Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Pánik a memóriapiacon
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yutani
nagyúr
Bővebben: link
Érdemes a mellékelt képgalériát végignézni. Viszont érdekes, hogy leginkább a feketék maradtak ott, a fehérek többsége elment arról a környékről, még talán a hurrikán előtt. -
jagada
addikt
válasz
badbrother
üzenetére
hát a böngészőm nem a legtökéletesebb, nem sikerült lejáccanom, de a kép nem túl meggyőző......
ez az ordítozós fekete nő szőkére festett hajjal a szemtanú??? -
badbrother
aktív tag
Bővebben: link
tessék rákattintani az elsöö videóra. Igy néz ki egy felbérelt szemtanú. -
jagada
addikt
ki tudja mi igaz ebből az erőszak storiból....a média is tudja, hogy a gyerekkel fajtalankodókat az anyagyilkos sittes nehézfiúk sem bírják, gondolják feldobjuk a labdát, oszt majd jót csámcsog rajta a nép, meg lesz belőle címlapsztori, esetleg kerítünk szemtanúkat is akik jópézér mindenre bólogatnak és lehetlessz szörnyűlködni, meg a tömegbe lőni, mert azér mindent mégsem engedhetünk...
-
Yutani
nagyúr
Gondold végig: 14 éves kislány vagy, akit megerőszakol 5 fekete állat. Hogy mész ezek után ki az utcára, ahol (számodra ugyanolyan, egyforma) feketebőrű emberek sétálnak? Egy emberi roncs leszel évekig, nem hiszem, hogy valaha is ki tudnád heverni.
Szóval ezeket az embereket kellene lelőni, mint a kutyát. Megnyomorítanak, tönkretesznek mindenkit. -
lapa
veterán
érdekes téma - motozás a superdomenál: Bővebben: link
mondjuk különösebben nem értem miért akkor baj, hogy nem akarnak 5000 halottat egy benti pisztolylövéstől... -
jagada
addikt
szvsz főleg a ''csapatszellemnek'' tudható be, csürhében sokkal erősebbnek érzik magukat...nem hiszem hogy egyesével sétáló emberkék erőszakoskodnának, még ha fegyverük is van, de hordában a kis csírák a legbátrabbak, aztán egymáson felbátorodva egyre brutébb dolgokat csinálnak/csinálhatnak..
-
L3zl13
nagyúr
Ez sajnos így van. Akár írnak róla, akár nem. Akkor is tudná az ember, hogy ilyen kaotikus állapotok között előfordul.
Ami bennem felmerül, ha normalizálódik a helyzet, akkor ezek az emberek szépen hazamennek és élik tovább hétköznapi életüket?
És ami elképesztő, az nem az, hogy az emberek így átmennek állatba, hanem, hogy ez milyen gyorsan lezajlik...
-
adalbert1
veterán
válasz
badbrother
üzenetére
Azért a feketék között is voltak/vannak nagyon gazdagok, elég csak a hip-hop sztárokra gondolni,de az is biztos, hogy az átlag fekete tényleg szegény.
Vmelyik. műsorban is volt, hogy a legtöbb átlagember szerint az átlagos bűnelkövető fekete. (ilyen idézetekkel volt tele: It was a black man).
Tehát megvannak a sztereotípiák erősen. -
jagada
addikt
van itt valaki a RÁDIÓ GAGÁTÓL??????
-
badbrother
aktív tag
A déli államok nem csak a polgárháború végéig voltak rabszolgatartók. Hivatalosan, jog szerint persze eltörölték a rabszolgatartást, de nem hivatalosan elnézték a feketék másodrendüü polgárokként való kezelését. Ez volt az ára annak hogy a déli -gyakorlatilag meghódított- államok ne kezdjenek el lázadni. Csak az 1960-as évektööl kezdve mozdult meg valami ez ügyben. De ha most megnézel egy amerikai filmet, azt fogod tapasztalni, hogy a fekete mellékszereplöö hal meg, nem a fehér. Ez van.
Nem véletlen az sem, hogy a fekete lakosság jóval szegényebb mint a fehér. Nem annyira iskolázott, stb... Ilyen helyzetben nem csoda, ha több fekete fosztogatót mutatnak, mint fehéret.
Ha egy fiktív afrikai jóléti államban, a fehérek lennének a másodrendüü polgárok, akkor egy lázadás során, biztosan ööket találná meg a kamera, fööleg, ha fekete lenne az operatöör, és feketéknek szólna a müüsor. -
jagada
addikt
a háborúk mindenkori velejárója volt mindíg is a nemi erőszak, és békeidőben is előfordul..ha ölni lehet erőszakolni miért ne???
nem értem egyesek mér akadnak fenn ezen, sz@rnak ezek most az erkölcsre, morálra, emberségre, törvényekre, nekik egy nagy buli ami rövid lesz mint a pünkösdi királyság, hát gyorsan kiélvezik amíg csak lehet.... -
az egy dolog, hogy elszabadul a bűnözés, de aki most bűnözik, rabol, öl, erőszakol, az mit hosz, azt hiszi, hogy ez mindig így marad? mármint ezek az állapotok maradnak?
ennek egyszer vége lesz, és lelövik őket mind. előbb vagy utóbb utolérik őket...
egy káosz sem tarthat örökké. -
Lortech
addikt
A rablást, fosztogatást valamilyen szinten el tudom ''fogadni'' (értsd: fel tudom fogni, hogy ilyen történik), meg hogy a rendőr elviszi a számítógépet meg a tv-t a boltból, megvan róla a véleményem, a körülmények ellenére is egy szarkupacnak tartom, de hogy halomra lőjék egymást, és nőket megerőszakoljanak, azt egyszerűen fel sem tudom fogni.

Attól, hogy akár mi is lehetnénk abban a helyzetben, és talán úgy is viselkednénk, ahogyan ők, még nem oldozza fel őket azért, amit tesznek, mert ők vannak ott, ők döntenek, hogy hogyan cselekszenek, nem pedig mi.
tiv83us: én csak remélni tudom, hogy hatalmas túlzások mennek a sajtóban.
[Szerkesztve] -
tiv83us
veterán
Egyebkent erdekes, hogy /egyenlore
/ csak a magyarsajtoban olvasok ilyen no-gyerek-stb megeroszakolasos eseteket. Valahogy a kulfoldiekben nem. De persze, tudom mer a mocskos USA annyira hiu, hogy ilyene hireket nemkozol magarol...
Hozzakell tenni, hogy eroszakolasi kiserletekrol irnak. -
Yutani
nagyúr
válasz
Kalandor
üzenetére
Nem szükséges hangulatot kelteni a szegény, elkeseredett bűnözők mellett. Mindenki tisztában van vele saját értékrendje szerint, hogy nincs mentség arra, amit ezek az állatok odaát művelnek.
Melletted sem állnék ki, ha egy dunai árvíz+vihar után nőket és gyerekeket erőszakolnál fegyverrel a kezedben, mert éhes vagy.
Biztosan sokan éhesek és élelmet keresnek, de nem hiszem, hogy televízióval és 10 pár cipővel jól lehetne lakni, legfeljebb a TV tetejére megteríted a frissen lopott abroszon a frissen lopott ételt, és felhúzol egyet az új cipődből, hogy ne fázzon a lábad.
[Szerkesztve] -
Ganger
aktív tag
válasz
Kalandor
üzenetére
Na igen, de szerintem nem minden ember ragadna fegyvert mert éhes.
Mire vadászik? Embertársaira, az alligátorra.
ha már itt tartunk mindenki felfegyverezné magát, ha hallaná hogy mi megy a városban. önvédelemből max, kaját már nem talál
Mekkora bevétel lesz ez a fegyverkereskedőknek, mindenki megint bespájzol fegyverből mert látja, az egész usaban, ha nincs fegyvered, elveszik az értékeid, le is lőhetnek, asszonyod, gyereked a szemed láttára erőszakolják meg.
Öngerjesztő folyamat ez, sajnos
[Szerkesztve] -
Yutani
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
Figy, milyen államok voltak a déliek 186x-ig? Rabszolgatartó. A felszabadított rabszolgák leszármazottai élnek ott még most is. Nem sok lehetőségük volt meggazdagodni, vagy egyáltalán normális életszínvonalra feljutni az elmúlt 140 év alatt, le merem fogadni. Ezen most megpróbálnak változtatni, a következményeket meg látjuk-halljuk.
Ez csak egy elmélet persze, és semmiféle rasszista indulat nincs benne, ettől el is zárkózom. Véleményem viszont van, és azt le is írom. -
jagada
addikt
azér jó kis hely eza kárpát-medence na....
majd ha vége lesz ennek az egésznek és kártérítésre kerül a sor az elsők között tutira azok lesznek akik most fosztogatnak és meggazdagodnak a helyzetből, meg akik esetleg több ezer mérföldre laknak, onnan de élelmesek... mint a romák akik ausztriába mentek kárpótlásért a holokauszt miatt.... -
benyo
tag
szvsz amerika nem külső támadás(ok) miatt fog bukni
de még nincs világvége az igaz. -
aesir
veterán
válasz
badbrother
üzenetére
A Watts-lázadás valós fajgyűleleten alapult, nem természeti katasztrófán.
-
benyo
tag
mi lesz 10nap múlva?
nem értem ilyenkor hová tűnik az a büszkén hordott kicsi zászlócska... -
badbrother
aktív tag
Nem is értem miért van mindenki meglepöödve. Volt már ilyen az USA-ban, Ha jól emlékszem Los Angelesben, mikor megvertek egy fekete fickót a rendöörök, erre igazi felkelés tört ki.
Azért arra figyeljünk, hogy a sajtóban elhangzó ''tényeket'' a helyükön kezeljük. A fókuszban még az is megrázó erejüü hír tud lenni, hogy Mari néni macskája fent ragadt a fán.
Nem azt mondom, hogy nem katasztrofális a helyzet, de azért nincs mindjárt itt a világvége. -
-
benyo
tag
nem tom az állandó államilag fenntartott fenyegetettség-érzés-szintentartás
mennyire számít egyes emberek viselkedésének alakulásában -
Paqito
senior tag
Hundertprocent igazad van!
Mint ahogy több államot is ugyanúgy vásároltak, azonban ez az egész aljasság, nem ez ellen való tiltakozás volt, tehát szvsz senki nem érez(het) elégtételt....
Bevallom férfiasan nem csípem az USA-t, de engem is ezerrel megrázott anno 9/11. Az, hogy utána mi történt, az más lapra tartozik.... -
ch.peter
aktív tag
Az egyetlen ok (szvsz) amiért ez megtörténhet, az az, hogy azok odaát még soha nem éltek igazi keményvonalas diktatúrában, így el sem tudnak képzelni egy tömeges megtorlást.
Lehet, hogy az iskolában tanultak arról, hogy vannak országok, ahol ilyenben éltek az embek, de az olyan távoli, hogy az őket úgysem érheti el...
Itt Európában illetve Ázsiában a legtöbb népnek kijutott a ''jóból'' és mindenkibe ''bele van programozva'', hogy a hatalom bármikor úgy dönthet, hogy közéjük lövet. És ez az igazi fékentartó erő.
Odaát úgy vannak vele, hogy ha a megüt a rendőr majd jól beperelem, és ez csak olaj a tűzre. -
faster
nagyúr
Szerintem egyértelműen a fegyvertartással kapcsolatos kormányzati politika, illetve hozzáállás az oka. Nem a bűnözés, nem a népsűrűség (a tsunami által érintett területeknél a partok mentén nagy a népsűrűség, nem véletlen hogy százezer körüli volt az áldozatok és eltűntek száma), hanem a rengeteg lőfegyver, ami bátorságot ad a fosztogatáshoz, és a faszagyerekeskedéshez.
[Szerkesztve] -
Ganger
aktív tag
jaja átjött a lényeg, de én úgy értettem, hogy USA csupa nagy betűvel, mennyira szajkózza az emberiség védelmét, aztán nesze neked, a sajátjait meg jól szarban hagyta. na ez ami szerintem egyenlő a pofára eséssel, ami egyenlő a szenzációval.
Kalandor mutatott rá, mindennapos a kalóztámadás arrafele, de ha az amcsi partoknál történne ilyen az benne lenne a világsajtóban.
Miért? Mert nem megszokott. Magyarul szenzáció -
benyo
tag
a médiának nagy szerepe lehet ebben, gondolok itt a filmekre akár katasztrófa, akármi ami kicsit is kapcsolódik ehhez a thémához.
mert nem biztos, h egyes emberekben ugyanaz csapódik le a film kapcsán, hanem vmi egészen más, h tényleg ezt most mi lenne, ha kipróbálnám... -
Paqito
senior tag
Dennis Hastert, a kongresszus elnöke, az Egyesült Államok sorrendben harmadik legmagasabb rangú politikai vezetője (az elnök és az alelnök után) csütörtök késő este egy chicagói lapnak adott, nagy megdöbbenést kiváltó nyilatkozatában kijelentette, hogy semmi értelme a várost újjáépíteni. New Orleanst nemcsak a Katrina hurrikán okozta árvíz,hanem saját lakói is megsemmisítették
...semmi értelme... Aranyos, hogy egy nyakkendős aranytökű valaki, csak így ad hoc egyszemélyben eldönti, hogy egy New Orleans méretű várost újjáépítenek-e, avagy sem.
Ehhez még annyit, hogy az USA-nak -hasonlóan sok más országhoz- nagyon fontosak a jelképek. Ha ezt a várost így hagyják, akkor ez a pusztítás, az erőszak, az emberi aljsasság, és degeneráltság szimbóluma lesz...
...saját lakói is megsemmisítették... IGGGEEEN BAAZZEEG???? Valaki nekiesett a saját házának baltával, csákánnyal? Az a sokszázezer lakos verte szét az élethelyét??? Gondolkodjál már végre
[Szerkesztve] -
-
jagada
addikt
amerikának mindég csorgott a nyála a hősökér, ezért tanáltak ki annyi képregényhőst, a hálivúdi filmekben is mindég a hős amerikaiak mentik meg a világot...lásd világok harca, a függetlenség napja stb....
ennek is az lesz a vége: katonaság odamegyen, segbelő pár ezer embert, aztán kitüntetik őket, mint irak után....és lesznek amerikának újabb hősei akiket lehet imádni.... -
-
Ganger
aktív tag
Nem, mert indonéziáról mennyit hallasz a napi hírekben, és a nyugatról?
Asszem meg is válaszoltam a kérdést.
Kevésbé frekventált terület ez a hírvadászoknak, és azért mint fentebb olvashatod a példákat volt szó ilyenről is.
Most direkt kihegyezi mindenki, -amit itt mi is csinálunk-, hogy ez amerika.
Indonéziárol meg mindenki tudja hogy egy kicsit vadabb világ. Amerika, meg az új kor mekkája volt. Mekkora szenzáció ez a sajtónak? Nagy! A világrendőr szerepet játszó országban ilyen lehet...
Asszem nem kell tovább irnom -
jagada
addikt
válasz
Viktor0610
üzenetére
viszont aki hozzájut, onnantól az irányít, van biznic a fegyverkereskedelemben is nem kicsi..van aki ingyér is támogat felkeléseket, meg puccsokat, aztán megy újjáépíteni jó pézér, vagy eltaposni a lázadókat és onnantól ő a hős, a megmentő és ölébe hullik minden..
-
benyo
tag
ez is amerika vhol...
de az elkeseredettség bármelyik emberből kihozza az állatot, ha segítég nuku, és közben nekiállnak a nagyokosok erőszakoskodni+ilyenek -
Kobe
veterán
az hogy valaki vészhelyzetben nem tud viselkedni az beza a helyi kultúrában gyökeredzik...annyira nagyra vannak a demokráciájukkal, csodálkoznak hogy ez van, mikor 10enévesek is fegyvert kaphatnak szinte ? szemet szemért és a világ megvakul
egyszerűen nincsenek olyan hagyományaik, neveltetésük hogy tudnák mit szabad és mit nem ....azért megnézném pl egy amcsi hurrikánban vagy egy magyar tavaszi árvízben ki kezdene előbb fosztogatni ....a magyar vagy az amcsi...
a másik meg hogy én azokat az embereket baromira nem tudom sajnálni ....úristen, 200 évben egyszer jött egy nagyobb hurrikán szegénykéim már egy hete csak velük van tele a híradó....bezzeg az ázsiai térségben évente, vagy gyakrabban vannak ilyenek mégsem csinálnak ekkora felhajtást belőle.....'sz*rok a többiekre de ha én vagyok bajban akkor sajnáljanak má nagyon' .....mit sajnáljak rajtuk ? hogy záros időn belül kárpótolják őket, legfeljebb eggyel kevesebb hódító hadjáratra jut pénz vagy pár darabbal kevesebb fegyvert gyártanak...u de gebasz...csóri ázsiaik meg jó ha az árvíz után kapnak takarót, meg kaját,....
bunkóságnak tűnik de sztem már ideje volt egy ilyennek, most legalább rájönnek ők sem istenek, furcsamód hurrikánban ugyanúgy menekül gazdag/szegény/fekete/fehér ...ez van -
faster
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
A szökűár után is volt szó pl. gyerekkereskedelemről, segélyszállítmányok elrablásáról, ott annyiban más a helyzet, h. nem olyan könnyű fegyverekhez jutni...
Szerinted én mit írtam az ezt megelőző hszben?
[Szerkesztve] -
badbrother
aktív tag
''de az értékesebb ingóságokkal csak ki kellett volna onnan menni, nem?''
Igen, de ha szegény vagy akkor nincs értékesebb ingóságod, nincs sok pénzed, vagy ékszereid, amit könnyen magaddal vihetsz. Nincs másod, mint a lakásod, a bútoraid, a kocsid.
Gondolom, sokan nem hitték el, hogy ekkora lesz a pusztítás, sokan, meg mindenkenképpen maradtak, mert meg akarták védeni az értékeiket, pont az ilyen bandáktól. Es mivel mindenkinek lehet fegyvere, ez a megvédés dolog akár müüködhet is. Persze nem 20-30 felfegyverzett bandatag ellen. -
lapa
veterán
egyébként a beépített összeesküvéselmélet-generátorom azt súgja talán nem véletlen a dolog, hogy nem kezelték/kezelik megfelelően. vmivel feljebb kell tornászni a mutatókat. és könnyebb, ha kétszerannyit kell újracsinálni...
-
-
jagada
addikt
egyesek aszongyák, hogy a jólétben zavarodik meg az ember.....aztán ilyenkor jön elő..
-
-
jagada
addikt
erről jut eszem egy flimm valami 13-as blokk vagy mi volt a címe, egy francia film. dióhéjjban:
egy város egyik kerületében eluralkodik a bűnözés, a rendőrök nem bírnak rendet tartani, kivonulnak a rendőrség épületéből, bezárják a sulit és fallal zárják körül a 13-as blokkot had nyírják ki egymást a bűnözők, majd atomot akarnak nekik nyomatni, hogy befejezzék a munkát....
látta valaki?? -
kymco
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
A rendőrség nem erre kapott kiképzést.... egész városban anarchia, átálló ''társak''.....
Egyszerre akár ezer helyen kellene helyt állniuk, nem beszélve a mentésről és a rászorulók ellátásáról. -
gregorik
senior tag
-
lapa
veterán
én nem sokat tudok az amerikai történelemről, de szerintem ahol sok a fegyver, ott sok a töltény is. és azt sem tudom miért maradtak az emberek otthon. szerintem legalábbis belátható volt, hogy járvány + anarchia lesz a vége... persze ha a saját dolgaimról lenne szó énis végiggondolnám, de az értékesebb ingóságokkal csak ki kellett volna onnan menni, nem?
és valahogy megéreztem előre ki nyitotta a topikot -
kymco
veterán
Ezek a fényében másképp lehet értékelni '56-ot, és a százast a betört kirakatban.
-
kymco
veterán
válasz
GombócArtúr
üzenetére
Szerintem nem a politika hibája, mert a politikát is mi termeljük ki direkt, vagy indirekt módon. Ez a civilizációnk hibája..... szerintem.
-
jagada
addikt
válasz
badbrother
üzenetére
a rendőrök a legkevésbé sem igyekeznek fenntartani a rendet, aki meg gyílkolni akar megteheti puszta kézzel is, és egy ilyen eset jó alkalom arra, hogy valaki fejbelője a szomszédot, mert mondjuk korrábban túl hangosan halgatta a zenét és fasirtban vagyunk vele....
Új hozzászólás Aktív témák
- Vigneau interaktív lokálblogja
- BestBuy topik
- VGA kibeszélő offtopik
- Fotók, videók mobillal
- Renault, Dacia topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Samsung Tablet S9 FE, 128GB, 5G, SM-X516BLGA
- Eladó retro HiFi-k és erösítők/hangfalak
- 179 - 180 - 189 - 190 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3904
- Apple iPhone 13 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

/ csak a magyarsajtoban olvasok ilyen no-gyerek-stb megeroszakolasos eseteket. Valahogy a kulfoldiekben nem. De persze, tudom mer a mocskos USA annyira hiu, hogy ilyene hireket nemkozol magarol...