- Azonnali fotós kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chieftec
őstag
Így máe minden OK kösz!
-
Chieftec
őstag
Hányas papír kell ahhoz hogy tükör sima legyen? Géppel lehet csiszolni, vagy inkább kézzel?
-
Juan D
tag
válasz
Hunterevil #46 üzenetére
Szvsz egyáltalán nem kellene paszta, ha a blokk, s az érinzkező felület (CPU-GPU ...) is tökéletesen sima lenne! (Mivel ezt nehéz elérni, főleg a hűtendő felületi egyenletlenségei miatt is, azért nem árthat a paszta!!!!)
-
Hunterevil
tag
nekem a proci gyári hütölvel(2.4 celeron s478) paszta nélkül!!!! külső hömérséklet(ami a szobában van) +7fok v12fok terhelve (egy házventi van az oldallapon) bár most hogy 2 vinyo van többre is meni szokott
ugyhogy szerintem a pasza hiányba nem sokás belehalni -
Juan D
tag
Hy!
Nekem szerencsére, ahol csináltatom a blokkjaimat, van 1polír gép, amin 4 kül szemcsenagyságú korong forogTehát ez mák. Viszont ha nem jön össze az, akkor én is letesztelem ezt a csisz.papíros módszert!
-
Gergello
addikt
és ha csak kisalumínium memobordákat akarok polírozni milyeneket vegyek?
-
Gergello
addikt
Mennyibe kerülnek az ilyen csiszoló papirok?
-
Waterman
aktív tag
Itt is vannak hasznos infók!Sőt!
Bővebben: link -
Petro
tag
Ha most felpolírozom és is atomsimára a hűtőbordámat, akkor nem is kell egyátalán használnom hővezető pasztát
-
amegt
aktív tag
Sikerült végre rávennem magam egy kis polírozásra.
Az eredmény itt látható:
Bővebben: link -
Zsolt2.2
csendes tag
Mennyit javít egy hűtőbordán, ha mondjuk karcosabb a felület vagy tükrös?
-
Horbal
őstag
A vizes csiszolókban az a legjobb szerintem, hogy nem magukkal a szemcsékkel csiszol az ember, ami lássuk be sohasem lehet eléggé homogén, akármilyen apró és sűrű a felhordása, hanem avval a salakkal, ami egyrészt a vízből, másrészt a levált szemcsékből keletkezik, egyfajta filmréteg jön létre a papír felületén, tele apró csiszoló szemcsékkel, ez így nagyságrendekkel homogénebb, ergó egyenletesebb lesz a csiszolás, a polírpaszták is hasonló elvet követnek többé kevésbé!
-
Horbal
őstag
Ajánlom figyelmetekbe a végére a vizes 2500-ast, üvegen akkor jó, ha már egy kamion se tudja letépni az üvegről, mert a két sima velület között szinte vákuum keletkezik, úgy kipréseli maga alol még a levegőt is!
Plexit tudtam vele tökéletesen átlátszóvá tenni karc után, JÓ GYÚRÁST! -
Szatír
aktív tag
Elméletileg....
elmegy bolt, vesz 1000-s meg 2000-s vizescsiszoló, vesz késtapasz meg edző...
Összekever késtapasz /nepolast / + edző + ezüstpaszta, kitömít vele karcos & egyenletlen hűtőblokk alja -> hagy megszárad.... / nemtom lehet-e beszerezni alut meg rezet por formájában, az lenne ugyi a legjobb ezüstpaszta helyett.....
Köbö 1 óra megszárad - > rezgőcsizsoló & 1000-s csiszolóvászon -> majd rezgőcsiszoló & 2000-s csiszolóvászon és látni tükörkép a blokk aljában.
Elmélet !!!!! Szóval csak ötlet, én nem csináltam még meg, mert nem volt rá szükségem.
[Szerkesztve] -
amegt
aktív tag
Nem tudtok olyan céget, aki polírozást vállal?
Nincs időm polírozgatni. Full réz a hűtőm van TT Silent Boost, mondjuk így is frankó, csak a borda alja nem igazán tükrös, sőt nagyon barázdás. -
héja
tag
A víz azéert kell, mert a leválasztott anyag és az elhasználódott kifordult
szemcsék, nem ragadnak bel a papír felületébe, ezért jobb a hatásfoka vizesen,
ha több lépcsőt iktatunk be könyebb a polírozás, 600-as után nem 2000-est
használok, a sorrend 320-600-1200-1600-2000-2500 így gyorsobb.
[Szerkesztve] -
gregory
csendes tag
Hi!
Én is políroztam egy WhisperRock IV-et. Először 1000-es polírpapírral 30-40perc majd 10 perc a 2000-essel (itt már meguntam). Végeredményben kb.: 2°C-kal lett hidegebb nekem is.
Tuning-ban viszont úgy látszik nekem nem a hőmérséklettel volt gond, mivel így se megy jobban a durcim -
-=Ghost=-
őstag
el tudom képzelni sztem én a 800 1000 1200 1600 as csiszolo papirokkal fogok jáccani
-
Esmein
nagyúr
Kész, ez beállt 47 fokra és nem megy feljebb. 2 fokot biztos, de valószinű többet is nyertem a polirozással.
-
Esmein
nagyúr
Na kb tükörsima lett, itt ott látszik a karc, de látom benne magam akármikor. Egyelőre 49 helyett 47 fokon van a proci, majd meglátjuk halad e még lejjebb. Mondjuk a 49 fok is már félig kész bordával volt.
-
Cane
őstag
Én pl. úgy csináltam hogy a csiszolóvászon papírszerű hátulján csiszoltam meg a borda alját. Felfektettem egy ablaküvegre azt vizesen, majd szárazon ''rotty vagy 200x'' oda-vissza. Amikor megfordítottam, a blokk -akkorra már- tükrös alján kb. 40 cm-ről megláttam magamat majdnem krisztálytiszta képben, na ekkor örültem.
-
-=Ghost=-
őstag
uff!
ez nagyon durván néz ki.
elősször azt hittem hogy egy luk van a cucc közepén (a rézmag ra hittem hogy luk)
aztán elkezdtem nézni hogy miaz ott ''mögötte'' és akkor láttam hogy a fényképezőgépjobban megnéztem és megláttam hogy az a rézmag!
(nem a fényképezőre hittem hogy rézmag!)
ezt otthon csináltad?
ha igen akkor gratu!
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Megoldás. Üveglapra rátehénkedel egy darab 600-as papirral bevizezed kicsit, és 8-as alakban elkezded rajta polirozni a hűtőblokkot. Amikor ugy nagyjából egyenes az alja, akkor lerakod az 1200-as papirt, vizezés, 8-as alakban polirozás. 1800-as papirral is neki lehet még ezek után menni, de mindig vizzel, mert attól sokkal-sokkal finomabban csiszol a papir. 1200-assal is totál tükröt lehet belőle csiszolni, de nem 10 percig tart. Legalább szánj rá 1,5 órát. 8-as alakban mint a robot
-
cecko13
tag
igen van külön vizes csiszolópapír
én épp most szenvedek a cpu blokk már kész
a radiátorom csöveit felpolírozon... -
Somaa
csendes tag
A vízbe csiszolás, csak az első lépés, aluminiumot sokat poliroztam annakidején.
Szal ha tükrös felületet akartok, akkor polirkorongot és polirpasztát kell használni.
Egy bökkenő van csak, mindezt géppel kéne megoldani, mert kézből sík felületet sosem fogtok polirozni.
Tehát egyszerű halandónak marad az első lépés.
-
Mosqu!to
addikt
ok. szerencsére itt van tőlem 100 méterre egy festékes bolt, ahol a 30-3000-es intervallumig árulnak csiszoló PAPÍRT. szal méregzöld papíron vannak a szemcsék. az érdekelne még, h az gond e, ha ''koszos'' a papír? szal már ott egy kicsit ''rezes'', attól, h korábban csiszoltam a blokkot?
amúgyez a vizes dolog mért jó? puhább a csiszolás tőle?
[Szerkesztve] -
A finomabb csiszolópapírok nagy része bírja a vizet, kb. úgy 250-től felfelé. Ha papírra van felhordva a réteg (ami általában méregzöld), és nem vászonra, akkor mennie kell. Kevés vizet használj: 4-5 csepp általában elég, de rendszeresen rá kell tölteni, amikor már kiszáradna. Olyan sáros állagra törekedj.
-
Mosqu!to
addikt
hmm ez a vizes dolog engem is érdekel. ehhez külön fajta papír van, vagy csak szimplán be kell vizezni a csiszolópapírt?
amúgy én a blokkom először 600-1000-1500 as papírral csináltam, szárazan. ezek után szép fényes lett és sima, de nem teljesen tükör, bár ha leteszek elé 1 lapot, akkor fel tudom olvasni a blokkról h mit írtam rá(szal olyan karcos kicsit).
ezt én még átkentem párszor szilikon pasztával(az egész felületet) aztán most csillivilli és nem oxidálódik.
ptiboy: egy szilikonpasztáért mindenhol más árat kérnek. valahol 300ft-t, van ahol 30-at, de adnak néha a procihűtőhöz is. -
S0LaRiaN
csendes tag
igenis lehet. kezded eloszor vizesen 600as csiszolopapir aztan 800as aztan 1200as polirpapir mindig vizesen es figyelsz h ne legyen homoru a borda mer az gaz, amellett a fem ezerszer jobb hovezeto mint a szilikonzsir (azer hasznalnak szilikonzsirt mert azert megsem levego
)
-
ptiboy
senior tag
én is épp hasonló gondokkal küzdök
vga-mra szerelek memo hűtőbordákat
minden házilag készül igy nemlehet tükörsima!
ha neked teljesen tükörsima kell akkor azt gyárba, üzembe valahol talán megcsinálják.
én megelékszem az elfogadható fényességüvel és inkább alaposan bekenem szilikonpasztával! ez betömi a kis karcokat is és vezeti a hőt!
(épp ma kértem egy számteküzletbe, ki se kellett fizetnem, tök rendes volt a srác! egyébként nemtom mennyi lehet egy ilyen zacsi? 50ft max) -
cecko13
tag
most vettem egy cpu vizes blokkot csak kicsit karcos az alja + chipsethűtő alját is
fel szeretném polírozni..
tud vki segíteni mivel milyen fázisokban hogyan???
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- sziku69: Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- Gitáros topic
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto VI - Érdekességek, látványosságok, képek, infók egy helyen.
- LEGO klub
- További aktív témák...
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest