Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Autós kamerák
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- GoPro Hero 13 kamera: felkészült az akcióra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Arc Battlemage B570/B580
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisspista
senior tag
válasz csferke #9222 üzenetére
Mindenképpen ajánlom a friss térkép cseréjét. Ne törődj a mérettel, a térképgyártók pontosan tudják, hogy mi miért annyi, amennyi!
Ha nem bízol magadban, akkor tedd fel az újat, teszteld szimulációban, s ha nem válik be, akkor tedd vissza a régit. Veszteni nem tudsz, csupán tapasztalatot szerezni, ami igenis fontos e téren![ Szerkesztve ]
-
Jaki2000
aktív tag
Kispistának igaza van, de ekkora különbség nem indokolt. A 2010 Q4-es valószínűleg TopMap, a 2011 Q1 pedig Navteq. Valószínű, hogy te NQ, vagy TA térképre frissítettél. A 2011 TopMap Q1 is 4,9, tehát van eltérés ott is. És mivel a Kelet-Eu térképek esetében jellemzően a TM-nek jobb a lefedettsége, így valószínű, hogy a 2010-essel jobban jársz. De még így is lehet, hogy bizonyos helyeken, nagyvárosokban a jóval kisebb méretű NQ térkép a jobb.
Tudod, amikor sok kis kínait látsz, egyformának tűnnek. Én az emberszabásúakkal is így vagyok, és nem akarok kilógni a sorból.
-
m.jeno
senior tag
Egy kicsit összekeverettél a térképekkel, mármint a térképgyártókat keverted meg, ugynis
BH térképet a 2010-ben Navteq Q4_110205 sorozatban 539 kB nagyságú jelent meg, míg a 2011-ben kiadott NTQ1_110405 sorozatban megjelent mérete 534,5 kB ez valóban kissebb
Top Map utoljára 2010-ben Q3-as sorozatban adott ki BH térképet 201007100805 jelzéssel 4.9 MB nagyságút a 2011.Q1-es térkép 2011.03.110511 jelzéssel nem változott a mérete 4.9 MB.
Ha megnézzük, akkor a Navteq által kiadott 2010 Q4-es Magyarország térképe16,2 MB, a 2011-ben kiadott Q1-es mérete 15.18 M, de az összes többi ország térképe is kissebb lett, valószínű valamit rendeztek a meglévő anyagban, vagy jobban tudták süríteni, vagy valami..
Ezek alapján Te a TM-es térképet akarod lecseréllni NT-re.Jaki2000-nek igaza van.
[ Szerkesztve ]
Jobb megtenni és megbánni, mint megbánni, hogy nem tettem meg. (Boccaccio) Hajszolom a tudást, de ő a gyorsabb.
-
m.jeno
senior tag
válasz csferke #9227 üzenetére
Kelet európában általában a TopMap térképek bizonyultak jobbnak, nyugat európában a Teleatlasz térképek a jobbak, de van aki a Navteq térképekre esküszik.
A NT és a TA teljes eura gyárt térképet, míg a TM csak kelet eu 22 országára ad ki és a térképeket helyi térképekkel foglalkozó cégektől szerzi be mint, Navingo, Epsilon, Monolit, CarteBlanche, stb.., ezért feltételezhetően pontosabbak, mint a másik kettő cégé.Jobb megtenni és megbánni, mint megbánni, hogy nem tettem meg. (Boccaccio) Hajszolom a tudást, de ő a gyorsabb.
-
hovajk
tag
válasz csferke #9227 üzenetére
Tapasztalataim szerint ha kelet európára felteszed a TopMap térképeit azok mellé ugyanabba a map könyvtárba felteheted a TA térképeket nyugatra igy nem lesz gondod a határoknál , vagy van egy jobb megoldás (bár ennek nagyobb a helyigénye kb 7GB) , ha térképcserélőt használsz , és ahol gondod van az egyik térképpel ott átváltasz másikra , hátha az neked jobban megfelel .
-
m.jeno
senior tag
válasz csferke #9258 üzenetére
Érdekes dolgot mutatsz, az én 2011Q1-es BH térképem, aminek a mérete 534,5 k az nem is ismeri az általad jelzett Livno-t.
Szerintem nagyon összekeverted a térképeid, vagy Te máshonnan szerzed be a NT térképeket, mint énNem vagyok Navteq fan, (#9243) csak szeretem tisztázni a tisztázandót.
[ Szerkesztve ]
Jobb megtenni és megbánni, mint megbánni, hogy nem tettem meg. (Boccaccio) Hajszolom a tudást, de ő a gyorsabb.
-
stancy
tag
válasz csferke #9258 üzenetére
Elég érdekes amit irsz, most direkt megnéztem.
Bemásoltam előbb a 2010.Q4-et, majd utána a 2011.Q1-et.a 2010.Q4-ben nincs is felmérve a navteq térképein livno és környéke, se semmilyen vidéki rész, csak a főútvonalakat tartalmazza a Bosznia-Hercegovina térkép. A 2011. Q1-nél ugyan ez. Nincs felmérve ez a terület.
Tervezésnél meg végig nyomtam mind a 4 lehetőséget, a közelébe nem megy a tervezett útvonal ennek a területnek. mindkét térkép csomaggal megnéztem (topmap-navteq), és mind a 4 (gyors, zöld, rövid) lehetőségnél, északról megy split-be. Honnan tervezted? mi volt a kiinduló pont? nem Magyarországról mész?
-
gipsztigris
addikt
-
snowdog
veterán
válasz csferke #11030 üzenetére
Akkor miről is regél ez a fórum?
Mielőtt ebbe a vitába belevágtatok, nem ártott volna tisztázni mi is a sys.txt szerepe, feladata. Talán sok értetlenség megszűnt volna.
A programot úgy írták meg, hogy minden beállítás alaphelyzetben a legtöbb feladatot ellássa, a tegtöbb igényt kiszolgálja. Ha bárkinek olyan igénye lenne, melyet a gyári beállítások nem biztosítanak, akkor szükséges valamilyen módosítást végrehajtani. Ezt ugyebár a program gépikódra lefordított részében igen nehéz lenne megvalósítani. Ezért (vagy talán a fejlesztők a saját munkájuk megkönnyítése érdekében, ezt nem tudom biztosan) létrehozták a sys.txt-t, ami egy egyszerű szöveges állomány. Az ide beírt parancsokat a program gépi kódra fordítja, magának az alapprogramnak a megváltoztatása nélkül.
Tehát nyugodtan kijelenthetjük, a program normális, alapszintű működéséhez a sys.txt semmiféle utólagos módosítására nincs szükség. De ha valaki nem a gyári beállításoknak megfelelő eszközt (pl. TMC vevő és hasonlók), vagy nem gyári beállításoknak megfelelő könyvtárszerkezetet használ (SD-n vagy a belső memóriában), akkor az ehhez szükséges módosításokat a sys.txt-ben adhatja meg.
És hogy visszatérjek az eredeti kérdésre. Miről is regél ez a fórum? Arról, hogy az itteni fórumozók 99%-a nem gyári programot, és nem gyárilag kialakított környezetben használ, hanem netről letöltött változatot, szinte csak olyan gépeken, melyeket a gyári verzió nem támogat (többnyire a Wayteq gépekre gondolok). Ezért szükséges a megfelelő értékeket megadni a sys.txt-ben. Többszöri moderátori figyelmeztetés ellenére szinte csak erről szól a topik.
-
Noxy
veterán
válasz csferke #11298 üzenetére
A *.txt-vel nem mész semmire.
Azt csak a kamera meg 1éb adatbázishoz jó. (speedcam mappában van a helye)
Használd a térképgyártók által kiadott *.poi-kat a POI mappában + a poiplazaról letoltott *.kml fájlokat.
Le van írva világosan, hogy mit kell csinálni.iGO8
POI<--- POIplaza1. A kártyán kapcsolja ki az írásvédettséget (az oldalán található pöcökkel).
2. Hozza létre a kártyán az alábbi könyvtárat: igo8/content/userdata/POI.
3. Töltse le, csomagolja ki, majd másolja be a letöltött. kml fájlokat ebbe a mappába.
Ezután töröld a save mappából, a poi_visiblities.txt.
Restart-->Térképnézet beállításoknál, meg beállítod a poikat. (láthatóság, stb,,)[ Szerkesztve ]
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
-
gipsztigris
addikt
válasz csferke #12858 üzenetére
Az előzőből P2-ből a Save mappát másold át az újba, majd a Save/Profiles/01/system.ini-t töröld ki!
Az alapbeállításokat újra meg kell majd csinálnod, de az előzőleg mentett dolgaidat megtalálod majd .
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
kuksa90
őstag
válasz csferke #14678 üzenetére
A név nyugodtan maradhat, semmit nem befolyásol - ellenben jelentősen megnöveli az átláthatóságot. Amelyik kell, azt hagyd meg, a többit töröld. Töröld a teljes speedcam mappa tartalmát, csak a txt-k legyenek benne. A program a következő indításkor megoldja.
»» Ulefone armor 22««»» MI 8 PRO 8/128 EUdev 20.9.4««
-
snowdog
veterán
válasz csferke #14697 üzenetére
Kétféle POI-t kezel a Primo. Gyáriakat, és a felhasználók által készítetteket. A gyáriak a /content/poi/ mappában vannak, a felhasználóiak a /content/userdata/poi/ mappában.
A gyáriakat készen kapjuk, a felhasználóikat valakinek el kell készítenie. Egy ilyen gyűjtőhely a POIplaza. [link]
-
Babsanyi
csendes tag
válasz csferke #15605 üzenetére
Úgy tudom, ezek a hnr csomagok nem attól működnek, vagy sem, hogy melyik ország térképe van fenn, hanem attól, hogy melyik térképgyártó térképét rakod be. Tehát ha van egy térképcsomagod, pl. teljes EU csomag a navteq-től, vagy Kelet Európa a TopMap-től, akkor ezekhez tartozó hnr csomag, hnr file-ok benne vannak a pakkban.
A térképeket gyártó alapján kell összeválogatni, ha kevered őket gond lehet, sokszor nem működnek együtt.
A profik úgy konfigurálják az IGO-t, hogy térképcserélő fut benne, tehát a különböző gyártók térképei között tudnak válogatni menüből.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tilos a warez és az ezzel kapcsolatos segítségnyújtás!
- Tesla 24col monitor eladó 2db
- Playstation 5 Pulse 3D Fejhallgató
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X201 - i5-520M I 3GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest