- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple notebookok
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
btudos
nagyúr
válasz fermacht1994 #65058 üzenetére
Ne keverd az asztali gépeket a notebook vonallal, nagyon más világ.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
btudos
nagyúr
válasz FoxiestFox #64847 üzenetére
Asztali TP billentyuzet. Elottem a monitor, dokkon balra ferden a gep, igy kellett valami megoldas, ami kulso bill, de meguti a szintet, hat lett.
-
btudos
nagyúr
válasz beloadjoker #64801 üzenetére
Ha nincs nagyon lelakva, simán, akár többet is.
-
btudos
nagyúr
-
btudos
nagyúr
válasz Kristof9094 #64687 üzenetére
4500MHD már tud DXVA-t, illetve DDR3 olcsóbb, emiatt mindenképp T500-at néznék, vagy újabbat. Processzor kb. mindegy, P8600 a leggyakoribb, hétköznapokban alapvetően elég is, de könnyen cserélhető pl. T9400-ra, annak elég jó ár/érték aránya van. Régebbi gépet a DDR2, illetve a DXVA hiánya miatt már nem vennék.
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
válasz Chaser #64677 üzenetére
6205 nálam a T430-ban nem Linksys routerekkel is ugyanezt csinálja, azt hittem a 8.1 miatt, de ezek szerint máshol is gond van vele. Mondjuk más gondom nincs vele, kéthetente egyszer elhagyja magát, de egyébként stabilan hozza a hálózat határértékeit.
-
btudos
nagyúr
válasz Pszihonaranc #64513 üzenetére
Írni azért lehet nekik, nem kerül semmibe.
-
btudos
nagyúr
válasz Pszihonaranc #64493 üzenetére
Smartservice
Telefonálj nekik, kérdezd meg, garanciában kicserélik-e, velük meg lehet beszélni, hogy csak akkor viszed oda a gépet, amikor megvan az alkatrész. Odaviszed, berakják és mehetsz is.
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
válasz laci1978 #64469 üzenetére
Ez Thinkpad topik, a Z510 erősen IdeaPad.
Újra megdícsérném azt az okost, akinek bökte a szemét a Thinkpad elnevezés.
-
btudos
nagyúr
válasz Pszihonaranc #64466 üzenetére
Zsanercsere? Ha el meg a garancia, egy probat meger.
-
btudos
nagyúr
válasz Peet91 #64413 üzenetére
40-től mindegyik világít, illetve az Edge-ek is jóideje tudják ezt. A Tx30-ak biztosan nem, X230-ról nem tudok nyilatkozni.
[ Módosította: BomiBoogie ]
-
btudos
nagyúr
válasz Francia91 #64405 üzenetére
Köszi a felajánlást, de alapvetően hidegen hagynak a tesztek. Teljesítmény tekintetében mindkét gép megfelelne, ez nem kérdés, inkább a szubjektív szempontok, illetve az elhelyezés kérdése izgalmas.
Régóta kerülgetem egy T500 magáncélú beszerzésének gondolatát, szimplán a TP mániám okán, de semmi szükség rá. Most van időm/pénzem/motivációm végre lecserélni egy viszonylag régi LGA775 alapú nagy morgót (backup gép szerepet játszik már másfél éve, havonta 1-szer kapcsolom be), és így merült fel, hogy ITX alapú valami helyett most jöhetne a T500, de nem vagyok meggyőződve róla, hogy hosszabb távon okos választás lenne.
dying_star: Ezt így nem jelenteném ki, bár engem kergetni lehetne vele.
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
válasz Aethelstone #64399 üzenetére
Őt nem ismerem, de szerintem jó vételt csináltál.
Én most T500 vs. AM1 alapú HTPC dilemmában vagyok, még nem sikerült megálmodni, mi lenne a jobb.
-
btudos
nagyúr
válasz Aethelstone #64394 üzenetére
Ha megfelel a leírásnak (magyar lokalizáció, Pana akksi, hibátlan állapot), szerintem igen.
-
btudos
nagyúr
válasz Francia91 #64249 üzenetére
Annyi pluszt nem ad, mint amennyi gond lehet vele.
X200-on csak azért van fent a 8.1, mert éppen az volt nálam pendrive-on, mikor vettem. Mondjuk se dGPU, se 3G modem, se bluetooth, szóval semmi ami problémát okozhatna, így nem csoda, hogy egyszerűen csak teszi a dolgát.
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
válasz katzy86 #64240 üzenetére
8.1-re persze hogy nem megy fel csak úgy a Win7-es driver, kompatibilitási módban tedd fel.
Francia91: Nálam ment a szabályzás X200-on, mikor legutóbb próbáltam. Most hirtelen pontos verziószámot ahhoz nem tudok mondani, a T430-on 6.64 van, azzal működik 8.1 mellett.
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
Vicces ez a szigetes-hagyományos billentyűzet téma. Én aktívan használom mindkettőt (T42p, X200, T430) hosszú ideje, vegyesek a tapasztalataim.
Önmagában az, hogy szigetes lett, nem feltétlen gond. Illetve ez is beszállítófüggő, mert az eredeti non-backlit magyar keyboard hangos volt és kényelmetlen a T430-ban. Ezt cseréltem egy backlit verzióra, az sokkal halkabb, puhább, kényelmesebb volt, szóval a billentyűzet minősége az még mindig a beszállítón múlik. Viszont a kiosztás mindenképp messze van használhatóságban a korábbihoz képest. Jobban szeretem az X200-at használni útközben (eltekintve persze a súlya miatt amúgy is jelentkező előnyöktől), mint a T430-at, mert hatékonyabban tudok rajta gépelni. Ennek kéne számítania egy munkaeszköz kialakításánál, nem a trendeknek, de sajnos nem ebbe az irányba haladunk.
A Dell ezért is szimpatikus, Ők nem áldozták be az üzleti szériát a Lenovo-val és a HP-val ellentétben. Megtartották a vaskosabb, de masszív és bevált felépítést az E6440-nél, nem akartak Ultrabook-ot faragni a munkagépekből.
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
válasz bnorci71 #63976 üzenetére
A kártyacsere csak ugyanolyan Lenovo FRU-val rendelkező kártyával lesz megoldás, mivel valószínűleg a BIOS whitelist-et tartalmaz, csak az ott szereplő eszközöket fogadja el.
Ha az nem segít, onnantól lehet bármi, ahogy Tikakukac is mondja.
-
btudos
nagyúr
Bekértünk megnézni T440p-t illetve T540p-t még a piaci startkor céghez, hogy esetleg leváltjuk a T510-eket (T520, T530 van még rajtuk kívül céges tulajdonban), de gyakorlatilag 15 perc után mondtuk azt, hogy oké, jó lesz még a T510 egy darabig.
-
-
btudos
nagyúr
válasz Chaser #63843 üzenetére
En arra lennek inkabb kivancsi, milyen allapotban lesz kivulrol. Amilyen utemben fenyesedett a belso resz, amig tobbnyire nem dokkolon kulso billentyuzettel hasznaltam... Hat az X200-am szebben fog kinezni, pedig 4 ev van a ketto kozott. En ezen a teren erzem leginkabb a sporolast.
-
btudos
nagyúr
válasz FoxiestFox #63776 üzenetére
X200 P8400+SSD vs. T430 i5-3210m+SSD
Hétköznapi felhasználásban (böngészés, e-mailezés) nem igazán jön ki a különbség, ezért is használom sokszor inkább az X200-at ilyenkor. De amint kicsit is megkergetem valamivel, komolyabb weblapokat nyitok meg, több dolgot akarok egyszerre csinálni, azért előjön a 3 generációnyi különbség.
-
btudos
nagyúr
válasz FoxiestFox #63585 üzenetére
Valld be, hogy most telepítetted újra a W500-at.
-
btudos
nagyúr
válasz Tikakukac #63363 üzenetére
System update 8.1 alatt nálam most egész sok mindent felpakolt, de mondjuk igaz, hogy Win7 alatt mindent megtalált.
Ha nem lenne a cégnél alapvető, hogy én tesztelek mindig a legfrissebb OS alatt (kizárva mindennemű kompatibilitási problémát), lehet, hogy visszatérnék Win7-re. Bár ha most nem rosszalkodik a 8.1, akkor jóban leszek vele is (valami bekattant neki, azért kellett újrahúznom, hosszú évek óta az első használatot befolyásoló problémám volt ez Windows alatt), driverezni csak egyszer kell.
Bár a tényen nem változtat, hogy nem csak a vasak kurvulnak a Lenovo-nál, hanem a support oldal is.
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
Sajnos az ilyen akksin már az se segít. Nagyanyám T500-ában is egy ilyen akku van, látszólag tök korrekt, 3-4 órás hátralévő üzemidőt ír teljes feltöltésnél, aztán minden előjel nélkül vége. Akksi reset ezen nem segít (egy próbát megér, csak reménykedni felesleges), nagy eséllyel halott ügy.
-
btudos
nagyúr
válasz Peet91 #63067 üzenetére
Tedd fel eleve SSD nélkül (így sokan be se néznek szerintem, mert drága), és írd bele a irdetésbe, hogy az SSD-t mennyiért adod mellé.
Úgy talán vonzóbb lesz. De egyébként is türelemjáték az eladás, főleg ilyen gépeknél.
-
btudos
nagyúr
válasz Alien13 #63062 üzenetére
Megéri a 48-at is mindenképp, ha a gép korrekt állapotban van. Az, hogy az eladó segítőkész és korrekt, az már önmagában jelent valamit. Általában ha már telefonban érződik, hogy ért hozzá (nem csak azt hiszi...), akkor a gép is rendben van.
-
btudos
nagyúr
válasz buvartacsko #63048 üzenetére
A ventivezérlés baromságait oldja meg, pont amit kifogásoltál. Nem csodaszer, de rengeteg kellemetlenségtől megkíméli az embert. A T430 gyári vezérlése is pocsék, mikor 45 fokos procinál pörgeti a ventit mint az őrült, és senki se tudja miért. TPFC-vel ilyen nincs, könnyebb vele az élet, ennyi.
Nyilván nem fog a venti kevésbé kopni tőle, de ilyet egy szóval sem állítottam.
-
btudos
nagyúr
-
btudos
nagyúr
válasz soldi3r #62689 üzenetére
Az a kerdes, hogy ad-e hangot miniDP-n keresztul? Mert arra a valasz igen, en miniDP-HDMI atalakitoval hasznalom, ugy is atviszi a hangot. Bar amiota kapott dokkot a T430 is, nem kell itthon atalakitoval veszodni.
-
btudos
nagyúr
válasz franc0 #62141 üzenetére
Meg naprakész telepítővel WiFi probléma sincs.
Egyébként meg mindenki azt használ, amit akar, ami neki a legjobban kézreáll. Nekem pl. a néhány logikátlan megoldással együtt is a 8.1 a leghatékonyabb OS, 7-est használva mellette hiányoztak a 8.1 apró extrái, de itt sokaknak meg nem áll kézre. Tikakukac az OS X-szel barátkozott össze, sokan a Linux-szal, felesleges azon rugózni, melyik miért jobb, szubjektív dolgokról nem lehet szerintem így nyilatkozni.
-
btudos
nagyúr
válasz CharlieDrop #62020 üzenetére
Mivel ugyanaz a generáció, csak kisebb, szerintem egyáltalán nem előrelépés.
-
btudos
nagyúr
válasz Chaser #61825 üzenetére
Én is újkori Dellekre mondom, most próbáltam, E6330 vs. T400 (T60 ALPS billentyuzettel) es nekem a T400 volt érzésre jobb. De mondom, ez abszolút egyéni preferencia kérdése, es a Dell billentyűzetet is elfogadnám simán, szóval az is nagyon rendben van.
-
btudos
nagyúr
válasz Chaser #61804 üzenetére
Azért egy T60 ALPS billentyűzetnek az újkori Latik sem vernek oda (legalábbis nálam biztosan nem), de a billentyűzet kérdés mindig szubjektív téma lesz.
Könnyített billentyűzet alá próbált valaki merevítést rakni, mivel érdemes megtámasztani alulról?
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
válasz FoxiestFox #61796 üzenetére
A 40-esre inkabb ne. Van nalam most X200, T400, T500, T520, T430, illetve tegnap neztem a T440-t is, hat...
A T430 meg nem veszes a regebbiekhez kepest, ha megbaratkozik az ember a billentyuzettel. Ehhez kepest az uj szeriat kis tulzassal inkabb az Edge-ekhez mernem hasonlitani. Egyszeruen nem jo hasznalni. Nem az van, mint amit a T430-nal ereztem, hogy hu, fura, de jo lesz ez, hanem szimplan kenyelmetlen.
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
válasz werszomjas #61787 üzenetére
T400 hétköznapi használatra tökéletes, alkatrész is van hozzá bőven, csendes, és a valaha volt legjobb TP billentyűzet is belerakható. Tegnap került hozzám egy T400-as, amibe beledobtam egy original magyar T60 ALPS billentyűzetet, hát mint a beton, egy álom gépelni rajta, még az X200-hoz képest is.
-
btudos
nagyúr
válasz Francia91 #61594 üzenetére
Nalam levo T500 is Samu paneles, de a fenyerovel nincs gond. Bar sajnos azt kell mondjam, hogy a szinei is csak az LGP panelhez kepest gyengek, a T430 HD+ kijelzojere pl. koroket ver igy is. Szomoru leszek, mikor atadom a nagyszuloknek.
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
-
btudos
nagyúr
válasz VegyesTamás #61534 üzenetére
Vigyázhatsz akárhogy, időzített bomba marad.
-
btudos
nagyúr
válasz Napfénysüti #61459 üzenetére
A 30-as szerianal az ilyen apro kenyelmi funkciok hianya a legnagyobb problema, erre most jottem ra, hogy visszakerult az X200-ra a Win7.
-
btudos
nagyúr
válasz krisi047 #61393 üzenetére
Annyival biztos nem jobb az X1 Carbon kijelzője, mint amekkora barkácsolást igényelne, az anyagi ráfordításról nem is beszélve. Én is néztem már valami megoldást, de ennyit csak FHD IPS miatt lennék hajlandó szívni.
-
btudos
nagyúr
Mert sokan nem tudjak, hogy egy gyartonak vannak kulonbozo szeriai. Amig siman Thinkpad volt a topik neve, senki nem jott ide Ideapadekkel. Ez nyilvan nem a moderatorok hibaja, de mikor szova tettem, hogy ez igy nem az igazi, semmi nem tortent.
-
btudos
nagyúr
válasz bence188 #61292 üzenetére
Thinkpad szerviz sose koltozott sehova, Smartservice-hez vinnem a gepet. Amennyiben Ideapad-rol van szo, topikot tevesztettel.
Ezuton is udvozlom a moderatort, aki keptelen megerteni, hogy az atnevezes ilyen modon zavaro es felrevezeto lett.
-
btudos
nagyúr
Hogyne lenne. Fn+F4 altatja.˛Az a T530, bocs, elnéztem a típust. Egyébként bekapcsológombra be lehet állítani, hogy ha megnyomod, csak altassa a gépet.Egyébként Windowsban jól van beállítva a viselkedés kijelző lecsukásakor?
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
válasz szlovibuki #61237 üzenetére
70-ért csak IGP-vel drága. Laptopsystem-en dGPU-s verzió van 72-ért dokkolóval, akkor már inkább az.
-
btudos
nagyúr
Én elég alacsony fényerőn használom a kijelzőt világosban is, sötétben meg pláne (így kényelmes, nem szeretem ha kiveri a szemem a fényerő), így az nem ad elég fényt, kell a Thinklight, ha valamit papírról kell gépbe vinnem sötétben.
-
btudos
nagyúr
Nem, a Thinklight a kepernyo folott levo kis lampa, felulrol vilagitja a billentyuzetet.
dabgergo: SSD a HDD helyere, HDD az optika helyere caddyvel. Egy mozdulat kivenni az optikai meghajtot, baromi egyszeru, ez az ultrabay lenyege.
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
válasz Daniel Alves #60915 üzenetére
Hát én ezt ennyiért nem venném meg, ezt a szintet (sőt...) bőven hozza egy Fujitsu Lifebook A532, amit azonos hardverrel 20-25 k-val olcsóbban megkapsz.
-
btudos
nagyúr
válasz FoxiestFox #60908 üzenetére
Aki nem akar fizetni OS-ért, de persze elvárja a tökéletes működést mindig, minden helyzetben, gyakran a virágbolti, ki tudja mit tartalmazó Windows verzióktól, azok negyed áron se fogják megvenni.
-
btudos
nagyúr
válasz Blue Eagle #60885 üzenetére
TPFC?
fgordon: Ez mind szép és jó, csak ha a Windows 7 is tudja mindezt, de cserébe még modern is és szívni se kell vele, miért nem váltasz?
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
hito
-
btudos
nagyúr
válasz A_ScHuLcZ #60794 üzenetére
T430-nal a kiosztas igenyel megszokast, illetve tobbfele billentyuzettel szerelik, nekem a magyar non-backlit csattogos, TP-hez kepest kenyelmetlen volt, a backlit verzioval mar nincs ilyen bajom.
Egyebkent nem annyira rossz gep, ennel meg van roll cage, es eleg jol szerelheto is, egy ket recsegos pontot leszamitva rendben van. Osszessegeben az X200-amat talan jobban szeretem, de nehez lenne eldonteni, mindkettot eleg sokat hasznalom.
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
válasz Napfénysüti #60784 üzenetére
i5-3210m + NVS5400m + 8 GB RAM + HD+ van nalam masfel eve, ha visszakeresel, irtam mar rola parszor.
-
btudos
nagyúr
válasz gzbotii #60657 üzenetére
Jó ez. Igazából T400-nál a kijelző meg az állapot a lényeg, a HD3470 érdemi grafikus teljesítményt úgysem ad, így szerintem felesleges. A RAM/HDD néhány mozdulattal bővíthetó, az 1440*900-as kijelző megvan, innentől kezdve mrad az állapot, azt tudod személyesen ellenőrizni. Ha belefér, vegyél hozzá egy SSD-t, és boldog leszel.
-
btudos
nagyúr
válasz FoxiestFox #60632 üzenetére
GPU-Z nem a megbízhatóság csodája, nem szabad mindent elhinni neki
Huh, Chaser kijelzőjét én is megvenném, csak nincs hozzá gép, amibe belerakjam. Na nem mintha hasznát tudnám venni, csak hajt a vérem. Szerencsére a pénztárca mindig győz
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
válasz Blue Eagle #60617 üzenetére
PM nem, de kompatibilitási módban telepítheted a Win7-es verziót, nálam X200-on működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magisk
- Spórolós topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Autós topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 10. nap: Kill Knight
- Call of Duty: Black Ops 6
- Ubiquiti hálózati eszközök
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Asus A15 Gamer Laptop eladó ÁR ALATT!!!Ryzen 7 4800H/16GB RAM/1TB SSD/Gtx 1660Ti/ 144Hz
- Lenovo X13 13,3" Gen1 i5-10310U 16GB 512GB SSD, 1 év garancia
- Lenovo Ideapad Gaming 3 15ach6
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest