Hirdetés
- Vegyes társaság jött a szombati hardverbuliba
- Százmilliárd dolláros AI-fegyverkezésbe kezdett az Amazon és a Google
- Így tüzelt el százbillió forintot az AI a héten
- Kétféle módon harcol a forró helyzetekkel szemben az ASUS új, M.2-es SSD háza
- Mérföldkő a szilárdtest akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
Aktív témák
-
pojzon
tag
Azt hiszem én sejtem mi a problémád, igaz én egy sima IC7-t használok.
Szóval a biosban ha be van állítva, hogy melyik eszközről indúljon a boot, akkor fölötte van egy ilyesmi, hogy ''Hard Disk Proirity''. Lehet, hogy más a felirata, de mindenképpen a szöveg utal, hogy a merevlemezek közötti bootsorrendet állíthatod. Ott be kell állítanod, hogy vagy a linuxos vagy a Windowsos vinyó legyen első. Ekkor arról fog bootolni amelyiket beállítottad.
Remélem ez segít a problémán. Illetve ha másik oprendszert akarod indítani, akkor elötte a sorrendet természetesen megint meg kell választani. -
palamer
csendes tag
Sziasztok!
Először is elnézést, hogy új topikot nyitottam, de tartottam tőle, hogy a problémámmal elvesznék a nagy spillerek beszélgetései között.
Szóval a gondom a következő. Van egy IC7-MAX3 alaplapom, amire két CD/DVD ROM-ot és két winchestert csatlakoztattam. Az egyik vinyó SATA-s, a másik hagyományos IDE kábel csatlakozású. A problémám az, hogy a két vinyóra két oprendszert szeretnék feltenni, egy XP-t és egy Linux-ot. Az XP gond nélkül fel megy az SATA-sra, de a Linuxot csak akkor tudom feltenni az IDE-sre, ha a SATA-st lehúzom. Ez még nem lenne gond, de ha a telepítés után visszadugom a lekötött merev lemezt, akkor nem tudom elindítani a Linuxot.
Van valami beállítási hiányosság, amit nem csináltam meg a BIOS Setupban?
Ja és még valami, a BIOS Setup-ban hogy lehet kiválasztani, hogy melyik merevlemezről induljon? Ugyanis a felkínált palettán csak annyi szerepel, hogy HARD DISK, illetve CD ROM, és egyiknél sem lehet konkrétan kijelölni az indítandót. Nekem egy ASUS-om volt ezelőtt, de ott ki tudtam választani név szerint mind a merevlemezt, mind a CD ROM-ot
Köszi előre is a segítséget.
Aktív témák
- Battlefield 6
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Sorozatok
- Házi hangfal építés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Tomasz72: Jimi home multiméter
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- További aktív témák...
- Asus ROG Strix Z370-G (Gaming Wi-Fi AC) BESZÁMÍTÁS OK!
- BONTATLAN Corsair Vengeance 32GB KIT (2x16GB) DDR4 3600MHz CL18 RGB PRO SL - 5 év gari
- ASUS ROG Strix Z690-F Gaming WiFi / LGA 1700 / DDR5 - dobozos, számlás
- G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - EXPO - 99 hó garancia
- BONTATLAN Corsair Vengeance 32GB KIT (2x16GB) DDR5 7200MHz CL34 - 99 hó gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Honor 200 Lite 8GB 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Corsair SF1000 ÚJ // Számla // Garancia //
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs