- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
Új hozzászólás Aktív témák
-
Esmein
nagyúr
btw, melyik programmal lehet megnézni, hogy dobál-e el órajelet a p4-es proci ?
-
Esmein
nagyúr
Mondj 2 számításigényes és 2 perifériaterhelő alkalmazást, amit nap mint nap egyszerre kell futtatnod.
Ha tényleg többfelhasználóssá lehetne tenni a gépet, akkor azt mondom oké, van benne ráció, de könyörgöm, ki futtat egyszerre bechmarkot, vírusírtót, játékot és setit ?
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Nem látom értelmét a 2 magnak sem, mint olyan, lehet én nem vagyok elég power user. 4 processzoros gépet meg ki a jóistennek a ...sza használ egy ilyen oprendszerrel, ahol még azt sem lehet megmondani rendesen, hogy 3. processzor 13-as prioritás. Linux alatt látom értelmét ill kiszolgálóként, de otthonra már 1 ről 2 processzora sem érdemes szerintem, csak azért hogy jobban pörögjön a rendszer. Tudom most ez a csúcstechnika, de az intel árszabását tekintve nem hiszem hogy sznobizmuson, illetve teljes mértékű kihasználáson kívül bárki ilyet venne a gépébe 1.5-2x drágábban. Egyszerűen az otthoni user ráér kivárni 1 órát mig bekódolódik a film, vagy vesz bikább vga-t ha szaggat a játék. Netezésre meg egy 1 gigás duron is bőven jó.
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Jaj, hájpertríding
Szerencsétlen winxp összefossa magát 2 logikai procival is nemhogy 2 fizikaival meg *2 logikaival...
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Jó, nem vitázok, hiszek a szememnek meg a benchmarkoknak. Amit én használok, az hyper-threading mellett mással futtatva _érezhetően_ és _kimutathatóan_ is lassítja a rendszerem, míg kikapcsolt hyper-threadinggel mérhetően gyorsabb. A buta winxp nem jól kezeli a prioritásokat ht mellett és be sem állítható neki, hogy jól használja. Minek raroljak és játsszak egyszerre ? Nem vagyok én nő, hogy egyszerre kétfele figyeljek és a processzorom is figyeljen egyvalamire, de arra tényleg.
-
Esmein
nagyúr
Dunno, most nincsen fent sandra és 1 óra múlva megyek el 1 hétre. Viszont a Metabench jobb lett, a superpi ugyanannyi / 1 kósza seccel jobb, 3dmark jobb. Seti is bepörgött. 420 mflop vs 485 mflop.
-
Esmein
nagyúr
válasz
J.J. András #136 üzenetére
Dolgozik a géped, unitokat számol. Egy rádioteleszkóp adatait szétbontják és a neten csomóan felajánlják a szabad kapacitásukat erre.
-
Esmein
nagyúr
válasz
J.J. András #134 üzenetére
Bővebben: link
Na. Ez itten. Számolja az ufókat. Segít a ph!-nak hogy ráverjen a csúf gonosz H*S* teamra -
Esmein
nagyúr
válasz
duhoskutya #132 üzenetére
De nem hagyja, hogy 2 legyen egyszerre elindítva. Hogyan lehe tmegadni valaminek paraméteresen, hogy menjen valamelyik cpu-ra ? Mert az affinitást be tudom pipálni, attól még nem indul el a második processzoron ugyanaz.
-
Esmein
nagyúr
Most nézem fent van a service pack.
Innentől HT mondjon le.
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Milyen kár, hogy nincsen óccsó 800-as fsb-s HT nélküli p4. Az kéne.
-
Esmein
nagyúr
Akkor a hiba az én készülékemben van, ugyanis a seti 0.3% helyett 30%-al fogja vissza a rendszeremet, attól függetlenül, hogy hyper threading be van kapcsolva és alacsony prioritáson jár. Köszönöm ebből nem kérek. HT OFF és jééé, megjavult a prioritás, aida nem 3800 hanem 5300 megát olvas stbstb.
-
Esmein
nagyúr
Majd ha telepítek service pack1-et akkor jelentkezem újra
-
Esmein
nagyúr
Hát a seti mindent használ csak a vinyót nem. Procit meg elvileg csak a fennmaradó üresjáratban szabadna használnia, de ehelyett 30%-ot lassít. Ezek szerint én olyan módon használom a gépem, hogy HT nélkül gyorsabb.
-
Esmein
nagyúr
Viszont SP1 nélkül néha rosszul kezeli a prioritásokat. Seti esetében mindig.
-
Esmein
nagyúr
válasz
J.J. András #63 üzenetére
HT enabled volt telepítésnél, most kapcsoltam ki, és azt kell mondjam amíg ilyen szépen megy nélküle, így marad.
-
Esmein
nagyúr
Bekapcsolt HT mellett nem érdekli a prioritás. Pl seti visszafogja a gépet. Nekem az nem kell h le legyen terhelve a gépem a seti miatt folyamatosan. Kikapcsolt HT-vel viszont úgy működik, ahogy kell neki.
-
Esmein
nagyúr
3dmark2001: 3050->3063. Hajszállal gyorsabb csak.
Seti 425 Mflop/s -> 438 Mflop/sec
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Metabench ht/ht off: 3220->3290
Aida olvasás seti nélkül/setivel : 5277->5188
Hyper threadinggel 52xx-> 3800. -
Esmein
nagyúr
Eredmény: Hyper-Threading On vs Off 0:1
-
Esmein
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #50 üzenetére
No igen. Nehéz az embernek gondolkodni 15 secenként másfele figyelni meg állítgatni a gépét. Most nem telepítek SP1-et hacsak nem valaki elmeséli nekem 1 mailben hogyan kellene.
-
Esmein
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #38 üzenetére
Remélem nem kell pelenkázni a windowst ha kikapcsolom a HT-t. Akkor viszont dobok teszteredményeket.
-
Esmein
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #33 üzenetére
Nehogymár az aláírásom legyen a megoldás
Bár azt mondják a benchmarkok gyorsabban ht nélkül.
-
Esmein
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #30 üzenetére
Igen. Ezért nem víruskeresőzöm játék közben. Sőt, Víruskeresőm sincsen
-
Esmein
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #26 üzenetére
Nem futtatok prime 95-öt és dosboxot egyszerre. A seti meg alacsony prioritáson fut, azaz órajel''tolvaj'' program. Ha lát egy kis pihit a procinál beugrik és csinálja amit akar. De nálam lefogja a fél procit.
-
Esmein
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #22 üzenetére
Akkor kikapcsolom a HT-t, hogy 1 szál gyorsabb legyen. Athlon alatt is el tudtam viselni hogy csak 1 szál van
-
Esmein
nagyúr
Szal akkor a HT problémát elvileg megoldja az SP1 ? Mert akkor felteszem.
-
Esmein
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #16 üzenetére
Sp1 mentes vindózra nincs ilyen valami amit beleraktak sp1-be ? Vagy nem akar valaki küldeni nekem egy emailt ?
-
Esmein
nagyúr
-
Esmein
nagyúr
Csak azért csinálhatok bármi mást is mert 3 gigán jár a proci. Elvileg seti nem szabadna hogy erőforrást használjon ha bármi más program a procihoz nyúl. Mert nagyon alacson prioron van a progik meg normal-on. Ezzel szemben ő pl szarik az everestre, metabenchre, mp3lejátszóra, 3dmarkra-> játékokra !.
-
Esmein
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #8 üzenetére
Megy a hyper threading, 2 proci van, de nagyon hülyén kezeli. Bármi ami 1 számításigényes task, 50%-os terhelésként jelenik meg. Nem lehet hogy jobban járnék HT nélkül ?
-
Esmein
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #5 üzenetére
Bios defaultbol be volt kapcsolva és új deszka új windóz elvet követve fel is nyomtam az új xpt izibe. Mindjárt rakok screent.
Ha csak a speedfan fut akkor is aida olvasás 5200->3800
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Akkor felrántom ezt a témát, mégiscsak általánosabb neve van. Baj van a HT-vel a gépemben, mégpedig az, hogy az alacsony prioritású taskok 50%-os terhelés mellett maximális prioritással mennek. -> seti 50% terhelés, géplassítás. Speedfan 50%-os terhelés géplassítás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest