Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Milyen egeret válasszak?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- LG LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nowhereman
őstag
néhány ház összeomlik és ez már katasztrófa... az már inkább katatsztrófa, hogy olyan helyekre adnak épitési engedélyt, ahová nem szabadna. Pompás amikor ártereken telket osztanak/a hülye vevő meg em veszi észre, hogy a folyó és a gát közt kezd el épitkezni. Másik kedvencem, amikor egy löszfalra épitkeznek, amely alatt agyagfal van. A népek meg qrva el vannak, telve, hogy micsoda gyönyörű helyen lakhatnak - miközben valójában egy időzitett csúszdán seggelnek, mert a kommunális viz szépen keni majd az agyagot....
Arróll meg nem is merek irni, mi lesz itt, ha majd kitör a pestis utóda....
A New-Orleansiak pedig szerintem jobb, ha hozzá kezdenek szokni a szituhoz, főleg, ha Bush jellegű fazonok maradak a hivatalba. -
rdi
veterán
Se a Népszabiban, Se a MH -ban se a Magyar Nemzetben nem látom a nyomát a problémának. Eléggé egyedül maradt ezzel a hírrel a TV2...
Azért ott van egy topik is amiben ott van a BM levél:
''A rendelkezésre álló adatok alapján megállapítható, hogy az önkormányzat számára jelentős terhet jelent a kötelező feladatok ellátása, a rendkívüli időjárás következtében felmerült védekezési és egyéb költségek kifizetése, valamint a lakosok ellátása, esetenként a lakhatás elemi feltételeinek megteremtése.
A fentiekre tekintettel a kötelező feladatok zökkenőmentes ellátása és a működőképesség fenntartása érdekében az önkormányzat számára – a működésképtelen helyi önkormányzatok egyéb támogatása jogcímen rendelkezésre álló erőirányzat terhére – 35 000 ezer forint összegű vissza nem térítendő támogatást biztosítok.
A megítélt támogatást az önkormányzat a működőképesség biztosítása érdekében elsődlegesen a kötelező feladatok ellátására, a halasztást nem tűrő védekezési költségek megtérítésére, a lakosság ellátására és az elemi lakhatási feltételek biztosítására fordíthatja.”
Na ebben nincs az, hogy az egész összeget a helyi lakosoknak kellett volna kapni.
Ez egy.
Kettő: ennél sokkal több segélyt kapott Mátrakeresztes, pl. Vöröskereszt, cégek, stb. Ott elő sem fordulhattot, hogy az önkormányzat lenyulta volna. -
tildy
nagyúr
Bővebben: link
Mi lett felajánlva.
És ami ez után történt:
Bővebben: link -
rdi
veterán
Akkor felfele kéne mennem, de messze van és a meló is elkezdődött

Elhiszem én neked amit írsz, de akárhogy kerestem, a több tucat hír között, amit átnéztem, ilyen tíousú negatívumj nem volt.
Pásztó polgármestere Sisák MDF-es képviselő próbál lobbizgatni mindenféle pénzek után. A 35 milliót pedig úgy akarták lenyúlni, gondolom, hogy abból a védekezés és helyreállítás önkormányzati költségeit akarták fedezni.
Szerintem ha nem kapták meg az emberek a nekik szánt gyorssegélyt, az világboztány lenne, de ennek legalább is máig semmi nyoma (lehet, hogy rosszul kerestem).
Monnyuk itt egy:
Bővebben: link
úgyhogy legalább két elégedetlenkedőt máris találtunk ...
[Szerkesztve] -
beniboy
tag
hat az biztos hogy mindenhol nyulnak de azert 2 hete voltam matrakeresztesen ott azert mar körülnézhetsz es nem latsz félig osszedölt hazat. De olyat amiket a tv-ben mutattak olyat én nem lattam. Van törmelék, meg hazak amik eleg jonak tunnek kivulrol, meg csomo munkas a faluban oda azert pumpáltak eleg sokat...
Hála Istennek egyébbként nekem az a gyanus hogy valahogy a Bush mintha nem akarna tudomást venni nem ugy mint itthon ahol inkabb nagyobb volt az osszefogás mint ott kinn. Legalabbis innen messziröl. Szoval vagy nem akarjak hatékonyan csinalni vagy sporolnak ilyeneken es kell vagy mar kelett Irakba..
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
165 nap is elég sok idő, és az sem szabad elfelejteni az alaszkai és egyébb olajfinomítók és kutak nem álltak le.
Az hogy sok kútnál kifogyott az üzemanyag, a nagy felvásárlási láz miatt van ami jellemző az amerikaiakra.
Ez a 90000 négyzetmérföld az USA területének 1-2%-át teszi ki.
A 2. világháború után németország kicsit más kategória volt ehhez képest, mégis átvészelték, és újra európa vezető hatalma lett. Vagy ott van Japán is. Budapesten is voltak nagy árvizek. -
corlagon
senior tag
Most hallgattam meg egy rádióinterjút, ahol Roy Nagin beszél (elég elkeseredetten és kemény szavakkal) az állapotokról, 9-1-05-ön készült.
Ha valakit érdekel, szóljon és feldobom valahova. -
bullseye
addikt
ja végülis, ha USA és a Dow-Jones, meg hasonló apróságok beomlanak, az tuti nem gyűrűzik be ide. vagy ha mégis, majd a testvéri Kína a szárnyai alá vesz minket...
10 éve kb egy Japánt ért komolyabb földrengés után mondták, hogy a helyi szakemberek elkezdtek scenáriókat kidolgozni egy sokkal komolyabb katasztrófára, és az lett a vége, hogy Japán gazdasága tulképp felélénkülne, a munkanélküliek száma csökkenne, stb. Egyedül azon országok járnának rosszúl, amelyek kölcsönt kaptak japántól, mert azt azonnal vissza kéne adni, és 1-1 nagyberuházó is kivonná a tőkéjét külföldről, hogy a hazai szükségletekre kocentrálja hazafiasságból, vagy szimplán a haszon reményében. -
divot
veterán
-
Bash
őstag
Szeretnélek kijavítani, csak hogy a tényeknél maradjunk, és ne holmi hallomásra alapozzunk:
USA stratégiai olajkészlete jelen pillanatban 727 millió hordóra rúg. Ez napi 20 millió hordóval számolva (ugyanis ennyi az ország napi olajszükséglete) 36 napra lenne elegendő, de mivel naponta csak 4.4 millió hordóval lehet a készletet megcsapolni, így ez 165 napra elegendő.
A sokkal nagyobb tragédiákhoz pedig azt szeretném hozzátenni, hogy Hurricane Katrina az USA történelmének eddigi legnagyobb katasztrófája, az érintett területek 90000 négyzetmérföldet tesznek ki, ami Magyarország területének két és félszerese!!! Ezek a tények, és nem hiszem, hogy bárki is ilyen nagyságrendű katasztrófához hozzá lenne szokva. -
Loha
veterán
válasz
bullseye
üzenetére
USA-nak egy évre elegendő stratégiai olajkészlete van. Pont azt halottam, hogy ebből egy kicsit most piacradobbnak, hogy ne menjen feljebb az olaj ára.
és a fejlett(ebb féle) nyugat maradhat-e A nyugati kúltúrák ennél sokkal nagyobb tragédiákat átvészeltek már, az USA egyszerűen nincs hozzászokva a határain belüli válsághelyzetekhez.
[Szerkesztve] -
Integra
titán
válasz
Major Major
üzenetére
azt is mondta bokorgyuri hogy megtalálja a késlekedésekért felelősöket...
mondjuk kezdhetné magával -
Hunterevil
tag
nem kell hazahozniuk katonáikat a hadseregük 1 367 700 fős + atámógató egységek 1 200 600 fő (ebből 464 100 fő a nemzeti gárda ) szóval emberhiány nem negyon van (100 000 vannak Irakban talán) a hadsereg költségvetése 293,3 milliárd dollár ugyhogy a pénzel sincs gond csak a bürokrácia + a felsővezetés bassza el ott is az egészet.
(2001es számadatok) -
rdi
veterán
Már ne haragudj, de tudtál mondani egy konkrét esetet.
Az, hogy gyakran hallani ilyesmiről hát az nem érv. Arról is gyakran hallani, hogy sajtból van a hold, még sem igaz
Egyébként itt most ne a csalókról beszél, vagyis azokról a bandákról, akik álszervezeteket hoznak létre, hanem mondjuk a SZETA -tól, a Máltairól, Vöröskeresztről, a baptistákról stb.
Szerintem valamilyen szinten megbízhatóak, legalább is nem gondolom, hogy lenyűlnák a segélyeket.
És nem gondolom, hogy az amcsikmál is lenyúlnák a segélyeket- Ott legfeljebb kirabolnák a segély - teherautókat...
[Szerkesztve] -
bullseye
addikt
az ötlet egyetlen baja, hogy az összes saját olajkútjuk oylan 90%-a széjjelment a hurrikánban - mellesleg. úgyhogy abból sincs sok, amíg a mentesítő szaud arábiai hajók oda nem érnek (és ha csak egy csepp esze van az Alkaidának, azokat elsüllyeszti...). Kissé úgy jártak, mint ha a netről kéne letölteni a drivert, hogy menjen a net...
Szóval ha véget ért a krízis fel kell tenni Bushank pár vicces kérdést, hogy ha előre tudták, mi lesz, hol volt az olajtartalék, lóvé, előkészített ruha/pléd/víz. miért maradhatott 100e ember a városban, miért nem állt készen a nemzeti gárda (vagy engedélyezték a hadsereg bevetését), stb. stb.
de addig az itteni sok humanista abba gondoljon bele, hogy kb 25e ember még ott szopik a vízben, 500e meg tömegszállásokon lakik, amíg minden eddig gyűjtött javát viszi a víz. És szerintem nem értéktelenebb emberek, mint akik a közelben szívtak ugyanekkorát. És hiba hurrá, hátha bukik Bush, most az a kérdés, USA marad-e, és a fejlett(ebb féle) nyugat maradhat-e. Igaz, ez kissé túlzás, de a mostani állapotokra is ki gondolt volna... -
Dilikutya
félisten
Aha. Valóban. szerencsétlen Amerikára meg csak úgy zúdulnak ezek az interballisztikus rakéták
. A haditechnikai fejlesztések mindig, mindenhol túlzásba vitt dolgok. Az USA nem azért fejleszti ezeket, hogy megvédje magát, hiszen arra a jelenlegi arzenál is bőven jó, messze meghaladja az iráni technológiákat. Itt a célja (akár csak az atombombának), hogy lássa ország-világ, ki a fasza gyerek.
De elég, ha csak a sok katonát hazaviszik, rögtön kevesebbe kerül, sőt egy részüket el is lehet engedni, hogy hasznos tevékenységet folytasson, a maradék pedig mehet le New Orleans-ba rendet tenni.
Az atomfegyverről meg csak annyit, hogy kik ők, hogy eldönthessék, kinek legyen, kinek nem. Amúgysem az a fegyvernem, ami nagyszámú vétlen áldozat nélkül bevethető. Mennyi jó pokróc, gyógyszer lenne ezek árából.
Afrikában meg milliók halnak éhen. Hagyják a francba az arabokat, lőjék felőlem egymást halomra, inkább segítsenek ott, ahol kell. -
finest
addikt
Nem nagyon jutnak el ezek az ügyek a bíróságig. Ha a belső vizsgálatok kiderítenek valamit, rendszerint menesztéssel és a károk megtérítésével lezárják az ügyet. - Van olyan is, amiből bírósági ügy lett. Kb. 10 éve a Komárom-Esztergom megyei Vöröskeresztnél a megyei titkárt és a gazdaságvezetőt kirúgták.) Az utóbbit több millió sikkasztásért, az előbbit hűtlen kezelésért. Kártérítéssel és felfüggesztettel megúszták. Akkoriban aszem 5 millió forintnyi segély ment tönkre a raktárakban, mert hagyták tönkremenni. A gazdaságvezető is nagyjából ekkora tételben sikkasztott.) Megtörtént cikkeztek is róla anno.
De elég rendszeresen hallani sok más non-profit segélyszervezetről, h lenyúlják az adományokat, minap is felkapott egy ilyet valamelyik TV-adó. -
-
mr.ki
aktív tag
válasz
cskamacska
üzenetére
Nagyon durva
[Szerkesztve] -
rdi
veterán
válasz
SPDeluxe1.0
üzenetére
1). Amit Tyldi írt az meglehet, de eddig még nem bizonyította.
2) Arra még senki nem válaszolt, hogy kik is azok a tolvaj székelyföldi /magyarországi magyarok, név szerint, akik lenyúlják a segélyeket.
Pontos számokat, cikkeket, feljelentéseket, híreket várnék el az ügyészségi és rendőrségi eljárásokról. Attól, hogy egy bulvárnet -lap, mint az index, vagy egy bulvárhulladék napilap leír valamit, attól az még nem bizonyított, ergo nem igaz.
Persze mindenki tudja, mivel bizonyították, hogy lopnak sok helyen a segélyekből, főként Afrikában, hogy lopnak az ENSZ egyes diplomatái, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság egyes tagjai kenhetőek.
De nekem még nem bizonyítottátok, hogy ellopták a honi segélyeket, vagy a romániába küldött magyar támogatást. -
rdi
veterán
válasz
Dilikutya
üzenetére
Hát gratulálok a hozzászólásodhoz.
Szerintem nem csak, hogy le kéne állítani a csillagháborús faszságaikat, hanem egyáltalán nem is értem, miért van egy ilyen országnak, mint ez a buzi amerika hadserege egyáltalán.
Honnan veszik a bátorságot a legmodernebb hadsereghez. Mit képzelnek ezek, hogy csak úgy, saját érdekből esetleg lelövik az ellenük felküldött interballisztikus iráni pakisztáni i indiai /francia / britt / orosz / stb. rakétákat
Egy ilyen fasz ország a sok bunkójával.
Hiszen amúgy is csak arra bár a sok homokosa, hogy mikor teheti szét a lábát, kínálhatja föl a seggét egy jo, nagy, kemény, orosz, kínai, vagy radikális hamasz fasznak.
Komolyan mondom, komoly emberek le mernek írni ilyesmit. Elképesztő... Én biztos nem mernék ilyesmit... -
Major Major
senior tag
Hello!
Nem tudtam végigolvasni a topicot,lehet, hogy volt már, az elejéhez fűzném hozzá a mondandómat. Bokorgyuri most mondta a CNN-en:
''We will rebuild the Great City of New Orleans'' -
rocket
nagyúr
Szomoru ami tortent, nem akarok hosszan belemenni, de latszik, hogy egy orszagnak hiaba van sok penze, a penz semmit nem er ilyen esetben.
Meg mindig nem ertem miert keslekedik a katonasag bevetese, egyertelmu anarchia van a varosban, van eleg katona odahaza, csak az illetekes szemelyek mintha aludnanak. -
Dilikutya
félisten
Egyetértek.
- Vigyék haza az amcsi katonákat, így lesz elég rendfenntartó erő
- Állítsák le a csillagháborús, meg atomfegyveres faszságaikat, lesz elég pénz gyógyszerre, pokrócra....
- Castro meg jobban tenné, ha saját országára költené a pénzt, amennyire tudom, Kuba nem egy jóléti állam a turizmus ellenére sem. -
tildy
nagyúr
Es igen, valahol melyen ugy erzem, megerdemli az az orszag az arculcsapast, *(ok okozat, ha valaki massal rosszat tesz, azt visszakapja, akar kamatostul)de sajnalom, hogy mindig a vetlenek szivjak meg.
//alant rosszul irtam a szamot, szal 40 ember lett elszallasolva
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Hm hm.Valamit felreertettel.
Van egy basszott nagy allam, ahonnet katonak tizezrei vannak kulfoldon, akiknek szinten kell pokroc, elelem satobbi. Es igenis ossze tudja ez az orszag (usa) szedni onmaga is. Mi meg itt vagyunk kicisk is szegenyek is, nalunk is volt borzaszto arviz, belviz satobbi. Lasd Matrakeresztes, es egyeb helyek. Csak valahogy miota bekovetkezett kinn ez a tragedia, marpedig az, azota vajmi keves figyelem iranyul erre. Pedig hidd el, lehet hogy a legszegenyebb new orleansinal is szegenyebbek lehetnek Kisujszallason, satobbi.
Nem vitatom, hogy tragedia ami kinn tortent, de ami itthon volt az sem volt eppen valami felemelo.
Es talan elsokorben az itthoniaknak illene segiteni, illetve a kornyekunkon eloknek , mint a nagy amerikanak, akinek van eleg penze, igaz mashol, de b.syik atcsoportositani, mar bocs a kifejezesert.
Kicsit olyannak tunik a dolog, mintha mondjuk dubaiban tortent volna katasztrofa, es te penzt probalnal kuldeni.Szvsz hulyeseg. Akkor mar inkabb elelmet, takarot , pokrocot, mobilwct , stb.
Remelem ertheto voltam.
Semmi bajom azzal hogy segitenek, magyarok is. Csupan a penzbeli adomanyt tartom hulyesegnek, mert azt biza konnyebb es jobb megdezsmalni.(felreertes ne essek, de en nem tennek ilyet.Viszont ha segiteni akarok, akkor vagy ugy segitek, hogy szemelzesen elviszek dolgokat szamukra, vagy befogadom /befogadjuk oket.. lasd tiszai arviz idejen elszallasoltak nalunk 4- embert a tornateremben, vittuk nekik a kajat,ruhat stb. ) -
Pá
addikt
Volt már? Castro segítséget ajánlott fel az USÁnak, lol.

SPDeluxe1.0
aktív tag
/OFF
ne haragudjunk meg ennyire,de azért joggal feltételezhetem,hogy a tárgyi segélyek(ruha,cipő,kiskabát) mellett a pénzbeli felajánlások($) sem mindig érkeznek meg a jogos rászorulónak,mint ahogy erre jó példa a Tildy által említett.De én csak remélhetem(te is),hogy az a pénz(mert pénzt írtál) amit te küldtél,célt ért.Szvsz a világon mindenből mindenből lehúzzák az 'illetékesek' a sápot,miért pont a segélyszállítmány,vagy pénzfelajánlás lenne kivétel??Muterom is rendszeresen küld ruhákat(talán pénzt is küldött már) e célra,de hogy ki mit csinál ezekkel?Ki tudja mi lesz a sorsa?
Miért nekem kéne tudnom,hogy kik Székelyudvarhelyen azok a gazdag magyarok akik 'átlagon felül' részesültek?(én is töltöttem kint egy hetet 10 éve Kolozsváron és környékén,és bizony valóban nagy szeretettel fogadtak minket)Örülök neki,ha szerinted ez elképzelhetetlen,de azért bennem mindig marad némi gyanakvás, - ha nem haragszol -,de ez az én véleményem,és jogosan én le is írom a fórumon ezt. -
kymco
veterán
válasz
aDM|RaL^
üzenetére
És a magyarok is meg vannak említve, vagy csak általánosságban van szó segítségnyújtásról? Én a CNN-en nem találtam semmit erről (bár az angoltudásom hagy kivánnivalót maga után
)
El tudom képzelni, hogy a magyarok a mentésben, orvosi ellátásban stb fognak segétkezni csak..... -
divot
veterán
Egyébként pedig kifejezetten gusztustalan, hogy mindeközben a 70dolláros olajárból jónéhányan szénné keresik magukat. És hogy a tőzsdéken szárnyalnak az olajipari részvények árfolyamai. Ennyit az emberiségről...
-
divot
veterán
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Csakhogy ezek a szerencsétlenek nem azért szenvednek, mert Magyarország nem utalt át 50ezer dollárt, hanem mert a saját államuk elcseszte a dolgokat. És ezen az sem segít, ha Magyarország átutal 50ezer dollárt. Szerintem Tildy is erre akart célozni, és én is ezért írtam, hogy tragikomikusnak tűnne a pénzügyi ''segítségünk''.
-
Loha
veterán
Én azt nem értem, hogy hogyan lehet egy hurrikán által veszélyeztetett városban kártyavárszerű, papírvékony falemezből építeni a házakat.
Az elpusztult városrészek úgy néznek ki mint egy fatelep.
Miért nem erősítették meg a gátakat?
Az egész tragédiá mögött a felelőtlenség, nem törődömség, és a természeti erők elbagatelizálása áll.
Tiszta vicc, hogy a hadsereg tehetetlen a fosztogatókkal szemben. -
Algieba
őstag
válasz
Nowhereman
üzenetére
Ez nagyon cool, ''az oprendszer hibájából el kezdték futtatni a Quake4.0 verzióját''

-
Nowhereman
őstag
Miért nem magyarázzátok el neki, ha már csak hárdvérben tud gondolkodni:
Külső behatás miatt rengeteg pénzügyi okokból kifolyólag sok szgép elpusztult. Kész, enm bootol többet reggelenként. A viz kimosta a bontókból a régi egységweket, és kinyiltkoniju alaplapokcsörgő vincseszterek hevernek szerte szét. A megszünt a hálózati felügyet miatt bizonyos celeronokkal szerelt, többségében fekete házban lévő gépek miután pisztolyt installáltak az USB2.0-ás csatlakozójukban a hibás oprendszer miat el kezdték futatni a Quake4.0-s verzióját a hálózaton ami a védelmihibából kifolyólag a gyengébb egységekről/amelyek mondjuk nem rendelkeztek a fegyver nevő perifériával/ sok állományt töltöttek le, ami közben a megtámadott gép gyakran teljes egészében selejtessé vált, vagy bizonyos részei szenvedtek maradandó károsodást.
kétlem, hogy visszanéz, de ebből talán megérti mi türtént.... -
crab
senior tag
a cnn-t nézve, rasszista botrány lesz..
-
tomcs
őstag
1. segiteni szerintem is kell. az is igaz hogy usa-nak nincs szuksege penzre, van az ott eleg. viszont, mas is mondta, tenyleg vannak hirtelen szuksegletek bizonyos targyakbol, ami biztos nincs keszleten, ezert pl megvenni se tudjak a sok penzukbol
2. nem erdekel az amerikai kultura, meg az amerikai beallitottsag meg az amerikai szellemiseg meg semmi. ez nagyon el lett baszva, es 1024 modon lehetett volna jobban csinalni. 1 hettel ezelott pusztan penzzel megoldhato, vagy kezelheto lett volna. egyebken mi az hogy majd 30 ev mulva el lehet gon dolkodni azon hogy kivonjak a fegyvereket, amerikai igy, pionir ugy? mert szerintem egy ures kifogas. az lenne a jo ha mar 30 eve nem lennenek.
3. szerintem a demokracia alapjaban veve jo dolog. meg a pl kommunizmus is. csak az emberiseg eddig minden jo dolognal rajott hogy hogyan le7 rosszul hasznalni. vagy ha nem direkt, akkor onkentelenul, de sikerult.
4. irt vki olyat is hogy kipakolni az ilyeneket a holdra
de ez mar tudjuk, hogy nem mukodik, igy indult ausztralia is, csak a masodik generaciotol mar ott is akadna olyan akit erdemes lenne megvedeni.
egyebkent nem sokat tudok amerikarol, ez igaz, de nem is erdekel, nem vagyom oda, es nem is akarok tobbet tudni. mindenesetre abbol az imazsbol amit mutatnak magukrol, meg tudom erteni ha a fel vilag utalja oket, fuggetlenul attol hogy szemelyesen hogy vagyok vele.
sok. ember-allat dolog: tokmind1. allatoknal is elofordul azert hogy irtjak egymast elvezetbol, meg emberek kozott is vannak akik nem. ez az ''allatok'' dolog szvsz inkabb csak 1 hatasos mondat
egyebkent meg ilyen szituacioban (az csak szemelyes velemeny) kajat azert puska nelkul is adnanak, szal fegyver csak a plazmateve beszerzesehez kell. -
Algieba
őstag
Ez egy jó téma, rendesen pörögnek az oda vissza üzenetek.
Én semmit sem tehetek. Megnéztem a híradót, elszomorodtam. Ennyi. Ha lenne plusz pénzem azt Erdélybe utalnám át. Amerika hatalmas ország, és számomra fura, hogy nemzetközi segítséget kér. Az óceánon túl van, ha veszünk ásványvizet meg gyógyszert és pokrócokat, azt csak hajóval és repülôvel lehetne elvinni.
Azért ez abszurd.
És valahogy az afroamerikaiak nem afrikai szegények.
Nekem most már off a téma.
Bushnak meg csak az olaj és a pénz a fontos. Igazán, az arab olajbárók adhatnának egy kis olajos meg pénzügyi segítséget. Ezt leshetjük. Ellenben az EU államai a saját olaj tartalékaikból dobjanak már piacra néhány 100.000 hordónyit... Vicces.
Az olaj ára meg a természeti katasztrófák nélkül is el fogja érni a 100 dollárt. Fogyóban van. Vége a kôolaj korszakának, ahogyan csak volt korszaka a fának és a szénnek. A szén alapú energiaforrások helyett már nagyon itt van az ideje az új energiaforrások kiaknázásának. Nem vagyok végítélet rajongó, azonban egy újabb gazdasági világválság kopogtat. -
Lortech
addikt
Én meg azt szeretném, ha mindenhova küldenének segélycsomagokat a világon, ahol szükség van rá. És amikor valaki adakozik, segít másokon, sosem azt nézem, ''hogy akkor ennek is, meg annak is, de ennek nem, mer az nem érdemli meg.'' Mindenkinek magánügye eldönteni, hogy kinek mikor miért akar vagy nem akar adakozni. Ha ezt valaki urizálásból teszi vagy akármilyen okból, hát engem az nagyon nem tud érdekelni (értsd: magasról...), de akkor is örülök neki, hogy ennyivel is segített. És az sem fáj, ha nem azoknak ad, akiknek én adnám, vagy akik _szerintem_ jobban megérdemlik.
[Szerkesztve] -
bLaCkDoGoNe
veterán
Felőlem lehet Timbuktu is, nem igazán ez a lényeg... Hanem a következetlenség. Az egyik szemét mocskos gazdag kapitalista kizsákmányolónak ne segítsünk, de annak, aki a 2. világháború alatt jól megélt (és megél a mai napig) mások szenvedéséből, azokon de.
Értettem, én vagyok a helikopter. -
finest
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Szerintem nem olvastad a híreket az ottani áradásokkal kapcsolatban, de mindegy. (Nem baj, olvassátok csak a főcímeket.)
LOL!
[Szerkesztve] -
finest
addikt
Én a segítségnyújtást a mi részünkről urizálásnak tartom. Jellemző a magyarokra, az utolsó 20 Forintot is nagy mellénnyel költik el.
Egyetértek Tildyvel, h a saját házunk táján kellene rendet csinálni. Fontosnak tartom, h sregítsük a környező országokat pl. a romániai árvíz miatt, sőt Németországba, Svájcba is küldhettünk volna segélyeket, de erről nem szólt a fáma (lehet, h megtörtént).
[Szerkesztve] -
Jared
aktív tag
Persze Bush-nak csak a az arabok távolról történő megsemmisítése működik.''Seek and destroy'' ,MAVERICK,GBU-15 stb.De ha a saját polgárairól van szó akkor tehetetlen.Egy állig felfegyverzett rendes katonai hadosztály kellene oda némi tankkal megspékelve.Esetleg ha gépfegyvereket szerelnének a mentőhelikopterekre(UH-60) talán hatásosabb lenne a mentés.
-
Vallon
tag
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Én már ezt obégatom, hogy nem jó ez a nagy rosszindulat, de senki le se ....
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Most már elszakadt a cérnám...
Mind nagyon büszkék lehettek magatokra ezzel a ''há-há-gazdag-usa-ne-adjunk-nekik-segélyt-majd-most-jól-meglátják'' hozzállással.
Nem tudom, hogy megfordult-e a fejekben, hogy hiába gazdag globál az USA,
1.) nem mindenhova jut egyformán sok pénz
2.) egy ilyen helyzetben, amikor nagy mennyiségű pénzt kell előteremteni, bizony mindenkinek jól jön a segítség
3.) nem tudom, hogy hallottál-e már ilyet, de ilyen katasztrófák során bizony elő szokott fordulni, hogy bizonyos termékeket keresettebbé válnak. Meglepő módon takarók, gyógyszerek, ilyesmik szoktak elfogyni. Ebből egy nagyobb készletet összekaparni újra lehet, hogy szintén nem egyszerű.
Inkább azon elmélkedjetek, hogy mialatt jól megmondjátok a frankót, emberek halnak meg, akár ebben a pillanatban is! Nem tudom, hogy felfogtátok-e... Hogy kicsit képszerűbb legyen, segítek:
A Superdome tetejét fáradhatatlanul bombázta a Nap sugaraival. A bent ülő tömeg úgy érezte, mintha egy forró sütőben ülne, mivel a szellőztető rendszer felmondta a szolgálatot. Mindenkiről patakokban folyt a verejték. Az egykor tiszta és takaros épület most ősemberek hajlékjára hasonlított: mindenütt kiűrült vizespalackok, összetaposott fánok, papírok, zacskók hevertek. Itt-ott kisebb hegyekben tornyosultak a csarnokban menedéket keresők sebtében összepakolt holmijai, némelyikben egy élet emléke, ami most értéktelen kacattá vált. A bűz elviselhetetlen volt. Miután a vízhálózat felmondta a szolgálatot, sem a vécéket, sem a zuhanyzókat nem lehett használni, így az emberek ott végezték el a dolgukat, ahol tudták. Ezért néhol bokáig járhat az ember a bűzös, barnás trágyalében. Néhányan, az öregek és a legyengültek közül nem bírták a meleget, a vízhiányt, ők meghaltak a bűzös, meleg csarnokba, sok ezer ember között, gyakran még is egyedül. Egy idős néni holttestét tolókocsijában a fal mellé gurították, és lefedték egy pokróccal. A tolókocsi, és az ember formájú pokróc most is ott van.
Az élelmet osztó munkás tegnap sajnálkozva tárta szét a karját, mondván, nincs több víz, nincs több élelem.
- De már úton van az utánpótlás, és úton vannak a buszok is - tette hozzá némileg bizonytalanul az őt elkeseredetten méregető tömegnek, miközben átvillant az agyán, hogy most fogják meglincselni. Szerencsére nem tették, bár a hevesebb vérmérsékletűek szitkozódtak, és a tömegben néhol össze-összeverekedtek az emberek egy-egy üvegen, aminek az aljában még maradt némi ásványvíz.
És így tovább...
Még szerencse, hogy a kutyák kiküldését ''nem ellenzed''. Engedje meg Felség, hogy térdre boruljak az Ön végtelen bölcsessége és éleslátása előtt. -
Vallon
tag
Ha valaki segít, akkor segít. Azért ment oda az a pár tucat baptista, hogy segítsen. Nem kampányolni. Ezt fogd fel, meg azt, hogy nem minden amerikai bunkó, csak azért mert Frei ilyeneket akart találni a New York-i utcán. És beszélj magyarul. Nem értem a fórumos szlenget.
-
finest
addikt
Sok amit ismerek. Mekkora LOL! Jó, h figyeltél arra, amit írtam! Szerinted az amiknak csak a magyar segélyre van szükségük. Ha már az országot akarjuk népszerűsíteni, az USA szerintem nem a legjobb hely.) De ne is izgazd magad és flémelj csak arról, h ki-mit gondol az amikról!
-
rdi
veterán
válasz
SPDeluxe1.0
üzenetére
Biztos így van. Megneveznéd, hogy Székelyudvarhelyen kik azok a gazdag magyarok, akik a mi segélyeinkről leszedik (ték) a sápot?
Nem lenne rossz, akkor legalább nyugodtan alhatnék. Így most kétségek közt hánykolódom, mert nem tudom hova lett pici pénzecském, amit küldtem

-
SPDeluxe1.0
aktív tag
Igazad van..
Most ugyan ebben a helyzetben nem helytálló az megállapítás hogy a segély nem más,mint a gazdag országok szegényeinek adománya a szegény országok gazdagjainak,de azért egy picit talán mégis.Mert pont ezekből a felajánlásokból nem fog(nak) valaki(k) jól járni?
Ugyanmár...
Jól fognak bizony,mert nyilván nem csak nyomkeresőkutyák érkeznek,hanem $ is,és ahova $ érkezik...Miért pont ebből a katasztrófából ne akarna valaki hasznot húzni?
pörög a topic rendesen -
Vallon
tag
Még valamit nem értek. Amerika GDP 6 %-át fordítják hadi-kiadásra. (lehet tévedek, de én így olvastam.) Ez azért nem olyan egetverően sok. A Vietnami háború idején ez 12% volt. (igaz akkor kisebb volt a bázis)
-
hapci007
csendes tag
Nem a demokrácia a legjobb államforma, de még nem találtak ki jobbat...Churchill mondott vmi hasonlót.
Megelőztek.
Elég nehéz elhinni, hogy a világ legfejlettebb, legnagyobb hadseregével rendelkező állama nem képes a saját területén belül néhány órán, max egy napon belül eljutattni a megfelelő helyre néhány tonna élelmiszert, vizet, stb..
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
nemtom mivan de vhogy kétlem, hogy most hívogatják a szomszédokat egy kis pénzért. annyira nagy baj azért nincs.
-
attika80
aktív tag
Sziasztok.
Ha mar megkertek ra, hogy szoljak ehhez hozza akkor megteszem.
En floridaban elek, szoval nem olyan messze volt tolunk az eddigi legnagyobb pusztitast vegzo hurrikan. Ugy volt, hogy mi is kapunk belole de egy picit eltert az eredeti utvonalarol es igy mi kimaradtunk. Sajnos az amit itt olvasok az mind igaz legalabbiz a tv-ben ez megy allandoan. Busch ur pedig kijelentette, hogy adomanyokat nem fogadunk el. No comment. New Orleans nagyon nagy bajban van valami ilyen szamadatokat rebesgetnek, hogy 1600000 haz es vallakozas lakhatatlan/tonkrement. Es talan 26 milliard dollar a felbecsult kar eddig. Sok olajfinomito leallt itt egyre dragabb a benzin stb stb.
Sziasztok. -
VladimirR
nagyúr
par napja volt erorl szo az OT-ban
Vallon
tag
válasz
bullseye
üzenetére
Megnéztem az Indexet, tényleg hullaszámlálás megy, meg iraq, meg 9/11, meg fika, meg szardobálás, de volt ott egy érdekes hsz. Lehet, hogy nem ez okozta közvetlenül a katasztrófát, de érdekes, ha jön egy vihar, repülnek a házak.
MIÉRT NEM TÉGLÁBÓL ÉPÍTKEZNEK?
Nincs ott agyag vagy mi van velük? Már a amikor kint éltem, akkor is felmerült az agyamban e kérdés, de gimnazistaként akkor ez nem érdekelt. -
lao ce
aktív tag
igen aesir, olvastam amiket irtal ide, es az a velemenyem hogy te tudod mirol beszelsz es mirol van itt szo valojaban.
talan egyetlen gondolatoddal nem ertek egyet, miszerint botrany lenne hogy magyarok segiteni akarnak a tragediaban. szerintem a segitsegnyujtas az alanytol fuggetlenul elfogadhato. -
bullseye
addikt
édes drága keselyűcskéim, azért egy milliós várost katasztrófamentesíteni-ujjáépíteni (meg a lakóit normálisan elhelyezni) nem semmi pénz, talán még az USAnak sincs ennyi azonnal kész tőkéje.
Mondjuk éppen ezért lenne tanulságos győzi-e a kor legnagyobb húdejóléti állama egyedül. De mi van, ha gyorsan visszakéri a kintlevőségét. Mi van ha mi is tartozunk oda esetleg egy picivel?
(és itt még normálisak az állpotok, Indexen gondolom már rég csak a ''megérdemlik irak miatt'' és a kárörvendő hullaszámlálás megy...) -
aesir
veterán
Mint írtam, már többször becsapott a víz New Orleansba a Pontchartrain-tó gátján, több tíz éve tervezik a magasítását erősítését. Nyilván nem számolnak vele a helyi lakosok, akik ennek az árnyékában élnek.
Valójában azért nem egyszerű magasítani, mert autópálya vezet a töltésen Észak felé.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Okos Otthon / Smart Home
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen egeret válasszak?
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- HP Pavilion Plus 14-ey0155ng Ryzen 5-7540 / 16GB / 512GB FHD+ Garancia
- Eladó Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 8 prémium üzleti ultrabook, WQHD kijelzővel!
- Samsung Galaxy Book3 X360 (NP730QFG-KA2HU) 13. gen i7 / 16GB / 512GB Új x360 touch
- ASUS X455L LAPTOP i3-5100U 12GB!! DDR3 GeForce 820M 2GB 128GB SSD
- ASUS X541U LAPTOP i3-7100U 4GB DDR4 GeForce 920M 2GB 256GB SSD ÚJ AKSIVAL!
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 1TB Nvme SSD
- ÉV ELEJI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

. A haditechnikai fejlesztések mindig, mindenhol túlzásba vitt dolgok. Az USA nem azért fejleszti ezeket, hogy megvédje magát, hiszen arra a jelenlegi arzenál is bőven jó, messze meghaladja az iráni technológiákat. Itt a célja (akár csak az atombombának), hogy lássa ország-világ, ki a fasza gyerek.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)