Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- E-book olvasók
- OLED monitor topic
- LG LCD és LED TV-k
- Apple asztali gépek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Steam Deck
- Androidos tablet topic
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
Új hozzászólás Aktív témák
-
movax
őstag
Adott egy 14"-es EliteBook 640 G9-es notebook, amin most is csak 23H2-es Windows 11 Pro van. Még a 24H2-t sem akarja feltenni, nem hogy a 25H2-t. Nincs buherálva a rendszer. Sem a windupdate, sem az Install Assistant nem teszi fel, utóbbi elszáll 0x8007007f hibával. Jogszerűen regisztrált rendszer. Tud valaki valami okosságot?
-
torque12
csendes tag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Ezt úgy érted, hogy próbálkozzak régebbi verziókkal?
Vagy pedig, hogy mi volt fent előtte? Mert azt sajnos nem tudom.
Egyébként kifejezetten akkor megy el a Wifi amikor teljes sebességgel zúg a letöltés.
Mobilneten 10 percig próbáltam, ott nem dobta el igaz nem is jött az a sebesség mint a valódi wifi-n.
A csatorna váltás a routeren még egyelőre hátra van. -
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Azért nem használhatatlanul lassú ez a gép. Netezésre épp megfelel...
"Ennek a feléből rendes laptopot kaphattak volna 2x ennyien."
Ezzel azt állítod, hogy kb. 4x-es áron ment a közbeszerzés? Még ha költői túlzással is éltél, és elosztom kettővel, az is dupla ár. F@sza... -
KAMELOT
titán
válasz
liszi70
üzenetére
A memória sajnos nagyon kevés.
Alap notiba minimum 16GB kell és jó ha van külön alap VGA is a gépben.
Én most frissítettem a sajátomat. Sokkalta gyorsabb a WIN11 + QUICK CPU progit is használok. Ezt inkább csak akkor ha filmet nézek és aksiról megy.
Másképp max performance vna állítva! -
-
válasz
SeniorTilla
üzenetére
-
I02S3F
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Ha gondolod, akkor írj privit! Érdekelne mi a véleményed, kifejtve!
-
-
I02S3F
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Azon belül is konkrétan a magyar piac. Igaz, kicsik vagyunk, nyitott gazdasággal, de nagyon árézékeny a piacunk. És itt a válasz! A gyártók nem csinálnák, ha nem lenne rá kereslet. De ja! Szörnyű!
-
válasz
liszi70
üzenetére
Ezeket a low-end celeron procis gépeket kerülni kell. SOHA nem lesz normális a sebessége, alkalmatlan rá, mint egy villanyos nissan mecsbox az autópályázásra. Csak azért vannak forgalomban, mert kell a népnek az olcsó hús. Add el inkább és vegyél egy rendes laptopot. Ez nem kritika, csak jótanács

-
-
torque12
csendes tag
Sziasztok.
Vásároltam egy HP 17-cn3007nh típusú laptopot.
A problémám vele, hogy dobálja el a wifit. Mind a 2,5 G és a 5 G otthoni wifi hálózat ilyen. Utánakeresve láttam, hogy több HP laptop is szereti ezt a jelenséget.
Amit eddig tettem, hogy a Wifi adapter drivert letöröltem majd újra raktam a legfrissebbel. (Érdekes módon az eszközkezelőben kiolvasva a verzió számát a drivernek mégsem az a verzió számú települt mint amit letöltöttem. Tehát nem a legfrissebb számú a driver az eszközkezelőben.)
A kérdésem, hogy mi lenne erre a jó megoldás, hogy stabilan működjön a wifi hálózatom?
-
movax
őstag
-
válasz
Thocy a ZAGY
üzenetére
Köszönöm nektek!
Másik oprendszerre nem szívesen váltanék, öreg és lusta vagyok egy újat megtanulni. Szerintem több időt elszarnék vele összességében, mint amennyit valaha várakoznom kell a kis gép lassúsága miatt.
(Mondjuk erről a ChromeOSFlex-ről még csak nem is hallottam eddig.)
A memóriabővítésben bíztam, de akkor ez kilőve. Persze nekem pont a 4GB-os gépem van, nem a 8 és 16.... Nem lehet valami plusz virtuális memóriát még munkára fogni?
-
Thocy a ZAGY
tag
válasz
liszi70
üzenetére
Ahogy nézem, ennek a típusnak forrasztott a memóriája, így jó eséllyel nem tudod bővíteni (az n100 memóriakezelése csak egycsatornás).
Én egy minigépben használok ilyen processzort 8 GB memóriával és meglepődtem, hogy mennyire fürge a mindennapi használatban (kipróbáltam Windows 11-el, végül Linux ment rá, de Win alatt is rendben volt).
Sajnos a 4 GB már annyira minimum (lassan a 8 lesz az alap), hogy sokkal előbbre nem lennél egy karcsúsított linuxszal sem, mert a böngésző ugyanúgy benyeli az egészet ott is, szóval vagy türelmesen együtt élsz, vagy csere.
-
HP Pro x360 Fortis11 G11 noteszgépet fel lehet valahogy gyorsítani? Lehet ilyen pici gépbe plusz memóriát tenni? Vagy érezhetően nem lesz gyorsabb tőle? Némi türelemmel így is használható azokra az alap, főleg netezős dolgokra amire kell, de hátha lehet turbózni rajta. A CPU szinte mindig 100%-on van. Frissítést szüneteltettem néhány hétre, hogy az se tekerje. Hogy optimalizáljam, hogy csak a legszükségesebb dolgok fussanak?
Win11 és SSD van benne.
Processzor Intel(R) N100 (800 MHz)
Memória mérete 4,00 GB (3,66 GB használható) -
teptep
őstag
válasz
Gabor777
üzenetére
Majdani váltás a 25H2 verzióról 26H2 verzióra nem kompatibilis gépen:
1.)
Letöltöd a 26H2 telepítőt ISO formátumban. Az élő 25H2 rendszer alatt becsatolod az ISO-t, és megfelelő paraméterekkel elindítod a setup.exe programot. Jelenleg setup.exe /product server, de lehet ezt addigra letiltják és más lesz helyette.
2.)
Ami viszont jó eséllyel működni fog a jövőben is, az a Rufus. Az ISO állományt Rufussal kiírod pendrive-ra, és az közben elvégzi a szükséges módosításokat. (Amennyiben be volt pipázva a CPU korlát feloldása.) Az élő 25H2 rendszer alatt a pendrive-ról indítod a setup.exe alkalmazást, és az elvégzi a frissítést (az adatok megtartásával) a nem kompatibilis gépen is.
3.)
Amennyiben a 26H2 bevezetése is úgy történik majd mint most a 25H2, akkor a 25H2 rendszered a havi frissítések alkalmával folyamatosan le fogja tölteni a 26H2 rendszer összetevőit. És akkor a vátáskor csak egyetlen egy engedélyező csomagot (enablement package) kell letölteni és telepíteni a 26H2-re váltáshoz. Kompatibilis gépeken ez lejön automatikusan. Nem kompatibilis gépen esetleg utána kell fórumozni, hogy melyik az a csomag amit le kell tölteni. Például most a 24H2/25H2 váltás engedélyező csomagja: [KB5054156]
4.) 5.) 6.) ... -
Gabor777
aktív tag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Sziasztok,
Jobbik felemnek van egy régebbi HP laptopja, és frissíteni kellene win 11re, de a proci miatt nem engedi frissíteni. Nem nagyon találom a támogatott CPUk között azt, ami benne van:i5 6200U
Fel lehet rá valahogy telepíteni win11et? Nem szeretnénk kidobni..mert amúgy tökéletesen használható a noti.Köszi!
(sorry, nem válasz akart lenni
) -
válasz
Steve_Brown
üzenetére
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Steve_Brown
üzenetére
Ez nagyon nem oké.
-
Steve_Brown
senior tag
Szijasztok!
Ez így normális? Egy pasztázás megmenti?
Nincs load alatt, kint vagyok az asztalon.
HP ZBook Fury G8 -
I02S3F
addikt
Köszi srácok!

-
-
I02S3F
addikt
Sziasztok!
Van egy HP Elitebook 840 G8-am, INTEL SSDPEKNU51 ssd-vel. A firmware-et a hp support assitant frissíti, vagy az intel oldalán szükséges keresgélnem, upgrade után?
-
frizso
senior tag
válasz
koshmar
üzenetére
Hp betegség, azaz Hp alaplap elöregedésből adódó bekapcsoló áramköri hiba (szervíz szerint valami megfőtt benne). Hp 8710P kicsit öregebb (2007-es) notit én még évekig ezzel a bekapcsolási hibával használtam, azaz, ha tehettem inkább csak alvóba küldtem le, mert idővel romlott az állapota és már csak úgy indult, hogy a bekapcsoló gomb sűrű nyomogatása mellett dugtam rá a tápot és ha jó ütemben nyomtam beindult. Voltam vele szervízben, azt mondták, hogy alaplap csere érett, de ha nem zavar, akkor használjam így. Ezt tettem 18 évesen feküdt ki teljesen, most már csak egyfolytában újtaindul, ha tápot kap
Bontottam és a haverom törött gépét ezzel felújítottam. Imádja a 17 colos kijelzőjét
-
koshmar
veterán
válasz
Thocy a ZAGY
üzenetére
A helyzet az, hogy ezt szét tudom szedni az utolsó csavarig és össze is rakom, de ettől sajnos nem fog kiderülni, hogy az alaplap-e a hívás
-
Thocy a ZAGY
tag
válasz
koshmar
üzenetére
Jó 10 évvel ezelőtt egy Dell Latitude gépemmel hasonlóan jártam, ott alaplapot cseréltek (akkor még garanciában), azóta is múködik, most már a fiamnál.
Persze így nem derült ki, hogy egyébként javítható lett volna tartósan is a hiba, vagy ez volt az egyszerűbb és gyorsabb, mint órakig csak méregetni, hogy mi hol nem jó.
-
koshmar
veterán
Egyébként van egy másik baja is a gépnek, ami "súlyosabb": bekapcsolom, kép semmi.. pár mp csend, ventilátor elindul, pár mp és magától leáll, hozzá se érek.
Ezt egymás után 3-4x eljátssza, utána viszont indul (mármint a leállások után én indítom gombbal), és normálisan működik.
Ilyet láttatok már? -
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- E-book olvasók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kezünkben a mélynyomóval szerelt Redmi K90 Pro Max
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Opel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- OLED monitor topic
- További aktív témák...
- ZBook Fury 16 G9 16" FHD+ IPS i7-12800HX RTX A2000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ASUS ROG Strix SCAR 17 prémium gamer laptop, Ryzen 9 5900HX, RTX 3080, karcmentes állapotban
- Dell Latitude 5450 14" FHD IPS i7-1355U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Legion 5 brutális gamer laptop munkaállomás, i9-14900HX, RTX 4060, szép állapotban
- P14s Gen5 14.5" 3K IPS Intel Ultra 7 165H RTX 500 Ada 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 i5 13400 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ÚJ Zalman T4 Plus FSP 650W
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Bontottam és a haverom törött gépét ezzel felújítottam. Imádja a 17 colos kijelzőjét