Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kenand

veterán

válasz sagit #25385 üzenetére

128-as az SSD,

Először egy MZUPA128-at próbáltam (szintén OEM, az is csupasz volt) de az nem jött be
    Jobb lett volna pedig, mert kicsit gyorsabb 220G/s olvasás 180-190G/s írás, de folyton fagyott a rendszer, tény VISTA alatt próbáltam, az jogtiszta.
    Ez MMCRE128 egy kicsit régebbi, úgy 190G/s körül olvasott és változó 110-150/s körül írt.
    De nem a legújabb FW van rajta, bár a legújabbat kicsit trükkösen lehet ráheckelni és Win7-en lehet majd utána kihasználni, az be kapcsolja a TRIM-et is. És a tesztek alapján fel is gyorsítja.
    Most várok egy uSATA-SATA átalakítóra és a desktop gépen falsh-elem, remélem nem fog kinyúlni.

Érezhetően gyorsabb lett a gép már így is, bár a feleségem 2510p-je egy egyszerűbb/lassabb PATA/ZIF SSD-vel és Win 7-tel fürgébben indul és ott kínai SSD csodát tett. Itt valahogy a csoda eddig elmaradt...
    (persze lehet, hogy a PATA 1.8" HDD is lassabb, mint a SATA 1.8" HDD ezért volt a gyorsulás feltűnőbb)

Ha a flash menni fog én is win 7-re váltok, szereztem egy jutányos Win 7-et.
    Ha már beindul egész tűrhető a Vista is, de a bootolási idő vagy 3x olyan hosszú.

Egy ismerősömnek szereztem egy olcsó DVD helyére rakható SSD bay-t, beszámolója szerint ragyogóan működik.
    12 USD-ért egy cardbus eSATA kártyát, az eSATA-s 2.5" case még úton van, de beszámolok róla ha gondolod.

Új hozzászólás Aktív témák