- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Azonnali fotós kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Androidos tablet topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fokukac
nagyúr
A témához kapcsolódóan: nekem van egy T60-om (Core Duo T2400), és kb. 3 éve éreztem azt, hogy már nem vállalható az a gyorsaság, már egy böngészésre sem....
De amúgy még mindig működik! (2007-ben vettem, és már akkor is használt volt) -
fokukac
nagyúr
válasz
BlackJapan #100987 üzenetére
időnként nem árt ezeket szétszedni, kiakarítani, újrapasztázni.
meg az is lehet, hogy maga a hűtő rossz már, csapágyas, stb. -
fokukac
nagyúr
válasz
K4jusz #100736 üzenetére
Hello, én úgy emlékszem, hogy igen, tud olyat a T60.
Most elővettem, leteszteltem, simán kiadja azt a felbontást VGA-n, exdtended módban. Átalakítóval nem tudom, milyen lesz.Persze azt hozzá kell tenni, hogy azért videóra nem biztos, hogy jó lesz, most kiraktam egy 720p videót a full HD kijelzőre full screen-re, és az elég darabos volt.
PErsze nekem elég fapados verzióm van (T2400, csak Core Duo, integrált IGP-vel.) -
fokukac
nagyúr
válasz
Tikakukac #100746 üzenetére
Hello.
namost, csekkoltam Aidában a display-t, ott nem ír sorozatszámot, de azt mondja, hogy AUO213D. Nem lettem sokkal okosabb. Az tény, hogy ez nem szerepel a gyári részek között, viszont azok között van AUO felsorolva, a 14 colos FHD IPS-nél.
Képernyő tulajdonságai
Képernyő neve Általános PnP képernyő [NoDB]
Képernyő azonosítója AUO213D
Gyártás ideje 2015
Sorozatszám Nincs
Maximális látható kijelző méret 309 mm x 173 mm (13.9")
Képarány 16:9Namost, a sorozatszám hiányzik az aljáról. Kinéztem a BIOS-ból, rákerestem az általad linkelt lenovo-s oldalon, ott ez szerepel a termék-specifikációnál:
Processor: 1x Intel Core i5-5300U Processor(Core i5-5300U)
Memory: 1x 8GB DDR3L 1600
Operating System: Windows 7 Professional 64
Hard Drive: 1x 256GBOPAL2.0
Wireless Network: 1x Bluetooth Version 4.0
Ports: 1x 1 integrated VGA port
Camera: 1x 720p HD Camera
Graphics: 1x Intel HD 5500
Monitor: 14.0 FHD
Included Warranty: 3Yr Onsite IntlAz alsó listánál, a jelenleg a gépben található alkatrészek listájánál viszont nincs LCD kategória.... Ez jelenheti tehát azt, hogy ezt a részt nem ismerte föl, mert nem gyári, tehát igazad van?
-
fokukac
nagyúr
hello. Ma vettem egy T450s-t az egyik cimborámnak.
Win 10 van rajta. Felraktam a driver-eket, de a kijelző fényerő-állítását nem bírom működésre bírni, az a két gomb (F5-F6) nem csinál semmit. A többi funkció-gomb driverek után jól megy, illetve az F5-F6 is működik, ha aktív az Fn gomb, tehát fizikailag működnek.Erre nem tud valaki valami megoldást?
Köszi előre is.
-
fokukac
nagyúr
Hello, ma kaptam egy X250-et a cégtől, és hát eléggé drasztikusan más, mint az eddigi thinkpad-ek, amikkel találkoztam; a felső gombsor és az fn billentyűkombinációk pl. abszolút különbözőek.
Az első kérdésem mindjárt az lenne, hogy hogy küldöm el sleep-be? Nincs sleep gomb....9 éve küldöm el a notijaimat reflex-szerűen fn F4-gyel aludni, erre most nincs ilyen.
-
fokukac
nagyúr
Hello!
Úgy nézem, kicsit kontaktos a t60-asom a tápcsatlakozónál (megmozdulok, és azt jelzi, hogy épp az akksiról megy, nincs bedugva).
Kicsit mintha mozogna maga a csatlakozó. Találkoztatok már ilyennel?
Mit lehet ezzel csinálni? -
fokukac
nagyúr
válasz
Integra #42907 üzenetére
Az csak egy dolog, hogy szigetes, de hogy elb.szták az ins-del-home-end-pgup-pgdwn gombok elrendezését is, az vérlázító.
És amúgy azt se bánnám, ha gyártanának kevésbé szélesvásznú képernyővel szerelt notikat is...
Legalább legyen 16:10-es, és ne 16:9-es...Néha az ölembe veszem a bnőm notiját. Ugyanolyan széles, mint a T60-am, és mégis azt érzem, hogy leloptak a kijelzőből 4-5 centit...
Elcseszett egy tendencia ez. Egy notin dolgozni akarok, nem filmet nézni... -
fokukac
nagyúr
válasz
Shadowfax #42819 üzenetére
SZia, tényleg kivettem egy hete az akksit (mert egy utángyártott sz*r, amit ajándékba kaptam, és ki kéne már cserélni, mert túlmelegszik, meg minden alkalommal kiírja a power manager, hogy nem teljesen kompatibilis) de nem kapcsoltam össze a két dolgot.
Tegnap már majdnem megőrültem ettől...
Visszadugtam, és minden a régi. Köszi.@Buvartacsko: több, mint 5 éves a noti, és sose volt még kivéve az akksi. Be volt minden állítva a power managerben, hogy kimélően töltse, mondjuk ennek ellenére tönkrement ez az utángyártott csoda, most valami 39 Ah a full charged kapacitása, és kb. 1 óra alatt lemerül, de úgy, hogy az egyik pillanatban még azt jelzi, hogy 45%, majd 2 perc múlva visít, hogy mindent mentsek azonnal, mert ő most lemerül...
-
fokukac
nagyúr
Sziasztok. Egy ideje már olyan lassúnak érzem a T60-asomat (T2400-as, 1833 MHz-es CoreDuo proci van benne, 1,5 GB RAM-mal). Ma raktam rá egy aidát, és látom, hogy csak 997 MHz-en megy a proci. Akkor is, ha épp' terhelném, hiába van adaptive-re állítva a CPU speed, nem vált fel.
Hiába állítom át a power managerben a profilt a gyári maximum performance-re, akkor is 997 MHz-en megy... Megpróbálom újrarakni a drivereket, hátha jobb lesz.Más kérdés, a BIOs-a 2007-es. Ajánlott, hogy frissítsem azt is?
-
fokukac
nagyúr
válasz
MrSealRD #37650 üzenetére
ah, köszi, ez az Fn+F3 tényleg jó. Csak ehhez eddig egy jobblklikk is elég volt a taskbar-on...
Az akkori leg-alapabb GPU van a notimban, integrált intel GMA 950, annak nem kéne melegednie egyáltalán...
A proci is egy mezei Core Duo T2400, 1833 MHz, annak sem kéne túlzottan melegednie.
-
fokukac
nagyúr
Sziasztok!
nemrég SS-re váltottam, és egyúttal felraktam a T60-amra egy új 7-es windows-t, a hozzá való legújabb thinkpad-es driverekkel, power managerrel, meg mindennel.A következőket tapasztalom: míg eddig (XP alatt) egy jobbklikkeléssel tudtam váltani a Power Managerben az egyes üzemmódok között, most külön el kell indítanom mindig a programot (ez olyan 10 mp), és csak ott tudok váltani. Ez jó így? Annyival kényelmesebb volt a régi XP-s verzió...
Hiába próbáltam beállítani úgy, mint korábban a Thinkpad default-nál, nem megy.
SOKKAL melegebb a noti, mint korábban, hiába állítom adaptívra a procihasználatot, és aktívra a cooling policy-t.
A másik cooling beállításban azon van, hogy "balance all parameters"- ha ezt átrakom "maximize performance"-re, az segíthet ezen?közel 5 éve van meg a notim, és még sosem volt vele ilyen bajom - most is itt van az ölemben, és szinte éget.
Hogy tudnék segíteni ezen?
köszi előre is. -
fokukac
nagyúr
Sziasztok!
Egy 5 éves T60-om van. Múlt héten raktam bele egy SSD-t, és raktam rá egy Windows 7-est, és a legjújabb lenovo drivereket. Minden szép és jó, gyors, meg minden,Viszont mintha alacsonyabb lenne a fényerő, maximum állásban is csak annyi, hogy keveslem, pedig korábban sosem használtam maximumon, most kimondottan ilyen félhomályosnak érzem...
Pedig nincs is nagy fény a szobában, csak egy kislámpa ég.
Ilyet tapasztalt már valaki? Ez miért lehet?
-
fokukac
nagyúr
Sziasztok!
ma elkövettem azt a hibát, hogy felraktam a 4-es firefox-ot a T60-asomra.
Azóta nem hajlandó szkrollozni, se pöcökegérrel, se touchpaddalEsetleg van valakinek valami ötlete, hogy mit lehet ezzel csinálni? Mert ez így iszonyatosan idegesítő, szokatlan, és kényelmetlen.
előre is köszi -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Celsius H770 15.6" FHD IPS Xeon E3-1505M v6 M2200 32GB DDR4 512GB + 1TB HDD magyar vbill ujjlolv gar
- XPS 15 9500 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H GTX 1650Ti 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 7 . generáció i7-8650U / 16GB RAM / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest