- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- GeForce RTX 5050 VGA-k a Palit értelmezésében
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Asztrofotózás
- OLED TV topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen videókártyát?
- Kompakt vízhűtés
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
totron #125874 üzenetére
Kell mellé TPFanControl.ini fájl, mert alapból nincs hozzá, de az exe mellett forráskódban van. Sajnos tényleg ostoba megoldás, hogy nem szól semmit, ha nincs fájl, csak szimplán bezárja magát.
Illetve ugye kell hozzá a TVicport driver is, ha egy korábbi TPFC installer nem telepítette.
-
donjohnson
addikt
válasz
totron #125863 üzenetére
akkor szerkeszd át a tpfancontrol.ini fájlt, hogy milyen hőmérsékletnél milyen fokozaton kapcsoljon be. lehet, hogy túl hirtelen felugrik a hőmérséklet.
én ki szoktam másolni az asztalra a tpfancontrol.ini fájlt, amit szerkesztek, mert ott engedi, utána elmentve visszamásolom a tpfancontrol mappájába.
a killtpfc.bat-tal először be kell zárni a programot és úgy engedi felülírni az ini fájlt. utána elindítod újra a programot.Babetta-X:
a westnotebook-nál be szokták számítani a thinkpad-eket nyomott áron, ha személyesen viszed. legalábbis 1-2 éve nekem így volt.
nem reklám mert nincs közöm hozzájuk, csak ha nincs kedved harvderaprón árulni, azért írom. -
carr
őstag
skacok! Megy valakinél a TPFancontrol app win10en? elindul, majd eltűnik/nem reagál pár perc múlva...
-
barnam_
nagyúr
Van arra mód, hogy mostani TP-k ventilátor sebességét szoftveresen állítsam? E14 Gen 6
Pár hónappal korábban próbáltam a Tpfancontrol-t, de az nem működött.Kérdés, hogy melyik érték valós?
Mert ha a rendszer azt hiszi, hogy a CPU csak 77 fokos miközben a CPU érzékelő szerint 101, az nem egészséges...
Valószínűsítem, hogy a ventilátorban lenne még nagyobb sebesség, emlékszem Tpfancontrol-al 7-esre téve gyorsabb volt úgy 1000 rpm-el mint a BIOS által vezérelt módban. -
donjohnson
addikt
válasz
BTom1970 #123899 üzenetére
nézd meg ezzel:
TPFanControl v0.64 - dual fanvagy ezzel:
TPFanCtrl2 - V2.1.5ha így önmagában kicsomagolva nem indul, akkor másold rá az exe fájlt és az ini fájlt a meglévő telepítésre (program files mappa). előtte persze zárd be a programot a killtpfc.bat-tal.
a 0-7 azok a manauális fokozatok. úgy nem sok értelme van ha kézzel állítgatod mindig.
0 az a 0 rpm (egyhelyben áll) és aztán 2000, 3000, 5000 rpm fordulat ahogy növekszik stb. -
donjohnson
addikt
-
Pöttön
őstag
válasz
barnam_ #123399 üzenetére
Pontosan milyen procival hajtod, hogy ezeket a hőfokokat hozza?
Az enyémben egy 35w-os 3632qm-van, és a dedikált gpu-s gépek heatsink-jét raktam bele.
Tapasztalatból mondom hogy ezek a hűtők kapásból hoznak 5-8c-t...
Illetve felraktam még a TPFancontrol-t egy egyedi venti profillal, és tök hűvös a kicsike.
Bár hozzá teszem hogy ez a 35w-os 4 magossal van, 45w-osat nem raknék bele semmi pénzért se. -
BTom1970
aktív tag
válasz
donjohnson #122536 üzenetére
Kártya driver eltávolít (2018-as) -> Letöltött driver telepít (2020-as)
Így már működik az SD kártya. (Igaz, hogy a driver 2017-esnek látszik.)TPFanControl továbbra se...
-
BTom1970
aktív tag
Sziasztok!
P50-nél van olyan problémám, hogy a TPFanControl fekete képernyővel (nem)indul.
Másik problémám, hogy az SD kártyát se látja a P50 - Windows10. -
-
válasz
FoxiestFox #121527 üzenetére
És a többi is, amit itt mellékeltem? Vagy azok közül valamelyik jó? Mert ha igen, akkor lehet megoldható. Esetleg még ezeket próbáld meg, ha még nem volt, én ezeket a dual fan megoldásokat ismerem:
byrnes/TPFanControl
nikolasgd/TPFanControl-dual-fan
Shuzhengz/TPFanCtrl2 (ebből dolgoztam)A TPFanControl.log fájlban mi van? Az enyémben ez be van kapcsolva az ini-ben, máshol is be lehet, ha a
Log2File
paramétert 1-esre állítod.Perszs nagyon low level cucc ez, ugye a windows kernelébe beépül a TVicPort, aztán azon keresztül baszkurálja a program a ventiket, szóval simán lehet sajnos kékhalál.
-
válasz
lezso6 #121520 üzenetére
Nem bírtam magammal, sikerült megcsinálnom a független ventilátorvezérlést.
ThinkPad Dual Fan Control (Google drive)
DE NE HASZNÁLJÁTOK RÉGI TPFanControl.ini fájllal, amíg azt nem módosítjátok megfelelően! Ugyanis ennél a verziónál a SMART konfigurációnál az egyes hőmérsékletekhez KETTŐ számot is be kell írni a két venti miatt, a mellékelt ini fájlban így van megadva. De ha sajátot akartok használni, akkor ennek megfelelően írjátok át. Ugyanis ha nincs második szám, akkor az automatikusan NULLA lesz, azaz nem fog működni a második ventilátor, ami túlmelegedést okozhat!
Javítások amiket tartalmaz, legalábbis P16 Gen1 alatt ezeket kellett megcsinálnom a Shuzhengz/TPFanCtrl2 verzióhoz képest:
* alvó mód támogatása, emiatt a Windows 2000 és XP már nem támogatott
* két ventilátor fordulatszámának helyes kijelzéseÉs továbbra is csak saját felelősségre használjátok!
Majd felrakom githubra is forráskóddal együtt, csak ahhoz most lusta vagyok.
-
válasz
FoxiestFox #121444 üzenetére
lezso6haxfancontrol (Google Drive)
Ebben benne van a saját TPFanControl.ini fájlom is, de ugye lehet használni sajátot is.
Ez egy tényleg csak egy haxolt verzió, szóval CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Tim82 #119668 üzenetére
Rendben, akkor letesztelem másik elemmel aztán meglátjuk
Raktam bele (a T430-ba) egy i7-3720QM-et Kryonaut-al pasztázva, AIDA teszt alatt megáltt 90-95°C körül. Persze ehhez Tpfancontrol is kell, érdekes módon itt a 7-es beállítás már 6k RPM-et jelent
Toshiba venti van benne, de cserélni kellene mert nekem már hangosabb (alacsonyabb sebességen is) mint ami elfogadható.
-
donjohnson
addikt
válasz
vargas0502 #119561 üzenetére
miért nem használsz tpfancontrol-t?
van 2 ventilátoros változat is. tpfancontrol-lal lényegtelen, hogy milyen a gyári hűtésvezérlés. olyanra állítod, amilyenre akarod. -
xcds
őstag
Sziasztok!
Integrált vga-s t500-on használ vki win10-et? Működik vele minden?
Most win7 van rajta. Gondolom tpfancontrol meg rmclock nem lesz.. -
Sziasztok!
Gondoltam leírom a történetem, hátha van valakinek valami ötlete mi lehet az oka a jelenségnek...
Szóval: adott egy Lenovo ThinkPad X60T, amely jelenleg NAS-ként van használva, tehát gyakorlatilag állandóan megy. A gép nem mai darab, immáron 6 éve szolgál NAS-ként, és nem is egy erőmű, de bőven több mint elegendő e célra. Már annyira morgó hangja volt a CPU hűtőnek, hogy az elmúlt hetekben már ki is volt kapcsolva a gép. Mikor pár napja megpróbáltam ismét bekapcsolni a gépet, végül "Fan error" hibaüzenettel meg is állt. Oké, rászántam az időt, a napokban szétszedtem és - azbest Fórumtárs által javasoltak alapján, amely módszer már számos más T400-as gépemnél bizonyított
- kitakarítottam. Sajnos csere ventim nem volt, így a kitakarított venti került vissza, de szerencsére a műtét tökéletesen sikerült, hangtalanul teszi a dolgát. És most jön a kérdésem: a műtét utáni első bekapcsoláskor ismét megjelenik a "Fan error" hibaüzenet a boot során, jó... "Esc" és lássuk mit csinál. A venti egyértelműen pörög, hallani a motor halk susogását és érezni, ahogy áramlik a levegő. Jól meg is izzasztottam a gépet, izzasztva is 72-73 fokos a CPU. Ha nem pörögne a venti, akkor a gép már rég kikapcsolt volna.
• Azt szeretném kérdezni, hogy ez a fordulatszám érzékelő az alaplapon vagy magán a ventin található? Tehát pl. egy venticsere megoldaná a hibát?
• Egy másik gépemen is hasonlóképpen jártam 2 évvel ezelőtt, ott megtanultunk élni a problémával. Azonban a minap bootolom újra a gépet és egyszer csak láss csodát, nem dob "Fan error" hibaüzenet a boot során, a TPFanControl szépen mutatja a fordulatszámot. Ez mitől lehet, hogy a szenzor egyik pillanatról a másikra meggyógyul? Esetleg tettem valamit vagy történt valami, amitől meggyógyult?
• Már sok ilyen venti műtétet csináltam a gépeimen és az a tapasztalatom, hogy ha addig halogatom a cserét, hogy már "Fan error" hibaüzenet a dob boot során, akkor nagy eséllyel lesz beteg a fordulatszám mérő szenzor. Másnak mik a tapasztatai ezzel kapcsolatban?
Nagyon köszönöm a segítséget!
-
donjohnson
addikt
válasz
donjohnson #115618 üzenetére
ezt megírom ide, hátha valakinek kell majd az info:
L13 gen2-vel ez a tpfancontrol verzió működik: tpfc_v062L.zip -
donjohnson
addikt
sziasztok,
thinkpad L13-on vagy L14-en működik a tpfancontrol? próbálta már valaki? -
MrSealRD
veterán
P51-hez van ténylegesen jól működő tpfancontrol?
-
barnam_
nagyúr
Nem nagyon volt itt T420 + Quad tapasztalat, úgyhogy íme:
Vettem egy i7-2720QM-et ami egy i7-2620M-et váltott a T420-ban. Azon lehetne vitatkozni, hogy maga a csere megéri-e, hiszen a 2 magosnak magasabb az alapórajele, de turbóval már behozza: 2720qm - 2,2/3,3; 2620m - 2,7/3,4 GHz.
Aggódtam, hogy a hűtés hogy fogja bírni, mert 35W vs. 45W, meg szimpla 1 hőcsöves hűtő van benne, nem a dupla, vagy nem is a diszkrét gpu-s változat. De isopropil alkohollal lepucoltam a cput és hűtőt + sűrített levegővel portalanítottam, valamint a pasztát sem bíztam a véletlenre, kapott Kryonaut-ot.
Igazából teljesen jól bírja, nyilván ez köszönhető a friss jó minőségű pasztának + a TPfancontrol profilnak + 8 szálon terhelve beáll 2,6 GHz-re hogy beleférjen a TDP-be.
20 perc Aida teszt alatt a max hőmérséklet 90°C volt, persze 5500-as ventilátor mellett, másképp ezt szerintem képtelenség lenne lehűteni 14"-ban.A másik amitől tartottam az a Win10 mivel a 20-as szériánál már nincsenek hivatalos driverek, plusz többen is írtak negatív tapasztalatokat ezzel kapcsolatban. Nem mondom, hogy nem kellett 1-1 workaround bizonyos dolgokhoz, de működik.
Lenovo System Interface Foundation fenn van Win10-hez, Vantage-et nem találja meg a Store-ban keresve, de innen indítva megnyitja az áruházat és telepíti. Korlátozott a beállítások lehetősége pl a W530-hoz képest, de töltéshatárokat be lehet állítani és tartja is.
Ami eszközt nem ismert fel telepítés után, ahhoz a Windows update letölti a drivert (a választható frissítések között).Cinebench R10-ben több szálon terhelve 66% a különbség: előtte/utána. Úgy számolom, hogy nagyjából ennyibe került a csere, vagyis ennyivel drágább a 4 magos a 2 magosnál.
-
lócitrom
őstag
válasz
FoxiestFox #115253 üzenetére
most már abszolút nem értem mi van. először megpróbáltam a javaslatod alapján csesztetni a csatlakozót. nem volt eredmény. hozzáteszem BIOS/EC frissítés utoljára akkor volt, amikor beszereztem a gépet. akkor kapott middleton-t. azóta semmit nem változtattam rajta.
na de gondoltam végső megoldásként megnézem egy Linux rendszerrel. mivel debian alapú rendszerre nem igazán tudok normális alternatívát TPFanControl-ra, így jó ideje nem kísérleteztem. ettől függetlenül van egy beállított Zorin az egyik SSD-n. elindítottam azzal és azzal meg hibátlanul működik a kimenet. egyértelműen észleli a rendszer, hogy van-e füles vagy nincs és szól mindenhogy. egyszerűen nem értem. visszaváltva Windows-ra ugyanúgy kussol. nagyjából egyetlen normális illesztő létezik hozzá, azt eleve a Windows frissítésekkel felteszi. azzal ment eddig gond nélkül Vista-tól felfele. szóval nem értem.
-
Tikakukac
titán
x220 volt nálam legutóbb, venti átfaragás történt. A jelenség kicsiben volt hasonló, eltérő FRU-s ventik voltak, námileg más házzal. Az első fokozatot csak fentről le tudta, lentről fel már nem.
Nyilván ha piszka van utólag lehet para, de szerintem leolvadás előtt a tpfancontrol is felküldi a ventit. -
-
donjohnson
addikt
válasz
yodee_ #114980 üzenetére
na azzal hogy megy? a tpfancontrol smart mode opciójával jól működik?
-
yodee_
őstag
-
közben megtaláltam az elveszett eszköz progiját, egy nyamvadt USB-C meghajtó. Így már tiszta az eszközkezelő. Mondjuk azt nem tudom, h mire használható ez a port. Az meg felháborító, h nem a saját programjai között volt, más gépek között találtam meg a Lenovo hivatalos oldalán. Ez a Win11 se egy nagy durranás. Mára be is fejeztem. Köszönöm a segítségeteket!!!
Még azt azért kipróbálom, h a TPFanControl használható-é ezen a gépen. -
totron
addikt
TPFanControl működik-e más gyártók modelljein?
-
Bazs1981
aktív tag
Sziasztok!
A tpfancontrol progit melyik biztonságos helyről tudom letölteni?
-
azbest
félisten
válasz
Pöttön #112677 üzenetére
Nincs értelme lecserélni. A turbót meg nyugodtan kapcsold vissza.
Nekem egyik t430-ban i7-3612qm 35W-os van. Ez 2.1 alap és 3.1GHz turbo.
A másik t430-ban meg i7-3720qm van, 45w-os, ami 2.6 alap és 3.6 turbón megy.
Mindkettő sima intel hűtős. Normális hűtőpasztával (mx-4), kitisztított hűtővel nem olyan vészes.És igen, gyorsabb a magasabb órajelű. Ha ki van hajtva, akkor tényleg fel tud menni 100 fok környékére is. Bár épp a napokban takarítottam ki és pasztáztam újra az erősebbiket, ami így sokkal jobban tud hűteni megint. Ha eléri a 100 fokot, akkor elkezd throttlingolni, viszavenni a turbóból, nem kell tőle félni. Sok notinál így működik ez alapkiépítésnél is. 105 foknál - ha valamiért előfordulna, lekapcsolja a gépet a hővédelem ezeknél a prociknál. De erre csak akkor volt példa, amikor bugos linux kernel volt egy ubuntum alatt és akkor paraméterben át kellett állítanom hw-es órajelszabályozásra, hogy ne csináljon olyat, hogy leáll. De az is régen volt.
Az erősebbik már 5 éve megy így nálam. Általában dokkolóban, lehajtott fedéllel, szóval még csak szellőzni sem könnyű neki.
Ha nincs terhelés alatt, akkor most 50-60 fok körül van. Komoly terhelésnél meg persze 100. De az i5öst is ki tudtam hajtani 90 fok fölé, szóval nem kell izgulni miatta.Turbót max akkor érdemes kikapcsolni, ha akkuról akarod használni komolyabb terhelés mellett, mert kihajtva turboval elég gyorsan le tudja szívni az akkut.
Fenn van nálam a tpfancontrol win-en, de csak a hőmérséklet kijelzésére használom. Nem állítom át smart módra, mert nem csak a proci hőmérséklete számít, hanem a többi komponensnek sem jó, ha túlmelegszik. 4 magossal inkább a biosra bízom, hogyan szabályozza a hűtést.
barnam_
a folyékony fém veszélyes. Feloldja idővel a hűtőt és a prodci kupakját, plusz ha kifolyik idővel, akkor zárlatot okoz. És feleslegesen drága kiadás is. Teljesen jó egy normális nem vezető paszta, a hűtő akkor sem fog tudni több hőt elvezetni, ha platinába öntjük -
barnam_
nagyúr
Erre valakinek ötlet azon kívül, hogy Windows hiba?
Rendszeresen előforduló jelenség, hogy ahelyett hogy alvó módba menne a gép, arra jövök vissza, hogy se-kép se hang, a bekapcsológomb és a wifi, hdd ledek világítanak, a laptop pedig melegszik. Sőt, ha a TPFancontrol Smart profilját használom, be se indul a ventilátor, viszont tűzforró a gép. Az csak új felfedezés, hogy ha hagyom BIOS alapon vezérelni a ventilátort, így amikor alvó mód helyett félhalott állapotban van, legalább megy a venti, nem sül meg.Biztos vagyok benne, hogy valami nem engedi alvó módba menni, mert előfordul hogy ha kézzel akarom sleep-be rakni (fn+f4), akkor is ilyen félhalott állapotba kerül - de nem mindig.
Utánaolvasva a jelenségnek sokan a Windows 10 modern standby funkciójára gyanakodnak, de ellenőriztem, ezen a gépen nem támogatja. Hibernálás és gyors rendszerindítás letiltva, Windows 10 20H2 kiadás.Előfordul akkuról és töltőről is.
-
carr
őstag
Decemberben raktam össze a 430s-t (i5 3320M) mx2 2019 editionnal. rommá volt száradva. volt, hogy 90C°volt a proci úgy, hogy nem ment a gf5200M sokat. (volt pár hét talán 2-3 mikor 2 naponta mondjuk 2-4 órát ment a far cry 4. tényleg ennyit tudna? :/
Most összepakoltam GD900-al. megnézem fél év múlva hogy akkor mennyi lesz.akku csúszka középen (220ból), tp fan smart, és 64C°...
tpfancontrol smart-on. 2db ssd (1 intel 280gb MLC (sentinel napi átlag 38C°) , 1tb Sandisk (sentinel napi átlag 28C°) fűtőegységek)
csak infó. -
Penguin95
senior tag
válasz
Tim82 #111908 üzenetére
Mondjuk ennyit simán beáldozok azért cserébe, hogy tilthatom a Management Engine-t, az RST-t, az AMT-t, és még sok mást, plusz így nem kell TPFanControl, mert elég az amit az 1vyrain tud ilyen téren. Meg persze azt pakolok a gépbe ami tetszik, illetve ha már szóba került az ExpressCard, akkor emlékeim szerint az 1vyrainben már javítva van a 16 GB RAM kontra eGPU bug.
-
donjohnson
addikt
válasz
turbokappa #111524 üzenetére
C:\Program Files\TPFanControl\TPFanControl.ini fájlban csak előtte a killtpfc.bat-tal zárd be. ha nem engedi elmenteni, akkor másold ki a fájlt egy helyre, szerkeszd ott, aztán másold vissza.
-
turbokappa
senior tag
Sziasztok
Letöltöttem a tpfancontrol v. 062-őt, azonban elég hülyén működik. Hol lehetne átírni a hőfok/fordulatszám értekeket ugyanis csak egy vékony tálca jön fel. -
Tim82
félisten
válasz
letix #110942 üzenetére
Használsz Tpfancontrolt Win alatt?
Illetve a hőfokoknál csak a CPU-t nézed, vagy a GPU-t is? Utóbbi elég forrófejű a T60-ban, R60-ban, az X1300 is, nem csak az X1400. Régebben volt szó a topikban (már jó pár éve, lehet, hogy 2013 környékéig is vissza kell nézni), hogy ezen lehet segíteni a GPU és a hűtő közé tett vékony és mindkét oldalán felpolírozott rézlemezkével (aminek mindkét oldalára persze kell paszta).
-
barnam_
nagyúr
Nem gáz, a proci 105°C-nál fog lekapcsolni, persze nem feltétlenül egészséges
Ha jól emlékszem neked T430 van? Annál ugye kisebb a hűtő mint egy 15"-s gépnél, ráadásul még a GPU is fűt. Ha megy turbo nélkül és zavar a melegedés, akkor kapcsold ki (középre a csúszka).#110942 letix : tpfancontrol-al próbáld meg beállítani.
-
donjohnson
addikt
válasz
turbokappa #110883 üzenetére
igen, azt nézd már meg légyszíves. tegnap is írták neked 2x.
tpfancontrol-t rakd fel és jobb klikk a tálcaikonján és ott a bluetooth kapcsoló. -
Tikakukac
titán
válasz
turbokappa #110883 üzenetére
Tpfancontrol megvolt már?
-
Tikakukac
titán
válasz
turbokappa #110877 üzenetére
Túl vagyok pár ilyen telepítésen, biost sosem mókoltam, ha valamivel nagyon be kellett röffenteni akkor max tpfancontrol volt az amit előkaptam. Na ha ott megböktem mindig felkelt.
-
totron
addikt
válasz
vargas0502 #110633 üzenetére
R31 - szívet-szemet melengető állapotban sikerült kifogni, eladó lelkére köti totron, hogy de jól csomagolja ám be, tényleg jól. Rendben, úgy lesz. Csomag megérkezik, kinyit. Indokolatlan magasságú, telipakolva minden jóval: újságpapír-galacsinok, pukifóliák rétegei, légpárnákból is került több pár, mondom profi. A laptop persze a doboz alján közvetlenül, zéró csillapítás vagy védelem. A maga módján eleget tett.
Bájos. Rendben megérkezett, sokáig használtam, végül alaplaphibával sötétült el.
T500 - szintén jó állapot, a billentyűket, tácsipádit én koptattam ki, fényesítettem be begyeimmel. Több volt eladósorban, LG panel, nagyszerű. Az ipsének meggyőződése volt, hogy mindegyik LG, ide persze Samsung jutott. Gesztusértékű jóvátétel megbeszélve, kieszközölve, visszaküldéssel már nem bajlódtam. Mai napig megy. Netezésnél passzívan, TPFanControl legjobb barátja az usernek. Blank screennél némi inverter cirr hallik, de csak éjjel, közelről. Ennél halkabbat hova? -
azbest
félisten
Nekem most épp 50 fok netezés közben ubuntuval (közben míg írtam egy újabb chrome tabbal fel is ment 60ra). De egyébként teljesen mindegy, 100 fokig engedi felmenni nagy terhelés alatt, ott throttlingol. A sima 2 magos procival is 50-70 fok között járt emlékeim szerint, terheléskor meg az is felment 80 fölé is. Néha kiporolom, de sokszor, ha már kicsit melegebbnek és hangosabbnak tűnik a sokásosnál, csak kívürről a nagyját kifújon a ventirácsokon keresztül. A környezettől is függ, hogy milyen makacsa a por lerakódás.
A 4 magossal persze már a 100 is könnyen elérhető, idle meg kb ugyanaz. A másikban a 35w-os 4 magos is csak kicsit szolidabb, de érzésre az ebben lévő 45w-os pörgősebb, mert magasabbak az alapórajelek. Ezekben még ventit sem cseréltem... a t61-esekben anno az első években cserélgettem újakra, csak később tisztítgattam és tettem vissza a használtabbakat takarításkor. Bár lehet zaj szempontból érdemes lenne már a fő gépemen cserélni.
Nagyon nem szoktam figyelni a hőmérsékletet. Csak azért van kitéve a rendszereimen, hogy lássam, valami a háttérben beragadt -e. Bár az hangról is hallható. A tpfancontrolt is csak figyelésre használom, a gépre van bízva, hogyan pörgeti. Néha chrome tud nyűgös lenni több tabbal erre, pláne megnyitott videókkal. Win alatt a melós környezetben meg a TortoiseSVN szokott ráizgulni és egy szálat maxon pörgetni
-
HDR123
tag
Fent van a Lenovo Vantage, illetve futtatam a system updatet, akkor frissítette a bios-t is. 65W-os tápom van és üveg asztalon használom. Jelenleg talán a [TPFanControl] app segített, úgy hogy a hűtés max-on van.
Az előző 480-as ugyanezt csinálta, cseréltünk tápot is, de semmi.Egy mellékes bénaság, hogy ha jobb oldalt fogom meg a gépet akkor van hogy kifagy, összekásálódik a kép. Ez is volt az előző 480-assal, ennél már elfogadom ezt a hibát, de a cpu jobban aggaszt. Kezdem úgy érezni, hogy hibás a 480-as széria.
-
vicze
félisten
Nos megjött az SSD. Megerősítem, hogy működik, nem bootolható, de megy Win alatt gond nélkül.
Nemsokára letesztelem T470-nel és T460s-sel, meg amivel még tudom.
Az biztos, hogy kizárólag B-key-es Nvme működik bennük, de a Reddites táblázat 100%-osan falsh az már most biztos, ahogy az is amit én gondoltam eddig.
Azaz jelenleg kizárólag 2 modell van a piacon ami működik ezekben a készülékekben.Most csinálom az utolsó teszteket a Dual channel RAM-mal hát érdekes, nemsokára megosztom.
Utána még a tpfancontrolt megnézem és akkor megy userhez. (Sajátom marad az egyik, de mivel céges így rengeteg security van rajta, ami miatt semmi teszt nem lesz reprezentatív.)@MrPetya19: Hogyan tudom leellenőrizni?
-
donjohnson
addikt
válasz
vicze #108282 üzenetére
tpfancontrol.ini fájlban nézd meg a smart mode 1 értékeit:
Level=60 0
Level=65 1
Level=75 3
Level=80 7
Level=90 64
ez alapján 65 foknál kapcsol csak be a venti. ha visszahűl 60-ra vagy az alá, akkor meg kikapcsol a venti (0 fokozat - 0 rpm).
valaki átírja ezeket az igénye szerint, de én az alapértékeken hagytam, mert így jobban kíméli a ventit a gyári bios általi vezérléshez képest.
plusz így halkabb a gép, ha nem jár állandóan a ventilátor, néha feleslegesen. -
donjohnson
addikt
válasz
vicze #108271 üzenetére
megnézed majd légyszi, hogy megy-e rajta a tpfancontrol?
már lemaradtam, hogy milyened van és hogy melyik érkezett meg, t14 vagy t14s. :) -
MrSealRD
veterán
válasz
donjohnson #107453 üzenetére
És bevált nálad? Kell hozzá az eredeti tpfancontrol is ha jól sejtem.
-
donjohnson
addikt
akinek kell esetleg tpfancontrol dual fan-os géphez (p50, p51, p52, p53):
reddit link
mega link -
Tikakukac
titán
Ha a hőcső vége forró, akkor pasztázhatod, nem tudom mi értelme lenne vagy a csövet cserélni, hiszen a hő ott van a bordán ahol lennie kell, csak nem tűnik el onnan. Ahhoz levegő kell. Első körben azt nézd meg, hogy tpfancontrol alatt mennyit és hogyan forog a venti. Ha 90 fokos a proci és nem visít az a gép, az venti gond lesz.
-
MrSealRD
veterán
Néhány hetes használat után írok pár sort a P50-ről. Hátha másnak is érdekes az infó.
Amikor megkaptam minden szükséges dolgot frissítettem. BIOS, FW-k, driverek..stb. Itt jegyezném meg, hogy Windows 10-nél update előtt kapcsoljuk ki a driver update-et, mert bekavar az USB-C-s monitorkimenetnek...(erről már írtam, de ismétlés a tudás anyja...)
Maga a gép fizikai szempontból egy tank...vagy repülőgép hordozó..vagy csillagromboló...vagy ezek szerelem gyereke. Egyrészt 2,5kg táp nélkül. Bár én szívesen hordozgatom, de cégtől házig megyek csak. Most meg még oda se mert full HO van...
Kellően merev, nem nyeklik-nyaklik. A zsanéroknak lényegében nincs holtjátéka.
Ami nekem kifejezetten tetszik az a hátra rendezett csatlakozási lehetősége. Így nem zavar sem bal oldalt(bal kezes vagyok, így ha írok is valamit akkor nem lóg oda semmi) sem jobb oldalt egerezés közben...
A hűtési rendszerről rosszat nem tudok mondani. Ha nem csinálok különösebb dolgot, akkor szinte nem is hallani vagy csak minimálisan. Meló közben azért párszor felpörgött de nem volt zavaró a hangja. Én elégedett vagyok a működésével jelenleg. A tpfancontrol alap esetben nem működik. Elvileg forkoltak hozzá egy spec változatot, de nem próbáltam ki. A hőmérsékleteket nem volt időm nézegetni még. Így arról nem tudok írni.
A kijelző FHD IPS. Nagyon szép. Jók a színek és az önkalibráló funkció is tetszik. Ég és föld a különbség bármely korábbi TP-hez képest.
A 6820HQ sebessége azt hozza amit vártam és a 32GB is mindenre elég egyelőre. Bár Dockerrel ezt is meg lehet fogni. A bővíthetőség mind SSD mind memória terén egy elég jó pont ennél a gépnél.
A billentyűzet világítós. Hasznos de a Thinklight kicsit hiányzik. Inkább csak nosztalgiából. A gépelési érzés komfortos. Nagyon könnyen megszoktam. A kiosztás picit fura...Sokszor beleütök az insertbe ott kicsit zsúfolt. De ha visszaülök a T420 elé akkor pár pecig mellé ütök néhány betűt. Szóval érezhető hogy kicsit más a mérete a billentyűknek és más az elhelyezés is...
Utólag is jó döntésnek bizonyult ezt a gépet venni a T480 helyett. -
fungi
aktív tag
válasz
Eladó445 #105698 üzenetére
A Tpfc mappában /Program Files/ van egy Tpfancontrol_ini, abban szerkesztheted melyik legyen az aktív. Hőfokokat is szerkesztheted smart módban.
// "Active=0" program just reads config.
// "Active=1" allow program to modify fan.
// "Active=2" program will come up in smart mode.
// "Active=3" program will come up in manual mode.
// bei "Active=0" wird nur die Konfiguration ausgelesen.
// bei "Active=1" die Veränderung des Lüfterverhaltens ist aktiviert.
// bei "Active=2" startet das Programm im "Smart"-Modus.
// bei "Active=3" startet das Programm im "Manual"-Modus.
Active=2 -
Eladó445
tag
Sziasztok!
X260-ra feltelepítettem a TPFanControl V0.61 -t. Nálam a módok közül a manuális 1-es fokozat vált be. Viszont minden egyes gép indításánál alapértelmezetten másikat rak a progi.
Hol lehet azt beállítani, hogy az 1-es móddal induljon? Köszi. -
Bazs1981
aktív tag
Sziasztok!
Abban kérek segítséget, hogy egy T430-on használom a TpFanControl progit hogy kell azt megoldani, hogy ne jelenjen meg minden újraindulás után, viszont a ventilátorokat kezelje?
Köszönöm: Balu -
donjohnson
addikt
válasz
neil_mullen #105242 üzenetére
tedd fel a tpfancontrol-t.
aztán jobb klikk a tálcaikonjára és bluetooth. -
Tikakukac
titán
válasz
Mbenyo97 #104419 üzenetére
TPfancontrol kell neked aztán uccu neki. Ha ott is bibiske van, és mondjuk kézzel hozzányúlva sem akar azonnal moccanni, csere.
Ezt így erősen szoktam javasolni, hogy aki régi géppel tolja (tehát mai mércével a 2+ szint) és a hó végén nem a kenyérre kuporgat, rendeljen be bátran előre egy ventit és tegye el. Kegyetlenül hálás lesz saját magának később -
donjohnson
addikt
válasz
tothjozsi96 #104398 üzenetére
ha netezés közben 60 fok körül van tpfancontrol-lal, akkor ne bántsd szerintem.
-
tothjozsi96
addikt
Én egy éve vásároltam új, bontatlan gép volt, 240-ért asszem.
Nem tudom mennyit állt, igazából TPFanControl-al teljesen jó, de gyárilag nagyon hangosnak találom a ventijét, egy youtube mellett is olyan szélzaj van (TPFan nélkül).
Majd indítok egy Prime-ot, kíváncsi vagyok meddig megy fel.
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
T560-as gépemre most telepítettem fel a TPFanControl-t, régebben használtam már de teljesen elfelejtettem hogy milyen értékekkel.
A kérdésem az hogyha 60 foknál kapcsol be a hűtő, az még oké?
60 fokon 1-es fokozatra állítottam be és hogyha visszahűl 50 fokra, akkor ismét 0 rpm.Hosszútávon nem lesz gond ezzel hogyha 60 fok alatt nem forog a venti?
Az a baj hogy már 1-es fokozaton kb 2800 rpm körül forog és zavar.
Köszi!
-
donjohnson
addikt
válasz
DasBoot #102681 üzenetére
tedd fel a tpfancontrol-t és rögtön kiderül. ebben van bluetooth kapcsoló is. jobb klikk a tpfancontrol tálcaikonjára és bluetooth. ha van benne, akkor ez biztos bekapcsolja windows alatt.
-
Tim82
félisten
válasz
Frawly #102303 üzenetére
Emlékeim szerint pár éve próbálkoztam az említett thinkfan fan_control-lal, de nem voltak vele jó tapasztalataim. Ha jól emlékszem, akkor nem igazán akart a megadott beállításai alapján az elvárt módon működni, pedig a dokumentációja alapján kb. úgy lőttem be, ahogy Windows-on a TPFancontrol-t használtam. Egyszerre volt zajosabb és jóval magasabb hőfokos az eredmény. Persze ez lehetett egyedi anomália, illetve valamivel (talán a TLP-vel) összeakadás is, no meg azóta fejlődhetett is az alkalmazás.
Amúgy igen, az 50-55 Celsius idle-ben szerintem is normális X220-nál.
-
donjohnson
addikt
válasz
Baggio04 #101911 üzenetére
tiltsd le a frissítéseket. vagy használj win7-et, win8.1-et.
van ilyen kis progi, amivel letilthatóak a win10 frissítések, de még nem próbáltam:
tpfancontrol alatt, legörgetsz és a lap alján Up10control. -
donjohnson
addikt
válasz
BlackJapan #100987 üzenetére
ha nem csinálok semmit, tehát üresjáratban van, akkor 48-50 fok.
egy sima youtube 720p esetén 60 fok.
ha mellette nyitogatok még 2-3 weboldalt, akkor 65 fokra is felmegy és akkor bekapcsol a venti.
2000 körül nem zavaró, de hallani, 3000-nél már nekem is zavaró, de oda ritkán szokott menni, mert a tpfancontrol kezeli. tényleg tedd fel, mert hasznos kis progi és halkabb lesz tőle a géped. -
donjohnson
addikt
válasz
BlackJapan #100985 üzenetére
ott valami pörgeti a cpu-t a háttérben, mert nem kéne süvítenie. windows update esetleg?
egyébként a tpfancontrol nevű progival tudod szabályozni a ventit.
a tpfc_v062.zip verziót ajánlom. -
barnam_
nagyúr
Ma beraktam az i7 2620M procit a T420-amba. Nem mai gép, de nekem SSD-vel / 8 GB rammal tökéletesen megfelel.
Az AC-s wifi miatt már korábban raktam fel egy mod bios-t, ebben többek között engedélyezve van az 1600-as memória is. Most néztem, nekem is ennyin megy. Ezen meglepődtem, azt hittem hogy csak 1333-as memóriát támogat a proci?Intel oldala szerint.
Csak Cinebench R10-et teszteltem, ebben olyan 8%-al gyorsabb. Nyilván ez kb. semmi különbség, de nem volt drága a proci, a régit (i5 2520m) meg majd eladom.
Sokat agyaltam a 4 magos i7-en is, de végül a hűtés és az ár miatt lemondtam róla. Nem igazán használok olyan alkalmazást, ami a plusz két magot kihasználná, így a nagyobb órajel számomra hasznosabb.Melegedést tekintve alig van különbség az i5 és i7 között, turbóval mindkettő 90°C körüli max értéket produkál (dokkolóban). Viszont ehhez Tpfancontrol profil kellett, 90 foknál már 5500-on forog a ventilátor. Valamiért a bios nem pörgeti 3800 fölé, pedig 7-es fokozaton is 4400-on pörög.
-
donjohnson
addikt
speciális tpfancontrol duál ventis gépekhez (P50, P51, P70, P71, P52, P72, P1, and X1 Extreme): [link]
a sima verzió csak egy ventit vezérel, ezért kell ez a spéci változat.1. lépés: felrakni egy sima 0.62-őt vagy 0.63-at.
2. lépés: letölteni a speciális verziót: [link]
3. lépés: killtpfc.bat-tal bezárni az éppen futót.
4. lépés: kicserélni a TPFanControl.exe-t a program files-ban a másikra, amit letöltöttél.
(a letöltött zip-ben itt található az exe: TPFanControl-master\fancontrol\Debug\fancontrol.exe)
5. átnevezni TPFanControl.exe-re.
6. lépés: automatikus indítást beállítani (megjavítani), ha nem indul automatikusan reboot után a progi.[ Módosította: #45553408 ]
-
válasz
Trialbiker #100380 üzenetére
Mondom, ugyanez volt nálam is.
Tpfancontrol megér egy próbát.
Ha rányomsz bekapcsra, a win egyből látni fogja, és elkezdi driverezni is. -
válasz
Trialbiker #100373 üzenetére
Nálam volt ugyanilyen gond x230nál.
Nálam az volt a meoldás, hogy feltelepítettem a tpfancontrol progit, és annak a tálcaikonján jobbklikk és bluetooth bekapcsolása. -
kraftxld
félisten
válasz
jjeahh #100153 üzenetére
Ugyanezzel szoptam hetekig, a feladatkezelőben a processzor felmegy a max órajelre?
Ha rákeresel google-ben van minden balfaszság, áldozz kecskét keresztútnál, éjfélkor, stb.
Ami pontosan történik:
- Ha halott az akksi
- Jónak látszik az akksi, de halott
- Ha nincs akksi
- Ha kicsi a tápegység vagy valami oknál fogva nem tud rendes áramot tolni a gépnek.Lekorlátozza a processzort és nem megy fel a max órajelre és mocsok lassú lesz az egész. BIOS-ban matatás, windows-os performance beállítások, tpfancontrol, semmi nem segít.
Cseréld ki az akksit és nézd meg mi változik
-
azbest
félisten
válasz
darvinya #99460 üzenetére
nem feltétlen... eleve mintha ezek pwm vezérlésűek lennének, bár nem esküdöm rá.
A bios külön hardverrel módosítható, védett a 30as generációtól, de kár lenne elrontani a gyári rendszert.Plusz minek kókányolni, ha van hivatalos megoldás, ami hosszú távon is jó és nem rontja el a vezérlést. Addig meg elvan a tpfancontrol-lal. Ellenőrizni meg mindenképp érdemes, mert úgy lehet biztosra menni, hogy nem belevaló-e a venti vagy esetleg más gond van.
-
azbest
félisten
válasz
Tikakukac #99456 üzenetére
a t61-es 14"-es is folyton fel-le járt amikor a 15"-öshöz való venti került bele. A nem hozzá való ventivel, amikor visszábbvenné a fordulatot, akkor teljesen le is állna az, ezért rágyorsít, hogy ne álljon meg és ezt ismételgeti végtelenségig.
Szóval érdemes lehet ellenőrizni a hűtést, ventit jóra cserélni. Alapvetően tök jó a tpfancontrol, de újabb rendszeren lehet nem lát mindent, s nem vesz figyelembe más alkatrészt, ami miatt gyárilag felpörögne.
-
-
yanna
addikt
-
BRIKLY
veterán
Próbáltam a TPfancontrol-t, semmi..
Vegyek bele másik ventit, hátha? Vagy itt valami más adta meg magát?
-
Madara-san
aktív tag
válasz
FoxiestFox #95757 üzenetére
Végigolvastam a problémádat, és nálam is jelentkezik hasonló. Én azt szoktam csinálni, hogy játék előtt ráeresztem a TPFanControl-t hogy padlógázon forgassa a ventit, és akkor nem szokott igazából gondot okozni.
W520 Q2000M, i7-2860QM és a "nagyobb" hűtő van benne.
Érdekelne amúgy, hogy nálad milyen játék az, ami így kiakasztja?
-
Fifi
őstag
Köszönöm én is a héten kapott windowsos tanácsokat a T430s kapcsán!
Tapasztalataim:
A microsoft oldaláról letöltött Win10_1709_Hungarian_x64.iso-ból újratelepítve már nem kellett sok frissítést kivárnom.Feltelepítettem a Lenovo Vantage programot és TPFanControl by troubadixl-t és ennyi a thinkpad specifikus dolgokból szerintem elég is lesz.
Remélem az akkumulátor töltésnél figyelembe veszi a küszöbértékeim és a ventilátor szabályozás jól működik majd.Ami max hiányzik azok a fancy visszajelző nagy ikonok (volume, thinklight, mute stb.) és a thinkvantage button kihasználatlan, de legalább egy windows frissítés nem vágja felül a dolgokat. Illetve nem találtam benne olyan funkciót, amivel backup készíthető a rendszerről. Majd csinálok egy képfile-t a belakott rendszerről, hogy egy újratelepítésnél ne kelljen nulláról kezdeni mindent, de nincs erre valami lenovos megoldás?
Amit nem sikerült szokás szerint beállítani, az a linuxos nfs share automatikus és charset helyes csatolása a windows 10-ben, így maradt a samba share. Remélem elégedett lesz vele a családtag.
ps: a fent említett windows iso ilyen multibigyó, azaz több windows 10 van benne (pro, n stb.) és sehogy sem tudtam pendrive-ra kiírni, hogy boot után ne valami drivert hiányoljon és azt külön töltsem be. Pedig még windows alól rufus-szal is kipróbáltam, BIOS-ban letiltottam USB3-t stb., csak fekete kakast nem áldoztam. DVD-re kiírva egyből jó volt és kiválaszthattam a nekem tetsző oprendszert csak kicsit lassabban haladt a telepítés.
Van valami speciális dolog, hogy az ilyen "windows multitelepítőt" pendrive-ról lehessen telepíteni?
-
válasz
azbest #94859 üzenetére
Sziasztok!
T400 CPU hűtés témakörében korábban már értekeztünk itt a fórumon. Gondoltam leírom, hátha másnak is ihletet ad. Arra szerettem volna megoldást találni, hogy egy 0-24-ben üzemelő T400 esetében lehetőleg ne kelljen 6-12 havonta CPU ventit cserélni / szétszedéssel karbantartani. Természetesen a standard rendszeres portalanítást továbbra is tervezem elvégezni, de talán így egy picit egyszerűbb lesz a művelet.
• Sikerült beszereznem egy Noctua NF-A4x20 FLX típusú 40mm-es ventit (12V)
• Ehhez rendeltem egy 3-pin FAN - DC 5.5*2.5mm adapter kábelt (az eladóval ellenőriztem hogy biztosan egyezzen az adapter kábel és a venti csatlakozójának polaritása, valamint 5.5*2.5mm méretű csatlakozót kértem.)
• És így a ventit egyszerűen csatlakoztattam egy DC 12V-os tápegységre.
• Valamint bekötöttem még egy Noctua ultra low noise adaptert is, így 5000 RPM helyett 3700-on pörög.
• A noti szellőző nyílásától "szívja" a meleg levegőt, vagyis kifelé fúj.
• A venti rögzítésére kell még majd valami megoldást találnom, de mivel nem nyúl hozzá senki, így nem is mozdul el.Tudom, egyelőre jelenlegi formájában elég tákolmány a megoldás (és hát a légáramlás hatékonysága szempontjából sem optimalizált), csak kíváncsi voltam hogy egyáltalán életképes-e az elképzelés. Az első tesztek szerint úgy tűnik igen: korábban ha TPFanControl-al SMART módra állítottam a profilt, akkor a venti 65C foknál kapcsolt be és a CPU hőmérséklet 62-65C fokra kúszott fel és ki-be kapcsolta a CPU ventit, amit ugye szeretnék elkerülni. A külső ventivel ugyanolyan CPU energiagazdálkodási beállítások mellett a CPU 49-51C fokos, ami számomra bőven az elfogadható tartományon belül van, valamint így nem is kapcsol be a noti saját ventije.
-
azbest
félisten
válasz
Bélabácsi #94848 üzenetére
ez a környezettől függ... gondolom teljesen berakodik porral vagy más szennyeződéssel az esetedben és azért áll be.
Sokszor szóba került már a hűtő tisztítása a topicban. Én is írtam többször tapasztalatot. Lehet kapni eredeti ventilátort is és kis ügyességgel, meg esetleg némi fém ragasztószalaggal, kapton szalaggal elég profin lehet cserélni. A ventilátor szétszedése és a ventiház kitisztítása után én szilikonsprével fújom le, az megszárad és csúszós marad, így nem ragad bele a por.
Laptop-fan168 eladótól vettem 14"es t61 -ekhez és a t430-ashoz is eredeti ventiket [link], előre megveszek egy tartalékot. De kitisztítás után a korábbi is működik hibátlanul általában. Így olcsóbb, mint komplett hűtőblokkokat venni.Amúgy legalább fél évente szoktam tisztítani a használatban lévő gépeket. A t61-ek gyakorlatilag folyamatosan mentek éveken át. Az egyik t430 is minden nap használatban van, csak hurcolászáskor alszik naponta kétszer.
A tpfancontrolt inkább csak a fordulatszám és hőmérséklet kijelzésére használom win alatt. Nem csak a procinak lehet hűtés igénye. Bios módban van, hogy akkor is bekapcsol ha a proci hűvös, de más komponens melegebb.
Ez itt a gépkarbantartó készletem:
Csavarhúzók, ecsetek, fém ragasztószalag, kapton tape, szike, mx4 és szilikon spré, ami most épp az irodában maradt. Meg a tisztításhoz valami alkoholos lötty, hogy könnyebben lejöjön a retek a ventiház beljeséről. -
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, mi a tapasztalatotok?
Folyamatos 0-24 üzemben használva több ThinkPad T gépet is (T61, T400) azt tapasztalom, hogy 6-12 hónap alatt a folyamatos üzem "megeszi" a CPU hűtőventit. Ez alatt azt értem, hogy szépen folyamatosan egyre hangosabban elkezd kattogni, "mormogni" a venti, majd állandósul a kattogás, amíg végül teljesen megáll és fan error-al leáll a gép. Így hát nem marad más, mint a CPU hűtő(block) cseréje. (Ami ugyan szerencsére nem nagy összeg, de hát ezt állandóan csere-berélni...nincs túl sok kedvem hozzá)• Természetesen használom a TPFanControl-t is, de a SMART üzemmódban kikapcsolt venti mellett a CPU 58-63C fokos lesz, majd 65C foknál bekapcsol a venti. Ez a be-ki kapcsolás naponta max. 2-3 alkalommal történik meg, egyébként a CPU beáll 58-63C fokra, amit egy kicsit soknak vélek.
• Az energiagazdálkodási beállítások már eléggé le vannak butítva, így ezt már nem nagyon tudom tovább finomhangolni.
• Még esetleg a CPU alulfeszelés van hátra, de még nem volt időm elmélyülni a témában.
• A noti ráadásul dokkolóban működik, ami tovább bonyolítja a dolgot.Aki így használja a gépet, szintén folyamatos időközönként cserélni kell a CPU hűtőt?
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- GeForce RTX 5050 VGA-k a Palit értelmezésében
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Asztrofotózás
- Azonnali mobilos kérdések órája
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest