- Megjött a Chieftec VEGA M szériás tápok legnagyobb teljesítményű kiadása
- 280 Hz-es, remekül felszerelt WOLED monitor jött a Gigabyte gondozásában
- Itt az AI videók TikTokja, az OpenAI új agymenése
- Rekordösszegért kerül szaúdi kézbe az Electronic Arts
- Nem saját tervezésű a Zhaoxin új szerverprocesszora
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Steampunk hangulatú, nem túl drága, de fémházas klaviatúrát mutatott be a Yunzii
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen videókártyát?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- 3D nyomtatás
- Milyen egeret válasszak?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Uzi74
senior tag
válasz
soldi3r #73723 üzenetére
Nekem a t440p-be sajnos nem AUO került, hanem LG FHD (igaz tavaly márciusi), de ahogy olvasom továbbra is kétesélyes volt a dolog, de ha nagyon zavarna és a support nem akarná cserélni 80 Eur környékén mennek az AUO panelek ebay-en.
Szóval nem vehetünk rá mérget, hogy egy új gépbe AUO kerül -
-
-
-
-
-
-
HSM
félisten
válasz
soldi3r #73384 üzenetére
Bevallom, ilyesmivel nem foglalkoztam soha, így nem tudom.
(#73385) hcl: Nekem átlagos "notinézési" távolságból pont jó ez a 120PPI körüli érték, amit ad a 14" és az 1600*900, vagy 1440*900-as felbontás. A sima 1366-os kijelzőktől notin felfordul a gyomrom kb, számomra használhatatlanok.
Én ezt az oldalt szoktam alapul venni, kb. olyan távolságokat ír, amiről nekem is megfelelnek az adott kijelzők [link].(#73386) Tikakuka: Persze, ebben semmi meglepő nincs. Én is otthon szépen dokkolom a 24"-os Dell IPS-re.
Csak a gond az, hogy a böhöm Dell-t marha kényelmetlen magammal vinni a notival, és konnektor nélkül sem áll velem szóba, tehát mégis inkább a noti kijelzőjét viszem magammal...
Nagyobb notit pedig a súlya miatt nem vinnék magammal, kisebb felbontást pedig a használhatatlansága, és katasztrófális képminősége miatt. Attól sírok, mikor számolni tudom a pixeleket...De szívesen meghallgatom, ha tudsz ilyesmire jobb alternatívát.
Ami mellett "nem kelnél ki az ágyból".
-
HSM
félisten
válasz
soldi3r #73287 üzenetére
Szerintem nagyon jó gépek, és bőven olcsók a tudásukhoz, használhatóságukhoz képest.
(#73289) Tikakukac: Köszönöm!
(#73290) dying_star: Jó, de neked egy régi Core2-es géped van.
Azért egy kétmagos Core 2 Duo és egy négymagos Haswell között azért bőségesen vannak köztes megoldások.
-
HSM
félisten
válasz
soldi3r #73257 üzenetére
Kis órajelen simán el kéne viszont bírja. 2Ghz körül 15W magasságában van nálam a komplett package power az i7 2620M-el. Ehhez képest 3200Mhz-en turbózva 31W, és azt még elbírja a gyári hűtő, igaz, nem halkan. Szóval ha 4 mag lenne, 2Ghz-en, annak még bele kéne férnie a keretbe, bár tény, így túl sokat nem hozna a konyhára. Mondjuk ha azt veszem, 2,4Ghz is még csak 20W magassága, abba még akár beleférhet a duplázás. De turbózni már tuti felejtős a 4-magossal. Sokan szedik ki emiatt amúgy a négymagosokat a 14-es masinákból, napi használatban nem igazán gyorsabb, viszont jóval melegebb jól meghajtva.
-
CB
senior tag
válasz
soldi3r #73238 üzenetére
Hát, igen. Együtt öregszünk. Újonnan vettem 2007-ben. Azóta - leszámítva a billentyűcserét azért, mert a lányom beleöntött egy pohár vizet - csak a ventilátort kellett egyszer megzsírozni. Nameg az XP-t cseréltem win 7-re. Jó kis masinák ezek.
Most vettem egy x201-et használtan, és annak azt hiszem 15-ig lehet felnyomni a fényerőt.
Remélem az új masinám is sokáig bírja majd. Olyan mint az új.(#73236) Tikakukac: az enyém nem IPS kijelzős sajna.
-
törölt tag
válasz
soldi3r #73181 üzenetére
Konkrétan Salix xfce-et használtam ill. a páromnak az volt fent kb. egy évig vagy talán tovább is. Már maga a telepítése sem emberbaráti de az valóban stabil volt. Igaz a böngészésen zenehallgatáson, filmnézésen kívül semmire nem volt jó. 2 hétig próbálkoztam egy Epson DX nyomtató installásával de a scannert végül mégsem sikerült normálisan illeszteni. Nem szeretnék már többet szenvedni ezekkel. Annyi jó dolog van a világban, miért pazaroljam az időmet ilyesmire?
A Mac-ről. G4-et 4 évig használtam. Bevallom férfiasan, fogalmam sincs hogyan kell telepíteni egy mac-et. Ugyanis sosem kellett telepíteni
Na ez a nem mindegy!
-
válasz
soldi3r #73160 üzenetére
Win előtt is voltak laposok. Nekem abból az izéból elegem volt, ha nem is jobb a Linux, nekem jó, és nem kell fizetni érte, vagy warezolni.
De a wint használó ismerősöknek mindig én segítek... Mert van mibenTikakukac : Hát, szerintem különböznek a fogalmaink
Amúgy egy páran már eljutottak arra a következtetésre, hogy MS nélkül kevesebb hülye lenne, akinek számítógépe van
-
Akos1994
aktív tag
válasz
soldi3r #73045 üzenetére
x201-em van szóval szeretem őket nagyon, de T410s-nél még nem hallottam olyan darabról amelyiket huzamosabb ideig használtak és ne kellett volna rajta vagy 3× kijelzőt vagy integrált vga-t cserélni.. Nem tudom ott mi volt a gebasz csak azt, hogy becsíkozódott a kép.. meg javítás után is újra 3-4 hónap múlva..
Viszont az akksit témát nagyon nem találom keresővel se..Pedig még októberben meg volt amikor vettem az x201-et..
-
Dhampir
félisten
válasz
soldi3r #72963 üzenetére
Annyit én sem, csak jó garanciáért és hibátlan állapotért. Az említett esetben még csaknem két év garis.
Leharcolt fosokat viszont én nem szoktam venni, hiába olcsó.
Az asszony szokta mondani, hogy tőlem venne gépet, mert tudja, hogy szinte mániásan vigyázok a dolgaimra. -
Dhampir
félisten
válasz
soldi3r #72941 üzenetére
Nem tudom, hogy ez a videó pontosan miről szól, de lehet, hogy hasznos lesz a W520 esetében.
-
HSM
félisten
válasz
soldi3r #72877 üzenetére
Nem tudom, én imádom. Nem kell ki-be húzogatni a hangfalam/fülesem (nem kopik szét a csatlakozó), ha valamiért a gyári hangkeltőt használnám, csak két kattintás, és már a másik szól. Nekem sokszor van ilyen.
Mert ez szól egyből, nem kell bekapcsolni, bemenetet választani, vagy felvenni.
Ha meg igényesebb élményre vágyom, két katt, és megint a másik kimenet szól. Szerencsére a T410-esem is tudta (csak ott még nem ez volt az alapértelmezett).
-
HSM
félisten
válasz
soldi3r #72738 üzenetére
Igen, a gyártók is tudják, hogy 3 év múlva 3X akkorát szeretnél ugyanannyiért.
Ezért halt ki az SLC, ezért jött be a TLC, ezért tolják már már értelmetlen mélységekbe a flash csíkszélességét vastagon az írási ciklusok rovására....
Bár szerencsére vannak már a horizonton alternatív technológiák is.
Én mindenesetre maradok a kímélésnél. Najó, használom én is, ami a csövön kifér, de ha egyszerűen tudom kitolni az életét, akkor továbbra is meg fogom tenni. No, meg nekem az SSD nem pótram. -
HSM
félisten
válasz
soldi3r #72668 üzenetére
Ha van 8GB-od, poénból lődd be msconfig alatt egy napra, hogy max memória 3979MB, ennyi elérhető nálam az IGP lecsípése után a 4-ből. Szvsz azonnal meg fog változni a véleményed, ahogy megtelt a 4GB.
(#72670) vétó: Teljesen jogos a kérdés. Nem, mivel az SSD-nek vannak más komoly előnyei is. Nálam a legnagyobb, hogy néma, a T420-amban messze a leghangosabb dolog a HDD könnyű felhasználásnál. Az asztali gépemben is kizárólag ezért cseréltem a Raid0 tömböt rá. Ezenkívül az SSD sokkal kisebb fogyasztású, ami a notinál nagy előny. Az utolsó, de továbbra is fontos előny, hogy jóval könnyebb egy HDD-nél, a gyári HDD 110g, az SSD csak 52g.
Nekem csupán az szokta csípni a szemem, hogy sokan úgy állítják be az SSD-t, mintha nélkülözhetetlen lenne ahhoz, hogy gyors legyen a gép, miközben ez nagyon távol áll a valóságtól.(#72671) Francia91: A gyors HDD nem garancia a sebességre. Pl. ha torrentezel a HDD-ről, kapásból buktad a sebességet, mert ide-oda rángatja a fejet. Ugyanez van, ha túl sok minden van frissítgetve, vagy törölgetve, vagy nincs időnként defragmentálva.
(#72672) Chaser: A torrent egyáltalán nem árt egy SSD-nek.
Mosolyogtál rajta vagy sem, az utóbbi 10 évben tökéletesen bevált ez a módszer.... Persze, a fontos adatok nekem is mentve vannak mindig, amennyire az anyagiak engedik, de naponta/hetente menteni... Nálam esélytelen sajnos.
-
Francia91
veterán
válasz
soldi3r #72668 üzenetére
Én először a P9700-ast vettem a T500-asomba, rá 2 hétre az SSD-t. Addig a 2 hétig minimális előrelépést éreztem. Megjött az SSD, új rendszert tettem fel, hát mit ne mondjak, ég és föld volt a különbség. A P9700 előnye kizárólag 3D CAD-nél és videokonvertálásnál jött ki, pedig az SSD előtt sem rossz HDD volt a notiban, egy Western Digital Scorpio Black 7200 rpm 750 GB. A rendszer sebességében nem volt semmi előrelepés csak a procicserével. Pedig akkor már 8 GB RAM volt a gépemben, a procicsere előtt is. Mondjuk tegyük hozzá, hogy én normál használattal nem tudtam, csak a közelébe kerülni a 4 GB RAM használatnak, egyedül a 3D-s CAD rajzolás miatt kellett a 8 GB RAM, amit bizony elég sűrűn sikerül karcolgatni, de még elég volt. egy átlagos rajzolgatás közben 6-7 GB RAM-ra van szüksége az Inventornak nálam pl, ezt a 4 GB-tal nem tudtam megcsinálni
-
HSM
félisten
válasz
soldi3r #72559 üzenetére
Nem tudom, Notebookcheck tesztje alapján a W520 nekem szerelem első látásra függetlenül hogy nekem hurcolni már az is túl nagy lenne, a Dell, hát, a könnyen hozzáférhető ventijét/belsejét leszámítva nagyon-nagyon finoman fogalmazva nem nyűgözött le.
De nyilván a legjobban Te tudod, mire van szükséged, no, meg kinek mi fontos, mi tetszik.
-
-
-
Tim82
félisten
válasz
soldi3r #72517 üzenetére
X200-nál szerintem felment olyan 45-50 fok közé és ezen nem változtatott ventiszabályzás, alulfeszelés, kipucolás sem. X201-nél kézmeleg nagyjából.
A HDD oldal nálam hűvösebb (igaz, eleve SSD-vel használtam mindkét gépet). Bár most egy 1,8" microSATA SSD (Intel X18M G2 160GB) van bent Lenovo-s átalakítóval, lehet, hogy ez még inkább segít.
Nem feltételezem, hogy általános, mindenkinél tapasztalható jelenség volt az X200 EC felőli melegedése, de messze nem én voltam az egyetlen eset. Ez amúgy tipikusan az a dolog, hogy addig nem érzékeltem gondnak, amíg nem tapasztaltam, hogy az X201-nél nem így van.
-
válasz
soldi3r #72351 üzenetére
Én is így tudom.
Két partícióra oszlik amúgy a cache, egyiket arra tervezték, hogy a lassú vinyók cache memóriáját megdobja kicsit, a másik a Windows beépített ReadyBoost (vagy ilyesmi) funkcióját használja.
Előbbi SSD mellett okafogyott, utóbbit pedig a Windows magától letiltja, ha SSD-n fut.
Úgyhogy a kolléga kidobott 1 rugót. -
HSM
félisten
válasz
soldi3r #72265 üzenetére
A T430-ason még valóban, egész használható van, sőt.
Ott meghagyták még a hangerő-gombokat, a lejátszás-vezérlőt, sőt, pl. a PgUp/PgDn elhelyezése szerintem lényegesen jobb lett. Viszont a del/home/insert gombok elhelyezése nagyon távol esik a praktikustól, kifejezetten rossz.
Ugyanakkor, ha megnézed, hova fajult ez a T440-nél , ami az aktuális modell, az már nagyon gáz, egy ergonómiai merénylet az egész. [link]
Pláne, hogy a funkcióbillentyűk (F1-F12) az alárendelt funkciók (!!!), tehát pl. egy egyszerű ALT+F4 a T440-esen az FN+ALT+F4, ami valami eszement.(#72268) Dhampir: Nekem nem hiányzott szinte sosem. Max a "dedikált +/- gombok.
Jobban szokott zavarni az azok miatti ormótlan méret, bár 15"-os gépen elmegy.
-
-
-
-
Tikakukac
titán
válasz
soldi3r #72125 üzenetére
Romos x220-ba nyúlj bele, meg is veszem. Kopás és törésmentes nem érdekel, lapja legyen rendbe, meg a legtöbb belseje ne hiányozzon. Múltkor lehülyézett az eladó minek nekem ilyen. Mondom mert amit te eladsz is így fognak kinézni, akkor meg miért fizessek érte? Hümmögött
-
Francia91
veterán
válasz
soldi3r #72085 üzenetére
Kozben egy alapkiepitesu T500
Mert ha az enyemre azt irom, hogy eros kiepites, az helytallo, de a P8600, meg 2 GB RAM-ot en nem neveznem eros kiepitesnek
Mindegy....A lenyeg, hogy 64 bit memoriasavszelessegu GPU-val nem nagyon erdemes jatekba belefogni. 128 bit az alja, amit Core i proci mellett csak W szeriaban kapsz meg, Core2Duo mellett pedig mint korabban irtam, T500/W500
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
soldi3r #71822 üzenetére
Pale Moon Browser - Firefox, amilyennek lennie kellene.
Új hozzászólás Aktív témák
- Path of Exile 2
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Steampunk hangulatú, nem túl drága, de fémházas klaviatúrát mutatott be a Yunzii
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- BestBuy topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen videókártyát?
- Apple Watch
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- További aktív témák...
- ASUS ROG Strix Gamer Laptop, Ryzen 7 4800H, RTX 3050 Ti, Makulátlan Állapotban
- Lenovo Thinkpad P14s "Kis Tervező Vágó" Notebook -75% Ryzen 7 Pro 4750U 32/512 Radeon 2GB FHD IPS
- Bomba ár! Toshiba Satellite L50 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Újszerű Lenovo Thinkpad T16 gen2 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) MAGYAR laptop 1 év garancia!!
- Bomba ár! Asus K73SJ - i7-2670QM I 6GB I 120GB SSD I 17,3" HD+ I Nvidia I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- SzinteÚJ! HP Elitebook 860 G10 i7-1355U 32GB 1000GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- Samsung Galaxy S23 Plus / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3453
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest