- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vivec
csendes tag
válasz
spyduck #5491 üzenetére
Én ezt úgy csináltam, hogy tulajdonságokban megnéztem az eszközpéldány azonosítóját, majd google, és HP topicokban mindig van, aki már kérdezte, hogy ehhez meg ehhez milyen driver kell. Így mindhárom hiányzó driverem meglett könnyen.
Nekem is lenne egy kérdésem. NHC-vel hogyan lehet állítani a CPU órajelét? (nem regisztrált)
CPU fülön jobb alsó sarokban találtam vmi CPU Modulation-t %-ban. Csak nem vagyok biztos benne, hogy ez az. Mikor 50%-ra állítom, akkor Everest kb 75%-ot ír, és így egy kicsit fura. -
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
Haverom HP 6910p-je van előttem és nincs river lemezem.
Ezek micsodák, honnan tudom letölteni? -
lasa
tag
Ezen a fránya pavilionon 7polusu az s-videnyo kimenet . Hol lehet venni ijen kábelt pesten, már lejártam érte a lábam ?
-
lorant80
tag
Nekem ez ennyi pénzért soknak tűnik... meg kicsi a kijelző, kevés memória meg ekkora kijelzőre minek ilyen óriási felbontás stb.
Majd nézelődök, érdeklődök és kb. egy hét múlva haljuk egymást...
És kösz a tippeket, majd megpróbálom felvenni a kapcsolatot szajoho-val...!Üdv...
-
adm
őstag
válasz
lorant80 #5487 üzenetére
nehéz kérdés. még csak tanulod a programokat, de gondolom legalább 2-3 évre vennéd, abban meg már benne van, hogy azalatt magasabb szintre jutsz/dolgozol, akkor meg jól jönne valamivel nagyobb teljesítmény. a renew 8510w már igencsak ritka, 8510p meg csak hd2600-zal kapható. notebookstore-nak van partnere szegeden is, érdemes szajoho-nál is érdeklődnöd illetve van még egy srác aki árult renew hp-kat a ph-n.
200k körül talán egy TP R61-el járnál a legjobban. csak 14", de modern procival, dedikált quadro-val.
-
lorant80
tag
Hi!
Gondoltam talán egy 15.4-es ekránnal szerelt laptop-hoz olcsóbban hozzájutok, mint egy 17-es hasonló konfiggal szerelthez!
Én is úgy érzem, h nem nagy szerencsém van...
A HP-t szeretném, mint állat..., de a szívem hasad meg, ha arra gondolok, hogy 1300EU-t ki kell fizetnem érte (azért kapnék ugye 3év garit, de akkor is...) + gondoltam venni egy nagyobb TFT-t (22"), csak jobb nagyobb képernyőn rajzolni!
A helyzet az, hogy annyira én még nem vagyok benne ebbe a 3D-s tervezésbe (kóstolgatom, tanulgatom(nám)) és lehet ez a "csúcs" laptop nekem nem volna kifizetődő egyenlőre, ha ezt egy DELL-el vagy hirtelen nem is tudnék másikat mondani (ASUS, ACER-t nem szeretnék) megtudnám oldani...!
De lehet, h nincs igazam..., ha gondoljátok cáfoljatok meg!
Ennyire gyengék lennének az e kategória alatti laptopok, h már nem is tudnék megfelelően rajtuk dolgozni???
Egyre tanácstalanabb vagyok!Tud-e valaki ajánlani üzletet Szegeden, ahol RENEW HP-ket árulnak?
-
Athanáz9
aktív tag
Üdv a topiknak.
Új Lenovo T61
14"1
Core 2 Duo
2 GB ram
Csak DVD lejátszó
2 év garancia
= 170ezer alkalmi árért? Rohanandó?
-
adm
őstag
válasz
lorant80 #5479 üzenetére
látom, eggyel kisebbre váltottál.
nincs nagy szerencséd, 200k ma már alig ér többet 1000$-nál . ennyiért még dedikált vga-s, jó minőségű notit is nehéz kapni, nemhogy munkára kitaláltat. itthon a renew-k közül lehetne, ha számítana. nem járnál rosszul 8510/8530 p-vel és w-vel sem. a nagyobb baj, hogy durván másfélszeres áron kaphatók. nem ártana tudni, hogy hol vennéd. -
adm
őstag
válasz
Napfénysüti #5480 üzenetére
annyival, hogy a b-k váza már könnyűfém. itt találsz pontos összehasonlítást.
-
Napfénysüti
nagyúr
Mennyivel gyengébb egy s szériájú HP egy b-nél minőségre?
Illetve tudtok ajánlani boltokat ahol lehet renew HP-kat kapni a Notebookstore-on kívül?
-
lorant80
tag
Szevasztok!
Laptop vásárlásán gondolkodom...! És mondjuk HP a cél terület!
Nem akarnék azért egy vagyont fizetni a laptop-ért, de mondjuk az a 200.000FT-ig belefér vagy kicsit azon felül!
3D tervezésre (SolidWorks, Catia, SolidEdge és hasonlókban gondolkodom) kellene!
A 15.4-es kijelző elegendő lenne, mert majd egy TFT (22 vagy esetleg 24-re lenne rákötve).
A laptopok-ban (amit ajánlatok majd) mennyire jók a graf. kártyák? (A 24"-os monitor 1920x1200-as felbontásával megtudnának bírkózni?
És ha csak Analóg VGA bemenet van a monitoron az mennyit rontana a helyzeten (kép minőség)?
Vagy ha van HDMI csatlakozó a laptopon, akkor azon keresztül jobb minőségű képet tudnák megjeleníteni a TFT-n, abban az esetben is, ha csak analóg bemenete van?Előre is kösz a válaszokat...!
-
kiskakas
senior tag
válasz
Dr.Marcus #5476 üzenetére
Marcus,
99%,hogy utángyártott a 15k-s. Én az Acer notimhoz rendeltem ebayról utángyártott akkut, az is 15k körül volt.. csak miután megjött, akkor derült ki,hogy fél mm-ek keskenyebb, nem jól érintkezik ezmiatt.. Illetve ráadásként 2 cella zárlatos volt, tehát kuka az akku.
-
ABE
őstag
válasz
Dr.Marcus #5476 üzenetére
Ez a HP530-as akkuja: [link]
Így néz ki az 530-as: [link]
Ez meg ugye az 510-es: [link]
Szerintem felépítésre ugyanaz a két gép, tehát az akksi is passzol. Esetleg hívd fel a HP ügyfélszolgálatot, és kérdezz rá, hogy biztos legyél benne.
Amit először linkeltem, az csak egy példa volt. A HP-nál 17e az eredeti akku ajánlott ára, tehát akár a 15e forintos ár sem elképzelhetetlen. De azért jó óvatosnak lenni, és megvizsgálni a cuccot, hogy tényleg eredeti-e.
Egyébként hol vennéd az akksit 15e-ért?
-
-
Dr.Marcus
csendes tag
Szevasztok Mesterek!
Szeretném a Hp 510 laptopom 4 cellás akksiját egy 6 cellásra lecserélni.
De az 510-eshez nem gyártottak táposabbat, csak a 530-hoz.Megkérdeztem, kompatibilisak-e az akksik, a boltos koma azt mondta vegyem meg először (15e Huf), aztán megnézzük passzol-e...
,ha nem hát így jártam
Azért 15 rongyot nem szeretnék kockáztatni.
Ha tud valaki, kérem segítsen.
Előre is köszi! -
golyani
őstag
válasz
netmesterke #5471 üzenetére
1080-as ennyi ha nme megy állandóan a venti. ilyenkor 60foknál felpördül leesik pár fokot majd ha megint eléri megint felpördül. ha folyamatosan megy a venti akkor 35-ről indul és 1-1,5 óra után se nagyon megy 42 fölé. energiatakarékosban persze. de itt a GPU is besegít ugye.
-
magua.
tag
válasz
netmesterke #5471 üzenetére
Igen ez egy kicsit soknak tűnik. Kéne még valaki akinek 1020-as gépe van, mert ha jól tudom
a DV-5-ös sorozatból csak ebben van AMD processzor. -
pohár
félisten
Sziasztok!! Egy hozzáértő tanácsát szeretném kérni: egy HP Pavilion DV6960HU Notit szeretnék venni, film, net, meg talán egy kis játékra is
Mivel koliban lakok úgyis unom az agyam, szal játékok terén mire merjek számítani egy 8400-gyel??Egyéb véleményt, megjegyzést azoktól, akiknek ilyen notijuk van, szívesen fogadok
-
sandri86
csendes tag
sziasztok
kinéztem magamnak egy gépet: HP Compaq 530 (KP479AA-2G)
főleg internetezésre és filmezésre használnám, esetleg még játékra. véleményekre és tapasztalatokra lenne szükségem a géppel kapcsolatban.
vagy ha esetleg tudtok jobbat akkor írjátok már meg (csak dell-ben és hp-ban gondolkozok.)köszi
-
magua.
tag
válasz
Raszti89 #5467 üzenetére
Én most egy hete vettem egy ilyet, igaz én a DV5-1040eh-t választottam (pénzem nekem se volt több, a különbözetet behiteleztem). Mivel bő egy hónapja forgalmazzák itthon, tartóstesztre ne számíts. Szerintem: a hardvere új és erős, a billentyűzet, tapipad kiváló, a ventilátor egy kicsit hangos, de nem zavaró, design jó, de tényleg gyűjti az ujjlenyomatot. A melegedés bal kéz alatt kissé melegszik, hőmérséklete most proc: 49 és 46 fok, winyó (toshiba): 43 fok. A Vista gyorsan fut, erőforrásigényes progikat még nem futtattam. Ha XP-t akarsz felrakni, gondot okozhat a driverek hiánya (lsd feljebb), Linux driverekről nem tudok semmiz, ez engem is érdekelne. Beruházhatsz egy ilyenre.
-
Raszti89
csendes tag
Sziasztok,
Notebook vásárlás előtt állok, és egy HP Pavilont néztem ki magamnak [link], és szeretnék róla véleményt kérni, nem igazán szeretnék mellényúlni
vagy ha esetleg valamilyen más pavilont tudnátok ajánlani ebbe az ár kategóriába
Előre is köszi
-
Májsztró
addikt
válasz
netmesterke #5463 üzenetére
a 60-80 fok az mi ? processzor hőmérséklet ? Mert az nekem is 80 körül szokott leni teljes terheléssel ... nem bántom , minek , jó az , ha sok meg majd úgyis lekapcsol ....
-
netmesterke
aktív tag
Sziasztok! Olyan gondom van, hogy vettem egy HP Pavilion dv5 1020eh noteszt. Egy baja van, melegszik (60-80 fok) és lassúcska (Core Duo 2GHz -hez képest). Nem akarok a szervízzel kínlódni, nagyon megjártam a FuSi gépemmel, kerülöm őket ahogy csak lehet. Bonyolult szétszedni egy Paviliont? Pasztát akarok bele tenni.
http://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=13477
ez a paszta szerintetek jó? -
BluEyes
őstag
Hmm, ez a helyszín-dolog nem ám akkora hülyeség, mint aminek látszik. Asztali gép, lakótelepi földeletlen konnektorba dugva. Ha a szomszéd a ház előtt indította a Wartburgot, a gép bekapcsolt magától. Baszki, mire rájöttem...
Most nem tudom megkérdezni, de mintha azt mondta volna a gazdája, hogy csak hálózatról táplálva tapasztalta, akkuról nem. Bár ez nem lesz egyszerű, kb. 2 óra akkuidő mindössze, és van hogy napokig sincs jelenség, úgyhogy ezt nem lesz könnyű kifigyelni. -
Vivec
csendes tag
válasz
BluEyes #5455 üzenetére
Akkor lehet hogy a helyszín az oka? Lehet itt nagy a páratartalom, vagy van vmi nagy elektromágneses sugárzás a közelben, vagy az ufo-k jártak erre, komolyan már nem tudom mire gondoljak. Holnap visszaviszem a francba, és visszakérem a pénzem, megérte egy hetet rááldozni... És még mindig nem tudom, mivel dolgozzak.. Szeretem az ilyet.
Kb 10 éve, még a CD hőskorában volt egy CD ROM-om, ami az istennek se ment normálisan. Percek alatt olvasott be pár MB-ot, elvittük a szervizbe, tökéletesen ment... Hazavittük, megint szar volt. Elvittük az egész gépet szervizbe, tökéletesen ment!!Persze, kicsit se néztek hülyének, jók ezek a dolgok
-
Spidee
senior tag
Sziasztok!
Van egy HP Pavilion dv5 1020eh notebook-om.
Vista van fent, és szerintem elég hamar lemerül(kb 1 - 1,5 óra)
Lefuttattam, a HP akkumulátorellenőrzést, és azt írta ki, hogy érvénytelen akkumulátor.
Everest is fura értékeket ír ki.Mit tehetek ilyenkor?
-
Vivec
csendes tag
Nem hiszem el
A full új másik laptop is, amire kicserélték a régit, ugyanezt csinálta!!?? Ilyenkor mi a rák van, most baromi ideges vagyok, már egy hete ezzel szívok. Simán másoltam Total Commanderben, erre fekete képernyő, és nem reagál semmire, közben meg hallani, hogy megy. Elmondom 2 nap alatt mit csináltam vele. Recoveryről HP Vistája felrak, C partíciót Vista Disk managerével "Shrinkeltem" hogy kissebb legyen, és a felszabaduló területre csináltam egy másik partíciót adattárolásra. Mindezt a Vista saját partícionálójával. Uninstalláltam a sok HP-s szart. Felraktam: Nod32, Firefox, The Bat(levelző), TotalC,egy Officet, meg egy OO Defraggal töredezettségmentesítettem. Szerintem ezek a programok nem vmi durvák, hogy ilyet csináljanak. Két napig szépen ment, de ma megint beszart... Vkinek nincs vmi ötlete, hogy a mi a pokoltól csinálhatja?? Komolyan már falnak megyek
Nem hiszem el, hogy kétszer egymás után kifogtam ugyanolyan gyári hibás laptopokat, ennek annyira kicsi az esélye, hogy már arra gyanakszom, én csináltam vmit, de mit?
-
!wannabe
tag
válasz
Velocity #5451 üzenetére
Szerintem ez egyáltalán nem vacak emiatt nem kell aggódnod. Most én is ezen a notin pörgetem az agyam. Videokártya nem csúcskategória de ugye nem is kell annak lennie. Q3A amennyiben ez a Quake3-at jelenti az biztos elfut rajta
.
Milyen grafikai programokat használsz? Például Photoshop simán elmegy egy integrált VGA-s laptopon is ahogy tudom mivel az elsősorban nem a videokáryát eszi. Ha mondjuk Maya-ni szeretnél még arra is alkalmas szerintem.
Váram azért, hogy a többiek mit mondanak én is azért látogattam el elsősorban ebbe a topicba, hogy tájékozódjak erről a típusról szóval várom a hsz-eket
-
Velocity
aktív tag
válasz
!wannabe #5450 üzenetére
ahol én néztem (PhotoHall) ott 200k, adnak hozzá tasit, távirányítót meg nyomtatót is.
PhotoHall közel van, és elhozható 10havi részletre (1x10% önerő + 10x10% törlesztő), ami nekem kedvezőbb pillanatnyilag, mint egyben kitenni akár 185k-t (igen, énis láttam ennyiért is).Videokarit lecsekkoltam, de ezek a számok nekem nem sokat mondanak, igazából arra lennék kivéncsi a gyakorlatban mit várhat el az ember ettől a masinától. Játszani nem szoktam, ha mégis, akkor mondjuk Q3A, szóval nem emiatt aggódom, de használok grafikai programokat pl, illetve azért valami vacakért mégse szívesen adnék pénzt...
-
!wannabe
tag
válasz
Velocity #5449 üzenetére
Üdv!
Hihetetlen, pontosan ezt a modellt akartam le infózni veletek.
Egyébként ha Ubuntu-t tennék rá lenne gondom a driverekkel szerintetek?
Válaszokat, véleményeket előre is köszi!
P.s.: nincs 200eHUF a masina, szerintem elég jó konfig, a videokarit meg itt le csekkolhatod.
-
Velocity
aktív tag
-
Velocity
aktív tag
Sziasztok!
HP Pavilion DV6960-ról mi a véleményetek?
Intel Core2 Duo T5750
160 GB
2 x 1024 MB DDR-II 667 MHz
DVD-Supermulti
15.4''1280 x 800 WXGA
NVidia GeForce 8400M/ 256MB
6 cellás
Vista Home Premium, MS Works
3 x USB, Bluetooth, LAN, Wi-Fi200k az ára...
Igazságszerint nem vagyok up to date hardveres szinten (jó, azért tök süket sem vagyok, csak nemtudom mit érdemes most megvenni) így érdekelne pl mit tud ez a videokari stb..
Köszi előre is -
ABE
őstag
válasz
netmesterke #5440 üzenetére
XP alatt volt többeknek is ilyen gondja, de nem emlékszem, hogy volt-e rá megoldás.
-
magua.
tag
Sziasztok!
Én is beálltam a sorba és vettem egy Pavilion DV-5 1040eh gépet. Jól megy. A Vistával most barátkozom (majd meglátjuk). Az előző gépemen is használtam a z XP mellett Ubuntu Linuxot virtuálgépen, ezért erre a gépre is fel akarom tenni. Azt szeretném kérdezni, hogy valaki próbálta már a DV-5-ös szériából valamelyik gépet Linux-szal? -
netmesterke
aktív tag
Sziasztok!
Az a problémám hogy a HP Pavilionom procija nhc szerint folyamatosan 1,9 GHz-en megy, nem hajlandó visszaállni kisebb órajelre....Energiatakarékos módban is! HELP ME! -
Spidee
senior tag
Sziasztok!
Van egy HP Pavilion dv5-1020 notebook-om.
Vista ehhez keres drivert, de nem talál: Bluetooth Peripheral Device.
Hol találok hozzá drivert?Köszi előre is!
-
Vivec
csendes tag
Helló, szerintem az itt lévő adatok pontosak, keresd meg itt a procidat.
A videókártya memóriája attól is függ, hogy GS, GT, vagy csak simán G. Elvileg a G-nek és a GS-nek 256, a GT-nek 512 MB a memóriája.
A Pavilionokról meg annyit, hogy nem a legmasszívabb konstrukció. Attól függ mire kell, otthon játszani jó, de nagy strapára nem való, pl. munkahelyen nyúzni 10 órát, cibálni, stb. Könnyen karcolódik, vigyázni kell rá. Ettől függetlenül egy igen jó ár/teljesítmény arányú notebook, szóval ha tudsz vigyázni rá, és van gari, akkor sztem megéri. -
Vivec
csendes tag
Üdv!
Frissítettem a notebook biosát, a drivereket, mert volt akinek ez megoldotta a hibát. Sajna nekem nem, mert tegnap megint megpurcant. Végül visszavittem a szervizbe, szerencsére 3 munkanapon belül voltam, úgyhogy kicserélték, teljesen korrektek voltak. Hát ennyi, valószínűleg vmi hardver hiba volt, alaplap talán. Remélem az új már jó lesz! -
carnus
csendes tag
Hello,
most készülök venni egy HP Pavilion DV6690el notebookot.
Nemtudjátok pontossan, hogy mekkora a procijának (Core 2 Duo T7500 2.2GHz) cache memóriája? Több helyen különböző adatokat láttam hozzá kiírva. Szintúgy a VGA kártyához
(nVIDIA Geforce Go 8400) egyik helyen 128, másikon 256 megát írnak ki. Most mi, merre, hány méter?Ezenkívül, van már valakinek ilyen masinája? Esetleg valami személyes tapasztalat?
-
cibuu
tag
ha a laptopra van kötve monitor(v. projektor)akkor az Fn+F4 kombinációval lehet váltani úgy hogy ha egyszer megnyomom a kombinációt akkor mindkettőn van kép,ha még egyszer akkor a monitoron ha még egyszer akkor csak a laptopon...stb..
azt szeretném hogy ez a mód ne az Fn+F4 el jöjjön be,hanem egy általam megadott kombinációval. a+f4 vagy q+f4.lehetséges ez valami programmal?
nagyon fontos lenne! -
Mev
csendes tag
Sziasztok!
Egyik barátom szeretne 1-2 héten belül notebookot venni és szóba jött ez a hp is: [6730s]
Az lenne a kérdésem, hogy van-e valakinek ilyen gépe, és mik a tapasztalatai róla? Érdekelne az anyagminősége, a melegedés, mennyire hangos a venti, stb...
üdv
Mev -
-
marci85
csendes tag
Volt, mikor napokig semmi gond, máskor meg többször is egymás után. Az xp vezeték nélküli hálózatok ablakban sikerült kiakasztani
[link]
Itt tudsz olvasni róla, valszeg a te gépedet is érinti ez a tipushiba. Az alaplapcsere kb 2 hétig tartott, az első alkalommal csak biost frissítettek, de a gond nem oldódott meg. 2-jára már kicseréltékvinyón minden megmaradt, de a biztonság kedvéért a recovery dvdkről ujraraktam a gyári vistát
azóta nincs gond, kopp-kopp...
-
Vivec
csendes tag
válasz
marci85 #5426 üzenetére
Helló! Milyen gyakran fagyott le neked? Nekem az volt a fura, hogy napokig semmi, aztán telepítgetés után 1 órán belül kétszer is. Azóta semmi, bár ettől még előjöhet újra. Amúgy kipróbáltam, de nekem nem fagy le, ha a hálózati kapcsolatok nyitásakor nyomogatom a WLAN/Bluetooth gombot. (Network and sharing center megnyitására gondolsz, vagy azon belül vmire?)
Amúgy mennyi idő alatt zajlott le neked az az alaplapcsere? És a vinyó tartalmát nem érintette a dolog, ugye? Nem szívesen vinném be, mert dolgoznom kéne vele -
marci85
csendes tag
Hello! nekem is ugyanilyen gondom volt ezzel a típussal, véletlenszerű időpontokban omlott ossze, raktam rá xp-t is, ugyanúgy megmaradt a probléma. Szervízben először nem tudtak vele csinálni semmit, később már sikerült konkrétan "előcsalnom" a hibát: a hálózati kapcsolatok ablak megnyitása közben a wlan gombját nyomkodva mindig kifagyott.
Alaplapcsere oldotta meg a gondot. -
Vivec
csendes tag
Kösz, azért megnyugtattál
Remélem igazad lesz! (eddig úgy tűnik)
Igen az a 13 GB engem is kissé sokkolt, jobb lett volna lepucolni az egészet, és magam felrakni egy Vistát, de most már olyan jól be van lőve, hogy nincs kedvem előről kezdeni, elég nagy a vinyó, ennyi belefér, meg majd körülnézek mit lehet kipucolni onnan, sztem lesz sok fölös dolog, persze csak óvatosan
-
ABE
őstag
Fura vagy sem, nagyon szoftveres gondnak tűnik.
Sajnos a recovery partíciós telepítést nem ismerem, de az biztos, hogy a Vista nagyobb mint az XP. Viszont ezt a 13 Gb-ot "kicsit" soknak találom én is.
Az Sw_setup könyvtár a HP drivereit és programjait tartalmazza telepíthető formában, tehát nyugodtan írd ki és töröld le, mert a Windows nem fogja hiányolni.
-
Vivec
csendes tag
Nos előtte nem volt Skype, és mind a kétszer beszélgetés közben purcant meg a gép. Szóval elég gyanús. Csak kicsit furcsa, hogy egy egyszerű szoftver így kinyírja, hogy se kép se hang, csak kikapcs. Most várok, azóta békesség van
Más, ha már Vista: HP recovery partícióról telepítettem fel, és elég meglepő, hogy 13 GB-os Windows könyvtárat kreált, mikor eliveg talán 5 GB körül kéne lennie (?). Meg csinált egy 2.5 GB-os Sw_setup könyvtárat, az mire jó? Úgy néztem telepítők, meg driverek, ha ezt kiírom egy DVD-re, nem fogja hiányolni, ugye? Kicsit bosszant, hogy az így telepített szűz Vista kb 20 GB-ot le is foglal (Vista, Program files, Pagefile, Sw_setup, stb...) -
ABE
őstag
Azt gondold végig, hogy amíg tökéletesen működött a rendszer, addig milyen programokat futtattál. Ha pl. akkor még nem volt fent a Skype, és az új verzióval nem fog fagyni, akkor ne aggódj, mert simán elképzelhető, hogy szoftveres gondja van a gépnek. Nekem anno Vista alatt az uTorrent egyik verziója okozott gondot.
-
Vivec
csendes tag
Hali! Ide is bevágom, amit a Vista topikban írtam, hátha itt valakinek van ötlete.
"Az volna a problémám, hogy a laptopom összeomlott Vista alatt 2x is. Futott egy Skype, MSN, Firefox, semmi egyéb extra azt hiszem. Még új a cucc, de két napig szépen ment, most meg a fenti programok futása közben 1 óra alatt 2x csinálta, hogy elsötétült minden, de nem kapcsolt ki. Semmire sem reagált, csak kikapcsolni lehetett, és úgy újraindítani. Okozhat szoftver egyáltalán ilyen komoly összeomlást Vista alatt, vagy inkább hardverre gyanakodjak?"
Még annyit, hogy egy HP Compaq 6715s Notebookról van szó. Azóta se csinálta, én kicsit a Skype-ra gyanakszom, mert régi verzió, és azt hallottam elég sok gondja van Vistával. Azért kipróbálom a legújabb verzióval. Van valakinek bármilyen ötlete mi okozhat ilyet?
-
kiskakas
senior tag
válasz
golyani #5418 üzenetére
Nah,
Mindenhez van driver, jelenleg egyetlen eszkoz van,amit nemtudok,h micsoda,
Eszkozkezeloben "Hangeszkoz a High Definition Audio buszon" neven fut.Talaltam egy masik hang drivert [link], ezzel egyelore nem pattog a hang,holnap meg tesztelem.
A Bluetooth csomag durva, ~100megas, de azis lejott lassan es mukodik is. Az altalam irt utolso linken levo Broadcom Lan driver is tokeletesen mukodik.
Magyarul es roviden, Xp alatt is be lehet loni a vasat, bar meg tesztelni kell. A DVB Tvtunerhez az Acer 6920 notijatol loptam a drivert, egy Avermedia 309 [link] minipci-os kartya van benne. Viszont egyelore hiaba van driver, az Avermediatol letoltheto Avertv nem kezeli, legalabbis en meg nem jottem ra,hogy mukodne.
-
Marty8
tag
üdv, nekem is 1080 van, én is kíváncsi vagyok, várom a fejleményeket, én nem vagyok megbékélve a vista-val!
-
golyani
őstag
fejleményekre kíváncsi lennék majd
-
kiskakas
senior tag
nemtudom meddig él a link, de itt megtaláltam elvileg az összes XP drivert Pavilion DV5 széria alá.. amiket lehúztam (chipset, lan) működnek, a többi még jön!
-
kiskakas
senior tag
hp dv5-1040 -hez sikerült összevadásznoma pár drivert, ha valakit érdekel.
VGA:
A legfontosabb, a vga-hoz (Nvidia 9200M GS szedjétek le a legfrisebb nvidia forceware drivert + az Nvidia Mobility moddert (http://www.driverheaven.net/nvmodtool.php)
Az ezzel megheggesztett driver tökéletesen megy.AUDIO:
[link]
Először az UUA driver kell, majd a Realtek audiódrivert. Sajnos nem teljesen jó, random időközönként pattog egyet a hangszóróCHIPSET
[link]WIFI
www.intel.com -on fentvan a Wifi Link 5100 driverWEBCAM
Ezt automatikusan felismeri egy xpsp2CARD READER (Jmicron)
[link]Amiket viszont nem sikerült megoldanom:
Lan (Realtek RTL8168C/8111C) hiába van driver (a legelső linkemen),feltelepül,de mégis ismeretlen eszköz marad.
A309
Hangeszközök a High Definition Audio buszon
HP Integrated Module
Ismeretlen eszközEzek egyike lesz a DVB Tv tuner.. Szóval ötletek jöhetnek
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Vettem az nx7400-ba egy T2050-es procit, amire a mostani cerkát kicserélem kérdésem, hogy itt is van-e paszta a proci, és a hűtő között mint az asztali gépeknél, vagy sem, illetve ha igen, akkor jó-e pl. a titán ezüstösfehér színű masszája?Szét már szedtem néhányszor a notit portalanítás, memória és vinyócsere miatt, van valami amire a procicserénél oda kell figyelni?
Esetleg, ha valakit érdekel a mostani Yonah magos cerka (M410) az dobjon egy privátot
-
golyani
őstag
a laptop nem kezel 5.1-et analóg módon SPDIF-en talán vagy HDMI-n. a notin elől 2darb fejhallgató dugó van azaz 2 ember is tudja egyszerre hallgatni + 1 mikrofon. ervest adat szerint rákerestem és 4 csatornás hangot dobott ki a google az 1080eh-mra. én vadásztam xp drivereket van amihez találni se sok mindenhez nem: infra ,tv-tuner extra dolgok. chipsethez és VGA-hoz talán még találsz is meg billentyűzethez és touchpadhoz. de a média gombokhoz nem, HP oldalán is csak billentyűzet driver van fent. azért nem fogsz semmit mivel csak kísérleti adás megy és az is Budapest egyes részein és ha jól emlékszem Veszprém környékén elérhetőek, én sem találtam semmit Miskolc mellett.
-
Machos
tag
Sziasztok!
Fontos kérdéseim!
Hp pavilion Dv5-1060eh-m van!Van valamilyen lehetőség arra, hogy megtalálom minden hardveremhez az Xp-s drivereket?Vagy talán a Hp azonosítommal a Hp Support fog segíteni ebben?Egyátalán létezik?
Hogy lehet a Tv tunert belőni rendesen DVT-B van asszem benne és hiába kötöm rá a sima antennát vagy az itthoni jó kis kábel TV-t a media center nem talál semmit pedig a Lacy.hu féle Media center bütykölést is megcsináltam!
Van a TV-Tunerre más program is ami faszán működik?
Ja és nem utolsó sorban van egy Genius 5.1 3600-am és hiába dugdosom bele a 3 Jet dugót nem tudom konfigurálni még a IDT audio beállítóval sem szal nagyon bizonytalan vagyok hogy egyátalán kezeli-e az 5.1et!
-
Mawyx
őstag
6710b-n ki lehet kapcsolni, hogy érzékelje a vezeték nélküli hálózatokat? Csak mert én szeretném, hogy érzékelje, amikor megvettem a gépet, nem csináltam semmit, magától feldobott ablakot, hogy háló van a közelben, kapcsolódjon-e rá, most meg az istennek se tudom beállítani, folyamatosan azt írja hogy nem talál hálózatot. Súgót néztem, tippet adott, hogy az illesztőprogram régi, de frissítettem minde, naprakésznek írja az eszkökezelőben. Lehet, hogy vhogy kikapcsoltam ezt a funkcióját véletlenül?
Kábellel megy a net és gondoltam annyi, hogy van egy ilyen SMC Networks g connect ethernet bridge-m, abba dugom kábelt és gondoltam az meg vezeték nélkül nyomja a netet nekem, de nem találja. Chello-s netem van. Az smc-s dobozkáról tudok adatokat írni, ha az segíthet.
-
csabors
tag
xcbiker!
nx6110-hez nem tudsz kijelzőt, illetve csavar takarókat?
Üdv:
-
szrxx
tag
Sziasztok!
Egy Pavilion dv5-1040-em van és szeretnék rá Xp-t pakolni. Valaki tudna segíteni, hogy milyen sata driver kellene hozzá amit az nlite-al be tudok rakni a telepítőbe.Azt tudom hogy pm45 a chipset de pontosan nem találtam meg.Előre is köszi!
Üdv
szrxx -
csabors
tag
válasz
doktor úr #5388 üzenetére
Szia!
Nekem is 8510p van, és mindig megy a ventillátor. Persze terheléstől függően változtatja a sebességét, nem nevezném kifejezetten "csöndes jószágnak". A háttérzaj, zenehallgatás
bizonyos esetekben elnyomja a venti zaját, de azért észrevehető. Nem tudom mi indokolja a ventillátor állandó forgását -ha az everestnek hinni lehet a GPU 26-28 Celsius, a CPU 41-45 Celsius- de a hőmérséklet talán nem. BIOS-ban ki van kapcsolva, hogy mindig menjen a ventillátor, friss BIOS van rajta. Érdeklődtem a szervízbe, vigyem be majd megnézik, de azt mondták ha terheléstől függően szabájozza a teljesítményt akkor nincs hiba... Az meg, hogy mindig megy a venti, hát ez van...
Feleségemnek 6910p van X3100 Intel VGA-val. Na azon tényleg alapjáraton, és tényleg alig-alig hallhatóan megy a ventillátor. Körülbelül a HDD zajával egyenértékű!Üdv:
-
golyani
őstag
nekem elsőnek halott volt a vinyója de ennek semmi baja. nem tudom hogy lenne kifutó széria mikor Mo-n aug 28-án mutaták be asszem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest