Hirdetés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Computex 2023: megreformálta az SFX tápszabványt a Streacom
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Notebook hibák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple notebookok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake" (LGA1700)
- GeForce RTX 4070-esek az ASUS elképzelése alapján
Új hozzászólás Aktív témák
-
E.Kaufmann
addikt
Köszönjük az összefoglalót, még ha szomorú is.
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Zanik
addikt
Emlékszem a Sharp Quattron TV-kre, ment a hülyítés, hogy ebben sárga subpixel van, és attól majd aztán gyönyörűek lesznek a színek. Persze kiderült hogy kb. semmire se jó a technológia:
https://en.wikipedia.org/wiki/QuattronOrigin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Patice
nagyúr
2010-es Samsung HD Ready Plazma TV-m mai napig bírja és szép képe van most is. Igaz a fogyasztása nem az igazi, de már nem is használjuk annyit.
Anno vehettem volna Panasonicot, csak fájt kiadni érte 300-at…[ Szerkesztve ]
Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)
-
hunaqua
addikt
Lassan 30 éves lesz az 55cm-es SHARP tévém ami a mai napig tökéletesen működik a telken.Igaz,akkor nagyon drága volt 36.000.-huf. Annyiba került akkor egy 4 fejes Sony videó is. Rég volt.....
Később jött egy Toshiba 52z3030,az maga volt a csoda!
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Raspberry Pi
-
mad823
senior tag
Junoszty 402 BC-2 forever!
-
gabee jr
tag
ITT (Nokia) egy elég meghatározó márka volt anno.
"Csukaharapást szőrivel"
-
Ba.G
aktív tag
Az első képen szerintem nem projektoros Sony van, hanem egy CRT.
Nekem volt (azaz van) mindkettő, bár egyik sem ilyen, korábbiak: KV-E2951 meg KP-51WS510. (Asszem.) -
Tengri
senior tag
A 80-as évek közepén, ha jól emlékszem 1986-ban édesapám Szolnokra ment, ahol a "Dollárbolt-ban" megvásárolta a család első Toshiba színestévéjét és videómagnóját. A mai napig megvannak és működnek. Más világ volt az, hiszen valutához jutni sem volt egyszerű akkoriban...
"Van olyan döntés, aminek az ára örökké tart." (Janne Teller)
-
fecke78
senior tag
Végre egy érdekes írás !
thx
50" panasonic P50GT60-am , mai napig müködik gyerekszoba , full hd[ Szerkesztve ]
-
Prime110
aktív tag
Jó kis visszatekintő volt, érdekes amúgy hogy alakultak át a márkák. Hogy melyik perecelt nagyobbat az idők alatt azt nehéz lenne megmondani, de vannak esélyesek itt. Ha nem vesszük azt, hogy ki zárta be / adta el a teljes divizióját Kínának, vagy ahhoz köthető befektetési csoportoknak, az egyértelműen nálam a Panasonic a top vesztes, mert ott nem csak a TV ment a levesbe, de vitte magával a soha fel nem támasztott Technics-et is, mindkét márkáért óriási kár.
Ugyanakkor azt is jó látni, hogy a Philips pl teljesen jól jött ki ebből, a Pioneer sem tűnt el, mint márka, sőt, auto-hifi és otthoni Hi-Fi megoldásokban mai napig erősek. A Sony sosem fog csődbe menni, akármilyen is a TV üzletáguk, az egész konglomerátum akkora már, hogy biztos támaszt nyújtanak a TV-nek. A Sharp-ot sajnáltam még, nekem tetszettek a TV-i, de valóban egy lábon álló cég volt, amit aztán ki is rúgtak. Az a fiaskó meg a visszahozzással nem is baj, hogy nem lett belőle igazán semmi.
A Samsung meg az LG lettek az iskolapéldái az elmúlt 20 évnek, hogy miként is kell mozogni abban a piacban, ahol a legnagyobbak akarnak lenni és miként kell a K+F-et olyan szinten nyomni, hogy diktálják a piacot, mint LCD mind OLED technológiával támogatva. -
joey04
titán
Pana plazma (p50 g30) addig fog menni ameddig ki nem hullik. Nagyon jó vétel volt. A következő TV-m már biztos valami alsóbb kategóriás lesz, mert már nincs akkora fókuszban a filmezés meg a sport. De nagyon szeretem ezt a tv-t.
"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."
-
lujo10
aktív tag
Köszi az összefoglalót, igazán érdekes olvasmány
Egy igazi férfi Internet Explorer-t használ -> Kaland, veszély, kockázat. (Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm Uram, hogy legalább nem hullámzik!") Navigare necesse est, vivere non est necesse. Ja és Széles Utat!!!
-
Ateszpapa
addikt
Régen, árultunk Goldstar tvket is ügye ők már LG néven futnak. Sony Trinitron, super trinitron. Azok voltak anno a lapos crt tvk. Sajna drágák voltak, de a képük szebb volt. A régi Sony minőségi márka volt mint most az Apple.
[ Szerkesztve ]
-
fecke78
senior tag
-
catlaca
senior tag
-
Technoman
őstag
Sajnos ez a világ rendje. Apáink ('30-'60-as években) még "Grundigoltak" ," Siemenseltek".
Nekem a Sony és a Panasonic volt a csúcs, azokon nőtem fel és máig ezt tartom a minőségnek (jelenleg is egy Sony Tv-n mozizok és csomó Panasonic TV-m van, LCD és plazma vegyesen). A mai kor embereinek meg a Samu és az LG az isten (azaz érdekes módon: elsőként a német tech, majd jött a '70-2000 évekig a japán boom, most meg a koreai éra van topon) Hogy min fog keseredni elefant 2033-ban, amikor írja a majdani "múltba révedő cikkét"?
Talán addigra a Samu/LG párosának is annyi lesz és jönnek pld. a kínaiak (TCL, Hisense, stb...)[ Szerkesztve ]
-
Yeffy
veterán
jo kis osszefoglalo volt, megpengette a nosztalgiafaktort, az tuti.
koszi a cikket!Big girls ride harder. || Kondi powaa'! ヅ
-
Fr3eWar
őstag
B&O miért maradt ki a szórásból? (már csak ha egy Loewe bekerült)
-
Zé.
tag
Érdemes lenne időben még visszatekintve megemlíteni a magyar TV márkák
történetét is, a nosztalgia kedvéért. Sőt, az Orion rádiót a világ minden tájára
exportáltuk... -
DroneZ
aktív tag
Hali!
A második képen látható Sony TV-nek mi volt a típusa? Talan Bravia? Emlékszem nekünk olyan volt a nappaliban, de akkor én még nagyon kicsi voltam
[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
veterán
Nagyon kösz az összefoglalót
.
Kérdés: Ha a Philips eladta a monitor részlegét, akkor most azokat ki gyártja?
Javaslat: lehetne egy ilyen összefoglaló a mobiltelefonokról/ gyártókról is. Szerintem nem csak én olvasnám szívesen!
Illetve én szívesen olvastam volna a "nagy" magyar márkák sorsáról is, tudom, nem mérvadó. Biztos volt az "öregebb" fórumtársaknak is Videoton, vagy Orion TV-jük gyerekkorukban.
[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
"Illetve én szívesen olvastam volna a "nagy" magyar márkák sorsáról is, tudom, nem mérvadó. Biztos volt az "öregebb" fórumtársaknak is Videoton, vagy Orion TV-jük gyerekkorukban."
Úgy biza, mert a mi első TV-nk, ez az Orion gyártmányú Delta volt. [link]
1965 karácsonyára vettük meg, mert akkor már ismert volt, hogy az 1966-os foci VB-t, közvetíteni fogja a Magyar Televizió. Ha jól rémlik, olyan 5,500 Ft körül volt az ára, ami akkoriban irgalmatlan nagy pénznek számított. Apám statisztikus volt, és olyan 1.700,- 1.800 Ft-ot keresett akkoriban, anyám főpénztáros volt, a megyei vendéglátó vállalatnál, és keresett olyan 1.300, - 1,400 Ft-ot.
A korszakról tudni kell, hogy akkoriban alig voltak olyan termékek, szolgáltatások, amelyenek az árai, a valós piaci értéküket tükrözték volna. Pl. az élelmiszereken, közüzemi szolgáltatásokon, lakbéreken, ruházati termékeken, komoly állami támogatás volt, az akkori alacsony fizetésekhez belőve, viszont pont a TV-k voltak azok a cikkek, amiken nem volt állami támogatás az árakon, azért volt a horror ár.
Egy három szintes, magas tetős bérházban laktunk, és mindenki a padlástérben szerelte fel a TV antennát, és annak zsinórját, a tető cserepeken át engedte le, az adott lakásig, majd az ablakon be a lakásba.
Emlékszem, hogy apám a padlástérben bűvészkedett az antennával, én a lakásban néztem a TV-t, és folyamatosan ordítoztam neki, hogy most nagyon szemcsés a kép, forgasson egy picit az antennán, jobbra, vagy balra.
A TV-kel kapcsolatban, a következő nagy ugrás, amire a mai napig emlékszem, az 1982-ben vásárolt Videoton nagyképernyős Super Infra Color volt, amit már a japán Hitachi képcsővel szereltek, és addig soha nem látott minőségű képet produkált. [link] Az árára is pontosan emlékszem, 33.900,- Ft-ot fizettünk, az asszony szívta is a fogát, mert akkoriban az én fizetésem olyan 4.500, -Ft körüli volt, az övé meg olyan 4.000, -Ft. Járt hozzá, egy kezdetleges távirányító is, ami szintén teljesen új dolog volt akkoriban.
A panelben már központi antenna volt, így nem kellett már külön az antennával bűvészkedni.[ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
tibaimp
veterán
Nekünk, gyerekkoromban, 1985-1990-es évek, Videoton TV-nk volt, majd azt már egy Thomson váltotta, méghozzá 72 centis! Az volt ám a komoly cucc. Illetve nagyapámnak volt egy, azt hiszem orosz, piros Junoszty TV-je [link] , amikor a nyarakat az öregeknél töltöttük tesómmal, ezen néztük a TV adást, mert a "Tiszta szobába" nem volt szabad bemenni nappal a házba, ez meg kint volt a konyhában, egy másik épületben! Komoly
[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
KRi2
aktív tag
Nem egy marketing cikk.
Köszi!||| | || ||||| | ||| ||
-
GeryFlash
veterán
Nagyon jo cikk elefant, meg tobb ilyet
A cikk cime akar ,,Japan hanyatlasa az elmult 20 evben" is lehetne. Mert gyakorlatilag errol a cikk. Amikor a japanok elkezdtek szorakoztato elektronikaval foglalkozni, akkor egyszerre voltak olcsobbak mint az amerikai markak, csak eppenseggel a tv nem romlott el 3-4 e utan. Japan dominalasa pont a 2000-es evek kozepeig tartott, amikor jott a 2 del-koreai marka es elkezdett az egymas ala licitalasa. Arban es minosegben is. Bar pont a tv-knel kevesbe jon elo a tervezett elavulas (azert az S*msung tv-i kozul sok megdoglik 5-6 ev utan), nem ugy mint mondjuk a telefonoknal vagy akar a legkondiknal, ahol a 2000es evek kozepetol a S*msung pont az LG-t kenyszeritette olyan szintu arversenybe hogy azota se nagyon ajanlott del-koreai legkondit venni. Azota itt tisztult a piac, van a viszonylag jo minoseget kepviselo kinai Gree, es a nala jobb minoseget kepviselo, valamivel dragabb japanok (Daikin, Panasonic, Mitsubishi).
Tehat voltak a japan cuccok, hatarozott arcimkevel es allati jo minsoeggel es tartosaggal, jott Del-Korea, es alalicitalt (nem beszelve a S*msung altal bevezetett jutaleki rendszert, ahol a nagy boltokban az eladok lovet kaptak bizonyos szamu eladott tv utan). Ezutan elobb del-korea, majd kesobb jott/jon Kina, aki a del-koreai minsoeg es ar ala is beiger(t).
Es ahogy a tv fronton a TCL, a telefonoknal a Xiaomi eloretorese mutatja, az embereknek 5-10%os arkulonbseg mar eleg a markavaltashoz. Kivancsi vagyok, hogy Kina utan esetleg India, Vietnam esetleg mas orszag tud-e meg lejjebb menni.Szemely szerint roppant szomorunak tartom, hogy Japan igy elsorvad, ez reszben koszonheto az allati makacssaguknak es reszben a perfekcionzimusoknak. Illetve hogy naluk lehetetlen lenne olyan oraberekert dolgoztatni mint a korabban emlitett orszagokban (S*msungnak es LG-nek is egyre nehezebb tartani a lepest Kinaval ha arrol van szo, akar telefonokat akar tv-ket nezve). De a nagyobb problemat en akkor is a nagyon rigid gondolkodasukba latom.
Notebook szegmensben is szepen kicsinaltak magukat, a Toshiba 1-2 eve dobta be a torulkozot, a Sony pedig a zsenialisan jo VAIO szeriajat meg kb 10 eve rakta a sirba.
Mobil fronton se jobb a helyzet, Sony az elmult 5-6 evben 1% alatti market sharet tudhat magaenak. Ott azert a tajvani HTC es az LG is kikopott mondjuk.A szorakoztato elektronikat fogja kovetni az autoipar is, del-koreaiak szepen jonnek fel az EV korszakban, Kinarol nem is beszelve. Addig a Toyota a ket uj autojaval konkretan nevetseg targya lett, 30 millas autokat akarnak 300km alatti hatotavval arulni. Amikor a BMW fole araznak 20%-kal akkor ott latni, hogy az EV korszakban bizony csunya szopo lesz nekik. Mazda, Honda az arakban kevesbe vannak eltevedve, ott inkabb az a rohej hogy kvazi 1-1 autot tudnak felmutatni, amik szinten nem nagy dealek.
Egy szo mint 100, ez a cikk igazabol felfoghato Japan lassu hanyatlasanak is.
"Van pár ezer órám a GW2ben, szerintem nem rossz, de hamar meg lehet unni." (Kolbi_30)
-
ughhh
senior tag
Jól vannak: Samsung, Sony, LG, Panasonic felsőbb kategória, Philips
Török átcímkézett fos: Thomson, JVC, Sharp, Grundig, Toshiba, pana low kategória
Külsőt gyárt és feláraz: Loewe
RIP: Pioneer plazma -
Technoman
őstag
Egyébként, nem kell ennyire ezt a cikket tragikusan felfogni, mert bár igaz minden sora, csak a lényeg, hogy itt Európában ez a helyzet. A japán márkák (főleg a Pana ) köszöni jól elvan, mert a belpiacra gyártanak, az a maga 125 millió lakosával még mindig hatalmas felvevőpiac és sok olyan innovációjuk van/volt, ami el sem hagyta a szigetvilágot (emlékszem, amikor a Panához köthető cégnél dolgoztam, a tulajdonosok meséltek -akik voltak kint a 90-es években-, hogy már akkor olyan mosógépük volt kint Osakaban, ami hideg vízzel buborékosan mosott, megelőzve a Samsungot, akinek ez csak a 2010 évek közepén-végén jutott csak eszébe. De gondolom nem mindenki látott Panasonic biciklit sem, ami már akkor méregdrága volt, vagy ott volt a plazma technológia, ami a kereskedelmi megjelenés előtt, évekkel már mo-on is (!) megtekinthető volt, a Panasonic bemutatóteremben)
-
Nagyon jó összegzés volt, nagyon tetszett
IF U RIDE LIKE LIGHTNING, U'RE GONNA CRASH LIKE THUNDER
-
arabus
őstag
válasz
Technoman #38 üzenetére
Európa japánhoz képest olyan mint egy bennszülött rezervátum.
Nem is hasonlitható össze a két világ.Ha csak két nagyváros kinézetét hasonlitod is.
Igen és létezik még a Technics is csak már másképp,azt hiszem inkább a japánok nagyon elléptek az itteni áraktól és szinvonaltól is.
De itt van Pl. ez: [link]
(ez egy nyilvános,nem a komolyabb házi tipus)[ Szerkesztve ]
Este 11-ig dolgozom utána tudok válaszolni...
-
Mi is Deltával kezdtük!
Nálunk kiváló volt a vétel (rálátás a Széchenyi-hegyre), de a csatornaváltás (MTV1<>MTV2) komoly macera volt -- különösen, hogy bionikus tácirányítóként nekem kellett végrehajtanom.
Oda kellett ugye menni a tévéhez, bekapcsolni az UHF-adaptert, átdugni az antennakábelt, majd valamiért négyet recsegtetni a csatornaválasztó tárcsán.
Aztán 1980-ban jött a Color Star, amelyen nagy királyság volt, hogy csak egy gombot kellett menyomni, majd 1985-ben a VT TXT a bumszli nagy távirányítójával.
A Color Star képe egyébként csodálatos volt, csak kézzel kellett beállítani a színeket három síkpályás potméterrel -- és a belemegedési ideje sem volt elhanyagolható.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
A Bang&Olufsennek voltak saját típusai?
Egyszer egy igencsak hozzáértő barátommal még valamikor 1995-ben betértünk a Budagyöngye B&O boltjába, és ő az összes készülékről helyben mondta, hogy melyik kommersz márka (pl. Philips) negyed annyiba kerülő típusának az átdobozolása.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Stormbird
tag
Nekem egy 55inches Philipsem van most vettem 3hónapja. Az ambilight olyan szintű élményt ad hozzá a tartalmakhoz hogy befosok😁 e nélkül már nem is vennék mást. Azért a listához hozzádobok még egy Waltham-ot, Blaupunkt-ot és a titkos favoritomat a Nordmendet mai napig nyomják.
Pl egy ilyenről szivesen olvasnék nálatok: [Wegavision 65"oled] -
ceia
őstag
Nekem volt ITT és Daewoo crt, aztán már csak LG LCD.
Ha már régi márkákról esett szó, ne hagyjuk ki a Telefunken, Siemes, Braun, Saba és Universum márkákat sem![ Szerkesztve ]
it's more fun to compute
-
Knight666
tag
A korszakból két csúcsmodell is van a háztartásban, és még mindkettő kifogástalanul működik, napi használatban vannak:
Sony KDL-40Z5500 (25000 üzemóra)
Philips 56PFL9954 (11000 üzemóra)
A mai tévék keretmentes, vékony egyen kinézete ugyan nagyon modern hatást kelt, de olyan ingerszegény a régiekhez képest és valahogy nem adja ugyanazt a hangulatot, karakteres megjelenést. Főleg a Philips letaglózó: a vastag káva és a szokatlan képarány miatt majdnem másfél méter széles, és talppal együtt 40kg. Ja és járulékos előnye volt a masszív, vastag készülékháznak, hogy elfért benne egy normális hangrendszer, és nem kellett beszerezni minimum egy hangprojektort, ha nem akartál dobozhangot
.
-
Rick4
félisten
És pont olyan nevek, mint Blaupunkt, Normende, Schneider maradnak ki a felsorolásból, hogy a Selecot már ne is emlitsem?
Cheftec 350W SFX táp 9500ft/db -> https://hardverapro.hu/apro/chieftec_sfx-350bs_350w_85_hatasfoku_350w-os_tfx_m/friss.html
-
zetor2000
senior tag
A Technics audio termékvonal a Panasonic égisze alatt.
Megvannak, most épp lemezjátszókkal bíbelődnek. Újraindult a népszerű SL-12xx sorozat a lemezlovasoknak, és az SL-10 is kapott utódot.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Egyesek eltűntek, marginalizálódtak, mások a csúcson maradtak. Nézzük, kinek milyen sors jutott!
- Az emberek többsége szerint az AI véget vet a civilizációnak
- Újabb nagy felhős hibát vétett a Toyota
- Sony Xperia 5 IV - házon belüli siker
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Computex 2023: megreformálta az SFX tápszabványt a Streacom
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Ford topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Adobe Photoshop
- További aktív témák...
- JBL Charge 5
- OPTOMA HD140X FULL HD 3D Projektor - 86%-os lámpaóratöltöttséggel - AJÁNDÉK vászon ÉS Chromecast
- Új Horlat Projektor 600 ANSI Full HD 1080P filmprojektor 4K Nézz be megéri!!!
- Új! AirPods 3 MagSafe! 1 év garancia
- SteelSeries Artics Nova Pro, Hi-Fi fejhallgató, 2 év MAGYAR garancia, vadi új!!!
Állásajánlatok
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest