is sok lenne, hiaba "nettó" 500, ha van kapcsolat. Túl van árazva egyszerűen és annyival nem jobb. 230 körül vettem annó a 3080 FE-met, mikor még lehetett venni az nvidiatól és már a 30-as szériára is azt mondták, hogy drága.
Most biztosan nem vennék 4080-at, lesz annak még jóval kedvezőbb az ára. A bányászok se veszik meg most akármennyiért. Addig pedig tökéletes a 3080.
Egyébként az olyanok, mint én vagyok/vagyunk a célközönség. Keressük az erős megoldást, de nem kell az abszoltút teteje. 600 ezer nekem pofátlanul magas ár és nem ér meg annyit és nem csak én gondolkodom így. Nem is fogynak túlzottan a vga-k.
-
X Factor
addikt
3080ti, 3090-eket ellehet adni 300-400 kozott, ha van céged vagy ismerosnek, akkor meg 500 aljaert tied a 4080. Vagy kornyezo orzsagokban van/volt par peldany 1300 Euro-ert.
Van ahova tenyleg tul sok a 4090, de a fentebbiek mar picit kevesek.
Szvsz ebbe a szuk rangebe veszik itthon.Make things work
-
JanR
addikt
Ezt a kártyát egyszerűen nem tudom hova tenni.
A 4090 ára is k**** sok, de azt megveszik a streamerek, akiknek nem kell spórolni rá, fanatikusok. De ezt? 600 ezer az alja, ha külföldről vásároljuk is (inflacio ide, vagy oda). A bányászláz előtt a 3070 ~ 180e. volt, a 3080 ~ 250 ezer. Szóval ez a kártya nekem egy vakfolt. Hova? Minek? Aki tudatosan vásárol, az jelenleg feleennyiből vesz egy 3090-et bányából, vagy egy 3080 / ti verziót és inkább "benyeli", hogy kicsit többet fogyaszt.Ennek a 4080-nak úgy el van ba**va az árazása, ahogy illik. Nem is fogy annyira, mint a 4090.. de ugye az abszolut top, annak mindig meg lesz a piaca.
[ Szerkesztve ]
-
Komplikato
veterán
Viszont ha azt nézzük, hogy a bányaomlás után kínaiak 100-as tételben árulták az MSI RTX 3080 20GB! kártyát, amit anno bejelentettek, majd "törölték", máris látszik, hogy megtévesztő kamu pótcselekvés. Az LHR után még gamer kártyák helyett átmenetek Quadrora a bányászok. Tele van használt A2000 meg A4000 kártyákkal az Bay.
Az Omniverse meg klassz dolog, de ha kivesszük a képből, a "kreatívoknak" akkor is csak RTX kártya marad, mert kb. mindenhez is CUDA, illetve az helyett most már Tensor magos gyorsítás van.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
copass
veterán
"Aztán jött a bányászatt és rájött az Nvidia többért is el kellnek ezek a videókártyák."
Ennek azért ellentmond az LHR kártyák megjelenése és persze bukása.
de ez nem az a fajta viselkedés, hogy vigyétekbármiáron. mert akkor simán leszarta volna.
ződdel egyszerűbben és jobban tudtál kaparni, az amd belépő kategória volt kezdőknek.
nvidia omniverse is elég szuper dolog lett, többfelhasználós, modellezős, szimulációs cucc."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Drizzt
nagyúr
válasz Komplikato #253 üzenetére
"Amit írsz a keresletről és gyártásról azt elfogadom, de ugye az összes tesztoldalon és videóban elhangzik, hogy az RTX4080 a LEGROSSZABB ár/teljesítmény arányú game videokártya valaha."
Nem ezt szoktak mondani. Ami itt a kulonlegesseg, hogy a csucskartyatol rosszabb az/teljesitemeny. Peldaul a 3090ti meg most is dragabb, igy annak most is rosszabb az ar/teljesitemeny aranya. En veszek most 4080-at, de tisztaban vagyok vele, hogy 4090 jobb vetel lenne. Ha lehetne kapni. Es msrp aron lehetne kapni. A valosag meg az, hogy 630-ert ma vehetsz 4080-at, 4090-et meg majdnem millioert. Tehat tok jol hangzik, hogy 1600/1200 dollaron milyen jo vetel lenne a 4090 a 4080-hoz kepest. Viszont a valos arak mellett nem. Biztos fog ez javulni, de kerdes mikor. Lehet mar jovo honapban, lehet jovore sem.
I am having fun staying poor.
-
carl18
addikt
Majd jön a 4080 Super/Ti kiadás aztán mindenki elfelejti milyen rossz volt a Nvidia. De úgy érzem a Mainstream pc gaming/átlag ember szintjén egyre jobban kipusztuloban.
Hol volt már mikor jó teljesítményű kártyát kapott az ember 200 dollárért/ HD 4850 például.
Úgy láttom az utolsó széria ami normális áron ment az a Pascal (2016)-os generáció volt. Aztán jött a bányászatt és rájött az Nvidia többért is el kellnek ezek a videókártyák.Pascal genbe 110 Dollár volt a GTX 1050, a 1050TI meg 140 dollár.
Így az átlag kis emberhez is eljutott a generáció váltás stb.
De manapság már a belépő liga is 250 dollár, ennyi egy RTX 3050.
És a legnagyobb poén hogy alig gyorsabb mint egy 1660 Super....Persze ott a DLSS Meg a Ray Tracing.... De úgy vicces hogy 4 évvel később semmi előrelépés nem történt az adott árkategóriába.
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
félisten
Szerintem simán ezt viszik majd le ha kifogyott az Ampere készlet, ez helyet jön a 4080 Ti.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Komplikato
veterán
"ők nem közlik le mennyi egy kártya gyártása."
Egyik tech cég sem közli le, miért is tennék, még lehet tudni pár dolláros pontossággal mennyibe kerül teszem azt aktuális Apple telefon vagy tablet gyártása.
Amit írsz a keresletről és gyártásról azt elfogadom, de ugye az összes tesztoldalon és videóban elhangzik, hogy az RTX4080 a LEGROSSZABB ár/teljesítmény arányú game videokártya valaha.
Simán el tudom képzelni, hogy idővel behoznak valamit a helyére, ami nem gyengébb, de kisebb a gyártási költsége. Volt már ilyen mindkét gyártónál."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
carl18
addikt
válasz Komplikato #251 üzenetére
Hát attól függ, ameddig veszik a 4080-at 1200-1500 dollárért/euroért addig nem is kell csodálkozni nem lesz változás.
Meg az Nvidia mondta is hogy csak annyit fog gyártani amennyire lesz is kereslet.
Az meg szimplán hülyeség hogy nem lehet olcsón gyártani, ők nem közlik le mennyi egy kártya gyártása.
De az Nvidia részvények az utobbi 2 évben elég szépen emelkedtek, ebből ki indulva van azokon a kártyákon bőven haszon.Csak hát a piacot a vásárlás írányitja, nem fogja olcsobban adni max ha valóban a kutya se vesz videókártyát. Bár azt tudom emelkedett a gyártási költség, de akkor se olyan mértékbe hogy egy X80 kártyáért 1200 dollárt kérjenek. És erre még rámegy a adó is, stb.
-
Komplikato
veterán
Jó, de ha a hírek igazak a gyártási költségekről, akkor átlag Gamer Józsi hiába álmodozik róla, nem lesz soha pl. 800 USD egy RTX 4080. Vagy RTX 3090 árában a 4090-es. A másik oldalon meg rengeteget engedhetnek.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
félisten
nem értem a rám vonatkozó megjegyzéseket ,az ármester isten és hisztivel kapcsolatban, de lehet ez engem minősít. Köszi a cikket, igen olvastam már erről.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
persil
nagyúr
válasz Busterftw #170 üzenetére
"Mégegyszer, ez nem nézőpont kérdése, meg hogy ki mit érdekel.
Itt azt kell objektíven bemutatni, hogy mit tud, a lehető legkevesebb limitációkkal."Pontosan. De az, hogy ezt barkinek is kulon el kell magyarazni, valami hihetetlen.
"Mer' engem ez pont igy erdekel". Ertjuk. Csak baromsag. 🤷Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
copass
veterán
még mielőtt a hátadra varratatnád az "ármester isten"-t:
"Piaci részesedés tekintetében a harmadik negyedév abszolút nyertese az NVIDIA lett, az értékesített dedikált grafikus vezérlők 88 százaléka volt GeForce, ami a megszokotthoz képest is jó néhány százalékkal nagyobb fölényt jelent. Az AMD Radeon modellek csak 8% piaci részesedést tudtak szerezni, a maradék 4%-ot pedig az Intel vitte el, noha az utóbbinak alig van néhány modellje a piacon, ráadásul a kiforratlan driverek miatt csak kalandoroknak javasolható a megvásárlásuk.
Kontextusként az idei második negyedévben még 80% NVIDIA, 15% AMD, 5% Intel volt a három gyártó piaci részesedésének megoszlása."
forrás (nem kell hisztériázni hogy origo-s cikk, JPR cikk az eredeti...)[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
félisten
Külföldön sem mozdultak annyira rá ahogy olvasom twittert és a többit. Természetesen veszegetik azért, a hanyatló nyugat, de azért ott sem kell küzdened, hogy megvedd.
AZ ampere-t is le kellene árazni. Nyugodtan lehetne egy 3060 -220 dollár egy 3070- 350 dollár és egy 3080- 499 dollár és kényelmesen elférne a 4070Ti 699 dollárért és a 4080 799-899$ körül.
De akkor felbukkan a másik gond hogy lefoglalták a gyártást és ki kell jönni a kisebb SKU kal is vagy azokat raktározni kell.[ Szerkesztve ]
-
carl18
addikt
Jelenleg azért nem véletlen ilyan vastag a 4080 árazása, mert van rengeteg ampere készlet. RTX 3000-ből tele vannak így azt akarják azokat vegyék meg az emberek.
Bár tény és való most a piaci viszonyok ellenére is elég extrém szinten drága a RTX 4080/4090.
Más felől ha a jelenlegi netto MSRP árazásra is rábolinkt a piac, akkor garantált a következő generáció se fog 1200 dollár alatt nyitni.Bár a magyarországi a bérek miatt igen árérzékeny piac, így kétlem idehaza olyan sokan rámozdulnak ezekre az Xtreme árakra.
-
Busterftw
nagyúr
válasz Robi BALBOA #241 üzenetére
Meg sok minden masrol, mas tesztben is, ez meg az nem volt tesztelheto mert instabil..
PH Anomalia[ Szerkesztve ]
-
Komplikato
veterán
-
Kansas
addikt
válasz Komplikato #240 üzenetére
Azért számold bele azt is, hogy egy "8K gaming" teszt esetében jellemzően nem kell procilimittel számolni még egy 4090 esetében sem...
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz Komplikato #240 üzenetére
13gen intelről ezt Abu is mondta, csak egyből jött a pampogás.
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
Komplikato
veterán
válasz -Skylake- #209 üzenetére
OFF: Amin én lepődtem meg, az az volt, hogy Linusék csináltak egy "8K gaming" tesztet és ott ők azt mondták azért nem Am5 platformot VAGY 13-ik generációs Intelt használtak, mert jelenleg mindkettő INSTABIL. Ami elég érdekes volt, mert így konkrétan erről nem volt szó más (CPU) tesztek alatt. Pedig új platformoknál alapvetően fél év mire van normális Bios meg ram támogatás.
-
Busterftw
nagyúr
Nem kell sorba venni, ott van mi történik:"5800X in test setup...again huge bottleneck and flattened results especially in 1080p/1440p."
"W1zzard has already stated hes working on anew benchmark build, but rebenching everything will take time."
"W1zz already stated he's building a new test rig with a 13900k after the 7900XTX review in december."Reagáltak a bottleneckre. Itt 5+ éve el van mondva a tesztek alatt, hogy folyamatosan bottleneckelik a hardvereket.
De amúgy ez is tökéletes érv ide:
"This becomes a "If you buy a $1200 GPU and pair with a $250 CPU this is what happens" kind of scenario. It's one of those scenarios that doesn't much exist, sort of like when Toms buys an Asus Maximus and sticks DDR4-4800 in it at JEDEC speeds. This is just not useful info." -
gthomma
senior tag
Amit elvárok egy milliós vga-tól:
8k-ban min 200fps 32x élsimitás mellett
64GB GDDR7 RAM
25W fogyasztás.
Passzív hűtés. 😁😁😁😁Csak azok érinthetik meg a szívedet és bánthatnak meg, akik jelentenek neked valamit. Következésképp sérthetetlen, aki nem törődik senkivel. Akár egy halott.
-
-Skylake-
addikt
szazbolha neve mond valamit ? hasonloan undoritoan ragaszkodott a sajat tevedeseihez, csak azert kerdezem. teso vagy valami tavolabbi rokon, esetleg peldakep ? az egyetlen kulonbseg koztetek jelenleg a profilkep.
[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
paljani
aktív tag
válasz Busterftw #230 üzenetére
Akkor most vegyük szépen végig mi történt pontosan:
“Ezt írtad, miközben a TPU írta le, a hivatalos tesztelő.”.
— NEM a hivatalos tesztelő írta le, hanem egy “TheinsanegamerN” nevű forumozó a 19-es kommentben az 4080 FE teszt topicjában (HOGY a hivatalos tesztelő már leírta korábban). Pontosan ezt írtam le. A tesztelő konkrétan szarkasztikus megjegyzést tesz (“HUGE”) a bottleneckes “kritikára” a későbbi hasonló javaslatra (pl. 26-os komment) meg már válasz sem érkezik tőle…
“A feedbackre reagálás és korrekció márpedig azt jelenti, hogy volt probléma és erre reagált az oldal.”
— Hol van ott (=TPU 4080 FE teszt topic) feedbackre reagálás? Mutasd meg kérlek (spoiler: nincs ilyen). Ha pedig nincs feedbackre reagálás akkor abból hogyan tud korrekció következni (spoiler: sehogy)?“Itt meg van a te szinted, hogy mindenki szarozik és egy publikus fórumon jogos kritikának kuss van.”
— Nem látom, hogy kuss lenne sőt mintha egy durvábban ferdítve próbálnál valami(ke)t bizonyítani amik nyilván nem és/vagy nem úgy történtek meg. Szerencsére mind az itteni fórumon mind a TPU-n minden visszakereshető szórol-szóra. Meg is teszem neked, hogy a ferdíteni próbált “kép” egyenes tudjon maradni. -
félisten
Ez sajnos így van, egyetértek. Igazából az a legjobb döntés jelenleg ha bemutatunk a gyártóknak.
Amúgy használtan nagyon jó árra esett mind az Ampere mind az RDNA 2 . Igazából szép meg jó itt minden, de ha nincs vásárló erő akkor elgondolkodnak majd, hogy úgy hozzanak fejlesztéseket hogy az kifizethető legyen.
Nem belemenve az AMD vs Intelbe , de Intel az állandó platformváltással szét van cikizve, de anno már volt több cikk erről hogy erre szüksége van az Alaplapgyártóknak mert ha ritkábban vesznek az emberek deszkát akkor a meglévőket fogják sokkal drágábban adni hogy 4-5 éves ciklusra számoljanak a megtérüléssel.
EZ hogy Amd lett a népszerűbb már be is következett.
Jelenleg egy nem belépő deszka annyiért megy, mint pár éve a HEDT platform, a plafon meg duplája.
A VGa-nál is az lenne a jó ha szerényebb fejlődésért kisebb fogyasztást és olcsóbb árakat kapjunk. A mai játékok elmennek egy 6 éves középkategóriás kártyán is 60 FPS -sel ,de ahogy drágulnak egyre kevesebbet adnak el és a meglévők még jobban felmennek árban, hogy megtérüljön a befektetés és fejlesztés.[ Szerkesztve ]
-
nyakdam
aktív tag
Bár lenne ilyen csoda technika, de ezzel a saját új prociaiknak ásnák meg a sírt. Valahogy nem jönnnek a vevőknek jó technikák, csak egyre drágábban vegyél újat. Pl a szoftveres háttér adott a jó hatásfokú SLI/Crossfire - használatához, a fejlesztők nem áldoznak rá munkaórát, a gyártóknak még nem érdekük. Ez a technika szerintem majd hoz pár %-ot, ami matematikailag kimutatható, de nem érsz vele a valóságban sokat.
-
félisten
válasz bitblueduck #227 üzenetére
Nem ,mert AMD hozott egy új eljárást , ugye olvashattuk a mestert [link] , amivel csökkenti a CPU limitet tehát ehhez nézve a 4090 is el lesz itt verve kisebb kártya által még 1440P ben is, erre jó lesz ez a mérés.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
"Továbbá nem a TPU hanem egy másik forumozó írja le, hogy készül egy ujabb teszt setup, “problémáról” bármiféléről egy szó sincs…"
Ezt írtad, miközben a TPU írta le, a hivatalos tesztelő.
A feedbackre reagálás és korrekció márpedig azt jelenti, hogy volt probléma és erre reagált az oldal.
Itt meg van a te szinted, hogy mindenki szarozik és egy publikus fórumon jogos kritikának kuss van. -
Busterftw
nagyúr
válasz bitblueduck #227 üzenetére
Az.
De már írtuk többször, ez nem márka kérdése.
Tőlem aztán lehet Celeron is a tesztben.[ Szerkesztve ]
-
bitblueduck
senior tag
válasz ForRedGlory #219 üzenetére
4k-ban
-hány százalékkal lassabb a 3090 a 4080nál 5800x-el? Kb 30% összesítve
-7950xel igors lab testben? Kb 25% össz.
Akkor mivan most? 7950x jobban limites? Mert az a cpu nvidia által ajánlott reviewra.An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.
-
1dude
senior tag
válasz Juhaszatti #224 üzenetére
Dehogy akarnak. Csak nem birják értelmezni a 41 -es és 43 -as kommentet
-
-
Juhaszatti
addikt
Tényleg ennyi ember akar 4080-at használni Full HD-n? Mert ott tényleg lenne értelme mondjuk egy 13900K-val való tesztelésnek. Értem a problémát a bottleneckel, de nehéz elhinni, hogy ez valós felhasználói igény lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Glaz-dozfhut
őstag
Nekem van egy jó érvem, amitől minden kétség elhárul. Amikor az nvidia megálmodta, majd papírra vetette ezt a kártyát, akkor még nem is létezett az az áhított i9-es. Tehát még a gyártójának is meglepetés, hogy ilyet tud a kártya. Ilyen téren rendben van a teszt.
Örömteli, hogy majd az ezt követő generációnak, majd még drágábbnak kell lennie.[ Szerkesztve ]
- Glaz-doz-fhut -
-
paljani
aktív tag
válasz ForRedGlory #219 üzenetére
Elég ha a feltett kérdésre válaszolsz, nincsenek nagy igényeim…
-
paljani
aktív tag
válasz ForRedGlory #216 üzenetére
Áhhh…. Bulizzunk még!!!!
Szóval a TPU lecseréli a tesztgépét (amit eddig se cáfolt senki) ez pontosan hogyan korrelál azzal amit pl. én is állítok (reminder: NINCS semmi gond az 5800X-el való teszteléssel)?
-
1dude
senior tag
Látom a teszt elérte a célját, elég sok a kattintás
-
gV
őstag
sőt már az a szavazás is lezárult milyen op rendszer legyen, Windows 11 lesz [link]
I will be switching to a Core i9-13900K for our GPU test system soon. Probably some time in December, after the NVIDIA and AMD reviews are done and I have 2-3 weeks to add new games and retest 30+ cards with 20-25 games. Also waiting for a couple of new titles to come out.
The big question is what OS to use? - W1zzard -
ForRedGlory
félisten
-
nyakdam
aktív tag
Köszi a tesztet! Egy kis megjegyzés. Alapból szerintem nem gond, ha gyengébb a CPU, a nagyobb felbontásokon nincs sok különbség az eredményben, minha valami csúcs CPU-val lenne. A mai árak miatt meg előnyös is ez a CPU, mivel aránylag olcsón kihozható.
A FHD-s tesztnél viszont kicsit több időt kellet volna erre fordítani, mivel az már tipikusan olyan, hogy könnyű CPU limitet előidézni. Tudom, hogy azért hiányzik a részletesebb és több játékos teszt(hiányoznak az azonos órajelen törénő összehasonlíások stb.) mert az idő(és ez pénz), de ebben az esetben talán egy kis pulszt bele lehetett volna tenni. Az FHD teszteknél egy kis leírás a VGA+CPU kihasználságról. Vagy simán az összefoglalónál leírni, hogy a jelenlegi CPU-tól nagyobb CPU-val az FHD-s értékek - főleg a minimumok - növekedhetnek az erősebb egyszálú teljesítményű procikkal(Itt linkelhetnétek pl a korábbi CPU tesztet). És főleg aki kompetitív játék és magas FPS miatt szeretne fejleszteni megfontolandó a CPU teszt alapján erősebb CPU-t választani.A véleményem, hogy egy kis plusz kommunikáció sosem hátrány. Nem utólag és a fórumban kellene bizonyos infókat átadni.
[ Szerkesztve ]
-
paljani
aktív tag
Ne kapálózzál: behalucináltad, hogy a TPU bármiféle problémát lát a 5800X-as tesztrendszerrel (nem lát) a valóság meg az, hogy lazán letesztelték a 4080-ast 5800X-el (just like PH), a tesztelő meg leoltotta a mindenszaristát ill. majd lesz új tesztrendszer valamikor (ahogy az 5800X előtt is volt másik és az utódja után is lesz másik).
Probléma sem itt sem a TPU-nál nincs, maximum a mindenszarista hisztizők kicsi buksijában…
-
-Skylake-
addikt
"Továbbá nem a TPU hanem egy másik forumozó írja le, hogy készül egy ujabb teszt setup, “problémáról” bármiféléről egy szó sincs…"
erto olvasas lvl1 : azt irja, hogy mar keszul az uj kornyezet W1ZZARD altal. Aki a tesztelo.
Talalos kerdes csak neked : szerinted az, hogy MAGA A TESZTELO kesziti az uj kornyzetet es meri ujra a jatekokat, nem ekvivalens azzal, hogy a TESZTELO MAGA is tudja, hogy mi a gond ?Figyi, nem lehetsz ennyire egyszeru.
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
Márton
nagyúr
popcorn.gif
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
paljani
aktív tag
válasz -Skylake- #206 üzenetére
Aha a 11. kommentbe ugat egy hasonló mindenszarista és a teszter (w1zzard) meg leoltja a 18. kommentbe szarkasztikusan ennyivel, hogy “HUGE” és belinkeli a tesztet a 5800X és 5800X3D között (53 játékos teszt). Továbbá nem a TPU hanem egy másik forumozó írja le, hogy készül egy ujabb teszt setup, “problémáról” bármiféléről egy szó sincs…
”eriggymánhülyegyerek”
-
-Skylake-
addikt
A TechPowerUp tesztben konkretan a 10. (a tizedik) posztig kell olvasni, ahol mar rogton ugyan ugy mint itt levonodik egy teves kovetkeztetes, pontosan ugyan azon okbol kifolyolag mint itt. Csak mondom.Majd ezt kovetoen meg 3 (harom) hszt kell elolvasni, mert a 13. hsz mar arrol szol, hogy mekkora bottleneck a 5800X.
Namost vagy nem tudsz angolul, vagy arra szamitottal hogy masok nem tudnak, vagy caak boomerkedtel itt egyet talalomra. De vegeredmenyben csont ugyan azon sirnak abban a tesztben is mint ebben, jogosan.szerk : a 19. posztban pedig konkretan megirjak, hogy ertik a problemat es mar keszul egy komolyabb referencia gep, csak idobe telik ujramerni rajta a korabbi kartyakat. Tehat a TechPowerUp maga is erzi a problemat.
Nem nagyon olvastal bele ebbe a forumba ugye ?...[ Szerkesztve ]
-
paljani
aktív tag
Ahogy olvastam a híreket pont ez a probléma, amit írsz. A kereskedők raklapszám spájzoltak belőle, de légüres térbe érkezett az 1200$ árával: nem fogy, nem viszik. Aki ilyen árszinten gondolkodik az inkább rádobja azt a 250-300 dodót a az abszolút csúcsra az ár-érték keresők meg 700$ körül 6900-6950XT-t vesznek.
”Nincs rossz termék, csak rossz ár van”.
-
nLali
őstag
Tesztnek teszt, így is. Ebből a tesztből az derül ki, hogy ezzel a CPU-val egy konfigban ennyit tud a kártya. Szerintem jó ez így, mert van információ tartalma, de még hasznosabb lenne egy olyan teszt, ahol ilyen és ennél gyorsabb , aktuális csúcs-CPU-val is tesztelnék.
Bérelhető reklámfelület
-
slmSIG
tag
Azt nem értem, hogy a sok nyafogó-picsogó bájgúnár, akik oldalakon át sírnak, mert 5800X -al lett tesztelve, miért nem sírnak ugyanígy oldalakat tele TechpowerUp-on, ahol szintén 5800X -el tesztelték!?
...vagy bárhol másutt???
Ja, mert itt megszokott mindenért IS picsogni, beugatni, mert '...különbenis, mert Abu...'
Lassan minden cikknél ez megy, hogy egy birka becsipog, a többi megköveti![ Szerkesztve ]
-
fLeSs
nagyúr
Ez egy f@sza kártya lett leszámítva a méretét (és az árát). Ha milliárdos lennék inkább 4090-et vennék. Ha $/teljesítmény a kérdés 4K-ra, akkor meg 6900 XT-t (vagy várnék a 7900-re).
"Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- RTX 3070-ET KERESEK TÖBB DARABOT 105-115k típustól függően!
- SAPPHIRE Radeon RX 470 Mining Edition 4GB - REJTETT HDMI-S - AKÁR 5 HÓNAPOS MEGTÉRÜLÉS
- HP OEM NVIDIA GeForce RTX 3080
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest