- SSD kibeszélő
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Androidos tablet topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bemutatkoztak a Raijintek "platinás" Ampere II tápjai
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fungi
aktív tag
válasz
jjeahh #89536 üzenetére
Tpfc-vel is mg tudod csinálni hogy csak mutassa a hőmérsékletet,/mondjuk a tálcán az aktuális legmagasabb cucc hőjét mutatja,rákattintva rpm-.et is látsz/ de ne szóljon bele, a Tim által mellékelt ábrán állítsd az Active-t 0-ra. Én így használom a T500-at, azon netezéskor 3-assal kezdődik a hőfok általában, venti ritkán hallható
-
HSM
félisten
válasz
jjeahh #89536 üzenetére
Szinte mindig megy 2000rpm-en, de hangját nem halani úgy, gyakorlatilag néma. Kisebb terhelésre hamar felmegy 3200-ra, de az is teljesen jó még hangban, és ezt eléggé jól tartja. Ha jobban megnyúzod, akkor megy csak feljebb olyan 3600 magasságába. Ha nagyon nyúzod, turbó, vagy játék, vagy ilyesmi, akkor szépen felmegy 4000-re. Egyedül az nem tökéletes a vezérlésben, hogy hagyja throttlingolni játék vagy nagyon durva proci terhelés alatt turbózva, és csak utána kapcsol a maximális, 4500-as ventifordulatára. De ez igazából ha már ilyen 95 fokokon megy a cucc, akkor már rég vissza kellett volna venni a turbóját, szvsz.
Turbo nélkül szerintem még az i7-esem se melegszik fel benne ilyen brutálisan. A turbo-val viszont simán hosszútávra is kimaxolja a TDP keretet (35W), és azt nem igazán tolerálja a hűtés, szerintem nem egészséges hosszútávon úgy használni. Sajnos 4500-on se lesz már sokkal erősebb a hűtés, szval más irányból érdemes megközelíteni a kérdést, a turbo kikapcsolását ilyenkor. Szerencsére elég könnyen megtehető a PM-ből.
-
Kube
senior tag
válasz
jjeahh #89536 üzenetére
Ez nálam is így van hellyel közzel, de ha turbo be van kapcsolva és valami elkezdi 100 pörgetni a cpu-t akkor így szerintem érthető. Ráadásul nálam még a dokkoló is segít kicsit melegen tartani.
Ha netezek vagy átlagosan használom halk, youtube videónál már elkezdi pörgetni az igp-t ott akkor megindul azért a hűtés, örülök hogy megy az 1080 60fps még ha ezért egy kicsit pörögnie is kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Macbook Pro 2019 // i5 // 1TB // Számla+Garancia //
- Asus ROG Zephyrus G14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ryzen 9 8945HS - 16GB - 1TB - RTX 4060 -2,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest