Új hozzászólás Aktív témák
-
Adamo_sx
aktív tag
Sziasztok, egy kis segítséget kérnék:
Nemrégiben lettem Microserver tulaj (a szokásos alap kiszerelés). Jelenleg van benne egy SSD az optikai meghajtó helyén és egy 3.5-ös hdd a "rackben". Első körben került rá egy OMV és ehhez felinstalláltam egy TVHeadend-et, ami remekül működik is. Az OMV az SSD-n van, és a HDD mint adat lemez működik.
Az új ötlet pedig az lenne, hogy van egy virtuális gépem, amit jelenleg a notebookon használok és ezt tenném át a Microserverre. A virtuális gép VMWare-ben van és elég nagy, jelenleg ~500GB a VMX file.
A kérdés az, hogy hogy érdemes ezt csinálni? Gondolom, hogy ESXi-vel, de ilyet még nem csináltam. A fórumban olvasottak alapján feltételezem, hogy a lépések:
- procicsere valami Xeon-ra és memóriabővítés 16GB-ra
- és itt el is akadtam :-).
Az ESXi-t az SSD-re lehet tenni, vagy azt érdemes egy SD kártyára? A virtuális gép kapna egy külön hdd-t, de vajon a VMX-et tudom valahogy konvertálni ESXi alá? És a jelenlegi OMV-t át tudom-e tenni ESXi alá, vagy új install (és beállítás)?
Szóval ebben kérnék segítséget, hogy merre induljak el. Akár link is jöhet, ha van valami kezdőknek szóló leírás...
Új hozzászólás Aktív témák
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kupon kunyeráló
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elite: Dangerous
- Fotók, videók mobillal
- Elemlámpa, zseblámpa
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok