- Milyen processzort vegyek?
- OLED monitor topik
- Milyen videókártyát?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Steam Deck
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
Butcher82 #99747 üzenetére
Szia!
A szokásos dologra felhívnám a figyelmet: hirdetni (még ha ingyenes/postaárban elvihető dolgokról is van szó) nem igazán ildomos a PH! Alapelvek szerint szakmai topikban. Mivel hiszek a "kecske és káposzta"-elvben és törölni sem szeretek, ezért köztes megoldásként offba teszem.
-
-
Tikakukac
titán
-
thgergo
tag
válasz
Butcher82 #99664 üzenetére
Ahogy nézem a X220 2. gen core i -je csak 1,5V-on megy: például ez : DDR3 1066/1333/1600
X230 3. gen core i mintha 1,35 és 1,5 is megy: pl ez: DDR3/L/-RS 1333/1600
X240 4. gen felett már csak 1,35 V van megengedve: pl: DDR3L 1333/1600
Jó kérdés, hogy a X230 képes-e 1,35V-on is járatni opcionálisan a DDR3L modulokat. Ugyanis vannak 2. gennel szerelt Tx30-as thinkpadek
-
tothjozsi96
addikt
-
Frawly
veterán
válasz
Butcher82 #99570 üzenetére
IDE SSD is van, de ezek is natív SATA SSD-k, csak gyárilag beléjük van integrálva az IDE2SATA adatper. Az a baj, hogy IDE SSD-k rettenet drágák (az IDE felület rétegigény), ezért érdemes mSATA SSD-t átalakítózni. Lehetne elvileg még olcsóbban SATA vagy M.2 SATA SSD-t is IDE-re átalakítózni, de azok hosszban nem biztos, hogy beférnek átalakítóstól a drive baybe.
-
Frawly
veterán
válasz
Butcher82 #99553 üzenetére
SSD-t biztosan lehet bele tenni, elég bele egy legolcsóbb 60-120 gigás vacak, újonnan sem többek azok már 6k-nél, használtan még olcsóbb. IPS panel tuti nincs ezekhez. RAM-ot érdemes lehet bővíteni, nyilván nem DDR4, ezekben nem is tudom így hirtelen mi van, SDRAM vagy DDR1. De amit támogat, azt érdemes lehet kimaxolni, nem egy nagy pénz már. Teljesen jó gépek ezek, retró dolgok futtatására, Win9X-en, DOS-hoz (bár a DOS leginkább azon múlik, hogy milyen hangchip van benne). Esetleg ilyenre valami minimállinuxot érdekes felszenvedni.
-
-
Frawly
veterán
válasz
Butcher82 #99478 üzenetére
A sima, nem tabletverziós X230-ra menj rá. Újabb procigeneráció, újabb GPU generáció (tud Vulkant pl.), kevésbé melegszik, SATA3, USB3 támogatás, hivatalosan is támogatja már a Win10-et.
Egy dologra figyelj, ha IPS-sel akarod, hogy tényleg IPS panellel jöjjön. Sok árus szeret megtéveszteni, azt írják, hogy IPS van benne, közben meg csak TN. Kérj előre EDID információt, az kiírja milyen panel van benne, pontos azonosítóval.
-
fattyu
veterán
válasz
Butcher82 #99478 üzenetére
maradj a nem tabletnél. vaskosabb nehezebb, nem olyan stabil a zsanér, és a nagy akku 6 cellás, emiatt az üzemidő igen trágya a simák 9 cellásával szemben.
amugy a 220nak jobb a klavija, a 30nak jobb az üzemideje az újabb alacsonyabb csíkszélességű proci miatt.volt nekem. oltárira alig használtam ki a tablet/touch featureöket. le lett cserélve sima 230ra. IMÁDOM azóta is
-
donjohnson
addikt
válasz
Butcher82 #99308 üzenetére
próbáld meg feltenni a windows 7-es vagy windows 8.1-es drivereket.
-
-
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Butcher82 #88863 üzenetére
Hát kinek mi a kuss. Én délután egy kockás füzetet teleírtam hőmérsékletekkel és TDP-vel. Passzívon a T60P az olyan lenne, mint ma megfogni félterhelésen egy gémer notit. Esélytelen. De 3k perdületen elvan, végülis az is kuss. Passzív vizem van az asztalin passzív táppal, na az kuss
-
Tikakukac
titán
válasz
Butcher82 #88861 üzenetére
Most, hogy otthon van flotta szinte mindenféle T60 IPS-ből meg T60P-ből, így én is csekkoltam mi mennyi és megéri-e.
T60P totál felesleges, előrébb nem visz, ellenben alapból 20 fokot dob GPU-ra és 3000 alatt nem él a venti. Ugyanez T60-al passzívban elmegy kb. végig, max youtube pörkölés mellé kell egy 1-es fokozat.
-
-
-
válasz
Butcher82 #88821 üzenetére
Oké, maga a csőcsere visszahozza a fényerőt. Na de mi van a sárgult panellel? Sajnos idővel mind sárgul, és veszít homogenitásából.. ebből a szempontból jó kijelzőt sikerült kifognod? Láttam egy T60-at, aminek a bal lenti része sárgult nagyon csúnyán (a tulajdonosa szerint a melegtől, mert nagyon keveset használta kinyitva.
-
Tikakukac
titán
-
Tim82
félisten
válasz
Butcher82 #88678 üzenetére
Próbáld meg ezzel a driverrel. (Francia91 fórumtárs jóvoltából ez egy módosított, Win 7/8.1 kompatibilis driver.)
-
-
-
-
Francia91
veterán
válasz
Butcher82 #74154 üzenetére
Elméletileg lehet partícionálni, szerintem nem árt neki. Van pár ismerősöm, akinek DualBoot rendszere van 256-os SSD-n, mindkét partíción egy-egy OS. 3 éves, Samsung 830-asuk van, eddig semmi bajt nem vettek észre. De majd az okosabbak megmondják, én nem vagyok egy SSD guru
-
iampeterteac
csendes tag
válasz
Butcher82 #73928 üzenetére
Kedves Butcher82!
Annyi segítséget kérnék még, hogy általános használatra, ami youtube-ból, office alkalmazásokból és avi-s filmek nézéséből állna, egy T43-as megfelelne-e, és abból melyik altípus ajánlott/nem ajánlott, mire kell odafigyelni?
Válaszát előre is köszönöm!
-
-
-
-
HSM
félisten
válasz
Butcher82 #73243 üzenetére
Az 1680*1050-es 15,6-os panel pixelsűrűsége még nagyobb picivel, mint az 1440*900-as 14-esé. Tehát azonos távolságból még kisebbek lesznek rajta a dolgok, csak ugye több minden férne el rajta.
Persze, más szempontból ettől még lehet jobb a panel, mint pl. kontraszt, fényerő vagy betekintési szögek. Nekem mondjuk csak a T410-es 1440*900-as paneljével van tapasztalatom, betekintésben pocsék, kontraszt se egy hűha, de amúgy számomra bevált, jól működik, nem nagyon fárasztotta a szemem a lehetőségekhez képest. -
-
-
HSM
félisten
válasz
Butcher82 #72723 üzenetére
Oké, de valamitől mégis majdnem kétszerannyiba kerül az enyém GB-onként.
(#72724) soldi3r: Persze, vannak még jó drive-ok. Mondjuk mikor egy éve vettem, 32K körül ez volt a legmagasabb minőségű cucc, egyben a legolcsóbb, ami tetszett. Jóféle MLC NAND flash, korrekt, nem tömörítéssel operáló kontroller, messze a legkisebb fogyasztás, szóval azért nem rossz ez.
Mondjuk olcsóbb drive-ból tuti nem Samsungot vennék, a TLC-iket tartsák meg maguknak....
"Korosabb SATA2 gép"... Öreg gép nem vén gép.(#72732) kraftxld: Ha jobb lenne a W520, miért nem veszel és adod el a T420-ast?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- HTC U11 - újra a szorítóban
- OLED monitor topik
- Milyen videókártyát?
- PlayStation 5
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpársportok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Újszerű Lenovo Thinkpad L14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 7535U 16GB RAM 512GB SSD Win11Pro Gari: 25.09
- HP Elitebook 850 G8 15,6' fullHD i7-1185G7 32/512GB + Notebook táska, Garancia
- Dell Latitude 5310 i5 10310u I 16GB I 256SSD I IPS 13,3" FHD I HDMI I W11 I jó akku
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest