Új hozzászólás Aktív témák

• BlacKSouL

addikt

válasz Qru #46507 üzenetére

Ez országos probléma. Szerintem parancsba van adva, hogy nem érhet hozzá a koptatócsík az aszfalthoz, mert minden műszak végén ellenőrzik, és akinek leért aznap azt már ki is rúgják. Csak ezt tudom elképzelni oknak arra, hogy a havazásos időszak, vagyis havas utak 95%-ában magasra emelt lapáttal közlekednek. Ha pedig véletlenül túrnak, akkor azon utakon ahol valami miatt oldalirányba lejt az útpálya, szinte kizárólag a magasabb oldalra túrják a havat, hogy átmeneti olvadáskor biztosan keresztülfolyjon a hólé az úton, hogy az újabb fagyásnál garantált jég legyen.
    Ez hosszú évek tapasztalata, és sosem sikerült még megcáfolniuk.
    Ahogy azt sem értem, hogy a sóval kiszórt sóder hogy a gyíkba tud megmaradni hónapokig, hogy minden egyes esőnél vastag ótvar sárréteget verjenek magukra és egymásra az autók... bezzeg a szar régi rendszerben rendszeresen láttam útmosó gépeket, és nem csak Csernobil után, hanem minden ilyen hószezon után tisztességesen feltakarították a járdát és az utcákat, és nem a szél fújta szanaszét az autók által porrá őrölt sódert mint manapság, és nem a centi vastag rétegen kellett taposni meg autózni.
    Nem tudom az elmúlt 20 évben láttott-e valaki útmosó gépet....nem a nyári locsolóra gondolok, hanem a seprős mosós verziókra.

Új hozzászólás Aktív témák