- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- DUNE médialejátszók topicja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Milyen egeret válasszak?
- Bronz hatásfokú Rosewill tápok 12V-2x6 csatolóval
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #33971 üzenetére
Szerintem meg attól is lehet annak nevezni, mert egy T61 "lelke" került T60 köntösbe, de igazából leszarom.
Olyat meg még nem igen láttam amit tényleg totál átszabtak, de nyugodtan mutathatsz egyet. Gondolok itt pl T420 belsőre T60 házban.
A fogalom meg már évek óta él thinkpades körökben: [link]
-
taltos
senior tag
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #33760 üzenetére
Félreérted, a legtöbb alkatrész rendelkezik FRU számmal, és emellett van amelyik CRU is, amit viszont nem jeleznek külön számsorral. Az adott gép HMM-jában tudod megnézni mi számít CRU-nak és mi nem. Ha a parts list-ben a CRU oszlopban * vagy ** szerepel, akkor otthon cserélhető az adott alkatrész, ha "N", akkor nem.
Egyébként, a HDD, RAM, optikai meghajtó, mini PCIe kártyák, billentyűzet, akku rendre CRU-k, régebbi gépeken a palmrest is.
-
felvono
tag
válasz
Chaser #33657 üzenetére
A toresre azt mondtak telefonban hogy nem javitjak, ill. hogy ha tipushiba akkor igen. De ez nem tipushiba volt
Ventit csereltek volna ha lett volna idom, elmenni. Sokszor en es a gep, ill. a szerviz nem vagyunk egy koordinatan. Ugy voltam vele ha vki megveszi ido elott, az majd beviszi. Nem pedig azert nem vittem el mert sumakolni akartam hatha beveszik hatha nem. Ezert is kerdeztem ra direkt telefonon. Amugy epp gariidon tul el is ment. Vkinek meg igy is megerte. Na nem az eredeti aron termeszetesen, de ez varhato is volt. -
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #33667 üzenetére
Hát nekem 2 villamosnyira voltm cirka 40 perc az egész, szóval nekem bejött
audi100td: Igen, ezt vizsgáltam is kicsit mérnökibb szemmel, hogy ott a csavar behajtási helye, ami főleg teherviselő elem, és mellette meg a pattintós rész. Ami nagyon vékony. Én azon csodálkozom, hogy a másik oldal még bírta. De így tuti, belül megfogta frankón, kintre is kentem finoman a résbe, letöröltem és tényleg tök okés, egyben van. Más problémát nem találtam a munkálatok alatt
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #33661 üzenetére
Ha a burkolat alján lenne akkor gyankodnék, de ezt szerintem egy saroknál, mondjuk asztalnál kapta el valami és azért tört ott ki a pici rés. Palmrest nekem is egy pici helyen repedt volt, pont nem érdekes.
soldi3r: Fekete és piros talán, egyik jobb oldalt jön végig a kijelzőtől, másik meg belül a többi katranccal. Helyük meg valahol a kártyaolvasó alatt, a wifi és az I/O kari tőszomszédságában.
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #33657 üzenetére
Mai napig volt garis, nem tudom megcsináltatta-e. Én kifújtam az enyémet WD-vel, eddig sem morgott,most meg még úgy sem, meg alig indul be úgy is. Szintén tőle vettem. Kicsit megreparáltam a palmrest szélét 2 komponenses ragaccsal, meg kimostam az egészet és így pöpec. Jah, meg átcseréltem az z-y kombót. Amíg nincs pénzem az upgrade cuccokra, addig mehet a menet.
Hűtő ha elkezd hangoskodni, annak a házhoz nem hiszem, hogy sok köze lenne, csapágy az ami kikopott. Azt megcsinálták volna. Egyébként sokat van külföldön, nem tudom miért nem vitte el eddig.
-
Gondwana
addikt
válasz
Chaser #33603 üzenetére
A képen látszik egy PCB, aminek az aljánál egy fehér flatkábel megy a kijelző elejére. Ezt a kábelt kipattintod, illetve kell még egy tapétavágó/vékonypengés kés illetve több, mint 1m horgászzsinór (asszonypajtás gyöngyfűzőcuccaiban találtam 0.2mm-es dammilt, a célra tökéletes volt), hogy a kijelző elején lévő üveglapot, ami a fémkerethez van ragasztva kétoldalú ragasztószalaggal, levágd. Sniccerrel alávágsz, két ceruzára rákötöd a zsinórt és oda-vissza fűrészelős mozdulatokkal vágod el a ragasztót, arra figyelj, hogy csak minimálisan törjön meg a zsinór vonala az egyeneshez képest. Amit közben ráken ragasztót a kijelző antireflex rétegére, azt utólag könnyen lepucolod.
Elöl, az üveglapon van az ujjalnyomást érzékelő réteg, hátul a metalik fólia alatt pedig a ceruzás érzékelő, mindkettőt ugyanaz az elektronika vezérli. -
taltos
senior tag
válasz
Chaser #33490 üzenetére
Koszonom! Kozben nezelodtem is, es szerintetek mennyire biztonsagos e-bay-rol thinkpadet venni? Ilyesmikre gondoltam, mint:
1. X200 Tablet Nem outdooros, de jonak nez ki.
2. X201 Tablet Ehhez meg venni kellene dolgokat (memoria, SSD), de elvileg 400 nit-es outdooros kijelzoje van (a lenovo pdf-je alapjan), van meg ra 1 ev garancia, es az elado 100% pozitiv feedbackkel rendelkezik.
3. X201 Tablet Errol nem tudni sokat, de eleg olcsonak tunik.Vagy inkabb erdemes itt Ph!-n venni egy egyszerubb X200/X201 Tabletet, es rendelni bele valahonnan egy jobb kijelzot? Ahogy olvastam szoktatok e-bayezni, bar csak olcsobb dolgokkal.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #33483 üzenetére
"De csak panasonic cellásért érdemes sztem pénzt kiadni"
Ez azért túlzás, inkább úgy mondanám, hogy sanyo-t lehetőleg ne, sony nem tudom jelenleg mennyire megbízható, korábban ott is voltak komoly gondok.
Új erdeti akksit hol lehet 16k-ért kapni
SzalaiG: T510-hez már nem jó a T61 akku
-
brd
nagyúr
válasz
Chaser #33449 üzenetére
Kell lennie GC-nek, mert nem lassult az írás (másfél TB írása után, és nem Win7/2008R2/ÜgyesLinux alatt használom), igaz, csak S-ATA2-es vezérlőre van kötve:
Integra: A control panelen, valszeg' van egy, az adott egérhez tartozó egyedi fül, és ott tudod állítani a gombjait.
-
xcds
őstag
válasz
Chaser #33454 üzenetére
Biztos kapott tükröződéscsökkentő bevonatot.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #33449 üzenetére
"viszont maga a hw se olyan ami indokolná, hogy hangos és melegedős legyen. Sz@rból várat, na ott a kihívás"
valahogy a konkurenciának mégsem sikerül
Egyébként alapjában véve egyetértek, csak azt nem értem a lenovo miért dobta el ezt a tökéletes venti dizájnt, a T410 hangja valami brutális amikor terhelve van, magasfrekis, "sípolós", amilyet még korábbi gépeknél sem hallottam.
-
Gondwana
addikt
válasz
Chaser #33416 üzenetére
...Össze kéne fogni aztán hackelni bele valami mostani cpu alá alaplapot, az odab@szós lenne...
Adod itt nekem a tippeket, hogy hegesszek bele X201 vagy inkább X220 alaplapot... Mechanikailag elvileg még bele is férhet, majd rámozdulok a témára. (Mondjuk, az X220 az LVDS helyett már DisplayPorttal kellene, hogy kapcsolódjon az LCD-panelhez, ez az átalakítás már kicsit komolyabb hackelést igényelne) UXGA-val, T500-hűtővel tényleg besza...behu... gép lenne! -
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #33414 üzenetére
"és akkor hűtésben már nem jobb"
Azt elfejeltetted, hogy a venti vezérlése is jobb a T400-nak illetve eleve ehhez lett párosítva. Ha ugyanez T60-nál alapból 3000-en teker már nem olyan rózsás a helyzet, a fogyasztás és melegedés meg ugyanúgy megmarad. Ilyen hűvös gépem mint a T400 még nem volt, beleértve az X200s-t és ár/érték arányban is egyre jobb. Ha azt veszem megkaptam 59k-ból ebay-en gyönyörű állapotban, zsír új LG cellás akksival (első használat 2012.05., 1 ciklus), WXGA+ kijelzővel, DVD íróval, szinte ajándék volt.
Klepti: "Igen, gondoltam, hogy lehet, csak én nem piszkálhattam és úgy nem volt oké."
IBM/lenovo gépen piszkáltad vagy valami trackpoint utánzat volt az HP-n vagy Dell-en?
Egyébként beállítás kérdése is, mint írták előbb, érzékenyre kell állítani, ha egyszer megszokja az ember nem igen lesz szüksége a touchpad-re vagy külső egérre (CAD-et leszámítva).
Chaser: "Meg itt még normálisan vannak a csatik is, kijelző sincs középről eltolva, engem nagyon megfogott ez a gép"
A portkiosztás tényleg nem az igazi, de kijelző eltolásán még mindig nem értem hogy tudtál így fennakadni.
Kb. amikor anno megvettem a T61-em akkor is ez volt ami legkevésbé sem zavart, a sok butasága mellett.
-
nagyzoli72
csendes tag
válasz
Chaser #29619 üzenetére
Itt találtam egy csomó flash játékot, amik elég kicsik és nincsenek tele reklámmal sem. gyerek játékok A lányom gépén gond nélkül futnak, pedig az is P3! Igaz kell a jobb egér futtatás engedélyezése, de ez már tavaly sem volt gond pedig akkor 3 éves volt!!!
-
cellpeti
nagyúr
válasz
Chaser #33285 üzenetére
igazat adok neked, de akkor se fogok kiadni érte még 15-16k se egy 9 cellásért se. Akkor inkább gyűjtök új gépre. Az a vicces, hogy faternak Acer van, bnőmnek Packard Bell és mindegyiknek megdöglött az akksija.
Persze, lehet a rossz használattól, de...lemerül feldugtam, feltöltött lehúztam és így tovább...
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #33285 üzenetére
Az LG-ről sem hallottam rosszat, de sanyo-t vagy sony-t is bevállalnék ha jó áron van és még újszerű állapotú.
szerk: nem akarok senkinek reklámot csinálni, de itt van is egy panasonic, ami ha minden igaz SL500-ba is jó: [link]
szerk2: igaz már 5 éves, nem biztos, hogy be merném vállalni
-
buherka
addikt
válasz
Chaser #33187 üzenetére
Na nem azért írtam, mert nekem is T500-am van
...de ha most ez összeszarná magát, akkor lehet ugyan ezt venném Alfától.
Itt a cégnél van T61-es és tesztelgettük Everest-el a memóriát, és hát biza gyorsabb a T500. Azért csak DDR3 na.Nekem most csak az USB3 kezd hiányozni a T500-ról...ennyi semmi más. Mert kaptam 3-as Pendrive-ot, meg az otthoni kisvinyóm is USB3-as.
-
Tim82
félisten
válasz
Chaser #33189 üzenetére
Lehetséges, de mivel nem fenyeget jelen pillanatban az a veszély, hogy legyen ~90k-m egy T500-ra, annyira nem érdekel a dolog. Én is jól elvagyok a 14" T60-ammal. Ja és engem csak pszichológiai okokból zavar a 3 GB RAM-os korlát, amúgy nem éreztem eddig, hogy bármiben szűk keresztmetszetnek bizonyulna. (Ahogy egy kedves fórumtárs megfogalmazta a múltban, cseppet OCD-s vagyok a gépeimmel kapcsolatban.
)
-
Gondwana
addikt
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
Chaser #33111 üzenetére
Én régóta mondom, hogy a T400-T500 volt eddig a legcsendesebb ( mindkettőm volt, T400 marad ), végtelenül kiábrándító, hogy mennyivel hangosabbak az újabbak
Az új billentyűzet meg... komolyan, értem, hogy kell a változás, de a programozóknak senki sem készít már gépet?!
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #32921 üzenetére
vastagabb és nehezebb, meg talán gyengébb a hardver
rollcage nem tudom van-e a kijelző mögött, úgy rémlik ennél a szériánál kivételesen volt
soldi3r: sorry, de már jelentkeztek is érte külön, ha nem jönne össze, privátban jelentkezem
Saint_: igen, ha megvámolják és áfát kell vizelni
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #32771 üzenetére
Jobban nem látok bele, annyira magas pozícióból nem ismerek senkit, vagyis eddig még nem is kerestem, aki tudna érdemlegesen beszélni, hogy mi lapul nagyon mélyen a kupakban. Én azért bízom a fejlesztőkben, hogy azért nem csak rename megy, meg ide-oda tilitoliznak az óajelekkel és feszekkel, hanem valamit leraknak az asztalra.
-
Gondwana
addikt
válasz
Chaser #32697 üzenetére
Kiindulásnak:
REGEDIT4
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\IBM\TPHOTKEY\8001]
"File"="C:\\Program Files\\Lenovo\\SimpleTap\\SimpleTap.exe"
@="C:\\Program Files\\Lenovo\\SimpleTap\\SimpleTap.exe"A módszer adott, az EXE-t variálhatod (nálam először Operára lett cserélve, majd Far Managerre, de az X201-en már a SimpleTapot indítom vele.
-
Gondwana
addikt
-
Gondwana
addikt
válasz
Chaser #32625 üzenetére
Az intel driverek háklisabbak mindenféle hegesztett overlay-funkciókkal, mint az Ati, de ezt már írták.
T60: véletlenül találtam egy belgrádi céget, akik úgy mellesleg Thinkpad-szervíz is, és adtak egy 4800 dináros (kb. 42EUR, ehhez képest amiket meg a neten találtam, többnyire USA-only delivery) árat komplett FRU 45N5492 hűtőre. (MX2 szintén úton van, asszonypajtás T60-jában nagyon melegszik a VGA, oda megy a mostani borda az ő eredeti ventijével)
-
dbius
veterán
válasz
Chaser #32531 üzenetére
Szerintem a hdsentinel topicjában is írhatsz erről, a fejlesztő biztos tud valami hasznosat mondani
-
buherka
addikt
válasz
Chaser #32527 üzenetére
Akkor nem kell mozgatni a gépet.
Láthatod, hogy én sem azt kaptam amire eredetileg vártam. De ez is tökéletes.
Meg kell nézni az eladó értékelését, hogy mennyire van rá panasz. Ha nem panaszkodnak a ventikre, akkor rossz nem lehet.
Én ez alapján állítottam be az SSD-m...az egyes pontot csináld meg, aztán kiderül.
-
buherka
addikt
válasz
Chaser #32505 üzenetére
Én most nemrég vettem zsanért az ebay-ről.
Persze hogy én sem azt kaptam amit rendeltem.
Szóval ez a FRU dolog szerintem sokat nem ér.
Ezt rendeltem 42X4805 - 42X4804 és ezt kaptam...42X4801 - 42X4802.
Végül is mikor szétkaptam a gépet az volt benne gyárilag, amit küldött az eladó.
Ha utángyártott, aki profi cucc, mert egy az egyben úgy néz ki, mint a gyári.Különösebben nem érdekel, mert olyan feszes, hogy alig lehet felnyitni a kijelzőt.
Lehet hogy te is rendelsz ventit és nem azt kapsz ami a konkrét képen van. De jó lesz a gépbe ez biztos. Szóval felesleges annyit rágódni rajta. Bármilyet rendelsz, a csörgő-zörgő ventinél biztos jobb lesz.
(#32508) Chaser ...nekem a HD Sentinel írja hogy aktív a TRIM. Csak nem hazudik...
-
brd
nagyúr
válasz
Chaser #32520 üzenetére
Az fsutil csak a windows viselkedését mutatja meg/állítja be.
J00hnny leírása/másolt szövege pedig csak azt mutatja meg, hogyan tudod megnézni, hogy az SSD képes-e a TRIM parancsokkal kezdeni valamit.
Arról tehát egyik sem ad infót, hogy az OS által elküldött parancsok meg is érkeznek-e az SSD-hez, és a szerint kezeli-e a blokkokat.
-
!Overdose!
őstag
-
brd
nagyúr
válasz
Chaser #32476 üzenetére
A win-es parancssoros check speciel csak azt mondja meg, hogy a win küldi-e a parancsokat, azt nem tudja, hogy az meg is érkezik-e. Egyébként Samu 830 esetén egyrészt a saját software a legbiztosabb infóforrás talán, másrészt ez a típus trim nélkül is jól elvan (én speciel XP-vel is használom, és az írási sebességre nincs panaszom).
-
Declare
őstag
válasz
Chaser #32424 üzenetére
Mindenkinek más az értékrendszere...
Nekem a célom, hogy egy olyan gépet vegyek, ami a mostani majd 7 éves gépemet felváltja. A következő 5 évben mondjuk, a lehető legnagyobb biztonsággal (stabilitás, strapabírás stb..) ellássa a feladatát és azokat a programokat amiket használok a lehető leggyorsabban futtassa. Ehhez kell a lenovo minősége/supportja/strapabírása és vagy a legerősebb i5 vagy i7 proci és hogy ne kelljen monitort hajkurásznom az FHD kijelző.
Az, hogy a win 20 másodperc alatt induljon el 1 perc helyett, vagy hogy egy program 5 másodperc alatt induljon 20 helyett nem egy perdöntő dolog, utána meg az ssd sebessége majdhogynem lényegtelen...hangtalan, növeli az akku időt ezek jó dolgok, de én mindezért 60-80k t sokallok, mert nekem nem lényeges (256gb os ssd 60-140k között van gyártó, sebesség, fogyasztás stb)!
Neked a 60k a lélektani határ, nekem mindezért mondjuk a 30k.Inkább kerregjen még 1-2 évet az a hdd és utána feléért veszek egy ssd-t, ami már tényleg csak annyi, mintha egy fain kocsidba nem 95 öst tankolsz, hanem V-powert
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Könyvajánló
- Renault, Dacia topik
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Alakul a Visa és a Mastercard európai ellenfele
- DUNE médialejátszók topicja
- Google Pixel topik
- Újabb európai vasúttársaság vált műholdas internetre
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- HP ZBook FireFly G11
- X1 Carbon 11th 14" FHD+ IPS i7-1355U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Dell Precision 7560 15.6" FHD IPS i5-11500H RTX A3000 32GB 512GB NVMe gar
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe magyar vbill gar
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest