- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- E-book olvasók
- Milyen házat vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
amir
csendes tag
Sziasztok!!!
Jó hír azoknak akinek Hp pavilion dv5-1020eh vasuk van!!!
Egy kedves fórumozó jóvoltából hozzá jutottam minden driverhez ami az XP tökéletes futásához kell!
- AMD SATA Driver XP telepítőhöz (nekem csak ezzel volt hajlandó felkúszni)
- AMD Processzor Driver
- AMD Dual-Core Optimizer for Windows XP
- Chipset driver
- Audio Driver
- Bluetooth Driver
- Érintő-gombok driverei.
- HDMI driver
- High-Definition Audio (HDA) modem driver.
- HP Wirless Assistant
- HP ajánlott rendszerbeállítások Windows XP-hez.
- Kártyaolvasó driver.
- LAN Driver
- Lightscribe írást elősegítő Driver és program
- TouchPad driver
- ATI Radeon VGA driver.
- HP Webcam driver
- WLAN driver
- Akku töltésszintjelző.Itt egy link amiről le tudjátok tölteni mindet!
[link]Egészségetekre és köszönjuk!
-
sdf
csendes tag
Haliho!
Kerdesem a kovetkezo;
Munkambol adodoan szinte csak notin dolgozom, amit az esetek 95%-aban halozatrol taplalok!
Ha hirtelen utra kell kelnem, berakhatom-e az akksit a mukodo gepbe, megsporolva ezzel az ujrainditassal elvesztegetett idot?
Art-e ez valaminek? (en ugy gonolom, h nem, de mielott ilyeneket csinalnek jobbnak lattam kikerni masok velemenyet is)
Elore is koszi a hozzaszolasokat! -
OneUtd
csendes tag
Sziasztok!
Lehet h nagy hülyeséget kérdezek. HP Pav. dv5-ös notebookom van, lehetséges a hdmi kimenetes gépet valahogy rákötni egy hagyományos képcsöves tv-re???
köszi
-
Kácsa
aktív tag
Valakinek van-e tapasztalata vagy használ-e az expresscard-ba csatlakoztatható külső videokártyát ?
ZoLee
-
netboy
senior tag
Segítsetek már légyszíves egy kis SPDIF problémám lenne:
-
törölt tag
[Apróhirdetésben ajánld a gépedet, ne szakmai topikban, légy szíves. - peterkeT]
[ Módosította: parandroid ]
-
vallas
őstag
Komplett matrica, de a vastagabb fajtából, nem átlátszó, hanem a fehér kopások is a matricán vannak, a fekete alapon.
A pólót nem fotóztam le, de kicsibe látható a ph-n a skinzone-s hirdetésekbe.
Fekete póló, és ugyan az a logó mint a gépen, csak a kopásos részek itt nincsenek, csak a sárgás része..............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
vallas
őstag
-
ABE
őstag
Elképzelhető, hogy az adott lemezeket nem komázza a meghajtó, én már találkoztam ilyennel. Tegyél egy próbát, hogy más márkájú lemezzel is ugyanezt csinálja-e. Ha igen, akkor a csere előtt még érdemes megpróbálkozni a tisztítással: egy puha, nem szöszölő textillel az olvasófejet meg kell törölgetni; olvasási problémánál már sikerrel alkalmaztam a módszert. Esetleg egy másik programot (pl. az ingyenes CDBurnerXP-t) is meg lehet próbálni, hogy a szoftveres hibát kizárd.
[ Szerkesztve ]
-
dogog
csendes tag
Sziasztok! Lenne egy olyan problémám hogy van egy HP ZE4230-as laptopom és bekapcsolás után kis idő múlva elkezd zúgni, azaz a hűtés dolgozik de rendese! Ennek mi lehet az oka mert hossszú távon nagyon idegesítő és zajos!
-
The DJ
addikt
Sziasztok!
Van nekem egy eddig tökéletesen működő HP NX7400-as laptopom. Már lassan 2 éves és a kisebb hibáktól eltekintve nem volt eddig semmi baja. Most viszont van egy elég érdekes problémám a gyári TSST TS-L632D tpusú DVD meghajtómmal. Mégpedig az, hogy csak úgy tesz, mintha DVD-t írna, közben meg valójában nem csinál semmit
Nagyon poén, mert kiírtam legalább 10 DVD-t, felcímkéztem, polcra tettem őket és mikor pár nappal később kellett volna róla valami adat akkor derült ki, hogy azok a lemezek bizony üresek . A gépről természetesen letöröltem mindent, így elvesztek az adataim. No mondom ennek fele se tréfa, megpróbáltam újra kiírni egy lemezt, csak most kiválasztottam az ellenőrzést írás után a Nero-ban. Pörgette a lemezt, semmi gond nem volt, minden úgy zajlott mint eddig csak éppen a végén nem volt mit ellenőrizni, mert a lemez üres volt.
Nem tudom hogy közrejátszhat-e, de a lemezek, amiket írtam Maxell DVD-R 16x-os típusok voltak és eddig még nem írtam ilyeneket. Bár nem gondolnám, hogy ez lenne a baj.
Néha még a tesztek során olyat is csinált ezekkel a lemezekkel, hogy furcsa kattogó hangot adott ki írás közben, megállt a százalékjelző is, percekig csak kerregtette a lemezt, aztán egyszer csak megindult tovább, hogy a végén kiadjon egy üres lemezt. Ja és kaptam még párszor lézer pozicionálási hibát is.
Vehetek új meghajtót?
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
Mawyx
őstag
Komplett matrica vagy átlátszó ragacsos fólia és a mintánál van csak anyag? Ez így érthetetlen Szóval átlátszó cucc prohardver felirattal és fehér kopásmintával vagy a fekete rész is vele járt?
Remélem világos
Pólóról is van képed?Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
mustad1
tag
lehet h olvastad, söt akkor tuti. de volt hogy működött hidd el. kérdeztem 1 ismit aztmondta h miota ujrarakta neki sem jo.
pana fz 28. abszólúte kezdő, de! lelkes!
-
mustad1
tag
urak!
nekem harmadjára van fennt a vista egy virus miatt..
elöször a hard drive protection miatt telepitettem ujra, és utánna működött a hardd drivr protection. 5400 es vinyóval tökéletesen.
0 hete felraktam ujra a vistát, és most megin t nem müködik!
tehát tuti h 5400 essel is mukodnie kell.pana fz 28. abszólúte kezdő, de! lelkes!
-
doktor úr
aktív tag
6910p tulajok: mennyi a gép akkuideje netezés, szövegszerkesztés mellett? (T7300 proc.)
-
sirály69
őstag
válasz mustad1 #5563 üzenetére
Nekem 8510P van.
A első telepítéskor automatikusan be volt kapcsolva.
Cseréltem HDD-t és most nekem is ezt írja ki...
Bár a szöveg azt írja: A számítógéphez csatlakoztatott meghajtó nem támogatott.
Lehet, hogy csak bizonyos HP által használt HDD-k esetében működik?!Szerver Hosting Debrecenben
-
takos
tag
válasz szpal17 #5562 üzenetére
Szia!
Pontosan minden úgy volt, ahogy leírtad, köszönöm.
Sajnos az író nem akar múködni, mert ha megnyomom a gombot, csak halk kattanás,a tálca meg nem jön ki, ma vihetem vissza 3 napon belül.Mellékesen olyan nagyonpici csavart is kellene szereznem, mert elforgácsolódott, no de ha bemegyek a csavarboltba kiröhögnek majd :-)
takos
A vasam? Lenovo S400U, Intel Core i5-3337M,524HDD+24SSD, 8GB DDR3 1600MHZ
-
mustad1
tag
sziasztok
akinek 1020 as a van attol kérdezném, hogy a hard drive protection be van e kapcsolva? mert én nemtom bekapcsolni
http://www.kepfeltoltes.hu/view/081021/423560380N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpgitt a link
és kérdezném a szakiktól hátha tudnak rá megoldást.
köszönömpana fz 28. abszólúte kezdő, de! lelkes!
-
takos
tag
Sziasztok!
Hogyan tudom kicserélni a DVD írómat a notebook-ban?
Már megvettem az újat, csak nem tudom, hol kezdhetnék neki szétszedni a gépet?takos
A vasam? Lenovo S400U, Intel Core i5-3337M,524HDD+24SSD, 8GB DDR3 1600MHZ
-
Velocity
aktív tag
Vista topikban is feltettem a kérdésem, de egyelőre nem jött válasz, úgyhogy gondolom megkérdezem itt is
A gondom a következő. Particionálgatnám a winyómat, de...
van 2 particio a 160 gigás winyon:c: 140 GB rendszer
d: 8,22 GB HP-Recovery (foglalt: 5,42GB)mindkettő gyárilag rajta van, ugye a d-n vannak a telepítők stb...
a c: meghajtón ha kijelölök mindent TC-ben akkor elvileg 22,2 GB az összes cucc (minden látszik módban), viszont ha a c: tulajdonságaira megyek akkor 41,1 GB-ot mond foglaltnak. Nem értem hol van az a 19 GB.
Lapozófájl 1024-2048ig.ccleanerrel letakarítva, minden felesleg eltűntetve. Valakinek ötlet hogyan varázsolhatom elő azt a közel 20GB-t?
HP Pavilion dv6960 notiról van szó eredeti Vista Home Premium SP1-el.
köszi előre is
...mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!
-
Spidee
senior tag
Hali!
Na mi a helyzet, hogy állnak a driverek?
Miket sikerült eddig megtalálni, és kipróbálni?
Amit Raszti89 linkelt, az szerintem is jó az ATI kártyához.ui.:Jó látni, hogy egyre többen vagyunk akinek ilyen laptop-ja van, legalább megtudjuk beszélni a dolgokat.
[ Szerkesztve ]
''No one stays at the top forever!!'' - I Love NFL! - Üdv.:Spidee
-
Raszti89
csendes tag
-
amir
csendes tag
Hali!
Egy ilyen vasam van és ebbe keresek viedokártya drivert:
Hp pavilion dv5-1020eh a kártya pedig ati hd 3450 256mb
Ha valaki tudja hogy hol találok olyan drivert ami XP-hez van akkor megkösszönnék 1 linket!
csocsi
-
Ginew
aktív tag
válasz A_ScHuLcZ #5549 üzenetére
hát hallod én nemtom, fentebb is irtam hogy egy alap game is szaggat, de senki se ir semmi okosat, hogy cseréljem le a drivert erre és erre vagy ezért meg azért van... irtam hogy lehet a vista huzza le, xp jó lenne e neki, erre se ir senki semmit... de amugy az élményindex a legalacsonyabbhoz illeszkedik, s az nekem a vinya vagy a memoria, neked vmelyik izmosabb 1 picit...
-
A_ScHuLcZ
addikt
Pontosan ugyanezek a programok voltak fenn az angol rendszeren is, és ott egyszer sem történt ilyesmi. Sőt, ott még 1 kicsivel több program volt!
Igen, a driverek a hp honlapról származnak és a legújabbak. Végülis valószínű a driverekhez van köze, mert miután csökkentett módban leszedtem az összeset, és visszamentem normál rendszer alá telepíteni, több rebootot is kibírt ilyen hiba nélkül, miután teljesen kész voltam a driverek visszatelepítésével, azután megint kibírt 1et, és az azt követőnél tojt be, azóta viszont 1x sem bootolt be.
Fennvan még, nem töröltem, most a backup xp rendszer alól írok.
Meg ugye az az érdekes, hogy haver notija hajszál pontosan ugyanezt játszotta ugyanolyan rendszerrel (magyar sp1 vista, csak ő ultimatet rakott ha jól tudom), és az még csak nem is hp, hanem dell!Ami biztosan különbség az eredeti rendszerhez képest, az annyi, hogy erre már nem raktam fel a hpnak a security cuccait, mert szerintem azok ették meg a sebességet, de ennek nem szabadna befolyásolnia, hisz xp-n sincsenek fenn, és az megy tökéletesen.
[ Szerkesztve ]
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
valory
tag
Sziasztok,
HP 6720S-re felment egyszer az XP, bármit akartam utána instalálni, kiírta, h korrupt, na mondom format az egész, felteszem újra... na azóta sem sikerült, van integrált sata driveres telepítőm, azzal sem. Mi lehet a gond? Vajon Vista rámenne? Végülis azzal is jó, csak működjön.kényelmesebb a biztonsági öv, mint a tolószék!!! "Őszintén szólva, inkább azért kritizáljanak, hogy dominálok, mintsem azért, hogy lassú vagyok." (M.S.)
-
ABE
őstag
-
Tim82
félisten
válasz cellpeti #5548 üzenetére
Google is your best friend, első találat: [link]
Ez alapján DDR való bele (PC2100-at szereti a legjobban, de PC2700 is menni fog vele, csak PC2100-ként (266 MHz-esként) fogja kezelni, valószínűleg PC3200 hasonlóan).
Bármilyen 2.5", IDE vinyó jó bele.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Milyen ram van a HP Compaq nx 5000 notikba???
Bővíteni szeretném,azért kérdem!!!
Bármilyen 2,5 colos winya bele megy ugye?Tigris, tigris, csóvafény...
-
A_ScHuLcZ
addikt
8510p:
Új oprendszert telepítettem a gépre, mert a gyári angol business szokatlan volt, én a magyarhoz vagyok szokva, és businessbe nem lehet nyelveket importálni! (illetve 1 progival elméletileg megoldható lenne, de csak elméletben, gyakorlatilag nálam nem működött)
Ez volt az egyik ok, amiért új rendszert raktam, a másik h baromi lassan bootolt, akár 2percig is eltartott mire a jelszóbeírástól kezdve odáig jutottam h használni tudom a gépet.Eredeti MSDNAA-s vista business-be integráltam egy sp1-et és azt tettem fel tegnap este, rá a drivereket, ma pedig az összes progit és a frissítéseket. Eközben többször is újra lett indítva. Majd miután végeztem az utolsó progival is, nyomtam 1 utolsó rebootot, mire nagy meglepetésemre a win login után egy fekete képernyőt kaptam egérrel. Első gondolatom a wtf szóhoz hasonlítható kb. Kikapcs gomb nem működött, csak a reset. Gondoltam sebaj, többször nem lesz ilyen.
Aztán 2 reboot után ismét eljátszotta ugyanazt. Ekkor már nem akartam szó nélkül hagyni a dolgot, ezért haverom tanácsára (akinek Dell 520asa van, és ugyanez a hiba volt nála is!) tanácsára csökkentett módot indítottam éás az eszközkezelőben minden lehetséges dolgot eltávolítottam illesztőprogrammal együtt, majd reboot és ismét drivertelepítés. Driverek felmentek, közben volt 3-4 reboot, majd mikor végeztem ismét egy, és vissza is töltött.
Megörültem, hogy helyrejött, ámde örömöm nem tartott sokáig, mert az azt követő reboot után ismét ugyanaz a játék, egyszer sem hajlandó betölteni az asztalt!
Vmeik topicban olvastam, hogy egy srácnak a vga driver okozott hasonló problémát, és ha leszedte, akkor betöltött, ha visszarakta, akkor nem. Kipróbáltam én is, de se driverrel, se anélkül nem jut tovább a szép fekete képernyőn... (amire mostanság még bejön 1 új ismeretlen eszköz, mit akarok vele csinálni ablak is, de semmi több)HEEELP!
ui: ezt leszámítva megérte újratelepíteni, mert a bootolási idő kb negyedére csökkent! Igaz így nem sokra megyek vele...
[ Szerkesztve ]
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
magua.
tag
válasz GrandeGuerre #5541 üzenetére
Nem kérdeztél hülyeséget, a fórum pont erre való. Nekem dv5-1040eh gépem van és nincs ilyen gondom. Itthon wifit használok, a munkahelyen kábelt. A tv-tunert és a bluetooth-t letiltottam és egy "Vista codec package" nevű codec van fent. Választ azért nem kaptál - gondolom - mert még más sem találkozott ezzel a problémával.
-
Ginew
aktív tag
na hali!
Szal, hp 8710p.. találtam egy nagyon halvány karcot, kb 5 centi, ott ahol webkamera szokott lenni a notikon, szal sztem volt kijelző cseréje a gépnek, dehát renew, nemlehet tudni mit élt meg.. driverek elvileg legujabbak fennvannak, vista 32 bit.. feldobtam az nfs carbont tesztnek, kb kzepes beállitásoknál is szaggatott, de sztem a vnyó miatt, meg olyan fura a kép, még maxon se tünik közel olyan szépnek se a game mint asztalin.
kérdés, hogy 64 bites vistához jó a windows kulcs? ill. megéri e feltenni? vagy esetleg xp? hogy gyorsabb legyen minden? eddig csak az nfs-t probáltam ki, de csalódtam a 3d teljesitményben.. -
GrandeGuerre
csendes tag
Túl nagy hülyeséget kérdeztem, hogy senki nem válaszol?
[ Szerkesztve ]
-
amir
csendes tag
nos próbálkozom és már elvileg találtam is 1-2 dolgot de a nagyját az inteles változathoz csak....
meg pl nem tudom hogy a kártya olvasó,a töcs pad,a Quick launch buttons meg a bluetoth és az ilyen általános ugyanolyan driverrel mennek mint a 1040 vagy a 1080-as dv5-ösöknél???
-
amir
csendes tag
hát nem rossz ötlet de pl a Hp hivatalos web oldalán nincs ehez a géphez egyetlen Xp driver sem!!!!
Amit meg máshonnan szedek azt te is írtad hogy össze tákolt féle lenne.....
Ezért írtam ide hogy hátha több szem többet lát és hátha valaki már neki kezdett gyűjtögetni ezeket a driver-eket....
-
BluEyes
őstag
Eszközkezelő, gugli, keresd meg és töltögesd le az xp drivereket, mindenhez a legfrissebbet. Jobban jársz így, mint ha valami összetákolt maszek pakkot töltenél, aminek a fele tuti nem jó a gépedhez. Hm?
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
Gh0sT
addikt
válasz blueMerle #5527 üzenetére
Megnéztem az eseménynaplót és tele van hibával a tegnap estéről disk és atapi megjegyzéssel. Gyanús most már a HDD is.
"Hiba történt az eszközön (\Device\Harddisk0\D) a lapozási művelet közben."
"Az eszköz (\Device\Ide\IdePort0) a határidőn belül nem adott választ."Azt tudom, hogy a winchesteren van hibás szektor, de HD Sentinel szerint még 90% feletti a kondíciója. Az viszont érdekes, hogy csökkentett módban, pillanatok alatt feláll a rendszer.
Memtestet futtatok egyet, legalább azt a vonalat ki tudom majd zárni.
Köszönöm az ötleteket!Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
amir
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Vettem egy Hp pavilion dv5-1020eh (ez az egyedüli AMD-és) nevezetű gépet és minden nagyon hálás amire kell arra pont jó..
Viszont nem nagyon szeretem a Vistát!!!!!!!!!
Ezért ha valaki tud Xp drivereket hozzá nagyon megköszönném ha segítene nekem!
-
Gh0sT
addikt
Sziasztok!
Segítsetek kérlek!
Adott a notim, egy két éves HP nc8230-as. Tegnap este kikapcsoltam, erre ma bekapcsolásnál kb. 5 percig bootolt. Iszonyat lassú lett egyik percről a másikra. Beszaggat néha ez egér, a videók, a gépelés, de nincs a háttérben semmilyen futó processz, ami megakaszthatná. Vírusom nincs, kb. két hete raktam újra az egész rendszert hasonló probléma miatt. Telepíteni nem telepítettem semmi programot, ami ilyesmit idézhetne elő. Az utóbbi időben egyre gyakrabban szállt el kékhalállal. Bekapcsolásnál van olyan, hogy az XP boot képernyőig sem ér el, hanem megakad a biosba való belépés képernyőjénél.
Mi lehet a gond? Mit csináljak?Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
GrandeGuerre
csendes tag
Üdv!
Kétségbeesetten próbálok már napok óta megoldani egy problémát az újonnan vásárolt dv5 1060-asomon melyen meghagytam a vista home-ot. A probléma abban merül ki, (és én ilyennel még nem találkoztam) hogy mikor megy a Wifi akkor legyen szó bármilyen zenéről vagy videóról az 1 percenként megreccsen. Nem kb. 1 perc, hanem másodpercre pontosan 1 perc! Ha kikapcsolom a wlant a probléma megszűnik. Frissítettem a drivert (IDT Audio) és többféle codec packot is felpakoltam, jelenleg a K-lite legújabb béta verziója van fönt, de anélkül is csinálta. Nem tudom, hogy lehetséges-e de én arra gyanakszom, hogy valami szolgáltatást ellenőriz, vagy új kapcsolatokat keres a gép percenként, de lövésem nincs, hogy mit csináljak vele. Nem szívesen formáznám vagy bármi drasztikus, mert más téren szépen muzsikál, de mondjuk szívesen halgatnék zenét böngészés vagy munka közben.
Plíz help me! -
Márky
tag
-
Velocity
aktív tag
Nos, tegnap megvettem a vadiúj HP Pavilion DV6960-at Eddig nagyon elégedett vagyok
Az normális, hogy nem jér hozzá egyetlen CD sem? A csomagban azt írják egy lapon, amire egy HP CD lett nyomtatva, hogy rendszerhelyreállítás CD nélkül stb... Vista előre telepítve volt, első bekapcsoláskor kellett beállítgatni stb......mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!
-
Ginew
aktív tag
ja a fedlapon van 1 kis lyuk, az mijarák..?
-
Ginew
aktív tag
no megvan a gép, 8710P!
most értem haza, wifit nemsikerült még beizzitani, mert aztirja nem jó a hálozati kulcs, mert nemlehet ilyen, pedig olyan szal azzal játszok.. amugy sérülésmentes a gép, jól megy eddig minden, bár 32 bites a vista, nemtom hogy van e 64 az install cd-n.. minden király, csak a kijelző tiszta kosz, szétkenve, mintha saras kendővel huzták volna végig az egészet.. holnap majj csinálok tesztet.. ja, win élményindex 4,7 -
synatec
csendes tag
Valahol találkoztam azzal a sorozatszám tartománnyal, és az enyém nem esik bele elvileg...
Elvileg nem olyan korai darab az enyém, de majd utánanézek. Szerintem nem szériahibába estem bele, hanem valamilyen egyedibe, mindenesetre asszem besétálok a géppel a szervizbe, bár a telefonba frontálisan hülyének néztek, az emberke felkutatott valami legrégebbi drivert a vga-hoz, ezt töltsem le, ezzel jó lesz (...) Kérdeztem tőle mi van ha mégsem? Akkor ingyenesen downgrade-elhetek XP-re hátha azzal jó lesz...A hőmérséklet visszaesik abban a pillanatban, ahogy leállítom a teljes rendszerterhelést, és visszahűl 50 fok környékére, csak nekem ezek a számok kissé magasnak tűnnek..
-
adm
őstag
válasz synatec #5517 üzenetére
gyanítható, hogy garanciás probléma lesz. ha jól rémlik a 6710b az a széria, aminek a korai darabjainak alaplapjai automatikus cserére szorulnak. annak utána kéne nézni, hogy pontosan mik azok a kritériumok, amikkel eldönthető, hogy ebbe a kategóriába esik-e a tied is. mintha már ebben a topikban is lett volna szériaszám azonosítás.
a 85°C akár elfogadható is lehetne, ha terhelés nélkül azonnal esni kezd és 1-2 percen belül visszahül 50°C alá/köré.
16core - 32thread - 64gb
-
synatec
csendes tag
Sziasztok,
Kissé el vagyok keseredve, nem tudom mi lehet a noteszemmel a gond.
Kb 2 hónapja vásároltam egy renew 6710b GB893 gépet, előtelepített Vista Ultimate oprendszerrel. A problémák sorozata ott kezdődött, hogy az előtelepített cuccot nem lehett installálni, a vga drivert teleptésénél leakadt, nem sikerült sehogy sem életet lehelni a kijelzőbe, az 1680 helyett csak 800x600-on volt hajlandó működni. Gondoltam ez csakis valami windows hiba lehet, így töröltem mindent, újraparticionáltam és nekiugrottam az install dvd-ről felrakni a windows-t. Felment, nekiugrottam telepíteni a hardware-eket azonban a vga telepítésénél elég érdekes dolog történt, felraktam a HP oldaláról a drivert, kért egy restartot, majd az újraindításkor amikor el kellett volna indulnia a grafikus felületnek maradt szép fekete a kijelző. Az oprendszer bebootolt, legalábbis windows indítóhangjai alapján úgy tűnt, de a képernyő sötét maradt. Mivel kikapcsolni nem lehet a power gombbal csak altatni, ezért nem maradt más, táp kihúz/visszadug újrapróbál és megy rendesen.. Ez ok, de csak nem hagyott nyugodni a dolog, elkezdtem utánanézegetni mi lehet a baj, de nem jövök rá.
Amíg nincs telepítve a vga, addig az eszközkezelőben a grafikus meghajtó mint ismeretlen eszköz jelenik meg, azt írja nem használ erőforrásokat és valami alapértelmezett windows akármi drivert tölt be hozzá. Nem tudja a 16:9-et megjeleníteni, az egyedüli felbontás a 800x600. Ha felrakom a drivert és újraindítom a gépet rendesen, akkor jön a fekete képernyő, de ha ilyenkor a nomál indítás helyett csökkentett módban indítom újra, akkor az eszközkezelőben ugyan látszik az x3100, de 2-t lát belőle! 2 ilyen eszköz van a vga menüpont alatt, más erőforrásokat, stb használnak... Ha eltávolítom az egyiket és újraindítom normálként, akkor a szokásos fekete képernyő, ha megint csökkentett módban, akkor megint 2 vga van a boot után... Tehát egész addig, amíg nem úgy "állítom le" a windows-t, hogy kihúzom a tápot, addig nincs képem. Próbáltam biost frissíteni, az akkori F12A-val ugyanez volt a helyzet. Driverből próbáltam a HP oldaláról tölthető verziót, a noteszhoz kapott telepítő dvd-n lévő régebbit, az intel.com-on lévő legfrissebbet, és a windows update által mittudoménmilyet, mind ezt a hibát eredményezi. Nem 1 windows lett heggesztve, hanem új installokkal is ki lett próbálva, vista-t már csukott szemmel installálok.. :\
Úgyhogy most megy a gép kb 1 hónapja így, közben kijött az F.13 bios, ezt rátoltam, azóta még nem raktam újra mert már nincs hozzá kedvem, de nem hiszem hogy ez bármin is változtatni, még 2 ugyanilyen 6710 van a közeli ismerősi körömben, az egyik ráadásul ugyanilyen GB893 mint az enyém, azoknál nincs ilyen probléma.Igaz, a gép megy, nem tapasztalok hibát a vga működésével, de mégiscsak idegesít, mert valami gáz van vele akkor is. Próbáltam mindennel nyúzni, hátha rájövök valami, hát ehelyett további problémákat sikerült észrevennem. Az everest legújabb verziójával a full rendszerterheléssel simán 85 fokokat ír processzor-hőmérsékletre 4-5 perc után ami szerintem kicsit több mint magas, de megy normálisan, nyúzhatom ameddig akarom, baj nincs. Véleményem szerint az everest ír rossz értékeket, mert én ilyen hőmérsékletet még nem igazán láttam notesztől sem, az előző 6315 HP-m 60fok fölé nem ment pedig az amd volt ami ha jól tudom (lehet hogy nem) jobban melegszik.
És ráadásként, ma először sikerült teljes csöndben használnom a gépet, valami sípoló hangot hallok belőle, ami nem venti, nem vinyó, nem dvd, hanem valami nagyon halk szakadozó hangú sípolás..
Hát nem is tudom, roppant boldog vagyok, hogy kiadtam majdnem 2 kilót a gépért, szóval
ennyiért azért nem ezt várnám... Biztos vagyok benne, hogy én csokiztam be, mert ahogy mondtam az ismerősök gépeinek kutya baja, nem tapasztalnak ilyet.
A kérdésem hát az lenne, mit tegyek, mit próbáljak a vga-val, illetve milyen programmal mérjem a hőmérsékletet és mennyi lenne a normál/terhelt érték a T7500 nál, illetve hogyan tudom érvényesíteni a garanciámat a HP-nál? Hozzáteszem ha nem tudok mit kezdeni vele, akkor én nem szeretném (asszem joggal), hogy barkácsoljanak vele, adjanak egy másikat és kész.. Hogy működik ez, van valakinek garis tapasztalata?Sorry hogy hosszúra nyúlt, köszönöm annak aki végigolvasta, annak meg méginkább aki válaszol is!
-
sdf
csendes tag
Sziasztok!!
HP pavilion dv6960hu XPdriver-re lenne szuksegem!
Sajnos a HP honlapjan leginkabb csak vistara vannak driver-ek.
Marpedig szeretnek minnel hamarabb megszabadulni ettol a rendszertol...
Remelem valaki tud majd segiteni aki ezt olvassa.
Elore is koszi! -
ugri21
tag
Sziasztok!
Kinek van tapasztalata Hp dv7es 17"es laptopról? P8400es proci, 9600Gt, 4GB Ran
Thx
MSI p55-gd85, Intel i7 875K, Sapphire 5850 Toxic,Corsair Dominator Gt 4GB, Intel SSD 80GB, 2db Samsung 1TB,
-
Ginew
aktív tag
hamarosan beszállok hozzátok notebookstorenál már vár rám a 8710es gépem, felcimkézve a nevemre, s pénteken elis hozom majd szerkesztek róla 1 beszámolót, bár sztem elég sablonos lesz a sok istenités
-
sirály69
őstag
válasz #25954560 #5506 üzenetére
Nekem is ilyen van.
A barátom tanácsára vettem. Neki kb. 1 hónapja volt ilyen gondja. A táp volt a hibás.
Kipróbálta másik töltővel és akkor nem jött elő a hiba. A HP cserélte a tápot.
Bár... BillG barátunk elintézte, hogy szoftveres gond is lehessen.
PC-n nekem is volt ilyen belassulásom. Soha sem derült ki mi volt a gond...pedig többen dolgoztunk rajta! Az újratelepítés segített.Szerver Hosting Debrecenben
-
sirály69
őstag
Tegnap elhatároztam, hogy a gépemen ( 8510p )lévő VISTA helyett kipróbálnám az XP-t.
Régi hdd ki, új be.
Már előre elkészítettem a sata driverrel bővített telepítőlemezt...
Az xp simán felment, de ekkor jutott eszembe hogy a többi drivert nem szedtem le.
Főtt is a fejem...
Elővettem a csomagot amit kaptam hozzá... és tátva maradt a szám!
Benne egy lemez XP driverrekkel!
DVD-be és már települtek is a szükséges driverek.
Erre nem is számítottam.
Egy nagy köszönet a HP-nak.[ Szerkesztve ]
Szerver Hosting Debrecenben
-
andrew01
tag
Üdv!
Nemtudom volt-e már róla szó, vagy van -e esetleg van külön topicja, csak egy kicsit néztem körül, DE olyan notebook közeledik ami fantasztikus!!! Ismeritek? : HP Pavilon dv3500 !!!!
Én pont erre vártam: közepes kijelző, silver keyboard, és GForce vid.k. , a többi nyalánkságról nem is beszélve mint: Under-keyboard backlighting , built-in mini remote control stb... és relatíve jó áron lesz!Check this out: http://www.shopping.hp.com/webapp/shopping/computer_can_series.do?storeName=computer_store&category=notebooks&a1=Category&v1=Mobility&series_name=dv3500t_series
http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=300545
Vélemény?
-
törölt tag
sziasztok,
talalkozott mar valaki olyan esettel h amig akksirol megy a gep (8510p) addig minden franko, aztan amikor tapot kap (nem dokkoloallomas, hanem sima dugasz), abban a pillanatban belassul a gep, elkezd akadozni, hasznalhatatlanna valik. a processzek kozott nincs semmi, ami megenne. xp sp2 hu.
termeszetesen csak egy ideje csinalja, nem volt semmi install elotte.koszi,
&rew -
question man
tag
Egy olyan kérdésem lenne hogy van-e valakinek tapasztalata vagy jó tanácsa Hp Pavilion Dv9-es sorozató notiról mert egy elég kellemes felszereltségü Renew darabot találtam és árban sem olyan nagyon félelmetes bár a játékban még szemben áll vele a 6820s de itt a topicban nagyon sok rosszat halottam rólla ezért inkább kis plusz zsé és akkor a dv9-es lessz lehet bár fura mert mindenütt kicsit mások a paraméterei hol 6 hol meg 8 cellás aksit adnakhozzá de a belbecs az több helyen is ugyan az meg a renew felirat is na mindegy előre is köszi
a számítógépek füsttel működnek
-
spyduck
nagyúr
HP Compaq 8710p és 8510p tulajok katt ide!
( élménybeszámoló és tesztadatok megbeszélése )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Autós topik
- Android szakmai topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Automata kávégépek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Asus A15 Gamer Laptop eladó ÁR ALATT!!!Ryzen 7 4800H/16GB RAM/1TB SSD/Gtx 1660Ti/ 144Hz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest