- OLED TV topic
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem kell még temetni: 2 éves órajelcsúcsot döntöttek meg Raptor Lake-kel
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Először kombinálja a Full HD-t az 1000 Hz-cel egy monitor
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Esmein
nagyúr
-
Esmein
nagyúr
Sokan elmondták,már,hogy megy az XP a HTT-s procival.Az sp1 nélküli is.Próbáld majd ki,egy másik gépen:kódólj vmit pl:dvdx-el,vagy tömöríts.Ez bizony lefoglalja a procit.Egy progival(everest,motherboard monitor,speedfan) nézd a procihasználatot.100% vagy aközel lesz.próbálj csinálni mást mellette:eszeveszett kerregésen kívűl a vinyó mást nem fog csinálni.
Ezt mind csináld végig egy HTT-s procival:lám,más munkát is tudol csinálni közben;és még így is használható a rendszer!!!A benchmarkok semmit se érnek...sokan írták,ez nem arról szól!!!Remélem rájöttél.
Más:hány feladat(tömörítés,kódolás,dvd írás)egyidejű lebonyolítására van lehetőség egy HTT-s procival?A baj az, hogy nekem nem ez volt a problémám...
-
Esmein
nagyúr
-
Esmein
nagyúr
-
Esmein
nagyúr
Szó sincs róla, ha a cyrix vagy az amd csinálja meg ugyanezt a technológiát, ugyanúgy megkérőjelezem a létjogosultságát
Meg is fogom, amint kijön az első dualcore a64. -
Esmein
nagyúr
btw, melyik programmal lehet megnézni, hogy dobál-e el órajelet a p4-es proci ?
-
Esmein
nagyúr
Mondj 2 számításigényes és 2 perifériaterhelő alkalmazást, amit nap mint nap egyszerre kell futtatnod.
Ha tényleg többfelhasználóssá lehetne tenni a gépet, akkor azt mondom oké, van benne ráció, de könyörgöm, ki futtat egyszerre bechmarkot, vírusírtót, játékot és setit ?
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
vagy pl adhatnának hozzá egy szoftvert, amivel lehet 2 egeret 2 monitort meg 2 billentyűzetet úgy használni, mintha külön számítógép lenne, külön tálcával külön taskokkal. slis rendszerben simán megy még a külön videokártya is.
-
Esmein
nagyúr
2 processzor emberi mértékű párhuzamosításhoz még oké, de 4 ? Okosabb dolgot nem tudnak kitalálni az intelnél ? Pl rövidebb pipeline-k, nagyobb cache kisebb hőtermelés. stb.
-
Esmein
nagyúr
Nem látom értelmét a 2 magnak sem, mint olyan, lehet én nem vagyok elég power user. 4 processzoros gépet meg ki a jóistennek a ...sza használ egy ilyen oprendszerrel, ahol még azt sem lehet megmondani rendesen, hogy 3. processzor 13-as prioritás. Linux alatt látom értelmét ill kiszolgálóként, de otthonra már 1 ről 2 processzora sem érdemes szerintem, csak azért hogy jobban pörögjön a rendszer. Tudom most ez a csúcstechnika, de az intel árszabását tekintve nem hiszem hogy sznobizmuson, illetve teljes mértékű kihasználáson kívül bárki ilyet venne a gépébe 1.5-2x drágábban. Egyszerűen az otthoni user ráér kivárni 1 órát mig bekódolódik a film, vagy vesz bikább vga-t ha szaggat a játék. Netezésre meg egy 1 gigás duron is bőven jó.
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
-
Esmein
nagyúr
-
Esmein
nagyúr
Jaj, hájpertríding

Szerencsétlen winxp összefossa magát 2 logikai procival is nemhogy 2 fizikaival meg *2 logikaival...
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
-
Esmein
nagyúr
Jó, nem vitázok, hiszek a szememnek meg a benchmarkoknak. Amit én használok, az hyper-threading mellett mással futtatva _érezhetően_ és _kimutathatóan_ is lassítja a rendszerem, míg kikapcsolt hyper-threadinggel mérhetően gyorsabb. A buta winxp nem jól kezeli a prioritásokat ht mellett és be sem állítható neki, hogy jól használja. Minek raroljak és játsszak egyszerre ? Nem vagyok én nő, hogy egyszerre kétfele figyeljek és a processzorom is figyeljen egyvalamire, de arra tényleg.
-
Esmein
nagyúr
Dunno, most nincsen fent sandra és 1 óra múlva megyek el 1 hétre. Viszont a Metabench jobb lett, a superpi ugyanannyi / 1 kósza seccel jobb, 3dmark jobb. Seti is bepörgött. 420 mflop vs 485 mflop.
-
Esmein
nagyúr
na, most komolyan, mi a lényege ?? vagy mire jó ?

nem volt kedvem végig nyálazni a linket...Dolgozik a géped, unitokat számol. Egy rádioteleszkóp adatait szétbontják és a neten csomóan felajánlják a szabad kapacitásukat erre.
-
Esmein
nagyúr
na, faszom, most már kurvára érdekel,mi az a SETI ????

-én is akarok olyat
Bővebben: link
Na. Ez itten. Számolja az ufókat. Segít a ph!-nak hogy ráverjen a csúf gonosz H*S* teamra
-
Esmein
nagyúr
2x inditsd el a Seti-t!!!! meglatod a kulonbseget... A 2 szal 30%al gyorsabban szamolja mint egy szal a 2 unitot...Elojon a dolog de rendesen, hidd el...Utana meg Task Managerben allitsd at a 2 szalat, hogy mindketto 1 procin fusson!Az egyiknek adhatsz nagyobb prioritast, 1GB rammal dualon, ha nem renderelsz, eszre se veszed a windows alatt hogy fut a Seti...Tapasztalat...
De nem hagyja, hogy 2 legyen egyszerre elindítva. Hogyan lehe tmegadni valaminek paraméteresen, hogy menjen valamelyik cpu-ra ? Mert az affinitást be tudom pipálni, attól még nem indul el a második processzoron ugyanaz.
-
Esmein
nagyúr
Az első kettő olyan dolog amit még nem csináltam, de az athlonnal sem emlékszem hogy csinálatam volna
Én miéprt nem tömöríthetek egész nap ?
Nem vagyok elég power user ? -
Esmein
nagyúr
-
Esmein
nagyúr
-
Esmein
nagyúr
Szerintem nem tökéletes a technológia. Htvel telepített sp1-es xp és nem úgy megy ahogy én szeretném. Ht nélkül a benchmarkok 1 hajszállal még gyorsabbak is. Még a metabench is, pedig abban elvileg van HT teszt is.
-
Esmein
nagyúr
-
Esmein
nagyúr
Most direkt ki van kapcsolva a ht. Mondom. Bekapcsolt HT-vel ő úgy dolgozik, ahogy akar. Lassabb. Nem tetszik. Az meg aki tömörít és játszik egyszerre, megérdemli

-
Esmein
nagyúr
Most nézem fent van a service pack.
Innentől HT mondjon le.
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
-
Esmein
nagyúr
-
Esmein
nagyúr
-
Esmein
nagyúr
Milyen kár, hogy nincsen óccsó 800-as fsb-s HT nélküli p4. Az kéne.
-
Esmein
nagyúr
Érdekes. Pedig a setit kb 25 platformra portolták, annyira azért nem lehet rossz.
Mellesleg a parancssoros verziót futtatom.
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
-
Esmein
nagyúr
Akkor a hiba az én készülékemben van, ugyanis a seti 0.3% helyett 30%-al fogja vissza a rendszeremet, attól függetlenül, hogy hyper threading be van kapcsolva és alacsony prioritáson jár. Köszönöm ebből nem kérek. HT OFF és jééé, megjavult a prioritás, aida nem 3800 hanem 5300 megát olvas stbstb.
-
Esmein
nagyúr
Majd ha telepítek service pack1-et akkor jelentkezem újra

-
Esmein
nagyúr
Ha egy taskban fút a teszt programod miért várod el ,hogy gyorsabb legyen ?! A HT lényege a párhuzamositás. CSináljunk egyidőben több feladatot.
Rosszúl megirt programok pedig vannak lásd amit használsz. Nálam jobb teljesítményt hozott ki a HT vel szerelt CPU. Ha pedig e-mail irok akkor pedig tök mindegy még egy P3 is über jó !!!!!Nem tudom, HT nélkül rendesen felfogja a prioritást. A multkor a speedfant kellett kikapcsolnom benchelés közben, mert 50%-os cpu használatot generált

-
Esmein
nagyúr
-
Esmein
nagyúr
Hát a seti mindent használ csak a vinyót nem. Procit meg elvileg csak a fennmaradó üresjáratban szabadna használnia, de ehelyett 30%-ot lassít. Ezek szerint én olyan módon használom a gépem, hogy HT nélkül gyorsabb.
-
Esmein
nagyúr
-
Esmein
nagyúr
-
Esmein
nagyúr
Viszont SP1 nélkül néha rosszul kezeli a prioritásokat. Seti esetében mindig.
-
Esmein
nagyúr
-
Esmein
nagyúr
hyperthreadingnek nem az a lényege, hogy 2 seti egyszerre gyorsabban fut, mint 2 seti egymás után. csak 1 processzorod van, és csak az oprendszer látja 2-nek.
a hyperthreading arar való, ha 2 különböző dolgot futtatnál egymás mellett, és az egyik megszakítást használ, pl az én cd olvasóm, mikor lemezt pakolok bele, megállítja a gépet vagy 5 mp-re. na ez nem fordul elő hyperthreading-gel. vagy floppí formászás közben nem szaggat az egér, videó tömörítés közben játszhatsz rendesen, stb...Én begyöpösödött Athlonos vagyok, egyszerre 1 számításigényes task.
-
Esmein
nagyúr
-
Esmein
nagyúr
te figyusz tesó, engedélyezted a BIOSban a HTt a WinXP telepítésekor ?
-ha a válaszod igen, akkor ajánlom keresd meg X-COMot, hogy találkozott-e már ilyen bábeli zűrzavarral a Microsoft Magyarországi Képviselete, és ha van esetleg még valami hibajavítás hozzá, akkor telepítsd fel azt is.....HT enabled volt telepítésnél, most kapcsoltam ki, és azt kell mondjam amíg ilyen szépen megy nélküle, így marad.
-
Esmein
nagyúr
Bekapcsolt HT mellett nem érdekli a prioritás. Pl seti visszafogja a gépet. Nekem az nem kell h le legyen terhelve a gépem a seti miatt folyamatosan. Kikapcsolt HT-vel viszont úgy működik, ahogy kell neki.
-
Esmein
nagyúr
3dmark2001: 3050->3063. Hajszállal gyorsabb csak.
Seti 425 Mflop/s -> 438 Mflop/sec
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
-
Esmein
nagyúr
Metabench ht/ht off: 3220->3290
Aida olvasás seti nélkül/setivel : 5277->5188
Hyper threadinggel 52xx-> 3800. -
Esmein
nagyúr
Eredmény: Hyper-Threading On vs Off 0:1
-
Esmein
nagyúr
-
Esmein
nagyúr
Szerintem SP1 után térjünk vissza a problémára

No igen. Nehéz az embernek gondolkodni 15 secenként másfele figyelni meg állítgatni a gépét. Most nem telepítek SP1-et hacsak nem valaki elmeséli nekem 1 mailben hogyan kellene.
-
Esmein
nagyúr
Athlon XP alatt tudtam setizni zenét hallgatni netezni letölteni , meg amit akartam. De most seti + elkezdek csinálni vmi procigényes összetojja magát a rendszer.
-
Esmein
nagyúr
''Ha kikapcsolod a HT-t akkor szerintem az történik, hogy a 1xx millió tranyó nem két processzorként működik, hanem 1-ként''
jajjj
olvasgass: Bővebben: link
''Ht nélkül 1 nagy process gyorsabban fut''
téves - illetve csak extrém esetekben
[Szerkesztve]Na majd meglátjuk. El kell zavarni bnőm a géptől és rebootolok

-
Esmein
nagyúr
Próbáltam árnyaltan fogalmazni. Szerintem az SP1 nem fog felmenni az xpmre. Ht nélkül 1 nagy process gyorsabban fut.
-
Esmein
nagyúr
Már megint a benchmark-ok, jájj

Én tuti nem kapcsolnám ki
Remélem nem kell pelenkázni a windowst ha kikapcsolom a HT-t. Akkor viszont dobok teszteredményeket.
-
Esmein
nagyúr
Ha kikapcsolod a HT-t akkor szerintem az történik, hogy a 1xx millió tranyó nem két processzorként működik, hanem 1-ként.
-
Esmein
nagyúr
Értelmesebb példát nem nagyon tudok írni perpill

Nehogymár az aláírásom legyen a megoldás
Bár azt mondják a benchmarkok gyorsabban ht nélkül. -
Esmein
nagyúr
Próbáltál már víruskeresés közben játszani?

Igen. Ezért nem víruskeresőzöm játék közben. Sőt, Víruskeresőm sincsen

-
Esmein
nagyúr
Szerintem nem érted a HTT lényegét

Nem futtatok prime 95-öt és dosboxot egyszerre. A seti meg alacsony prioritáson fut, azaz órajel''tolvaj'' program. Ha lát egy kis pihit a procinál beugrik és csinálja amit akar. De nálam lefogja a fél procit.
-
Esmein
nagyúr
Én úgy tudom (lehet, hogy rosszul), hogy egyetlen task 50% fölé nem tudja nyomni a prociterhelést HTT mellett, mert csak az egyik szálat foglalja le

Akkor kikapcsolom a HT-t, hogy 1 szál gyorsabb legyen. Athlon alatt is el tudtam viselni hogy csak 1 szál van

-
Esmein
nagyúr
Szal akkor a HT problémát elvileg megoldja az SP1 ? Mert akkor felteszem.
-
Esmein
nagyúr
-
Esmein
nagyúr
Jah kérem, aki biztonsági másolattal játszik

Sp1 mentes vindózra nincs ilyen valami amit beleraktak sp1-be ? Vagy nem akar valaki küldeni nekem egy emailt ?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Esmein
nagyúr
-
Esmein
nagyúr
Az, hogy gyakorlatilag semmit nem szabadna, hogy csináljon a proci 28%-ot lassít magasabb prioritású dolgokon. Ez szerintem nem normális, athlon alatt 50 pontot buktam 3dmark alatt és sehol máshol nem láttam lassulást, pedig ott ha nem ment más 98-99% volt a seti.
-
Esmein
nagyúr
Csak azért csinálhatok bármi mást is mert 3 gigán jár a proci. Elvileg seti nem szabadna hogy erőforrást használjon ha bármi más program a procihoz nyúl. Mert nagyon alacson prioron van a progik meg normal-on. Ezzel szemben ő pl szarik az everestre, metabenchre, mp3lejátszóra, 3dmarkra-> játékokra !.
-
Esmein
nagyúr
Eszközkezelőben két procit lát a Windows?
Megy a hyper threading, 2 proci van, de nagyon hülyén kezeli. Bármi ami 1 számításigényes task, 50%-os terhelésként jelenik meg. Nem lehet hogy jobban járnék HT nélkül ?
-
Esmein
nagyúr
De érdekes, most nem csinálja. Viszont a seti zavar, mert nem alacsony, hanem magas prioron fut gondolom. 50%-os terhelés és leszívja a rendszert.
-
Esmein
nagyúr
Raktál új Windows-t a régi konfigod után? Mert HT csak akkor lesz bekapcsolva, ha már alapból úgy telepíted a Windows-t (én valami ilyesmit hallottam). Alaplapon be van kapcsolva?
Bios defaultbol be volt kapcsolva és új deszka új windóz elvet követve fel is nyomtam az új xpt izibe. Mindjárt rakok screent.
Ha csak a speedfan fut akkor is aida olvasás 5200->3800
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Akkor felrántom ezt a témát, mégiscsak általánosabb neve van. Baj van a HT-vel a gépemben, mégpedig az, hogy az alacsony prioritású taskok 50%-os terhelés mellett maximális prioritással mennek. -> seti 50% terhelés, géplassítás. Speedfan 50%-os terhelés géplassítás.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- OLED TV topic
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox tulajok OFF topicja
- Elemlámpa, zseblámpa
- Konzol Screenshot
- Battlefield 6
- Nem kell még temetni: 2 éves órajelcsúcsot döntöttek meg Raptor Lake-kel
- További aktív témák...
- RYZEN 7 5700X3D +hűtött VRM-es A520M/B550/X570 lap +16GB hűtőbordás DDR4 kit! GAR/SZÁMLA (nevedre)!
- INTEL Core i7-13700F 3.40GHz LGA-1700 (30M Cache, up to 5.20 GHz) OEM CPU!
- AMD Ryzen 7 5800XT BOX - Gari 2029.02.22. -ig - Eladó!
- AMD Ryzen 7 5700X BOX Eladó!
- Intel Core i5-14600KF LGA-1700 14 mag / 20 szál 3.5 GHz / 5.3 GHz
- MiniITX GAMING PC! Ryzen 7700 / RTX 5070 / B850I / 32GB DDR5 / 2TB NVMe / 750w Gold! BeszámítOK
- XPPen Artist 12 Pro digitalizáló tábla
- ELADÓ FÓLIÁZOTT HP EliteBook 840 G9 i7-1265U 16GB 512GB 14" FHD+ 1 év teljeskörű garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB White-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4294
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Meg is fogom, amint kijön az első dualcore a64.