Hirdetés
- Az AMD szerint Radeonokból nem lesz hiány
- CES 2026: igazi mindenes a Lenovo legújabb, 4K-s QD-OLED monitora
- A Micron szerint nem dobbantott a végfelhasználói piacról a Crucial eltűnésével
- Beépített hangszórót is kapott az MSI legfrissebb mini PC-je
- CES 2026: egy ponton világelső lett a Micron új SSD-családja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Az AMD szerint Radeonokból nem lesz hiány
- Amazon Kindle
- Fujifilm X
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
Aktív témák
-
pojzon
tag
Azt hiszem én sejtem mi a problémád, igaz én egy sima IC7-t használok.
Szóval a biosban ha be van állítva, hogy melyik eszközről indúljon a boot, akkor fölötte van egy ilyesmi, hogy ''Hard Disk Proirity''. Lehet, hogy más a felirata, de mindenképpen a szöveg utal, hogy a merevlemezek közötti bootsorrendet állíthatod. Ott be kell állítanod, hogy vagy a linuxos vagy a Windowsos vinyó legyen első. Ekkor arról fog bootolni amelyiket beállítottad.
Remélem ez segít a problémán. Illetve ha másik oprendszert akarod indítani, akkor elötte a sorrendet természetesen megint meg kell választani. -
palamer
csendes tag
Sziasztok!
Először is elnézést, hogy új topikot nyitottam, de tartottam tőle, hogy a problémámmal elvesznék a nagy spillerek beszélgetései között.
Szóval a gondom a következő. Van egy IC7-MAX3 alaplapom, amire két CD/DVD ROM-ot és két winchestert csatlakoztattam. Az egyik vinyó SATA-s, a másik hagyományos IDE kábel csatlakozású. A problémám az, hogy a két vinyóra két oprendszert szeretnék feltenni, egy XP-t és egy Linux-ot. Az XP gond nélkül fel megy az SATA-sra, de a Linuxot csak akkor tudom feltenni az IDE-sre, ha a SATA-st lehúzom. Ez még nem lenne gond, de ha a telepítés után visszadugom a lekötött merev lemezt, akkor nem tudom elindítani a Linuxot.
Van valami beállítási hiányosság, amit nem csináltam meg a BIOS Setupban?
Ja és még valami, a BIOS Setup-ban hogy lehet kiválasztani, hogy melyik merevlemezről induljon? Ugyanis a felkínált palettán csak annyi szerepel, hogy HARD DISK, illetve CD ROM, és egyiknél sem lehet konkrétan kijelölni az indítandót. Nekem egy ASUS-om volt ezelőtt, de ott ki tudtam választani név szerint mind a merevlemezt, mind a CD ROM-ot
Köszi előre is a segítséget.
Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5320 - 13,3" touch, i5-1145G7, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Arany János - Kapcsos könyv
- Xiaomi Redmi Note 14 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest