Új hozzászólás Aktív témák

• Adamo_sx

aktív tag

Sziasztok, egy kis segítséget kérnék:
    Nemrégiben lettem Microserver tulaj (a szokásos alap kiszerelés). Jelenleg van benne egy SSD az optikai meghajtó helyén és egy 3.5-ös hdd a "rackben". Első körben került rá egy OMV és ehhez felinstalláltam egy TVHeadend-et, ami remekül működik is. Az OMV az SSD-n van, és a HDD mint adat lemez működik.
    Az új ötlet pedig az lenne, hogy van egy virtuális gépem, amit jelenleg a notebookon használok és ezt tenném át a Microserverre. A virtuális gép VMWare-ben van és elég nagy, jelenleg ~500GB a VMX file.
    A kérdés az, hogy hogy érdemes ezt csinálni? Gondolom, hogy ESXi-vel, de ilyet még nem csináltam. A fórumban olvasottak alapján feltételezem, hogy a lépések:
    - procicsere valami Xeon-ra és memóriabővítés 16GB-ra
    - és itt el is akadtam :-).
    Az ESXi-t az SSD-re lehet tenni, vagy azt érdemes egy SD kártyára? A virtuális gép kapna egy külön hdd-t, de vajon a VMX-et tudom valahogy konvertálni ESXi alá? És a jelenlegi OMV-t át tudom-e tenni ESXi alá, vagy új install (és beállítás)?
    Szóval ebben kérnék segítséget, hogy merre induljak el. Akár link is jöhet, ha van valami kezdőknek szóló leírás...

Új hozzászólás Aktív témák